Forum   1984

1984

(182 wyniki)
  • byl taki mecz w szczecinie Polska-NRD w 1984 a dzisiejsza GnP pisze , ze ostani mecz reprezentacji byl w 1970 prosze o wsparcie forumowiczow !
  • - książka uznana została za jedną z pierwszych powieści science fiction prezentujących alternatywną przyszłość. Przerażająca wizja totalitarnego państwa sprawującego kontrolę nad ludzkim umysłem, przeszłością, historią, językiem. Nikt nie może zrobić nic bez wiedzy Wielkiego Brata, który zawsze patrzy. To On wie jak zapewnić szczęście swoim poddanym i każda próba sprzeciwu jest tłumiony w okrutny sposób. Z powodu oskarżeń pod adresem totalitaryzmu w Polsce powieść ta nie była publikowana do...
  • witam, ciekawi mnie ilu z nas z rocznika 84' wciaz mieszka w walbrzychu....
  • Moj wyjazd z I PRLu i przyjazd do I jUeSeJu. Jakis Moonshine chyba trzeba bedzie odkabzlowac i przynajmniej do 21.XII.2012 byc w lekutkiej niewazkosci aby latwiej lewitowac podczas obchodow Konca Swiata. Klikajac nawiasem jeszcze w tzw."wolnej" tfu!Polsce nie bylem i chyba nie zdaze.(21.XII) Zreszta czy warto nabawic sie depresji w tamtejszej atmosferze chamstwa i nienawisci wszystkich do wszystkich? Teraz slysze w TuskNetworkTele ze moje nasienie ma malutko a nawet mniej kolezkow plem...
  • witam mam do Was ogromną prośbę, czy orientuje się moze ktoś w jaki sposób wyglądała kiedyś procedura wysyłania tzw zaproszenia od kogoś z Niemiec do rodziny w Polsce?
  • Premiera "SEKSMISJI". Cokolwiek bym napisal, to i tak malo.
  • Co lepsze? Która lepiej pokazuje kunszt autora? Która bardziej nadaje się do Kolekcji Literatury GW? Czy waszym zdaniem w kolekcji GW mogą ukazać się dwa tytuły tego samego autora? Czy kolekcja GW jest kolekcją najlepszych autorów XX wieku czy najlepszych dzieł XX wieku. Jeśli to pierwsze, to każdego autora powinien reprezentować jeden tytuł, a jeżeli to drugie to jest szansa i na „Rok 1984” i na „Folwark zwierzęcy”. A ja wolałbym „Folwark...” i m...
  • video.google.com/videoplay?docid=-4518989930803858425
  • W Polsce kilkanaście służb śledzi Polaków . Teraz pod pozorem walki z piractwem będą inwigilować każdego kto się podłączy . Od komunizmu sto razy gorszy antykomunizm
  • 1984?(11)

Podobało się wam to? Podoba wam się nadal, czy może trąci myszką? www.youtube.com/watch?v=MJRF8xGzvj4 www.youtube.com/watch?v=BzcCVGiP-OE&feature=related
  • To są narzędzia. pl.wikipedia.org/wiki/Rok_1984
  • Jestem ciekaw waszych opinii na temat tej książki i na temat samego autora.pozdrawiam
  • 7 marca w Klubie Zero będzie więc można pewnie kupić książkę. I poprosić jej bohatera o autograf. Brawo!!!! Czyli już po koncercie ;)
  • " Popiełuszko Jerzy (1947-1984), duchowny, kapelan Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego "Solidarność". Po święceniach kapłańskich wikary w Żabkach i Aninie. Od 1978 w kościele Św. Anny w Warszawie, gdzie rozpoczął pracę z młodzieżą. Podczas dwóch pierwszych pielgrzymek papieża Jana Pawła II do Polski (1979 i 1983) organizator opieki medycznej w Warszawie. Od 1980 kapelan robotników huty Warszawa. Rok później kapelan warszawskiej służby zdrowia. W czasie stanu wojenneg...
  • NYT: Rumsfeld był w 1984 r. w Bagdadzie, choć Irak stosował broń chemiczną Obecny minister obrony USA Donald Rumsfeld odwiedził w 1984 roku Irak jako specjalny wysłannik administracji Ronalda Reagana, aby zapewnić tamtejsze władze, że choć Irak używa broni chemicznej, Stany Zjednoczone pragną poprawić stosunki z prezydentem Saddamem Husajnem - podał wtorkowy "New York Times" Dziennik powołuje się na dokumenty odtajnione niedawno przez Archiwum Bezpieczeństwa Narodowego ...
  • To wspaniała książka,choć brak jej ukrytego przesłania-antyutopijna.Kto czytał i podzieli się wrażniami??
  • "Rok 1984 - powiesc ,1949 Georga Orwella. Koszmarna antyutopia przyszlego totalitaryzmu, dzieje sie w Londynie stolicy pierwszego rejonu powietrznego Oceanii w 1984 roku.W miescie zrujnowanym ubieglymi wojnami wznosza sie 4 olbrzymie budowle ministerstw: Prawdy , Pokoju, Milosci i Obfitosci. Z wszechobecnych ekranow TV spoglada twarz Wielkiego Brata; jego zasady:"Wojna to pokoj" "Wolnosc to niewola" i "Niewiedza to potega". Drobny urzednik Winston Smith pracuje w ministerstwie Praw...
  • Skojarzenie jest jednoznaczne - miliony białych plemników z białymi słuchawkami podłączonymi do Centrali w Cupertino. Orwell z Woody Allenem do kompletu :-))) Fajnie, że Motorola potrafi pokazać różnicę między jednolitą applowską biomasą, a nowym produktem z inną filozofią działania. Za to plus. A jaki będzie Xoom z Androidem? Zobaczymy, to na razie tylko reklama... applefobia.blox.pl/html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?