madohora 03.09.12, 17:55 zamknięty Odlatują kormorany Nic nie szkodzi, że w piosence Ja pakuję się nad ranem Choć wolnego chcę mieć więcej Link Obserwuj wątek
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 17:56 zamknięty Szarada Anagramowa On mnie na moście POŻEGNA czule A mnie jak zwykle czegoś brakuje Mówi, że będzie pisać do INI WAKACJE miną i znów będą inni. P _ _ _ _ _ _ _ _ _(10 liter) W _ _ _ _ _ _(7 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:36 zamknięty Co racja co racja Dziś już po wakacjach Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 17:58 zamknięty Szarada Anagramowa Potem PO lekcjach uczę się ROTY Znowu wprzęgnięty W te kołowroty Mamo i tato tylko wciąż woła Musisz się uczyć, liczy się szkoła! P _ _ _ _ _ _(7 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:37 zamknięty Nie wiem co będzie potem Na razie tylko powroty Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:00 zamknięty Witaj szkoło, na wesoło I w szaradach, dobrych radach Już skończyły się wakacje Trzeba zabrać się do pracy Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:03 zamknięty Znów się zacznie tak nad ranem Budzik dzwoni - czas na wstawanie Odrobiłeś wczoraj lekcje? Przecież nie powiem, że mi się nie chce! Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:05 zamknięty Szarada Anagramowa A mnie się tak JAWI TO Że w tej torbie samo SZKŁO W _ _ _ _(5 liter) S _ _ _ _ _(6 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:31 zamknięty Dzisiaj jazda autobusem była jak wyrok Wczoraj rozpoczął się nowy szkolny rok A dzisiaj już do Katowic, nie mając innego pomysłu I na ten temat to by chyba było wszystko Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:08 zamknięty Ariada Ja spóźniłam się na pociąg (0) Nowy turnus się rozpoczął (1,3,4) Chciałam jechać do Ustronia (0) By tam spędzić czas na koniach (0) Już zrobiłam pierwszy krok (0) Szykowałam się na to cały rok (6) Teraz nastąpił szkolny czas (3) A więc już nie będzie mas (0) To w spokoju spędzę wakacje (0) Bez hałasów zjem kolację (0) Spełnię wiele swoich marzeń (0) W końcu puste będę baseny i plaże... (0) Liczby w nawiasach wskazują, który wyraz stanowi rozwiązanie zagadki, wyrazy należy jeszcze poukładać w odpowiedniej kolejności Link
cusiew44 Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 08.09.12, 11:16 zamknięty ROZPOCZĄŁ SIĘ NOWY ROK SZKOLNY Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:29 zamknięty Już skończyły się wakacje Lecz ja nie wiem kto ma rację Może zmienić coś już dziś I do szkoły na dwa miesiące iść Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:38 zamknięty Widać w sklepie, w autobusie Naród działa pod przymusem Nowy Rok jest teraz w szkole Wszędzie pełno ludzi. Ja...nie mogę Link
madohora Re: Dwie Ariady 03.09.12, 18:10 zamknięty 1. Ariada W piękny dzień pewnego razu (0) Przyszedł do mnie mały Kaziu (5) Patrzę oczy ma jak dwa węgielki (4) Świecą mu się niczym iskierki(3) Patrzysz, czujesz to ladaco (2) Lepiej dziś się nie odwracaj (0) Pytasz podoba ci się w szkole? (5,6) A on mówi, ja tam biegać jednak wolę(0) Litery w nawiasach wskazują, który wyraz stanowi rozwiązanie zadania. Po rozwiązaniu obu Ariad otrzymamy podpis pod zamieszczonym rysunkiem Link
madohora Re: Dwie Ariady 11.09.12, 11:58 zamknięty Coś Kaziowi to się zdarza? Wypytują ciągle Kazia Skąd on biedak to ma wiedzieć Komu też ma odpowiedzieć Link
madohora Re: Dwie Ariady 03.09.12, 18:11 zamknięty 2. Ariada W Szopienicach wielkie zmiany (0) Duży budynek jest remontowany (0) Patrzysz jak się zmienia na komisariacie (2,5,6) Będzie piękna placówka, jeszcze latem (0) Jak jeżdżę autobusem, ciągle ktoś mnie pyta (4,6) To jakiś mężczyzna, to znowu kobieta (0) Wypytują się o to i jeszcze o owo (1) A ja odpowiedzi udzielić nie mogę (1,2) Nic nie wiem o tym co się dzieje w Szopienicach(1,2,3) Wszak dawno nie przechadzałam się tam po ulicach (0) A więc pytania niech kierują w inną stronę (0) Bo ja już czuję się tym zmęczona(0) Litery w nawiasach wskazują, który wyraz stanowi rozwiązanie zadania. Po rozwiązaniu obu Ariad otrzymamy podpis pod zamieszczonym rysunkiem Link
cusiew44 Re: Dwie Ariady 08.09.12, 11:30 zamknięty - JAK NA KOMISARIACIE, CIĄGLE MNIE WYPYTUJĄ A JA NIE WIEM O CO CHODZI! Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:11 zamknięty Kalambur Najwyższa Izba Kontroli do pisania wieczne Nie myślisz, że to jest trochę niedorzeczne P _ _ _ _ _ _(7 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:40 zamknięty Pamiętam jak przed laty Był szał - piórnik i 24 mazaki Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:12 zamknięty Skrótka Popatrz jak ten plecak masz źle _ _ _ _ _ _ Jak ty w nim teraz poniesiesz _ _ _ _ _ _ _ Z _ _ _ _ _(6 liter)// Z _ _ _ _ _ _(7 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:42 zamknięty Jak pierwsza klasa to zeszyt a w nim szlaczek W moich szkolnych latach nie było inaczej Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:13 zamknięty Szarada Anagramowa Widzisz, już zacieram dłonie Zawsze mi się kojarzy KSIĄŻ I Konie! K _ _ _ _ _ _(7 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:44 zamknięty Dla mnie to jest temat szeroki nie wąski Ja po prostu uwielbiam czytać książki Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:14 zamknięty Kalambur potrójnie wiązany Zawsze masz go do spłacenia (*) Region śląski pełen węgla(*) Razem z nami partia bywa (*) Bardzo długo go używasz (x) D _ _ _ _ _ _ _(8 liter) Gwiazdką oznaczono w której linijce jest zakodowany szyfr kalamburu Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:47 zamknięty Kiedyś było pióro gęsie Potem wieczne to już częściej Dzisiaj wszędzie długopisy Jeden wkład...i po wszystkim Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:14 zamknięty Metagram Ileż w szkole mądrych _ _ _ _ _ _ Do dzisiaj ogryzało _ _ _ _ _ _ G _ _ _ _ _(6 liter) // O _ _ _ _ _(6 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:49 zamknięty Śmieje się ze mnie kuzyn Zdziś Mnie to zostało do dziś Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:15 zamknięty Metagram Nie jedna żabka _ _ _ _ _ Że w piórniku musi być _ _ _ _ _ K _ _ _ _(5 liter)// G _ _ _ _(5 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:51 zamknięty Była poczciwa "Myszka" dwa ruchy i po wszystkim Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:16 zamknięty Szarada Anagramowa Nie wychowawcza I JAwczoraj się upiłam Nie wiem jak ja to zrobiłam Nie rób takich głupich min Teraz przydałby się KLIN L _ _ _ _ _ _(7 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:17 zamknięty Metagram Mama mi obiecała, że gdy znajdzie się ta _ _ _ _ _ _ _ To w nagrodę dostanę pysznego _ _ _ _ _ _ _ E _ _ _ _ _ _(7 liter)// E _ _ _ _ _ _(7 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:58 zamknięty Reklamacja Już się znalazła ekierka A tu nici z eklerka Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:19 zamknięty REBUS KOŁOWY C _ _ _ _ _ _(7 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 13:00 zamknięty To ci Cyrk z tym cyrklem w szkole Ja już arytmetykę wolę Pamiętacie, były takie ogromne drewniane cyrkle do malowania na tablicy. Zawsze się czułam jak Calineczka Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:19 zamknięty Skrótka Trias, jura i _ _ _ _ _ Żadna _ _ _ _ _ _ tego nie da. K _ _ _ _(5 liter)// K _ _ _ _ _(6 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 13:02 zamknięty Uczenie się tego już mi nic nie da Nie pamiętam czy trias i kreda Czy może triasik do tego kredka Do geografii nie jestem prędka Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:20 zamknięty Szarada Anagramowa Wzięłam w ręce BAT Aż mam zaróżowione LICA Teraz zobaczy cały świat Jak pędzę po ulicach T _ _ _ _ _ _(7 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 13:04 zamknięty Nowoczesnych rozwiązań już nie wyliczę Ekrany komputera zastępują tablice Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:21 zamknięty Kalambur potrójny W szachach będzie szach i koniec Już chce o tym gadać goniec Bo on chętny do rozmowy Znalazł sobie temat nowy Choć mi gońca trochę żal Zaraz wsadzę go na pal! M _ _ _ _ _ _ _ _ _(10 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:01 zamknięty Matematyka swe mocne strony miała Lecz ja zamiast się uczyć to ...pływałam Bo wówczas pływanie było w modzie Takie w basenie...w chlorowanej wodzie Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:22 zamknięty Szarada Anagramowa MojaMAMA pomidory posadziła Co ona się z nimi namęczyła Tutaj TYKA tam patyczek CzymTE owoce podpiera, nie zliczę... M _ _ _ _ _ _ _ _ _(10 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:04 zamknięty I już temat ma ta tyka Że jej zegar ledwie tyka Nie doliczy się nikt lat Chyba żeby teraz zgadł Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:25 zamknięty Szarada Anagramowa Znowu cykle, znowu FAZY I pan K po klasie łazi Dla mnie problem to jest wielki Denerwują mnie te belfry! F _ _ _ _ _(6 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:13 zamknięty Cóż fizyka To nie muzyka Trudne wzory Jaś nie skory Do ich rozwiązania Narzeka już od rana Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:26 zamknięty REBUS P _ _ _ _ _(6 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:06 zamknięty O ja.... Zginął mi Pol Skąd wiedziałaś że to polski Chyba jakiś to cud Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 03.09.12, 18:28 zamknięty Szarada Anagramowa EMA ma ICH dzisiaj dość Zaraz ją ogarnie złość Oni uczyć się nie uczą Tylko gdzieś po lasach włóczą C _ _ _ _ _(6 liter) Link
madohora Re: Żegnajcie wakacje. Witaj szkoło 11.09.12, 12:16 zamknięty Lekcja chemii Nie wiem co się stało Lecz z pracowni nie wiele zostało Link