Dodaj do ulubionych

Nowa, dziwna moda na fotografowanie

08.03.11, 23:51
zamknięty
Dopiero wczoraj przeczytałam artykuł dotyczący nowego zjawiska czy może "mody" na fotografowanie a już dzisiaj stałam się ofiarą takiego nawiedzonego fotografa. A o co chodzi?
Fotografowie amatorzy "zaczajają" się że tak powiem na ludzi, fotografują ich w różnych sytuacjach lub robią zdjęcie tego jak ktoś jest ubrany po czym takie zdjęcie zamieszczają w jakimś portalu dodając do niego komentarz. Czyli taka zabawa w paparazzi dla szarych ludzi. Tylko, że ci młodzi ludzie nie zdają sobie sprawy, że zamieszczenie wizerunku bez zgody osoby na nim umieszczonej jest karalne. A druga sprawa w dobrym tonie byłoby zapytać czy ktoś się zgodzi na zrobienie zdjęcia.
Dzisiaj jakiś taki wyskoczył przede mną - jak ten pan z reklamy Orange - oślepiając mnie przy okazji lampą błyskową - po czym dość szybko się oddalił. Czyżby miał coś na sumieniu?
    • balzack Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 19.03.11, 19:56
      zamknięty
      Widzioł żech takich i niy za bradzo wiedziołech o co chodzi. Lotali po Mysłowiach myśloł żech że to jakieś repotery
      • madohora2 Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 19.12.13, 21:24
        zamknięty
        Na szczęście moda jak o moda minęła
    • madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 27.01.14, 22:57
      zamknięty
      Ale jak się zorientowałam to było chwilowe, pewnie wynikła jakaś afera - bo nie można posługiwać się wizerunkiem danej osoby bez jej zgody
    • madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 29.04.14, 12:09
      zamknięty
      Już chyba przebrzmiała, bo to było głupie a poza tym niezgodne z prawem. Dzisiaj trzeba mieć zezwolenie na zamieszczanie czyjegoś wizerunku.
    • madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 13.07.14, 23:32
      zamknięty
      Chyba ktoś już zwrócił uwagę, że tak nie może być - bo jakoś moda jak przeszła
      • madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 07.11.14, 20:41
        zamknięty
        No cóż młodzież wymyśla różne rzeczy aby się trochę rozerwać
        • madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 30.01.15, 09:24
          zamknięty
          Oglądałam ostatnio ten serial o szkole. I trafiłam na odcinek w którym młode damy fotografowały bezdomnego. Cóż świetna podpowiedź dla młodzieży co można by jeszcze zrobić aby "zabłysnąć"
    • madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 26.05.15, 17:55
      zamknięty

• madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 24.08.15, 00:10
      zamknięty

• madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 28.10.16, 12:12
      zamknięty
      Ludzie z nudów robią wszystko. Najpierw młodzi, zblazowani Amerykanie wymyślają głupoty. Później nasi to przyjmują jako coś super. Tylko, że młodzież nie zdaje sobie sprawy, że u nas pewne rzeczy - na przykład takie jak zamieszczenie czyjegoś wizerunku bez zgody zainteresowanego jet KARALNE!
    • madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 24.03.17, 18:43
      zamknięty
      Ludzie z nudów robią różne dziwne rzeczy
    • madohora Re: Nowa, dziwna moda na fotografowanie 24.07.17, 20:57
      zamknięty
      Kilka lat temu o mało co sama nie stałam się ofiarą takiego amatora. Chłopak miał pecha, bo wyskoczył na mnie zza węgła. Było zimno i mokro. I jak wyskoczył tak rozłożył się jak długi u moich stóp. Szkoda, że nie miałam aparatu bo w ramach rewanżu ja mu mogłam pacnąć fotkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka