madohora 12.12.08, 15:44 zamknięty Kalambur Czerwona zupa z narządkiem zmysłu Już nam na stole dzisiaj zabłysła B _ _ _ _ _ _ (7 liter) Z U _ _ _ _ _ _ (7 liter) Link Obserwuj wątek
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 15:48 zamknięty Szarada Anagramowa RYBAK nic nie złowił nad rzeką Więc żona w domu ciągle narzeka Patelnia PUSTA i w garach wiatr Ech, z Tobą tak już jest od lat Przynieś MI chociaż filet z dorsza No cóż, kolacja będzie dziś gorsza Pospiesz się! bo GAZ już się pali Jeszcze oliwy tutaj mi nalej! Ech, z Ciebie mężu to kawał drania Ja już się biorę za przygotowania. K _ _ _ _ _ _ (7 liter) Z G _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 13.12.08, 03:53 zamknięty KAPUSTA Z GRZYBAMI Odpowiedz Link
jurek-de1 kapusta z grzybami 13.12.08, 04:52 zamknięty Składniki: 3/4 kg kiszonej kapusty kilka suszonych grzybów 1 cebula po 1 łyżce masła i mąki kminek suszone śliwki Sposób przygotowania: Kapustę ugotować z grzybami, a kiedy staną się miękkie, pokroić je na paseczki. Cebulę zeszklić na maśle, dodać mąkę, podsmażyć, wymieszać z kapustą. Do kapusty dodać grzyby, pokrojone śliwki, przyprawić. Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 15:59 zamknięty U mnie w domu KAPUSTA Z GRZYBAMI daję wam słowo Na Święta Bożego Narodzenia jest obowiązkowo Do tego wymieszana równo z ziemniaczkami A jak się "po naszymu" nazywa - wiecie sami Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 15:50 zamknięty Szarada Anagramowa Dzisiaj jestem SAM Nie ma mojej ŻONY Radę sobie dam! Bo jestem na nią obrażony O! tutaj jest PARK I śliczna ławeczka Radę sobie dam! Odpocznę troszeczkę... K _ _ _ (4 litery) S _ _ _ _ _ _ (7 liter) Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 13.12.08, 03:57 zamknięty KARP SMAZONY Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:00 zamknięty Ech, czy z żoną czy bez żony Musi się znaleźć KARP SAMAŻONY Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 15:53 zamknięty Szarada Anagramowa Nie wiem czy ci odpowiedzieć TAK czy nie Ale nie odbierz tego bardzo źle Bo U mnie trochę zamieszania I muszę zabrać się do sprzątania... K _ _ _ _ (5 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:01 zamknięty Ja tam za KUTIĄ nie bardzo przepadam Trzeba się nauczyć. Cóż trudna rada. Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 15:56 zamknięty Szarada Anagramowa Dzisiaj na KRECIE jest wielka GALA Sunie w polonezie za parą, para... W pierwszym rzędzie Jan z Małgorzatą Krocząc dumnie, wspominają lato Innych PAR też tam bez liku A ja? Ja cichutko siedzę W kąciku. K _ _ _ (4 litery) W G _ _ _ _ _ _ _ _ (9 liter) Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 13.12.08, 04:05 zamknięty KARP W GALARECIE Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:02 zamknięty O! trafiło nam się jeszcze jedno polskie danie KARP W GALARECIE - karp po żydowsku mówią na nie Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 16:00 zamknięty Szarada Anagramowa Jestem bardzo zajęta GRĄ w szachy PST... nie przeszkadzaj, bracie ACH widzisz, tyś do mnie gadał A on W MIG mata mi DAŁ P _ _ _ _ _ (6 liter) W M _ _ _ _ _ _ _ _ (9 liter) Madohora -- Nikiszowiec Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 13.12.08, 04:08 zamknięty PSTRAG W MIGDALACH Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:03 zamknięty Myślę, że PSTRĄG W MIGDAŁACH smakuje tak jak inne ryby Ach, mieć tyle kasy, by jeść takie ryby. A gdyby...gdyby... Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 16:01 zamknięty Kalambur Zupa na zakwasie i lampka czerwonego płynu Można ją dodawać do potraw i do dżemu. Ż _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 13.12.08, 04:10 zamknięty madohora napisała: > Kalambur > > Zupa na zakwasie i lampka czerwonego płynu > Można ją dodawać do potraw i do dżemu. > > ŻURAWINA(8 liter) Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 13.12.08, 04:12 zamknięty Żuraw łykał żurawinę, wiec miał bardzo kwaśną minę - nie nie ma co mu się dziwić, w skutek dużej zawartości witaminy C, żurawiny są bardzo kwaśne. Żurawiny zresztą stosowane są od dawna w medycynie ludowej jako lekarstwo na różne stany zapalne, choroby typu szkorbutowego oraz jako lek na koklusz, gościec i przeziębienia. Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:05 zamknięty Na początku przed laty podejrzliwie na nią patrzyłam Teraz bym do wszystkiego po trochu jej wzięła (No nie przesadzajmy, że do wszystkiego) Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 16:05 zamknięty Szarada Anagramowa Mam gotować ROSÓŁ wiadomo, że z kury A ktoś zamiast pracować, opwiadał bzdury Muszę więc kurczaka oskubać dziś z PIÓREK I PRZEZ gotowanie idzie pod górę Za chwilę goście staną u mojego progu... Och! Zdążyłam! Dzięki Bogu R _ _ _ _(5 liter) Z P _ _ _ _ _ _ _ _ _ (10 liter) Jadłam dwa lata temu, tata mojego kumpla ma hodowlę Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 13.12.08, 04:16 zamknięty ROSOL Z PRZEPIOREK Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:07 zamknięty W tym roku nikt nie będzie skubał małych piórek Będzie rosół z kury a nie z żadnych przepiórek Rozbestwiła by mi się rodzina już dość wielce Te resztki z kury na drugie danie, niech dziobią widelcem Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 16:06 zamknięty Kalambur według sepleniącego Małego Jasia Gospodas MA je w oboze A ja na stól je w salaterce wyłozę? M _ _ _ _ _ _ (7 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:08 zamknięty Chyba dobze Jasia już znas Ze odpowiedź doblą tu das? Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:09 zamknięty Już taki ze mnie zimny drań A to najlepsze ze świątecznych dań Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 16:08 zamknięty Szarada Anagramowa Czy ktoś WIE CO tu się dzieje Czy w sobotę czy to w niedzielę? MAK zmielony, ryba na piecu A do zrobienia jest tyle rzeczy! M _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:11 zamknięty Proszę cie, powiedz mi...powiedz Gdzie mogę kupić taki makowiec Ja dzisiaj jestem bardzo leniwa Nie chce mi się go piec. Cóż, bywa. Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 16:10 zamknięty Szarada Anagramowa Pan S wybrał się na Floryde A "Szczęki" obejrzał po kilka razy Poszedł więc złowić jakąś rybę I śnił, że REKIN mu się przydarzy! S _ _ _ _ _ (6 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:12 zamknięty Chodzę sobie teraz od wioski do wioski Smakuję SERNIK wiedeński, krakowski Jeszcze na zimno, taki z galaretą A potem będę na tuszę narzekać... Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.08, 16:12 zamknięty Szarada Anagramowa Chcesz mój NIP? nikomu nie podaję A co zabierasz mnie w dalekie kraje?! To nie gra w karty, gdzie KIER I piki To nie są salony, lecz Saloniki... P _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 16:13 zamknięty Chociaż nie do końca wiadomo co na święta będzie Pierniki są zawsze, no i też wszędzie... Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 13.12.08, 03:50 zamknięty madohora napisała: > Kalambur > > Czerwona zupa z narządkiem zmysłu > Już nam na stole dzisiaj zabłysła > > BARSZCZ(7 liter) Z USZKAMI(7 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 15:56 zamknięty Między kolegami: - Ty wiesz, moja żona na święta zaserwowała mi same zagraniczne potrawy - Tak? A co? - Barszcz ukraiński, fasolkę po bretońsku i włoski makaron Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 15.12.08, 15:57 zamknięty Powiedzcie sami czy nie jest dobry Barszcz z krokietem albo z uszkami? Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.09, 13:49 zamknięty No i już za parę dni znowu mamy święta Może ktoś te szarady jeszcze pamięta Lecz daję wam na to jedną głowę Że już niebawem pojawią się nowe Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 12.12.10, 22:05 zamknięty No cóż Święta tuż, tuż... Odpowiedz Link
madohora Re: Nadchodzące Święta w szaradach... 10.12.11, 16:57 zamknięty Chociaż czasami pociskam bzdury To wątek sobie wrzucę do góry Odpowiedz Link