mifff 17.05.08, 22:31 Ze zraszacza ledwie sika. Woda w sobotę gdzieś znika Ciśnienie spada na pysk. Społeczeństwo zaczyna się myć. :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczypior74 Re: problemy z wodą 18.05.08, 21:48 Polak mądry po szkodzie... By zaoszczędzić na wodzie tej z wodociągu - rzecz jasna i stresów uniknąć na wieki wybuduj studnię człowieku ;o) Hej Miffffff... :) Co dobrego? Zmieniłeś adres e-mailowy? (odbija mi maile do Ciebie) U nas wykańczanie domku, a co za tym idzie i "kieszeni". Przy dobrych wiatrach zamieszkamy w sierpniu. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
mifff Re: problemy z wodą 18.05.08, 23:38 Mój Szypirku! W kranie znowu jest w porządku. Społeczeństwo wykąpane, Auta jeżdżą wycackane do kościółka, na Komunie - Czystość naród prezentuje. Już w niedzielę jest normalnie Chyba, że gdzieś rura walnie. Przez tydzień jest nadciśnienie, Tylko w soboty flaczeje. Cieszą się rośliny z obciążeń dziedzicznych - obdukcji i zwyczajów sobotnio-higienicznych :) Odpowiedz Link
cromwell1 Re: problemy z wodą 19.05.08, 16:22 brutalnie rozwieje poetycka mgielke:) juz slysze przeklenstwa sasiadow pod suchym prysznicem najwazniejszy jest trawniczek mifcia;) zamiat uzalac sie nad niedomytym spoleczenstwem kup pompe gardeny wspomagajaca zraszacze kiedys wspominales ze dolomitowy taras latwo sie brudzi najtansza myjka cisnieniowa karcher k 2.01 kosztuje 220 zlotych myjka frezuje brud z kamienia i ceramiki usuwa glony z elewacji myje samochody usuwa mech i porosty z trawnika i podjazdu mozna ja wykorzystac na wiele sposobow chocby jako podkaszarke;) pzdr. Odpowiedz Link
mifff Re: problemy z wodą 20.05.08, 22:51 > najwazniejszy jest trawniczek mifcia;) Dzięki. Ma się dobrze. Żeby mu się nie poprzewracał, koszony jest 2 x w tygodniu :) Nie o roślinkach ten wącik, i nie o obdukcjach. Boom budowlany, gwałtowny napływ ludności na dany teren powoduje zwiększone zużycie, ponad wydolność źródła, a co za tym idzie, okresowe spadki ciśnienia, a nawet braki wody. Jeszcze w zeszłym roku nie było to tak odczuwalne i kłopotliwe. Suchy zraszacz, to symptom tego, co nastąpi po oddaniu do użytku wszystkch rozpoczętych budów. Pozwolenia na budowę mogły tempo zabudowy jakoś stymulować z rozwojem infrastruktury. Zgłoszenia w miejsce pozwoleń mogą okazać się przekleństwem dla inwestorów. Pół biedy, gdy Gminie brakuje pieniędzy na nowe odwierty. Gorzej, gdy okaże się, że nie ma skąd czerpać. Proszę to brać pod uwagę przy zakupie działki, a najpóźniej przed rozpoczęciem budowy :) Szczypiorek ma rację. Po szaleństwie budowlanym przyjdzie czas na szaleństwo kopania studni. ... Tylko gdzie je zmieścić na działkach 6a :( Odpowiedz Link
cromwell1 Re: problemy z wodą 21.05.08, 18:39 przesadzsz jak zwykle przypominam przepisy odnosnie zaopatrzenia w wode wystarczy konsekwentnie upominac sie o swoje wodociagi musza sie w koncu ugiac problem nadmiernego zuzycia wody jest jak zwykle podnoszony przez ekonazistow przyklad? prosze bardzo w latach siedemdziesiatych o rzut beretem powstalo osiedle dla 30 tysiakow mieszkancow projektanci zaprojektowali rure wg komunistycznych norm zuzycia po montazu indywidualnych wodomierzy zuzycie wody spadlo dwukrotnie teraz biedaki zmagaja sie z zanieczyszczona woda zalegajaca w rurze zeby uniknac jakichsik epidemii wodociagi spuszczaja wode co miesiac /trza ruszyc obieg/ powiem ci w tajemnicy jak zaoszczedzic faktycznie wode przy zakladaniu ogrodu nalezy koniecznie pozbyc sie gleby latwoprzepuszczalnej nawiezc gliny mam porownanie na ranczo w lecie rzadko podlewam trawnik wszystko pieknie rosnie u siebia mam piach mimo zbiornikow z deszczowka poddaje sie slonce i tak wypali trawe do cna ratuje tylko roslinki ozdobne pzdr. Odpowiedz Link
mifff Re: problemy z wodą 21.05.08, 22:05 > przesadzsz jak zwykle Na zimne dmucham :) > wodociagi musza sie w koncu ugiac W mieście tak, na wsi, jak.... :) > nawiezc gliny Już to zrobiłem. 30 Kamazów :) Po podsypaniu trawy nawozami, trzeba podlać. Na skarpie, wśród starodrzewu też ratuję roślinki :) Reszta rośnie w naturze. No, jeszcze warzywniak i borówka ma mokro. Odpowiedz Link