jolana77 Re: wacik powitalny :) 01.12.06, 20:35 Na razie jestem na etapie szukania działki (marzenie o własnym domku) lub mieszkania, więc chętnie bedę tu zaglądać i się radzić. Mąż budowlaniec to chwilami atut ;-))))) Odpowiedz Link
aniarad1 Re: wacik powitalny :) 02.12.06, 10:47 wiatm, dom urósł od października 2005, w tym miesiący mamy zamiar się wprowadzić, choc dom jakby jeszcze nie wygląda jakby był gotowy w środku ;) Ale musi być!! Chętnie poczytam co u Was na budowie i okolicach ;)MOże jakąś drobną radę dam czasem . Ania Odpowiedz Link
aniarad1 Re: wacik powitalny :) 19.12.06, 18:50 to jeszcze raz ja... tak patrzę dzisiaj, że skleroza budowlana mnie dopadała= za dużo na głowie chyba mam, bo juz przywitałam się z Wami 2 grudnia, i dzisiaj...znowu ;) Ale chyba nie szkodzi.... Wybaczycie mi, mam nadzieję, nadgorliwośc powitalną ;)) Odpowiedz Link
kasia_andrzej Re: wacik powitalny :) 04.12.06, 12:10 Witam Was Wszystkie :-) My już mamy działkę - niezbyt dużą bo 550 metrów ale w dobrej lokalizacji. W tej chwili jesteśmy na etapie wybierania projektu , który uwzględni nasze wszystkie potrzeby. Ale same wiecie że trudno znaleźć idealny projekt :-(. Kasia Odpowiedz Link
olida Re: wacik powitalny :) 07.12.06, 11:34 cześć w ramach aktywności życiowej próbuję ogarnąć się z dwójką chłopaków, obaj poniżej 98cm w związku z czym kwalifikują się do maluchów, budujemy dom, od stycznia wracam do pracy i do nauki hiszpańskiego. Jak ja się lubię lenić!!! Mam na imię Ola, lat jeszcze 31, mieszkamy w Warszawie, budujemy na Białołęce Odpowiedz Link
dorfi123 Re: wacik powitalny :) 08.12.06, 10:41 Witaj. Dopisz się do wątku o lokalizacji budowy. Też się lubię lenić, tylko nie mam na to czasu (płacze). Odpowiedz Link
beti22 Re: wacik powitalny :) 09.12.06, 20:43 Ja tez sie przywitam jestem w trakcie budowy ,na dzien dzisiejszy to: stan surowy zamkniety teraz jestesmy na etapie wykanczanie srodka domu, kominek juz stoi od stycznie wchodzi ekipa od gladzi i kafelkowanie pozdrawiam . Odpowiedz Link
mamaweronki Re: wacik powitalny :) 12.12.06, 14:13 Witam. mam na imię Magda, 30 lat, 2 córki-4 i 2,5 roku, na razie kisimy się w ciasnym służbowym mieszkaniu, ale perspektywy mamy obiecujące. 2 tyg temu wygrałam przetarg na działkę w moim rodzinnym mieście, nad morzem(2km od morza dokładnie). Działka ma 1001m2, na razie jest tam pastwisko ;-)ale w niedalekiej przyszłości ma powstać nadmorski kurort. Na razie jestem na etapie załatwiania kredytu na tą działkę, a za rok spróbujemy ruszyć z budową. Problemem u nas jest oczywiście kaska- wszystko na kredyt, i działka-101 tys zł+ kredyt na dom w całości. Nie wiem czy to nie jest zbytnie rzucanie się z motyką na słońce, ale plany i marzenia mamy:-) Odpowiedz Link
agniecha_zet Re: wacik powitalny :) 13.12.06, 12:06 Ja się też przedstawię. Właśnie realizuje swoje życiowe marzenie o wybudowaniu domu. Działka juz jest wybrana i załatwiamy formalności kredytowe. Planujemy wystartowac z budowa na jesieni przyszłego roku (fundamenty), a resztę wiosną. Skład grupy budowlanej: Inwesteroka, Inwestor (mąż), Inwestcionko (Maciek lat2) :) --- "...na ten temat to można całe laboratorium napisać..." Odpowiedz Link
mifff Re: wacik powitalny :) 13.12.06, 23:07 Jesteście Niesamowite Baby :) Pozdrawiam mif Odpowiedz Link
maja8549 Re: wacik powitalny :) 16.12.06, 20:31 Hej, chyba bede tu najmlodsza :) Dostalam dom z 1933 roku w spadku. Musze go wyremontowac bo mnie oplaty zjedza. No i potrzebuje pomocy, bo to sama wszystko bede nadzorowac... i placic. Masakra. Odpowiedz Link
aniarad1 Re: wacik powitalny :) 19.12.06, 17:23 witam, lat 30, dom juz prawie....nie zdążyliśmy się wprowadzić na te Święta, ale trudno, planujemy połowe stycznia. Dom sie zaczął budować ;) w październiku 2005. Odpowiedz Link
aniarad1 Re: wacik powitalny :) 19.12.06, 17:24 dodam na powitanie, że teraz patrząc na mój dom widzę, że niesety nie zwróciłam uwagi na wiele drobiazgów, które teraz bym zmieniła, ale juz za późno. Cóz, gdybym mogła jeszcze raz budować i wybierać.... ale niesety. Odpowiedz Link
azja811 Witam:) 19.12.06, 22:32 Wogóle to nie wiedzialam ze takie fajne forum jest:) Na wiosne startuje z budową domu, i jestem tym generalnie mocno przerażona, a wogóle to wydaje mi sie to baardzo nierealne. Tez tak mialyscie??Dzilake mamy, projekt też, formalnosci zalatwione, teraz ino kasa i byle do wiosny i do roboty..Pozadrwiam PS. Jak bym tylko mogla to sama polecialabym juz kopać fundamenty Odpowiedz Link
muchacz Czy mogę się dołączyć? 10.01.07, 17:00 Mam na imię Iwona, lat 25, mieszkam w Poznaniu. W związku z tym, że w sierpniu powiększyła nam się rodzina planujemy ostro zabrać się w tym roku za budowę domu. Cieszę się, że znalazłam to forum, bo od razu zrobiło mi się raźniej:)!! Pozdrawiam wszystkie budujące, remontujące mamy! Odpowiedz Link
monisse25 Re: Czy mogę się dołączyć? 18.01.07, 20:18 Witajcie kochane!!mam na imię Monika ,mam 26 lat i marzę o własnym małym domku.Mam przy tym nadzieję,że zacznę realizację tych moich marzeń na wiosnę,pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
pilchowa Re: wacik powitalny :) 22.01.07, 09:54 Witam:) Ja się też chcę dołączyć:) mam 14,5 arową działkę, wniosek w gminie leży, teraz szukam projektu, choć jeden mam na oku:):) boję się jak cholera, ale muszę gdzieś mieszkać, a mieszkania są koszmarnie drogie:) jestem z Rzeszowa a działkę mam na wsi, cudnie:):) Odpowiedz Link
j_aga Re: wacik powitalny :) 24.01.07, 13:08 Chciałam się przywitać. Narazie budowa domów w plnach. Jesteśmy na etapie szukania działki, ale ponieważ właśnie tu trafiłam i zamierzam was podczytywać postanowiłam się ujawnić.Może się ośmiele i zadam kilka pytań,a z czasem mam nadzieje, będe mogła udzielić też kilku rad :) Odpowiedz Link
asia255 Re: wacik powitalny :) 25.01.07, 22:00 Cześć Babeczki :) Że też ja dopiero teraz wpadłam na to forum! Jestem na etapie bardzo wstępnym :) Kupujemy działkę, projekt juz wybrany, niech no tylko bank da kredyt i jedziemy:) Czuje, ze będę u częstym gościem. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link
monia.nowak Re: wacik powitalny :) 31.01.07, 12:48 Witajcie! mam na imię Monika (lat prawie 29). Dom w stanie surowym zamkniętym powstał w zeszłym roku. Dalszy ciąg jak przyjdzie wiosna. trochę jestem zagubiona jeśli chodzi o tematy budowlane - cieszę się że znalazłam to forum. aha, budujemy w Żyrardowie. pozdrawiam Monia Odpowiedz Link
mdabrowska2 Re: wacik powitalny :) 01.02.07, 11:22 czesc, czy mozna sie dolaczyc? Mamy stary dom pod Krakowem od lat czterech, i wlasnie swiezutko po roku staran i duszeniu architekta dostalismy pozwolenie na: rozbudowe, przebudowe, nadbudowe... czyli na dobudowke i adaptacje strychu. Jak dobrze pojdzie i murarz nie ucieknie na Zachod to zacniemy od maja. Bede szukac porady u doswiadczonych BB.. Magda Odpowiedz Link
titunia Re: wacik powitalny :) 10.02.07, 23:24 Witam Drogie Budowniczki, ja też mam w planach budowę domu, chętnię się dołączę do Was. Trzydziecha na karku i brak chęci zadłużania się na całe życie, żeby kupić 40 metrów:) Jestem teraz na etapie szukania działki koło wawy, a jedna działka na wsi już czeka:)) titunia Odpowiedz Link
anna_mrozi powitanie baby_w planach_budowniczej 12.02.07, 11:04 Witam :) na okrągłą rocznicę mych narodzin, w AD 2007, po 1 - zamierzam kupić działkę, po 2 - zacząć budować DOM, domeczek, cudo moich marzeń; Przyjmiecie kandydatkę na BB? Wychowana w domku na wsi, z młodym nr 1 i młodą nr 2 (w brzuszku jeszcze) i M 3 w blokach na II pietrze, postanowiłam: dość wypraw "na trawkę", "na spacer", "na piasek" - własny ogród, własny pies, własny dach... Zobaczymy... Odpowiedz Link
veev tez sie witam. 15.02.07, 21:05 KMW tylko podczytuje, pisze dosc regularnie na "Maj 2005", czesto zagladam na "Lobby Biusciastych", "Wnetrza mieszkan", "Rekodzielo i ozdoby", rzadziej na pare innych forow. Jestem tlumaczem, mam 20-miesieczna corke, meza, psa. Mieszkam we Wroclawiu, budowac sie bedziemy najprawdopodbniej w Chrzastawie, 10 km na zachod od Wrocka. Budowa ma ruszyc w marcu lub kwietniu, co z tego wyniknie, sie okaze - jestesmy na etapie kompletowania papierow do wniosku kredytowego i podpisywania umowy z developerem. Pozdrawiam wszystkie Baby Budownicze :) v. Odpowiedz Link
annasza33 Re: tez sie witam. 20.02.07, 14:13 veev napisała: > > Mieszkam we Wroclawiu, Pozdrawiam wrocławiankę :))) Odpowiedz Link
ania2205 Re: tez sie witam - jeszcze z Wrocławia 21.02.07, 14:53 Witam wszystkie BB !! Mam 26 lat, jak wspomniałam mieszkam jeszcze we Wrocławiu, ale na wiosnę ruszamy juz z budową - południowe okolice Wrocławia, podnóże Góry Ślęży - działka jak z bajki! Pozdrawiam i życzę wszystkim BB wszystkiego dobrego !! Ania Odpowiedz Link
magi104 Pozdrawiam ze Śląska :) 23.02.07, 19:10 Pozdrawia Magda ze Śląska:):) Po pół roku papierkowego załatwiania formalności związanych z zakupem działki, za kilka dni zostaniemy jej oficjalnymi właścicielami. Optymistyczny wariant zakłada budowę w przyszłym roku, ale już w tym musimy podjąć pewne decyzje.... Jesteśmy trochę przerażeni, ale zdeterminowani, by spełnić swoje marzenie i zamieszkać we wsiowej okolcy w małym drewnianym domku :):):) Mimo odmiennej technologii niż prezentuje większość Waszych domów, pewne problemy są te same, więc mam nadzieję, że znajdę tu potrzebne informacje, rady i wsparcie :):) Odpowiedz Link
magdamaidee Re: wacik powitalny :) 25.02.07, 14:01 Ojej - świnia jestem i się nie przedstawiłam. Magda, 28 lat, zakup gruntu (pod Wa-wą) finalizuję za dwa dni. Wszystko maksymalnie w kredycie - 110% - idziemy po bandzie. Istotny szczegół - mam męża obcokrajowca - tym samym ze względów formalnych i językowych cała papierologia, szukanie, negocjowanie, egzekwowanie, finansowanie jest na mojej głowie - przynależność do BB w 100%. W chwili obecnej nic nie wiem o budowaniu i energicznie zbieram informacje po internecie (perfidnie żerując na wiedzy innych, ale obiecuję, że się kiedyś odwdzięczę) Szybka budowa wskazana przez plany rozrodcze. I tylko wrodzony optymiz i świadomość, że inni (w szczególności inne) dali radę trzyma mnie w równowadze psychicznej :) Oraz oczywiście takie fora jak to! I złota maksyma kolegi "Ja mam problem? Jak co to bank ma problem." Odpowiedz Link
mlagodna Re: wacik powitalny :) 25.02.07, 22:55 Elo, właśnie znalazłam to forum i od razu się wpisujem: Marta jestem, w tym tygodniu podpisuję umowę warunkową na zakup działki w Malawie (pod Rzeszowem - nie stać mnie "w"). Kredyt biore 200000 a reszte wykoncze jak sprzedam mieszkanie :) DAMY RADE!! Odpowiedz Link
stynka Re: wacik powitalny :) 27.02.07, 17:40 Cześc, jestem Justyna i jak na razie mam tylko sporą działkę (na gębę, papiery wiosną) i wielkie plany. Lokomotywa ruszy za jakieś 3 lata, jak dobrze pójdzie... Póki co zamierzam budowac teoretycznie, czyli dowiedziec się, co i z czego tak naprawdę chcę. Przyjmiecie mnie? Pozdrawiam, st. Odpowiedz Link
beata132 Re: wacik powitalny :) 06.03.07, 16:48 Witam "starych" i nowych znajomych:-) Własny kąt na razie w planach, ale często tu zaglądam żeby oswoić wroga, czyli potwora zwanego budową domu:-) Beata Odpowiedz Link
jkl13 Re: wacik powitalny :) 12.03.07, 07:39 To i ja się powitam ;) Plany budowy były w naszych (tj. moich i mężowych) głowach już od 3 lat, a ostro ruszyliśmy w ubiegłym roku (projekt, działka, pozwolenia, papierki, papierki, papierki...). Liczymy, że już niedługo (budowlańcy twierdzą, że za tydzień) wbijemy pierwszą łopatę pod nasz dom. Oby... Powodzenia i cierpliwości życzę Wam wszystkim (i sobie też). Julia Odpowiedz Link
czerem witam:-) 13.03.07, 12:37 Można się zapisać do Waszego Klubu?:-) Mam na imię Agata, lat 33, mieszkam w Częstochowie, od tygodnia jestem właścicielką działki, na której chcę z mężem zbudować dom. NA razie załatwiamy papierki i szukamy projektu. Działka to 6000m2....lasu:-)w tym jest 1500m2 budowlanej.MAm synka Kubusia - 2latka i jestem macochą(ale to brzydko brzmi) 10- cio letniego Dominika.Założyłam forum Marcowe Mamusie 2005 po urodzeniu Kubusia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
misz_masz Re: wacik powitalny :) 15.03.07, 13:36 Witam, Buduje z M dom w Minsku Maz. Dom byl budowany 10 lat temu, a my go przeprojektowalismy i mamy calkiem inny i nowy. Obecnie jestesmy na etapie tynkow za jakies 2tygodni. Szcegoly o mnie w wizytowce:) Odpowiedz Link
carrara Re: wacik powitalny :) 15.03.07, 23:22 Witam wsa niesamowite Laski.Podłączma się do forum, mam działkę 89 arow, projekt - tylko mąż wybył zapracować na budowę.Straszne...ale marzenia się spelniają.Jestem neurologopedą -gdyby ktoś potrzebował pomocy chętnie darmowo poradzę. Odpowiedz Link
su.ha Witam:) 20.03.07, 13:26 Zaczynam(y) budowę za miesiąc, czekam(y) na decyzję kredytową. Oczywiście miałam się zająć urządzaniem domu, a małż wszystkimi sprawami budowlanymi. A teraz umawiam się z hyraulikami, stolarzami i innymi fachowcami.Ech..Przygarnijcie mnie, bo przyda mi się wsparcie. Ola. Odpowiedz Link
ib_13 Re: wacik powitalny :) 21.03.07, 15:26 witam drogie Panie, mam 30 lat i dołączam się do grona bab budujących. Jestem na etapie kończenia ścian działowych na piętrze, zaraz więźba i cieśle na daszek :) Odpowiedz Link
katsuko Re: wacik powitalny :) 22.03.07, 08:46 witam :) Karolina, lat 24, studentka budownictwa, mam hopla na punkcie projektowania domow i mam nadzieje, ze w przyszlym roku obrona dyplomu, a pozniej do dziela :) fajnie ze jest takie forum :) pozdrawiam serdecznie wszystkie "baby" :) Odpowiedz Link
ratatouille Re: wacik powitalny :) 19.04.07, 00:11 witam Inżynier budownictwa z dwudziestoletnią praktyką w wykonastwie i projektowaniu. Od trzech lat inspektor nadzoru na budowie największych centów handlowych w kraju. W portfolio między innymi dziesiątki projektów konstrukcji domów jednorodzinnych, zazwyczaj bardzo odległych od typowych. pozdrowienia Odpowiedz Link
gmart2 Re: wacik powitalny :) 19.04.07, 16:29 Mam na imie Goska.Wlasnie zaczelismy budowe.Bardzo sie ciesze, ze trafilam na Wasze forum!! Odpowiedz Link
kamila26111 Re: wacik powitalny :) 24.11.12, 23:35 Witam, jakoś tak zaczęłam nie po kolei, zapytałam o coś a się nie przedstawiłam. Mam na imię Kamila. Szukaliśmy jakiś czas z mężem działki wreszcie znaleźliśmy piękną działkę pod lasem w zacisznym zakątku wsi aczkolwiek niedaleko miasta. Teraz rozpoczęliśmy walkę z urzędami i po zliczeniu spraw które należy załatwić i czasu jaki trzeba na wszystko czekać już czuję się lekko przegrana bo miałam nadzieję na wiosnę rozpoczęcie budowy a widzę jak się ta budowa przesuwa bliżej lata ale nie poddamy się :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
agniecha_to_ja Re: wacik powitalny :) 29.04.07, 12:40 Witajcie babeczki. Tu Aga, która się była o uwagi do projektu zapytała, a nie przedstawiła. Zdobyliśmy właśnie ziemię i jesteśmy na etapie "oswajania urzędników". Podczytuję Klub zdaję się od początku istnienia. Odpowiedz Link
bami11 Re: wacik powitalny :) 08.08.09, 12:00 Ojej, mogę się podłączyć?? Po dwumiesięcznym intensywnym szukaniu działki pod Warszawą nareszcie znalazłam... Transakcja w trakcie finalizacji, media są, warunki zabudowy też... Wiosną chcemy wystartować. Na razie szukam projektu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
monjan Re: wacik powitalny :) 12.08.09, 16:03 witam i ja planujemy budowę, więc zarzucę was gąszczem pytań Odpowiedz Link
kreeks Re: wacik powitalny :) 31.07.10, 15:40 Dzień dobry! Mam działkę budowlaną i zastanawiam się co z tym fantem zrobić... Żona wytypowała mnie na ochotnika, w celu zadania sakramentalnego pytania ... "co sądzicie o tym projekcie.." ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
tehanu73 Witam z Wielkopolski:) 06.05.07, 19:37 Witam serdecznie, na Zajączka kupiliśmy sobie działkę, budowa w dalszych planach, bo okolica nieuzbrojona. Na razie budujemy w marzeniach, czytamy wszystko, co się da, rysujemy, wybieramy projekty itp. Starsza córka (sześcioletnia) zbiera na okno połaciowe;) pozdrawiam wszystkie budujące:))) Odpowiedz Link
dorjana1 Wawa 26.10.08, 20:22 Ale późno się przedstawiam ,trąba Dorota ,już w ubłoconych kaloszkach.Buduję na niecałych 400 metrach pół bliźniaka w stylu wiktoriańskim.chudy dom ale prawie 300 metrów.Jak w kościele:)Nic mi sie w sklepach nie podoba ale na śmietnikach i ruinach całkiem sporo.Dom bedzie pewnie dziwny ale mój.Mialam starszne kłopoty z dzialką -to minęlo ale mieszkam obok Wrednej Baby... Odpowiedz Link