Forum   kotlet

kotlet

(254 wyniki)
  • czasem zostaja, nikt nie lubi odgrzewanych... a wyrzucić szkoda... jakieś pomysły? czasem kroje w paski i wrzucam na pizzę lub też pokrojone, przesmażam z przyprawa do gyrosa i z różnymi dodatkami pakuję do tortilli. i to by było na tyle. inne sugestie?
  • W restaurcjach jadlam kilkakrotnie kotlety z piersi. Byly pyszne. Gdy pytalam jak je robia uslyszalam, ze we frytkownicy. I teraz chcialabym wiedziec czy w takiej tanszej frytkownicy (od 100 do 200) mozna zrobic kotlety? Jak sie je smazy, bo na pewno nie tak jak frytki. Chodzi mi o to jaka ilosc oleju sie wtedy daje. Dziekuje za odpowiedzi :)
  • strasznie odkrywczy ten przepis
  • Mam zamiar po raz pierwszy przygotować kotlety jagnięce. Przepisów znalazłam mnóstwo, mam kilka wątpliwości zupełnie praktycznych: 1.czy kupić jagnięcinę świeżą czy mrożoną? 2.czy kotlety sprzedają już pokrojone, czy sama mam kroić? 3.gdzie kupujecie czy to danie sezonowe? 4. w przepisach smaży się je bardzo krótko a co jeśli ktoś nie lubi różowego mięsa? można smażyć dłużej? Inne uwagi też chętnie poczytam.
  • Czy ktoś robił takie kotlety? Konkretnie schabowe. Jeśli tak to jak będzie najlepiej zrobić panierkę? Mam kilka typów: 1. Bułka tarta + całe ziarna sezamu 2. Bułka tarta + mielone ziarno sezamu (kiedyś widziałam gotową taką panierkę) 3. Samo ziarno sezamu CO wybrać? Jakie będą najsmaczniejsze? Czy ziarno łatwo się przyklei i nie będzie się rozpadać? A może najlepiej zrobić w zwykłej panierce bo nic specjalnego z takiego wymyślania nie wyjdzie?:p Proszę o opinie znawców tematu:)
  • Kotlety(5)

    Sluchajcie robie kotlety z mielonego kurczaka.Usmazylam ale sa troche surowe w srodku.Co teraz zeby nie stracily chrupkiej skorki? Piecyk,mikrofalowka?Zawsze pieke mielone i nie mam doswiadczenia ze smazeniem:-(
  • Zrobiłam 5 dni temu, ale ich nie przejemy. Chciałam zamrozić - mają panierkę z jajek i płatków owsianych...
  • Nagotowałam wczoraj za dużo brokułów, w dodatku przetrzymałam je o dwie minuty za długo w parowarze więc jedyne co mi zostało, oprócz zupy, to zrobić z nich kotlety "mielone" Chciałabym je doprawić gałką i dosmaczyć rokpolem, ale kompletnie nie mogę wymyślić do nich sosu. Serowy, bez sensu. Pomidorowy, pieczarkowy etc, kompletnie mi nie leżą, za dużo grzybów w barszcz. Może beszamel ziołowy? Sama nie wiem...
  • Moj synek zajada sie w przedszkolu kotlecikami z ryby.Nigdy nie probowalam ich przyrzadzic, zawsze robie rybe zapiekana w folii ,ale takiej synek nie lubi.Poratujcie radami jak takie kotlety/pulpety przyrzadzic.Czy postepowac tak jak z miesem mielonym?
  • jaka u was roznica, nie znam,dlatego pytam u mnie kotlet to z kostka a schabowy bez niej ale tak samo robione,
  • Do niedawna kupowałem w stołecznych hipermarketach takie produkty jak: -kotlety sojowe 500g lub więcej -kostka sojowa -granulat sojowy W/w nie widziałem od miesięcy chyba 2-3 może dłużej. Jakiś namiar może jakiś sklep w netcie ktoś zna? Wielce wdzięczny za każdą podpowiedź będę.
  • chyba jeszcze trzeba posolic kotleta, zanim sie go obtoczy w panierce. tak przynajmniej ja robie, bo sol w panierce nie dziala tak jak sol na miecho...
  • Chcę: ugotowane ziemniaki ugnieść z podduszoną białą kapustą. Dodać podsmażoną cebulę, pieczarki, jajko, obtoczyć w panierce i takie krokieto-kotlety do piekarnika. Wyjdzie? A może inaczej? Boję się, że mi się rozciapają a nie chcę z kolei smażyć ich na tłuszczu, na patelni.
  • chciałabym cienkie i kruche. tymczasem zawsze mi się to mięso "zbiegnie" przy smażeniu. rozbiję na cieniutko, krawędzie ponacinam, a to i tak nie wyjdzie tak jak trzeba:( może coś z wielkością ognia pod patelnią...:( z góry dziękuję za podpowiedzi
  • Zwracam się z prośbą do doświadczonych w temacie. Panierka na moich kotletach (sznyclach) po upieczeniu tychże, odchodzi.Nie wiem jaka jest tego przyczyna. Moje kotlety przed panierowaniem bardzo dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym,po opanierowaniu lekko kotlety przygniatam. Co robię źle, lub czego nie robię? Za pouczenie będę mocno wdzięczny.
  • nie chcę ich usmażyć w panierce. Co mogę z nich zrobić? nie zamrożę, wlasnie odmroziłam, 3 pożarłam, na pozostałe trzy nie mam pomyslu. dzieki za wszelkie podpowiedzi.
  • Mam zamiar jutro zrobić.Macie jakieś ciekawe pomysły na ich wykonanie?(jakiś ser,zwinięcie,nadzienie itp) 23.
  • Witam, macie jakiś sprawdzony przepis na takowe? Kupuję czasami w Eko-Sklepie i są pyszne - soczewica jest cała (nie papka) cebulka i ... No właśnie co tam jeszcze? Soczewicę gotowaćjak długo? Zupełnie zielona jestem w tym temacie p.s A właśnie ugotowałam gar kapusty młodej+troszeczkę boczku+koper Mniam! ja na talerzu dodaje jeszcze trochę octu, proste,szybkie i pyyszne
  • Jak często macie na obiad kotlety i jakiego rodzaju? Czym panierujecie i na czym smażycie? Ja ostatnio głównie te z indyka (wieprzowe są zbyt tłuste poza wolę nie jeść tego mięsa). Panieruję w jajku i bułce tartej. A smażę na oleju :D
  • Moj optymizm zakupowy w bardzo niewielkim stopniu pokrywa sie z umiejetnosciami kulinarnymi, wiec regularnie staje przed tym samym problemem: co zrobic z miesem. Radze sobie z kurczakiem i ryba, ale w koszu na zakupy laduje czesto wolowina i wieprzowina, czyli tytulowe "twarde kotlety". Wlasnie dzis z zamrazarki wyciagnelam kolejna porcje "czegos" i zastanawiam sie co z tym zrobic. POMOCY!!! Nalepke wywalilam, wiec nie wiem dokladnie co to jest. Czerwone mieso w plastrach grubosci ok. 1...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się