dorjana1 21.04.10, 12:32 macie takowego ?Ja jednak nie wiem jak podejść do tematu. ale mam a raczej będę miała piękną balustradę ::)))Z demobilu:)) wczoraj widziałam jedno przęsło -cudo.Cena 170 zl za jedno ale warto.Kochane śmietniki ,odpady itp::) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mifff Re: Spec od kamiennych brodzików 21.04.10, 12:54 > macie takowego ?Ja jednak nie wiem jak podejść do tematu. zakończ :) Kamienny brodzik jest ładny na ekspozycji. Odpowiedz Link
dorjana1 Re: Spec od kamiennych brodzików 21.04.10, 13:10 mifff ale ja potrzebuję stać na bosaka na kamieniu i lać sobie na łeb zimną wodę.Cudowny,uzdrawiający rytuał.Ja jestem wrak człowieka wiec muszę czerpać z energii ziemi.Cokolwiek teraz o mnie ludzie pomyślą. Musi być jakiś sposób żeby to działało,nie musi być piękne i wylizane absolutnie. Podjadę dzis do kamieniarza -obejrzę niestety tylko nagrobki na wystawce może kurcze ten tadalekt ?Tylko gdzie szukać człowieka który umie doradzić co i jak .W necie są instrukcje nakładania ale co praktyka to praktyka Odpowiedz Link
kanga_roo Re: Spec od kamiennych brodzików 22.04.10, 11:17 ale w czym problem, w materiale czy konstrukcji? materiał wybierz jaki Ci się podoba, na konstrukcję ja bym miała pomysł. dla mnie byłoby istotne, żeby to nie był klasyczny brodzik, głęboki i z narożnikami gdzie zbiera się brud, tylko rzeczywiście kamień pod stopami, woda z góry i niewiele więcej. Odpowiedz Link
dorjana1 Re: Spec od kamiennych brodzików 22.04.10, 11:42 No własnie o to chodzi ,o konstrukcję o której nie mam pojęcia.Bo to przecież musi być powiązane z odpływami,poziomem posadzki ,szwagier mówi -zaistaluj jakieś runienki odpływowe.Do tego już trzeba wiedzy .A efekt ma być hmmm płaski :) Nie wiem czy jak przyjdzie ktokolwiek do instalowania kibelków itp to można tez jemu od razu zlecić ustawianie takiego kamiennego brodzika Odpowiedz Link
kanga_roo Re: Spec od kamiennych brodzików 22.04.10, 12:23 ja widziałam trochę inne rozwiązanie, IMO lepsze niż rynienki. ale nie wiem, jak opisać, rysunek by się przydał. jak nie zapomnę, to Ci prześlę wieczorem, może być? Odpowiedz Link
dorjana1 Re: Spec od kamiennych brodzików 22.04.10, 12:31 ojej no pewnie -ja moge przysłac może też coś ...o już wiem ,mam fajną książkę z produkcją rolet w każdej postaci -jakaś retro ,angielska,wyszperana.Dokładny opis co i jak zrobić przeszyć:)) Jakby co mogę podesłać :) Odpowiedz Link
veev Re: Spec od kamiennych brodzików 22.04.10, 15:05 Dorjana, nie znam się, ale nie możesz tego rozwiązać po prostu tak, jak przy prysznicach bez brodzików? Standardowe rynienki albo odpływ prysznicowy z syfonem, tylko zamiast kafli kamień i między nim fugi, a na krawędziach silikon? Pod spód folia w płynie, taśma na krawędzie i inne konieczne rzeczy? Ja nie mam brodzika, bo się nie zmieścił (panom murarzom się wymurowało 88 cm zamiast 92), więc zrobiliśmy odpływ w podłodze i drzwi suwane do kabiny - i działa (na podłodze jest gres). v. Odpowiedz Link
dorjana1 Re: Spec od kamiennych brodzików 22.04.10, 23:40 veev -jak Ty sie nie znasz to ja w czarnej ...siedzę nic nie rozumiem.Siadam do filmów z instalacjami. Odpowiedz Link
veev Re: Spec od kamiennych brodzików 23.04.10, 12:18 U mnie to jest w zasadzie zrobione zgodnie z tym: www.ekspertbudowlany.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2209:prysznic-bez-brodzika&catid=68:zrob-to-sam-instalacje&Itemid=100012 (Tzn. nie pamiętam, jakiej firmy były materiały, ale idea taka właśnie. Odpływ mam Viega (zwykły podłogowy natryskowy na środku; pożałowaliśmy kasy na rynienkę, bo trzeba by do tego w posadzce kuć i przerabiać odpływ), wszystkie materiały kupisz w dowolnym markecie budowlanym). v. Odpowiedz Link
mifff Re: Spec od kamiennych brodzików 23.04.10, 11:01 Najważniejsza izolacja, szczelna, pozioma i pionowa (nie ma fugi uszczelniającej, a silikon jest izolacją na "aby, aby". Syfon, inaczej ze smrodu się udusisz. PS Nie wydziwiaj i załóż brodzik plastikowy Odpowiedz Link