madohora 26.06.08, 14:19 zamknięty Dyszobaba (Ostrołęka) Co to znaczy dyszo baba Czy w te klocki ona rada? Link Obserwuj wątek
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:20 zamknięty Limeryk Pewien gość z Dyszobaby Nigdy w życiu nie miał laby Ciągle pracował Pieniądze chował Potem je wydał wszystkie na baby Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:20 zamknięty Epitafium Tu leży salonowy lew z Dyszobaby Umarł. Nawet w grobie nie ma laby. Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:21 zamknięty Szarada Anagramowa Patrzę i patrzę, zaległa cisza Już chcę powiedzieć że to DYSZA Ale się waham, boję ośmieszenia Bo w końcu u nas nic się nie zmienia Jak się pomylę, tak chodzi mi po głowie Głupia BABO zaraz ktoś mi powie A więc docinki jednak przemilczę Jeszcze tym razem zdam się na intuicję. D _ _ _ _ _ _ _ _ (9 liter) Odpowiedz Link
kefirowa Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:38 zamknięty DYSZOBABA Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:41 zamknięty Czemu ta BABA DYSZY Czy że ma astmę nikt nie słyszy Odpowiedz Link
madohora Re: Leszczydół - Podwielątki 26.06.08, 14:21 zamknięty Leszczydół – Podwielątki (Ostrołęka) Czy leszcz siedzi czasem w dole? A Podwielątki to jakieś swawole? Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:22 zamknięty Limeryk To jest Leszczdół – Podwielątki Nie wyrabiają tutaj żadnej mąki Młynarz ma kaca Kołem nie obraca Dziwne panują tutaj porządki Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:22 zamknięty Epitafium Tutaj w Leszczydole – Podwielątkach leży młynarz Brak pracy starego młyna to jego przyczyna Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:22 zamknięty Szarada Anagramowa Czasem siedzę nad tą WIELKĄ rzeką W końcu z domu mam tutaj niedaleko Ja codziennie rano tutaj przychodzę Popatrzeć jak TY ryby łowisz Czasem POD mostkiem sobie siadasz Samotnie, z nikim tutaj nie gadasz Ja chociaż udaję, że mnie to nie obchodzi Czasem niby przypadkiem na DÓŁ zachodzę. A w twoim pojemniku i karaś i LESZCZ A co do ciebie czuję? Myślę, że ty wiesz! L _ _ _ _ _ _ _ (10 liter) P _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (11 lier) Odpowiedz Link
kefirowa Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:38 zamknięty LESZCZYDÓŁ - PODWIELĄTKI Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:41 zamknięty Tam się jeździ tylko w piątki Bo to jest Leszczy - Dół Podwielątki Odpowiedz Link
madohora Re: Łysobyki 26.06.08, 14:23 zamknięty Łysobyki (pisownia razem)- (Ostrołęka) No, no o co te całe wajanie i krzyki Każdy z nas spotyka czasem łysobyki Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:24 zamknięty Limeryk Pewien mięśniak z Łysobyków Woził tyłek najdroższą bryką Dziewczyny szalały Za nim wciąż latały Teraz odsiaduje dość długi wyrok Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:24 zamknięty Epitafium Tutaj leży z Łysobyków łysogłowy Bykiem był tylko tak do połowy Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:24 zamknięty Kalambur Bez włosów, samiec krowy Ot i kalambur już jest gotowy Ł _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
kefirowa Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:39 zamknięty ŁYSYBYK? Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 14:42 zamknięty Nie mów tego przed nikim Bo to są ŁYSOBYKI! Odpowiedz Link
madohora Re: Milcz 26.06.08, 18:17 zamknięty Milcz (Piła) Milcz czyli nie mów nic Chyba, że znasz jakiś fajny wić Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:17 zamknięty Limeryk Pewien bardzo gadatliwy gość Mieszkał w Milczu i miał już dość Gdy słyszał Milcz Zaraz chciał iść Nazwa dawała mu się w kość Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:17 zamknięty Epitafium Tutaj leży ktoś z Milcza Jak zginął będę przemilczać Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:18 zamknięty Kalambur Nic nie mów, nie używaj słów Dobrą zabawę ja mam znów. M _ _ _ _ (5 liter) Odpowiedz Link
kefirowa Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 27.06.08, 12:02 zamknięty MILCZ Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 27.06.08, 15:24 zamknięty Nie mów nic czyli MILCZ A czy można tam dziś przyjść?! Odpowiedz Link
madohora Re: Białasy 26.06.08, 18:18 zamknięty Białasy (Płock) Tak chyba o nas murzyni gadają Czy tam czarni rasiści mieszkają? Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:19 zamknięty Limeryk Pewna urodziwa dama ze wsi Białasy Wyjechała pewnego dnia na wczasy W hotelu mieszkała Na plaży się opalała I turystyczne zwiedzała trasy Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:19 zamknięty Epitafium Tutaj murzyn z Białasów leży Pewnych różnic, niestety nie przeżył Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:20 zamknięty PS Do Epitafium Ja mam tylko o jednym marzę skrycie By takie epitafium nie weszło nigdy w życie Bo chociaż czasem dla żartu pisze się bzdury Niech nie będzie ważny dla nas kolor skóry Chciałabym by jak wiek wiekiem Osądzać drugiego po tym jakim jest człowiekiem I niech się nigdy nikomu nie zdarzy to co mnie w Warszawie Gdy obok ciemnoskórych siedziałam przy kawie I chociaż nikt nikomu po buzi nie nalał Ja jeszcze dość długo po zdarzeniu niesmak miałam Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:20 zamknięty Szarada Anagramowa W magiczne karty zagrałam pierwszy raz Tam walet jest na koniu a koń w rzędzie srebrnym Natomiast dość dziwną kartą jest też AS Dlaczego te karty są takie, tego ja nie wiem A znowu król, król jest cały BIAŁY Dama w tych kartach bywa szmaragdowa Król? A król jest już bardo stary Nie wiem kto takie karty nam zaprojektował? B _ _ _ _ _ _ (7 liter) Odpowiedz Link
kefirowa Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 27.06.08, 12:03 zamknięty BIAŁASY Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 27.06.08, 15:25 zamknięty Ktoś na komplementy łasy A on mówi nam "Białasy" Odpowiedz Link
madohora Re: Białoskóry 26.06.08, 18:21 zamknięty Białoskóry (Płock) To też czarnoskóry tak powie Gdy nas zobaczy, choćby w Krakowie Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:21 zamknięty Limeryk Pewien dziwny lump z Białoskóry Odwiedzał wszystkie dziury Choć był bogaty To zbierał szmaty Pieniądze wydawał na kulturę Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:21 zamknięty Epitafium Tu leży zacny człowiek z Białoskóry Jak wszyscy trafił do wykopanej dziury Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 26.06.08, 18:22 zamknięty Szarada Anagramowa O pewnym kaletniku Szukał na siebie sposobu I ciągle czegoś próbował Ostatnio coś mu się stało SKÓRY farbował na BIAŁO Nie wiedział w czym jest dzieło Lecz to się w modzie przyjęło I forsy miał już jak lodu Czy ją zabierze do grobu Dziennie ogarnia go trema Bo jakoś następcy nie ma Nikt tego fachu nie czuje I firma mu się zmarnuje Nie wie co teraz zrobić Kogo z rodziny sposobić Jak się trochę zakręci Zmusi ich testamentem Niech biorą się do roboty Na bok pójdą głupoty Będą musieli pracować Firmy dziennie pilnować Zarabiać forsy krocie Jeszcze w srebrze i złocie B _ _ _ _ _ _ _ _ _ (10 liter) Odpowiedz Link
kefirowa Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 27.06.08, 12:04 zamknięty BIAŁOSKÓRY Odpowiedz Link
madohora Re: Wariacje na temat śmiesznych nazw miejscowośc 27.06.08, 15:26 zamknięty To nie jest żadna bzdura O mnie by mówili - Białoskóra Odpowiedz Link