Dodaj do ulubionych

Radiowy internet

19.10.06, 10:43
w Zgierzu lub okolicach?
Obserwuj wątek
    • netiazgierz Re: Radiowy internet 19.10.06, 22:16
      Od 1-go grudnia wchodzimy ze swoimi usługami do Zgierz (tel+net-oczywiście
      własna numeracja,nie żadne tam prefiksy).
      Dialog nie chciał to na jego miejsce wchodzi Netia.
      • sh4rky Re: Radiowy internet 19.10.06, 22:57
        A będą jakieś promocje dla zdobycia klientów w mieście?
        • sh4rky Re: Radiowy internet 19.10.06, 23:07
          Jeśli wg. tego cenniku to klientów za dużo nie będziecie mieli :)

1. RODZAJE USŁUGI
          Start+ Komfort+ Optimum+ Premium+ VIP+
          160 kbit/s 320 kbit/s 640 kbit/s 1,5 Mbit/s 4 Mbit/s
          Prędkoś odbierania danych do
          64 kbit/s 64 kbit/s 160 kbit/s 256 kbit/s 384 kbit/s

2. OPŁATY AKTYWACYJNE (JEDNORAZOWE)
          Podatek
          Cena netto VAT Cena brutto
          Aktywacja usugi Net24
          81,00 z 17,82 z 98,82 z

Aktywacja usugi Net24 w szerokopasmowej technologii radiowej WiMAX
          1100,00 z 242,00 z 1342,00 z

3. OPŁATY ABONAMENTOWE (MIESIĘCZNE)
          Podatek Cena
          Cena netto VAT brutto
          55,00 z 12,10 z 67,10 z
          Abonament Net24 Start+

70,00 z 15,40 z 85,40 z
          Abonament Net24 Komfort+

110,00 z 24,20 z 134,20 z
          Abonament Net24 Optimum+

140,00 z 30,80 z 170,80 z
          Abonament Net24 Premium+

190,00 z 41,80 z 231,80 z
          Abonament Net24 VIP+
          • netiazgierz Re: Radiowy internet 20.10.06, 09:53
            Podajesz ceny standardowe bez upustów promocyjnych na abonament i przyłączenie.
      • macius77 Re: Radiowy internet 28.10.06, 21:56
        A może Dialog sobie to dobrze przeanalizował? Zresztą Dialog działa w Zgierzu od
        kilku lat. A wiec pisanie że "na jego miejsce" mija się z prawdą.
        • netiazgierz Re: Radiowy internet 30.10.06, 08:54
          macius77 napisał:

> A może Dialog sobie to dobrze przeanalizował? Zresztą Dialog działa w Zgierzu
          o
          > d
          > kilku lat. A wiec pisanie że "na jego miejsce" mija się z prawdą.

Jeśli uważasz US w Zgierzu za cały Zgierz to gratuluję perspektywy.Powiedz ilu
          ma Dialog klientów w Zgierzu (oczywiście nie mówimy o prefiksie).
          • macius77 Re: Radiowy internet 30.10.06, 19:20
            A co to ma do rzeczy ilu? Pytanie chyba powinno brzmieć jakich. A w
            szczególności jakich i ilu klientów biznesowych i instytucjonalnych uda się
            pozyskać Netii na rynku telefonii gdzie niepodzielnie króluje Tesa. O dostawcach
            internetu gdzie konkurencja jest ze 3x większa niż w Łodzi to nawet nie ma co
            wspominać, he, he.
            A dialog to nie tylko US, ale kilka innych firm i nawet kilka ulic z domkami w
            Zgierzu.
            • netiazgierz Re: Radiowy internet 30.10.06, 21:38
              Proszę nie rozwalaj mnie.Pracowałem w Dialogu kilka lat i wiem,że Dialog nie ma
              własnej infrastruktury w Zgierzu (staneli ze światłowodem przed
              Proboszczewicami).A co TP to monopol sie kończy:słyszałeś o usługach "ostaniej
              mili",o tym iż w istnieje już przenaszalność numerów.Dialog i TP niestety myślą
              drogą i nierentowną technologią miedzianą,co staje się archaizmem jak GSM.Firmy
              Wi-Fi oczywiście są konkurencją ale nie jakościową.Zgadnij od kogo kupuja oni
              neta.Są za ciency by we Frankfurcie kupować przepustowości.
              Dialog co najwyżej może posprzedawać 1011.
              Netia np. od 01.11.2006 oddziela neta od telefonu (też dla klienta
              indywidualnego)-powiedz mi kiedy zrobi to Dialog lub TP?
              • zgierzak Re: Radiowy internet 31.10.06, 00:55
                aha, czyli netia próbuje wdrożyć nowoczesną technologię przeznaczona do
                zastosowań typu "rural" do dużych aglomeracji miejskich i oprawić tym firmy i
                lepiej płatnych pacjętów. Ciekawe czy mają wykupione gregorianki na tą intencję
                u znajomych z R.Maryja.
              • macius77 Re: Radiowy internet 31.10.06, 09:44
                Pracowałeś w Dialogu kilka lat i nie masz pojęcia o ich infrastrukturze - ciekawe!
                Światłowód Dialogu kończy się w Zakładzie Energetycznym na ul. Wschodniej w
                Zgierzu i biegnie tą samą trasą z Łodzi co światłowody TPSA. Na Wschodniej stoi
                koncentrator Dialogu i stamtąd biegną kable do miasta po słupach energetyki.

Przenoszalność numerów... - Człowieku, od pół roku realizuje to w Zgierzu Dialog
                i Euron. Z księżyca się urwałeś?

> Wi-Fi oczywiście są konkurencją ale nie jakościową.Zgadnij od kogo kupuja oni
                > neta.Są za ciency by we Frankfurcie kupować przepustowości.

Skomur to głównie światłowody a Euron to głównie Motorola - o jakim Wi-Fi Ty
                mówisz. I po jaką cholerę maja kupować net we Franfurcie jak większość ruch w
                sieci odbywa się po Polsce.

> Netia np. od 01.11.2006 oddziela neta od telefonu (też dla klienta
                > indywidualnego)-powiedz mi kiedy zrobi to Dialog lub TP?

Hehe, Dialog ma to od 1,5 roku. Euron od zawsze. A Skomur chyba nie ma telefonii
                (wiec nie dotyczy).
                Jak czytam to co piszesz to się zastanawiam po co ludziom oczy mydlisz, myślisz
                że sami idioci na tym forum siedzą? Jeśli tak to się głęboko mylisz.

A może jak jesteś taki "Uczony" wypowiesz się na temat trudnej sytuacji
                finansowej Netii o której całkiem nie dawno pisała prasa?
                • netiazgierz Re: Radiowy internet 31.10.06, 23:06
                  Kolego o jakich kłopotach finansowych mówisz???O tych sprzed 5 lat.Netia jako
                  jedyny operator telekom. nie ma zobowiązań finansowych (czyt. długów),po tym
                  jak przejął ja Novator.Netia jest udziałowcem takich firm jak Era,P4;kupiła Pro
                  Futuro,El-Net,Internet Premium.Więc o jakich kłopotach ty mówisz???
                  Porozmawiajmy może o Dialogu i dlaczego KGHM rozmawia z Netia i nie tylko o
                  sprzedaży tej spółki.
                  A gdybyś był lepiej poinformowany,to wiedziałbys iż 75% impulsów tel i net
                  nabywanych jest na giełdzie telekom. we Frankfurcie przez hurtowych operatorów
                  i odsprzedawana takim spółeczkom jak Euron,Skomur i Dialog.
                  Prosze nie mów też że Dialog i Euron przenoszą numery z TP-gdzie mają punkty
                  styku???Powiedz jeszcze że usługi "Ostatniej mili" też już świadczą.
                  • macius77 Re: Radiowy internet 01.11.06, 14:13
                    netiazgierz napisał:

> Kolego o jakich kłopotach finansowych mówisz???O tych sprzed 5 lat.Netia jako
                    > jedyny operator telekom. nie ma zobowiązań finansowych (czyt. długów),po tym
                    > jak przejął ja Novator.

Właśnie przejął bankruta. Firma nadal przynosi straty.

> Netia jest udziałowcem takich firm jak Era,P4;kupiła Pro
                    >
                    > Futuro,El-Net,Internet Premium.Więc o jakich kłopotach ty mówisz???

Wszystkie trzy wymienione firmy przynosiły starty i były wystawione na sprzedaż
                    za psie pieniądze. Poczytaj sobie Gazetę Bankową i Giełdę z czerwca, lipca i
                    sierpnia tego roku.

> Porozmawiajmy może o Dialogu i dlaczego KGHM rozmawia z Netia i nie tylko o
                    > sprzedaży tej spółki.

Dlaczego Netia chciała sprzedać się GTS-owi, który jednak po ocenie Netii przez
                    analityków powiedział "nie"?

> A gdybyś był lepiej poinformowany,to wiedziałbys iż 75% impulsów tel i net
                    > nabywanych jest na giełdzie telekom. we Frankfurcie przez hurtowych operatorów
                    > i odsprzedawana takim spółeczkom jak Euron,Skomur i Dialog.

I co, sugerujesz ze to Netaia tym firmą odsprzedaje impulsy telefoniczne?

> Prosze nie mów też że Dialog i Euron przenoszą numery z TP-gdzie mają punkty
                    > styku???Powiedz jeszcze że usługi "Ostatniej mili" też już świadczą.

A co to za różnica gdzie mają punkty styku? Ważne że możliwe jest przenoszenie,
                    zadzwoń sobie do nich i zapytaj. Neta niczym się tu nie wyróżnia.
                • netiazgierz Re: Radiowy internet 31.10.06, 23:07
                  Ahah jeszcze jedno-co do idiotów na tym forum-to może nie wszyscy,ale z adminem
                  to na pewno.
                  • macius77 Re: Radiowy internet 01.11.06, 14:16
                    netiazgierz napisał:

> Ahah jeszcze jedno-co do idiotów na tym forum-to może nie wszyscy,ale z adminem
                    >
                    > to na pewno.

Co "z adminen to na pewno"? Możesz napisać po polsku o co Ci chodzi? Naprawdę
                    nie piszesz dla idiotów, wysil się trochę.
                • netiazgierz Re: Radiowy internet 31.10.06, 23:14
                  A tak na marginesie-bzdurą jest to co piszesz-że kable Dialogu po słupach
                  energetycznych rozchodzą się po mieście.
                  Rozmawiałem ze znajomym z dz.sprzedaży Dialogu i nic na ten temat nie wie.Chyba
                  że Dialog w tajemnicy te kable rozwiesił,żeby sobie podyndały.
                  Pozdrowienia dla p.Mroza.
                  • macius77 Re: Radiowy internet 01.11.06, 15:06
                    netiazgierz napisał:

> A tak na marginesie-bzdurą jest to co piszesz-że kable Dialogu po słupach
                    > energetycznych rozchodzą się po mieście.

Nie zarzucaj komuś bzdur jak sam jesteś niedoinformowany. Pojedź sobie na ul.
                    Wschodnią i popatrz na słupy. Kable są ładnie podwieszone i wcale nie dyndają.
                    Jak pójdziesz wzdłuż kabli trafisz np. do Urzędu Skarbowego.

> Rozmawiałem ze znajomym z dz.sprzedaży Dialogu i nic na ten temat nie wie.Chyba
                    >
                    > że Dialog w tajemnicy te kable rozwiesił,żeby sobie podyndały.

Przecież Dialog nie tylko w Zgierzu tak robi. To efekt współpracy z energetyką,
                    co w tym dziwnego lub tajemniczego?

> Pozdrowienia dla p.Mroza.

A możesz nas oświecić kto to? Mnie osobiście nic to nazwisko nie mówi.

• djo4 Re: Radiowy internet 02.11.06, 12:32
                      dajcie sobie luzu z tymi stacjonarnymi dywagacjami.
                      przyszlosc to net mobilny, lazisz gdzie chcesz z lapkiem z masz neta w zasiegu
                      sieci.
                      Ja mam takie rozwiazanie,jest raczej wolne (predkosc) ale wygodne:)
                      Ostatnio udalo mi sie posluchac radia przez GPRS, bylem pod wrazeniem,:)
                      • netiazgierz Re: Radiowy internet 03.11.06, 22:40
                        OK,net mobilny to jest rozwiązanie,ale niestety rozbijamy się o kwestię sprzętu
                        (dobrego-laptopa),który niestety jest nadal jeszcze drogi.Dobrze wyposażonego
                        Asusa kupisz za min. 4000-5000zł. a kom stacjonarny ok. 2000zł.
                        A co do Netii i innych operatorów alternetywnych to możemy dywagować dość długo
                        i bez owocnie.Stacjonarka trzyma się i będzie się trzymać jeszcze ok. 5
                        lat.Chodzi tylko o to,że do szału doprowadzał mnie monopol TP i jej
                        nonszalancja.
                        CIEKAWOSTKA: od 01.12.2006r. TP zmienia zapisy regulaminu i będzie można zerwać
                        umowę na linię i neo bez ponoszenia opłat wyrównawczych (kar).
                        • menthal Re: Radiowy internet 07.11.06, 11:40
                          Czzy wiadomo kiedy będzie oficjalne potwierdzenie rozpoczęcia działalności
                          netii przez wimax w zgierzu i czy od 1 grudnia będzie mozna już podpisac umowy
                          zainstalowac sprzęt i korzystać z usług?.
                          Pytam się bo netia miała wejść najpierw we wrześniu, teraz ma być w grudniu.
                          Czy są już jakieś przeprowadzane testy bo na razie to nic nie wiadomo, a juz
                          kilka razy było ogłaszane wejście konkurencji do zgierza i nic z tego nie
                          wychodzilo (vide: Dialog)
                          • netiazgierz Re: Radiowy internet 09.11.06, 21:57
                            Nadajnik ma być odpalony w grudniu-zostało zatwierdzone przez zarząd (Zgierz i
                            Pabianice).Instalacje będą wykonywane już pod koniec grudnia przełom stycznia.
                            • zgierzak Re: Radiowy internet 10.11.06, 00:27
                              czyli w kwietniu/maju - w grudniu jest zima i jest zimno, w marcu jak garncu a
                              kwiecień-plecień - stawiam na czerwiec.
                              • zgierzak Re: Radiowy internet 10.11.06, 00:30
                                aaa. zapomniałem... - w lutym spotkanie integracyjne na kiciusiu w Austrii... z
                                omawianiem strategii opanowywania terenów zagrożonych rozwojem firm
                                potrzebujących łącza internetowe.
                                • netiazgierz Re: Radiowy internet 10.11.06, 11:55
                                  Dokładnie tak "Zgierzak".Twoja elekwencja,błyskotliwośc i umiejętność
                                  przewidywania powaliła mnie na kolana z których szybko się nie
                                  podniosę.Naprawdę jesteś super gość i tylko inne miasta mogą zazdrościć
                                  Zgierzowi,że ma Takiego "Zgierzaka".
                                  Do tej pory zastanawiało mnie czemu jesteś adminem,ale teraz wszelkie
                                  wątpliwości pękły jak bańka mydlana,jak nadzieje po wyborach.
                                  • zgierzak Re: Radiowy internet 22.02.07, 02:14
                                    piszesz papióry i co z tego masz? - 5%? czy 7% - pochwal się businesmanie. ile
                                    wziołeś działy na zciemnianiu na forach? he?
    • niaguska Re: Radiowy internet 20.10.06, 08:59
      ja mam euron www.euron.pl jestem zadowolona place 50 zl za 218
      • djo4 Re: Radiowy internet 20.10.06, 11:30
        a w tylko Zgierz czy rowniez okolice? Netia.
        czy netia oferuje odpowiednik DSL w Tp?

• netiazgierz Re: Radiowy internet 20.10.06, 15:41
          djo4 napisał:

> a w tylko Zgierz czy rowniez okolice? Netia.
          > czy netia oferuje odpowiednik DSL w Tp?
          >
          Okolice również.DSL nie mamy.Dostęp jest ADSL.
      • macius77 Re: Radiowy internet 28.10.06, 22:00
        Mój szwagier te z ma, ale za 50,- jest 512 od paru miesięcy przecież w Euronie.
        I działa rzeczywiście super.
        • titanium77 Re: Radiowy internet 28.10.06, 23:03
          macius77 napisał:

> Mój szwagier te z ma, ale za 50,- jest 512 od paru miesięcy przecież w Euronie.
          > I działa rzeczywiście super.

no i mają voip'a numery na 299 chyba sie zaczynają
          cennik na www.euron.pl
      • titanium77 Re: Radiowy internet 28.10.06, 22:55
        płącisz 50 zł za 512 !!!!!!!!!!
        • macius77 Re: Radiowy internet 28.10.06, 23:08
          titanium77 napisał:

> płącisz 50 zł za 512 !!!!!!!!!!

Nie, ja mam przez net prze gprs, ale ich klienci płacą, przecie tu jest cennik:
          euron.pl/cms/index.php?euron_pl_did=63&euron_pl_id=21
    • doodster Re: Radiowy internet 21.10.06, 00:54
      A gdzie dokladniej (ktora dzielnica Zgierza, albo jaka ulica)?
      Jesli okolice, to jaka miejscowosc/wies?
      • netiazgierz Re: Radiowy internet 21.10.06, 21:48
        Jeśli chodzi o Zgierz to wszędzie,jeśli chodzi o okolice do 5 km. od
        Zgierz.Netia oferuje swoje usługi telekom. na Wimax.
        • zgierzak Re: Radiowy internet 24.10.06, 18:43
          hehe, ciekawe tak ten wieśmax będzie pracował point-multipoint na 5km - przez
          drzewa, budynki, górki i dołki - i za ile kasy. technologicznie nie różni się
          zbytnio od canopy używanej dla lepszych pacjętów przez euron.
          • netiazgierz Re: Radiowy internet 24.10.06, 20:53
            Jakbyś kolego trochę poczytał to ten, jak to określiłeś "wieśmax" działa na
            zasadzie fali odbitej LOS i d..pę możesz sobie wsadzić budynki i drzewa.Troche
            naopowiadali Ci w Euronie i Skomurze i jesteś fest net'owcem.
            Dowiedz sie najpierw jaka jest różnica międzu Wi-Fi i Wimax.
            A co do instalacji to od 1zł. do 250 zł.
            • macius77 Re: Radiowy internet 28.10.06, 21:50
              A od kiedy to Canopy ma coś wspólnego z Wi-Fi? Znacznie bliżej jej do Wimax.
          • netiazgierz Re: Radiowy internet 24.10.06, 20:54
            Aha jeszcze jedno-zakładamy do 10 km. bez pomiaru od 10 do 25 km. pomiar.W
            Zgierzu będzie zakończenie NLOS więc nie potrzebna jest widoczność.
            • doodster Re: Radiowy internet 24.10.06, 23:44
              Tylko ze ZTCW przy NLOS sygnał musi się od czegoś odbić, a w Zgierzu za wiele
              takich miejsc nie ma (kilka wieżowców, ot i tyle).
            • zgierzak Re: Radiowy internet 25.10.06, 04:09
              jak się przekroczy kilkaset razy dopuszczalną EIRP po obydwu stronach to takie
              "zakończenie" NLOS będzie nawet działać. OFDM to OFDM i wiadomo jak działa. Do
              tej pory widziałem w akcji tylko jeden skuteczny taki system ale na 900M i 10W
              na wyjściu zabawek + zysk anten. (wzmocniony zestaw ORTHOGONSYSTEM, używany
              przez marynarkę wojęnną ukrainy). Ciekawe co powiedzą mieszkańcy wieżowców jak
              oprócz GSM jeszcze od wieśmaxa dostaną po czaszkach. Może zamiast łykania
              etopiryny, któryś do UKE zadzwoni?
              • djo4 Re: Radiowy internet 25.10.06, 11:25
                a jaka cena miesiecznie?
                i jaka predkosc?
                • netiazgierz Re: Radiowy internet 28.10.06, 14:07
                  Nie mogę napisac,bo jak podałem skrócony cennik na forum "Pabianice" to mi
                  admin skasował post.
                  0510326141-PH podejdzie i przedstawi całą ofertę.
              • macius77 Re: Radiowy internet 28.10.06, 21:53
                He,he - Orthogonsystems to tej już teraz Canopy. Motorola wiedziała co kupuje.
                • zgierzak Re: Radiowy internet 22.02.07, 02:11
                  teraz już tego pełno - zarzuciłem czy warto free-hotspota odpalić ale zero
                  odpowiedzi.
                  • menthal Re: Radiowy internet 22.02.07, 22:12
                    Bo 99% białych kołnierzyków pracuje w Łodzi albo Warszawie więc mało kto z
                    laptopem siedzi w Zgierzu i jest tym zainteresowany.

OFF Topic: Zbliża się początek marca i kolejny z zapowiadanych terminów wejścia
                    "alternatywnego operatora"(zeby sie nie narazic na zarzut kryptoreklamy).
                    ciekawe czy tym razem sie uda. wie juz ktoś moze cos wiecej na ten temat,
                    zwłaszcza na temat ewentualnej kolejnej obsuwy?
                    • zgierzak Re: Radiowy internet 22.02.07, 22:58
                      sporo osób w zgierzowni pracuje nad tym, żeby się nie stało tak jak mówisz.
                      pewnie jest to nieuniknione i tylko na plus dla potencjalnej klienteli. czyli ci
                      którzy mecza się z bezdrutowym sieciami a mają ambicję mieć "cały świat" na mule
                      - dostaną wypowiedzenia ze wskazaniem na n*cośtam. jedna radiolinia nie wytrzyma
                      ataku czubków.
                    • julia1976 Re: Radiowy internet 22.02.07, 22:59
                      Z tego co widziałam,nadajniki "alternatywnego opratora" już są zainstalowane na
                      ostatniej galerze komina na Borucie.Od instalatorów wiem,że jeśli pogoda im
                      umowżliwi (nie mogą przeprowadzać prac zasilających pon. temp. -5C),odpalenie
                      05.03.-15.03.2007
                      • zgierzak Re: Radiowy internet 22.02.07, 23:13
                        ostatniej od góry - masz może fotkę? - jak to wygląda?
                        • julia1976 Re: Radiowy internet 23.02.07, 00:53
                          Tak.Fotki niestety nie mam,byłam osobiście i rzeczywiście są.Kontener
                          zasilający również juz stoi przy kominie (blaszak od strony Zgierza).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka