cromwell1 21.09.07, 20:18 dom.gazeta.pl/czterykaty/5,59868,4502276.html?i=0 jakos nie widze miejsca na wyspe zwroccie uwage na poziomy robocze i krzesla nie ma pieprzenia o feng szujach strefach obnizonych podlogach w salonach czysta forma pzdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cromwell1 Re: se kurde looknijcie 22.09.07, 10:45 nie o styl tu chodzi to rzecz gustu sa 2 podstawowe strefy urzadzone ergonomicznie bez stref posrednich typu wyspa:) pzdr. Odpowiedz Link
jezzmam Re: se kurde looknijcie 22.09.07, 15:03 Ja na tych zdjęciach nic nie widzę oprócz oczopląsnych wzorków i burdelowych kolorków. A wyspa mi się nie widzi ani nigdy nie widziala więc mam problem z glowy:) Odpowiedz Link
paulina.ryska Re: se kurde looknijcie 22.09.07, 18:11 no i piknie:) Ale z drugą aranżacją /biało-czarną/ to już pojechali na maksa:)))) Nie wiem czy dałoby radę wytrzymać tam dłużej niż 5 minut:))) Odpowiedz Link
cromwell1 Re: se kurde looknijcie 23.09.07, 15:09 paulina.ryska napisała: > no i piknie:) > Ale z drugą aranżacją /biało-czarną/ to już pojechali na maksa:)))) > Nie wiem czy dałoby radę wytrzymać tam dłużej niż 5 minut:))) ja podobnie:) ciekawe co projektant ukryl pod zaslonka stawiam zoledzie przeciw dolarom odkurzacz:))) biala sypialnia podobnie okien nie sposob otworzyc o myciu nie ma szans i ten swiecznik wiszacy jak miecz damoklesa wystarczy lekkie pyniecie i masz peknieta podstawe czaszki:) pzdr. Odpowiedz Link
pishor Re: se kurde looknijcie 24.09.07, 13:24 Heh :)To ma być czysta forma? To jest fajans przez duże "F" Wieś tańczy - wieś śpiewa. Rzeczywiście - nie ma miejsca na wyspę. Bo tu wogóle nie ma na nic miejsca. Byłoby więcej, gdyby wywalili połowę tych gratów. Zwróciłem uwagę na poziomy robocze i krzesła. A ściślej mówiąc na kawałeczek blatu i jakieś krzesło (owszem - ładne) - i co z tego niby ma wynikać? Co można powiedzieć u układzie całego wnętrza, o jego funkcji na podstawie kilku zdjęć pokazujących jego fragmenty? Nic nie można powiedzieć. "Czysta forma" - heh :)dobre... Odpowiedz Link
cromwell1 Re: se kurde looknijcie 24.09.07, 17:33 dales sie zlapac pisiorku:))) ten kawaleczek stolu jest nizej od stawow biodrowych normalnego czlowieka nadaje sie idealnie do wyrabiania ciasta normalnie atakujemy ciasto calym ciezarem tulowia na wyprostowanych rekach przyszlo ci to kiedys do glowy? a mi przyszlo chociaz nie jestem projektantem przy projektowaniu profesjonalnej kuchni w restauracji padniesz jak kawka przepisy cie zjedza przy kuchniach indywidualnych mozna zaszalec dopasowac je do wzrostu gospodyni szafki montujemy na szynach wiec jaki problem zrobic prowadnice i regulowac wysokosci w zaleznosci od wzrostu kucharza glupie drzwi do szafek zrobic dluzsze o 5 centow zamiast listwy maskujacej kiedy masz uciaprane rece mozna spokojnie otwotzyc szafke glowa a dolna noga bez wycierania rak podobnie z bateria zlewozmywakowa sa glowice natychmiastowego otwarcia sa baterie otwierane lokciem ale nieee trzeba wypejnic przestrzen wypelniaczu przestrzeni;) pzdr. Odpowiedz Link
paulina.ryska Re: se kurde looknijcie 24.09.07, 18:58 cromwell1 napisał: > dales sie zlapac pisiorku:))) > > ten kawaleczek stolu jest nizej od stawow biodrowych normalnego czlowieka > nadaje sie idealnie do wyrabiania ciasta > normalnie > atakujemy ciasto calym ciezarem tulowia na wyprostowanych rekach > przyszlo ci to kiedys do glowy? Boże cromwell padłam i leżę pod stołem:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD piękny tekst, idę chyba starego zaatakuję ciężarem tułowia na wyprostowanych rękach:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
cromwell1 Re: se kurde looknijcie 24.09.07, 19:16 nie wiedzialem ze jestes fanka rafelsona;))) pzdr. Odpowiedz Link
pishor Re: se kurde looknijcie 24.09.07, 21:02 cromwell1 napisał: > dales sie zlapac pisiorku:))) > ten kawaleczek stolu jest nizej od stawow biodrowych normalnego > czlowieka nadaje sie idealnie do wyrabiania ciasta > normalnie > atakujemy ciasto calym ciezarem tulowia na wyprostowanych rekach > przyszlo ci to kiedys do glowy? > a mi przyszlo chociaz nie jestem projektantem Tia. "...atakujemy ciasto calym ciezarem tulowia", a ostatnio to kiedy taki atak przeprowadziłeś? Tak z ciekawości pytam. > przy projektowaniu profesjonalnej kuchni w restauracji padniesz jak kawka > przepisy cie zjedza > przy kuchniach indywidualnych mozna zaszalec > dopasowac je do wzrostu gospodyni Ups. Tu mnie masz. Co racja, to racja. Oglądałem nieuważnie i nie zauważyłem, że na tych zdjęciach to restauracja była... > szafki montujemy na szynach > wiec jaki problem zrobic prowadnice i regulowac wysokosci > w zaleznosci od wzrostu kucharza Uhm. Tak. tak. Można też regulować tą wysokość przy pomocy pilota. Jakiż to problem? > glupie drzwi do szafek zrobic dluzsze o 5 centow > zamiast listwy maskujacej Listwy CO maskującej? > kiedy masz uciaprane rece mozna spokojnie otwotzyc szafke glowa Głową ? Tia. Chociaż... Ale... Tak z ciekawości. Tą głowę to gdzie niby trzeba wsadzić żeby tą szafkę...No wiesz. > a dolna noga > bez wycierania rak Nogą mówisz. No można i nogą. Ale... No bo wiesz... Że niby jak tą nogą? > podobnie z bateria zlewozmywakowa > sa glowice natychmiastowego otwarcia > sa baterie otwierane lokciem Są też takie, bezdotykowe. Fotokomórkę taką mają. > ale nieee > trzeba wypejnic przestrzen > wypelniaczu przestrzeni;) Bardziej niż na załączonych zdjęciach to już się tej przestrzeni wypełnić nie da... Moja ty "czysta formo" :P:P:P A na koniec, tak z ciekawości. Po kiego to wszystko napisałeś? > pzdr. Pzdr. Cię też. Odpowiedz Link
mary_lu ... 01.10.07, 18:00 W ostatnim "Muratorze" jest duży dział o urządzaniu kuchni. Kilka stron jest tam poświęconych wyspom i półwyspom. Mógłbyś se looknąć. Odpowiedz Link
cromwell1 Re: ... 01.10.07, 18:56 na bede powielal szwagra zajrzyj do miesiecznika villa zobaczysz jak ludzie miaszkaja pzdr. Odpowiedz Link
mary_lu Re: ... 01.10.07, 19:47 Villa ostatnio zrobiła się straszliwie nowobogacka. Kapiące złoto i meble włoskie na wysoki połysk odrzucają nawet mnie, chociaż zawsze sądziłam, że lubię wnętrza "stylowe". W dodatku - w Villi i Werandzie (moje ulubione polskie gazety o wnętrzach) wiele razy widziałam kuchnie z wyspami... Chyba masz bardzo zamożnego szwagra - mojego jeszcze nie stać na bardzo drogie meble kuchenne i znanych projektantów wnętrz. Chyba, że komentujesz zanim udało Ci się zobaczyć artykuł :) Odpowiedz Link
passing_bystander Re: ... 02.10.07, 04:38 cromwell1 napisał: > zobaczysz jak ludzie miaszkaja www.houseandhome-digital.com/houseandhome/200710sample/ polecam wyspy na stronach 78, 193, 201 - zauwaz, ze tylko kilka stron jest dostepnych w ramach zachety do kupienia subskrypcji. W calym magazynie jest ich zdecydowana przewaga - tak ludzie mieszkaja ... z wyspami. Odpowiedz Link
cromwell1 Re: ... 02.10.07, 19:41 oblookalem pasising chyba zbyt pobieznie nie sugerowalem sie numerami stron zauwazylem jedna wyspe w aneksie kuchennym tak malym ze chyba sluzy do odgrzewania gotowcow tu racja stolki maja poszerzone nozki mozna schowac kolana pod blat na pozostaluch zdjeciach nie widac wysp tylko wspomniane przeze mnie komody czytaj niskie szafy do 1.5 m wysokosci mieszczace obrusy sztucce i zastawy bez towarzyszacych stolkow to ostatni moj post na temat wnetrz nie mam zamiaru walczyc z wiatrakami gdzie norma lazienkowa jest wanna z brodzikiem dwiema umywalkami i scianka z lukswerow w salonie plazma male tv w kuchni i po jednym tv w sypialni i wszechobecne wyspy nawet przy lodowkach pzdr. Odpowiedz Link
mary_lu Re: ... 02.10.07, 21:19 Jak najbardziej pasujesz do walki z wiatrakami... Don Kichot z Ciebie idealny... Walczysz z czymś, czego nie rozumiesz, dopisujesz do tego wydumane teorie i jesteś kompletnie niereformowalny. Do tego zdarzają Ci się dziwaczne mowy zupełnie od czapy... Może sobie podręcznik Neuferta poczytaj? Odpowiedz Link
cromwell1 Re: ... 03.10.07, 17:41 o jaka czujna odpowiedz po 40 minutach to na forum kbb zaledwie chwila:) i bardzo dobrze zauwazylas ze mamy wiele wspolnego;) to forum jest nie ciamciaramciam na prawdziwym forum slychac trzask lamanych kosci i szum plynacej krwi w przeciwnym razie mozna zasnac od wymiany grzecznosci i drobnych uszczypliwosci;) pzdr. Odpowiedz Link
paulina.ryska cromwell 09.10.07, 22:27 cromwell1 napisał: >> > na prawdziwym forum slychac trzask lamanych kosci i szum plynacej krwi > > > pzdr. pozwolisz, że zrobię sobie z tego pieknego opisu sygnaturkę:DDDDDD padłam normalnie:DDDD Odpowiedz Link
paulina.ryska Re: cromwell 11.10.07, 07:24 a mam syna z 23 stycznia a jak:)))) Sygnaturka gotowa, wszystkim się baaaaaaaaardzo podoba i proszę się tu nie rumienić;))))))))))) Odpowiedz Link
cromwell1 Re: cromwell 11.10.07, 19:57 nie do konca by cromwell1 trzask lamanych kosci i szum plynacej krwi to zdaje sie tekst stefana friedmana pzdr. ps. urodzeni 23 stycznia sa uwielbiani w towarzystwie mimo ze nie bryluja to po mamusi;) wady to wina tatusia;) pzdr. Odpowiedz Link
paulina.ryska Re: cromwell 11.10.07, 21:46 no tego to nie wiedzialam, że Friedmana oprę się jedank na wersji którą sama znam i tak już zostanie:)))) Zawsze złe cechy są po tatusiach;))))))))))) nie moze być inaczej:))) u nas złe cechy: rzuca fochami rzuca przedmiotami ze złosci ssie kciuka piszczy jak opętany wije sie jak piskorz przy ubieraniu:) potrafi ciągnąć za wlosy z calej sily gna kota za pomocą sprzetow albo ciężkich albo długich:) efekt osiąga:) plusy: -inteligenty:) -uśmiechnięty/pomiędzy fochami/ -samodzielny od noworodka-noszenie, bujanie, wiszenie przy cycu-to nie on:)))) -twardziel -kreatywny-słowo wytrych:))) i co Ty na to??? Rośnie konkurencja co??:))) pozdrawiam Odpowiedz Link
cromwell1 Re: cromwell 12.10.07, 18:31 korzystaj z zycia pozniej juz tylko bedzie gorzej;))) pzdr. Odpowiedz Link
cromwell1 Re: cromwell 12.10.07, 19:30 to nie pesymizm male dzieci maly klopot... urodzeni 23 stycznia powinni byc izolowani od wszelkich sportow ekstremalnych bo lykaja jak mlode pelikany;) a tu cos zabawnego na poczatek weekendu deser.gazeta.pl/deser/1,83453,4571915.html ryska wspomniala cos o ceglach? sa cegly;) www.kabarety.tworzymyhistorie.pl/807_piasecki_rewinski_murarz.php pzdr. Odpowiedz Link
paulina.ryska Re: cromwell 12.10.07, 23:49 taaaa cos w tym jest. Widze jak on z dnia na dzień "się rozkręca". To dziecko to była oaza spokoju, snu wszelakiego:) itd teraz istny szatan:))) Co do sportów ekstremalnych to juz teraz czuje ciągotki wchodząc np. na bujany motor;) i stając na nim:))) Z jeździdelka juz w ten sposob robiąc spadł dwa razy na łepetynę. ALe co tam chodzi masując tę swoją male głowke po chalupie i zaraz zapomina:)))) Ksywa jaka za nim chodzi po domu to "Julin" od szkoly wiadomo jakiej w Julinku;) Odpowiedz Link