17.06.11, 09:44
Opowiedz jak doprowadzić do bujnego rozrostu rumianku...żeby był wysoki i gęsty w glinianych dużych donicach.Wiem że są jakieś pewnie fora ogrodowe ale tutaj na skróty :))
Donice są te duże z terakoty z Ikei -cena fajowa bo 15 zł ,łatwo przyjęły mi farbę czarną elewacyjną i widzą mi się te rumianki.Ale na gęsto :)))Kupiłam małe w doniczkach i nie widać żeby się przyjęły....
Obserwuj wątek
    • ela38 Re: veev... 17.06.11, 15:24
      orka, a które to donice z Ikei dadzą się na czarno pomalować? Pokaż!
    • izzunia Re: veev... 17.06.11, 15:28
      zapraszam do siebie (a raczej do sąsiadów) właśnie rosną pod oknem wysokie na 1-1,5m i gęste jak diabli, między nimi jakieś maki. wykopiesz, to nikt się pewnie nie obrazi.

Iza
    • veev Re: veev... 18.06.11, 21:08
      No więc ja nie wiem. Te ze sklepów kupione już kwitnące zawsze mi zdychają, ale ten u Młodej w ogródku się wysiał SKĄDŚ i się rozrasta na potęgę. Sąsiadka już nim pół chałupy obsadziła.
      Mogę Ci wiosną wykopać trochę i wysłać, może jak poczta nie zeżre po drodze, to się przyjmie.

v.

• dorjana1 Re: veev... 19.06.11, 10:22
        Może to to coś podobne do rumianku .Bo istnieje -złocień dalamtyński ?Choroba wie
        W każdym razie dziękuję dziewczyny za chęć dostawy )Izzunia jak mieszkasz gdzieś w okolicach wawy to mogę z łopatą przyjechać ::)),już miętę wiozłam ...
        Ela podsyłam doniczki.Dekoral ma świetną w swej ''matowości ''farbę fasadową.Około 20 zł niecały litr -zabójczo wydajna.I naprawdę trwała .Chociaz dopiero od wiosny testuję:)
        przepraszam że to zdjecie niewyraźne ale zepsułam lampę w aparacie a ciemno na tarasie że hej.
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2766139,2,1,kuchnia-414.html
        • slim.fast Re: veev... 19.06.11, 10:52
          Dorjana, na jakąś łąkę skocz i wykop kilka krzaczków, a do tego jeszcze maki, też pięknie wyglądają :):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka