madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 03.02.13, 14:37 zamknięty Ponad dziesięć tysięcy osób złożyło podpisy pod zamieszczoną na Facebooku petycją o uratowanie pewnego skundlonego buldoga umieszczonego w schronisku dla zwierzaków chorych na wściekliznę. Cała historia miała miejsce w amerykańskim miasteczku Jackson w stanie Tennessee. Właściciel kundla zmiksowanego z buldogiem złożył wniosek o uśpienie psa bynajmniej nie z powodu wścieklizny czy innej choroby zwierzęcia. Mężczyzna napisał, że chce uśpić pupila, ponieważ ten jest... gejem. W proteście na Facebooku napisano, że właściciel zdecydował się na uśpienie psa, kiedy ten pokrył innego psa płci męskiej. To się jednak zdarza, co wcale nie świadczy o homoseksualizmie zwierzaka, tylko o chęci zdominowania potencjalnego rywala... Dzięki kampanii na Facebooku psiak nie został jednak uśpiony, tylko znalazł dom u Stephanie Fryns, weterynarz z Jackson. Zwierzę otrzymało imię Elton. Jak mówi jego właścicielka: Elton jak do tej pory jest bardzo przyjazny, chociaż prawie wszystkiego się boi. Cóż, zważywszy na to, co przeszedł www.bravo.pl/zycie/artykuly/facebook-uratowal-psa-geja-od-eutanazji/ida,1128461/ Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 20.02.13, 20:01 zamknięty AGRESJA U CZWORONOGÓW Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 14.04.13, 18:31 zamknięty Dzisiaj znowu byłam świadkiem takiej scenki - w dość ruchliwym miejscu młody człowiek szedł z dość groźnym psem i w dodatku czarnym co mnie się momentalnie skojarzyło z psem Baskerwilów. Pies chodził sobie między ludźmi, plątał się im między nogami, obwąchiwał ich a młodzieniec udawał że tego wcale nie widzi. Miejsce było ruchliwe więc pies mógł różnie zareagować. Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 27.07.13, 22:54 zamknięty To było widać na wakacjach - nie mam nic przeciwko pieskom ale przy takim natężeniu ludzi jakie było tam gdzie ja byłam te zwierzaki po prostu się męczyły Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 15.07.14, 22:33 zamknięty Teraz proszę są wakacje I schroniska robią akcję Bo są całkiem przepełnione Zakupy zwierząt powinny być przemyślane! Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 03.11.14, 17:21 zamknięty Ostatnio zapanowała dziwna moda na chodzenie z bardzo groźnymi psami bez smyczy i bez kagańca. Pies to zawsze pies i nawet właściciel nie jest w stanie przewidzieć jak w danym momencie zareaguje. Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 23.01.15, 22:59 zamknięty A dzisiaj się przestraszyła Sharp -ea. Śmieszne, bo zawsze coś takiego chciałam mieć. Ale było ciemno a pies był czarny i nagle coś mi się otarło o nogi. Uroczy - bo jeszcze bardzo pomarszczony. Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 05.03.15, 17:06 zamknięty MIESZANIEC AMSTAFFA POGRYZŁ NASTOLATKĘ - Fakt - 05.03.2015 Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 05.03.15, 17:09 zamknięty Psy groźnych ras to może być bomba z opóźnionym zapłonem. Czasem wystarczy jakiś gest, który pies odbierze inaczej niż my myślimy i już nieszczęście gotowe. Trudno "Gdybać" bo nie wiemy co naprawdę się wydarzyło ale skoro pies nie był u weterynarza, nie był szczepiony to na pewno właściciel nawet nie pomyślał o tym że do takiego psa trzeba mieć bardzo silną rękę - i nie chodzi tutaj o bicie - i pies musi być szkolony. Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 10.03.15, 23:31 zamknięty W USA PIT BULL ZAGRYZŁ MĘŻCZYZNĘ - Metro.pl - 10.03.2015 Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 10.03.15, 23:34 zamknięty To jest właśnie to o czym ja cały czas mówię - zwierzę to tylko zwierzę - pies źle odczytał intencje sąsiada czy współlokatora i tragedia gotowa. Zwierzę nie myśli tak jak człowiek. Pies zobaczył leżącego pana i wroga, który zrobił coś złego i zareagował zgodnie ze swoim instynktem mimo, że nigdy nie był agresywny. To groźny pies. Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 12.04.15, 21:43 zamknięty ATAK PSÓW W CIESZYNIE - Fakt.pl - 12.04.2015 Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 12.04.15, 21:45 zamknięty To kolejny przykład na bezmyślność ludzi. Każdy pies powinien być "karny" i to właściciel za niego odpowiada, także za jego zachowania. A tutaj okazuje się, że pies miał w nosie właściciela. Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 13.04.15, 21:01 zamknięty MANDAT DLA OPIEKUNKI PSÓW - Radio Katowice - 13.04.2015 Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 28.05.15, 00:50 zamknięty Na Nikiszu była impreza i tak w jednym czasie na rynku zgromadziły się - dwa pitbule prowadzone na jednej smyczy, amstaf, haski i jeszcze dwa duże psy z ras uznanych za groźne. Jestem ciekawa co by się działo gdyby tak jeden z nich się zdenerwował. A o to wcale nie było trudno - głośna muzyka, dużo ludzi, hałas...Pies to zawsze pies. Nie rozumie sytuacji działa instynktownie Odpowiedz Link
zmoczonadeszczem Re: Ludzie, psy i bezmyślność 08.07.16, 13:23 zamknięty Pięknie. Bronic zwierząt - cudna cecha człowieka, niestety nie wszystkich Poza tym, tak już nawiasem to takie modne w ostatnich latach. Kto borni zwierząt - to dobry człowiek i tyle. Wrażliwy na świat. Szkoda tylko, że z taką samą wrażliwością najbardziej zaawansowani w tym ludzie nie bronią już innych ludzi. Zamiast tego hejtują, często nie patrząć na rózne aspekty sprawy, drugie dno, wychowanie, chroby, zaburzenia psychiki... No bo przecież wiadomo - zwierzęta nie ranią, nie gwałcą naumyślnie. Je warto bronić. Pewno poleci hejt na mnie. Nie boję się. Ehh Odpowiedz Link
zmoczonadeszczem Re: Ludzie, psy i bezmyślność 08.07.16, 13:39 zamknięty No tak. Bezmyslnośc ludzka. Tomiska moznaby pisać w każdej dziedzinie życia. Kazdego z nas czasem dotyka, ale to z tymi groźnymi psami to juz przesada. Napisałam w komentarzu coś nie na teamt bo o obrońcach zwierząt. Przepraszam Cię za to, Madohora Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 09.11.16, 19:31 zamknięty Ja wtedy nie odpowiedziałam bo nic mi się nie chciało. Lubię zwierzęta ale...nie przesadzajmy w tym co robimy. Widzę też złe strony co poniektórych przedsięwzięć. Odpowiedz Link
madohora Re: Ludzie, psy i bezmyślność 27.07.17, 21:17 zamknięty Wczoraj podbiegł do mnie duży pies. Ja do niego zagaduję. A podekscytowana właścicielka zwierzaka woła: - Pani się nie boi. On nic nie zrobi. Jak sądzicie co pies zrobi za jakiś czas Odpowiedz Link