madohora 03.03.09, 09:59 zamknięty Zapatrzył się Jasiu na ten pomniczek Smutno na duszy, trochę pomilczę Choć to nie cmentarz, popadł w zadumę I łza mu ścieka. Inaczej nie umie. Link Obserwuj wątek
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 09:59 zamknięty Najstarszy pomnik to w Katowicach Innych ja tutaj nie będę wyliczać Jak wszystko zniknie z historii świata Będziemy żałować przez długie lata Odpowiedz Link
madohora Re: Szarada Anagramowa 03.03.09, 10:00 zamknięty Szarada Anagramowa I wspiął się Jasiu na podest GÓRNY A wzrok u niego trochę jest chmurny Chociaż mi miła TA okolica O pewnych sprawach wolę pomilczeć Jak umiesz liczyć, to LICZ na siebie Czemu tak bywa, ja tego nie wiem Jak umiesz pisać, to PISZ podania Może to wzruszy jakiegoś drania. S _ _ _ _ _ _ (7 liter) G _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarada Anagramowa 05.03.09, 10:19 zamknięty Tego też już nikt nie wyliczy Ile razy wymieniłam Szpital Góniczy Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:00 zamknięty A teraz Jasiu wszedł do podwórka Tu jakieś schody, tam jakaś górka Trochę tu kwiatów i trochę trawy Lecz to nie będzie przedmiot zabawy Odpowiedz Link
madohora Re: Szarada Anagramowa 03.03.09, 10:01 zamknięty Szarada Anagramowa Ktoś mi mówi każdego DNIA Co znaczy CO a co H Ja PRZY chemikach wysiada I nic nie mówię, może być blaga Bardziej pociąga mnie genetyka A może jeszcze jakaś muzyka Lecz chemia, chemia na bok ją kładę I jakoś na to nic nie poradzę. P _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (11 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarada Anagramowa 05.03.09, 10:35 zamknięty Przeniesiona w inne strony A mój kupel zamyślony Poszedł sobie do Janowa I zdziwiony, chip gdzieś schował Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:01 zamknięty A w tym podwórku, to nie jest wszystko Podobno był tam czarny dentysta Czy to był taki jakiś z horrorów Nie podobno był bardzo dobry Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:02 zamknięty Jeszcze tam inni lekarze byli Co tak nad nami czasem radzili Konsylium albo się nazywało Gdy na podwórku dwóch się spotkało Odpowiedz Link
madohora Re: Numeriada 03.03.09, 10:02 zamknięty Numeriada Dziwny 6-2-3 // wczoraj miałam Do Afganistanu aż pojechałam Tam dwoje dzieci przede mną stało Ale w plecaku książek nie miało 4-5 // mi mówiłaś, że tak być może Że takie dziecko nawet na dworze W zabawie myśli ciągle o wojnie Przecież tam nigdy nie jest spokojnie Dlaczego taki dziwny ten świat Przybywa nam wojennych 1-7-4 Mój sen skończył się dobrze To jedno dziecko wojnie się oprze Ale co będzie z innych milionem O tym nikt z nas się nie przekona. Wiedząc, że liczba 1=D, 4=T, 6=S, 7=A należy ułożyć ośmioliterowe rozwiązanie o początkowej literze D 1-2-3-4-5-6-4-7 Odpowiedz Link
madohora Re: Numeriada 05.03.09, 10:36 zamknięty Czy ten pan to był sadysta Nie, to zwykły był dentysta Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:02 zamknięty Podpowiedź: Dziś jego syn w 3 bloku się ulokował A on kiedyś w tym podwórku urzędował Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:03 zamknięty Ten, którego Jasiu nakreślił W nasz krajobraz mocno się wkreślił Chociaż maszyna była zdradziecka On nas znał, niemal od dziecka. Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:03 zamknięty Czasami nawet trud sobie zadał Bajki seriale mi opowiadał I chociaż przykra była wizyta Serial za serial. Jesteśmy kwita. Odpowiedz Link
madohora ReKalambur 03.03.09, 10:03 zamknięty Kalambur kołowy Inaczej skóra, co nią drzwi obijesz I znak firmowy na kartkę przybijesz Jeszcze litera jedna mała została Lecz nie pamiętam co symbolizowała. D _ _ _ _ _ _ _ _ _ (10 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: ReKalambur 05.03.09, 10:37 zamknięty Coś od skóry w tym też było Uczuleniem się skończyło Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:04 zamknięty Moja sąsiadka się pomyliła Innego lekarza tam nawiedziła Skóra na łokciu jej się łuszczyła I jakieś bóle w sobie nosiła Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:04 zamknięty A więc przychodzi do tego pana A było to tak z samego rana Lekarz się pyta, co pani pocznie A ona mówi: „Och, mam coś z łokciem” Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:04 zamknięty Jaki tu dowcip, czy jakaś trwoga Pani poszła do …ginekologa Grzecznie mu łokieć pokazać chciała No bo na łokieć wszak narzekała Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:05 zamknięty Szarada Anagramowa Ja w Himalaje wybrać się chciałam Ale KULISA z sobą nie miałam TO mi Tatry tylko zostały I sama nie wiem, co będzie dalej. O _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:05 zamknięty Szarada Anagramowa Myśli Jasiu, co to za SWOBODA Gdy wokół tylko woda i woda Rega wylała, wylała Odra A ta prognoza NIE jest za dobra Czy się powtórzy coś Z dawnych lat Gdy w trwodze trwał cały nasz świat Nie będę tutaj sadzić pięknych kwiatów Rega co roku zalewa Trzebiatów Więc ja się pytam O tę aferę O chwilę grozy, co to w niedzielę Problem nie od dzisiaj nawet mi znany Czy lepiej zamknąć jest miasta bramy Czy wcześniej może most zabezpieczyć Czy nie ma rady na takie rzeczy? O _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (12 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:05 zamknięty Teraz znowu, chociaż to nie rozstaje Na rogu dwóch ulic Jasiu sobie staje Nie wie czy skręcić czy może iść prosto Ech, może jeszcze przejdzie się tu wiosną Odpowiedz Link
madohora Re: Jasiu opowiada historię, przeplataną zagadkam 03.03.09, 10:06 zamknięty Zamyślił się Jasiu i prosto idzie Myśli, czy zawsze tak tutaj będzie Chociaż zniszczeń tu jeszcze mało W Bytomiu nieraz gorzej bywało… Odpowiedz Link
madohora Re: Kalambur 03.03.09, 10:06 zamknięty Kalambur Nie nad chudą sobie leży Jemu też się coś należy. P _ _ _ _ _ _ _ (8 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Kalambur 05.03.09, 10:38 zamknięty A taki napis, gdzieś tam czytamy "Podgruba" pany Odpowiedz Link
madohora Re: Szarada Anagramowa 03.03.09, 10:07 zamknięty Szarada Anagramowa SZYBA pokryła się mrozem Jakiś maluch NOS do niej przyłożył I dzika REWIA się rozpoczęła Paproć, konwalia na oknie tym była A gdzieś na dworze, bo to jest zima GIL z wróblem pracy się ima Szukają sobie ziarenek razem I jakieś L. la, la ten ptak powtarza. G _ _ _ _ _ _ (7 liter) S _ _ _ (4 litery) W _ _ _ _ _ (6 liter) Odpowiedz Link
madohora Re: Szarada Anagramowa 05.03.09, 10:38 zamknięty No to czas teraz tremę gdzieś schować I na występ w Wilsonie się szykować Odpowiedz Link