Dodaj do ulubionych

Woskowanie mebli

04.01.07, 18:27
Drogie forumowiczki,

zwracam się do Was jako znawczyń tematu :) błagam powiedzcie jak długo meble śmierdzą po woskowaniu, bo właśnie uczyniłam ten zabieg z moją półką i już drugi dzień jak stoi na klatce bo smród jest koszmarny. Może coś nie tak zrobiłam? Człek z Castoramy polecił mi pastę woskową, którą zakupiłam. Powiedział, że meble po 2 godzinach są do użytku :(
Radźcie niedoświadczonej.

Pozdrawiam
mag_ma :)
Obserwuj wątek
    • gggrazik Re: Woskowanie mebli 08.01.07, 13:54
      jeżeli meble tak pachną to kupiłaś najgorszej jakości wosk,odnawiam od 10 lat
      antyki i bardzo żadko kupuję wosk złej jakości,nie jestem pewna ,czy nie
      będziesz musiała zmywac całości albo draoac,ostatnio odnawiałam mebel stary 100-
      letni po renowacji w fachowym zakładzie a środek tak śmierdział ,że nie tylko
      zmywalam ale tez drapałam i teraz czekam aż klient wyciąbnie pieniądze od tych
      partaczy za złą pracę,jest to cięzka robota i nie zawsze jest odpowiedni
      efekt,trzeba uważac na woski,ja pracuje w politurze lub z lakierami co do
      których mam pewnośc,w marketach to już nawet ścisku stolarskiego nie kupie,jak
      masz pytania to odpowiedz a ja postaram sie pomoc,pozdrawiam
      • mag_ma74 Re: Woskowanie mebli 09.01.07, 10:32
        WItam,

półkę, na chwilę obecną spisałam na straty bo śmierdzi cały czas, nie tak intensywnie jak na początku ale jednak nadal i to dość intensywnie:( użyłam pasty woskowej Syntilor eh szkoda gadać wyrzucona kasa ale może kiedy wróci mi serce do tej półki postaram się z nią coś zrobić. Byłam ostatnio w markecie i facet otworzył puszkę z inną pastą... zupełnie inna bajka, przyjemny i o wiele bardzie delikatny zapach wosku a nie jakiejś chemii.

Pozdrawiam serdecznie
        mag_ma
        • gggrazik Re: Woskowanie mebli 10.01.07, 12:58
          jak to tylko jedna rzecz to mam nadzieje,że nie zmieniła nastawienia do dalszej
          pracy jako renowator,pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka