Dodaj do ulubionych

Związkowcy oskarżają władze białostockiego PMB ...

IP: *.mexico.one.pl 08.02.04, 21:25
Wydaje się, iż pan senator Jurgiel będzie pilotował sprawę konfliktu w
Zakładach Mięsnych aż do ich upadku.Tylko co jest wart taki "pilotaż" ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiktor Prezes z Russssssa IP: 80.55.171.* 08.02.04, 22:32
      Przykład prezesa debilka i właścicieli bezmózgowców. Przeciez zamiast
      wyrzucać związkowców z roboty wystarczyłoby im dać dobre posadki w firmie za
      dobre pieniądze i byłoby po problemie. No ale czego oczekiwać od prezesa z
      jakiegoś Łukowa.
      • Gość: louis cypcher brawo prezes IP: *.biaman.pl 09.02.04, 08:40
        zwiazkowcy na bruk dość dwuwładzy, niech se związkowcy założą firmy i robią w
        nich kołchoz
        • Gość: Wiktor odpowiedz IP: *.iig.pl 09.02.04, 14:02
          Szkoda, że ciebie nikt nie w.....z roboty. Inaczej byś wówczas pisał.
          • Gość: louis cypcher :))))) IP: *.biaman.pl 09.02.04, 15:57
            Jak jest 5 związków zawodowych to albo zostanie góra jeden albo wszystkich
            wyp... z roboty bo się nie będzie opłacało ciągnąć tego bajzlu. Mało to już
            padło firm bo opłacało się bardziej upaść niż utrzymywać stado zwiazków
            zawodowych? Albo człowiek pracuje na zasadach ustalonych przez firmę ,albo
            odchodzi innego wyjścia nie ma to związkom podziekujcie za takie ogromne
            koszty pracy !
            • Gość: Wiktor do louisa cypchera IP: *.piasta.pl 09.02.04, 20:00
              No ale nadal nie wiem, co byś zrobił, jak by ktoś na dzień dobry zamknął by
              drzwi do firmy, w której pracujesz, a ty byś musiał utrzymać przy życiu 5-
              osobową rodzinę. Wujku dobra rada. A nie zastanawiałeś się że firmy padają
              głównie z powodu debilnej kadry zarządzajcej.
              • Gość: darek do Wiktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 10:55
                Bzdury gadasz! Firma ma utrzymywać 10 związków zawodowych i zamiast zajmowac
                się produkcją to wiecznie negocjować z władzami związku? Wuju zła rada i
                wielbicielu kierowców z Moniek (NSZZ Modzelewski) socjalizm się SKOŃCZYŁ. Każda
                firma ma prawo zwolnić pracownika ! To poj...ne że zgodnie z prawem np w PMB
                10 osób jest nietykalnych - dzieki takiemu prawu mamy bezrobocie a dzięki takim
                Wiktorom - taki parlament i prawo. Załóż WIKTOREXPOL i rób co chcesz - daj
                pracę nierobowi bo ma 5 osób na utrzymaniu!
                • Gość: Wiktor PMB-KGB IP: 80.55.171.* 10.02.04, 20:51
                  Zastanawiam się, dlaczego stawiacie problem na głowie. Najwidoczniej nikt z ws
                  nie był w takiej sytuacji jak prcownicy PMB - 600-800 zł poborów z
                  opóźnieniem, z tego prawie połowa w bonach firmowych. I nie jest to wina
                  załogi, ale fatalnej kadry kierowniczej. Jak się spróbujesz postawić - to na
                  bruk. Gdybyście przeszli przez coś takiego inaczej byście pisali. A w jakich
                  sytuacjach firma ma prawo zwolnić pracownika to radzę zajrzeć do kodeksu
                  pracy. Bo tak na piękne oczy to zwalniać ludzi chcieliby wszyscy ci
                  Goliszewscy, Bochniarzowie i inni!!!!! Czy dzięki temu byłoby w Polsce
                  lepiej???? Gospodarka by przyśpieszyła??? Smiem wątpić.
                  I jeszcze ad vocem - nie jestem wielbicielem kierowcy z MOniek. W Polsce nigdy
                  nie było socjalizmu, ale komunizm!!!!No i z tego co wiem, to w PMB nie ma 10
                  związków zawodowych.
                  • Gość: Gala Re: co robi Siemionek ? IP: *.intelcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:44
                    co robi Siemionek ?
                  • Gość: dodi tak, tak, PMB-KGB WIKTOR -CCCP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 10:11
                    Komisja robotniczo-chłopska z kodeksem pracy w łapie pogoniła by tych
                    wszystkich kapitalistów! Powywieszać ! (a gdzie się wtedy bedzie pracowało, u
                    Wiktora?)
                  • ogabignac Re: PMB-KGB 11.02.04, 10:41
                    Wiktorze piszesz o złym zarządzaniu i błędach kadry kierowniczej;
                    mógłbyś trochę to rozjaśnić.
                    Po drugie, co robią związki zawodowe?
                    Dlaczego nikt nie negocjuje z zarządem firmy o podwyżkach?
                    Przecież jest chyba coś takiego jak taryfa albo siatka płac,
                    czy wasz zakład jej przestrzega.
                    Bo jakoś nie mogę uwierzyć, że wszyscy zarabiają tylko 600-800 ZL.
                    Jeżeli jesteście solidarni zróbcie jednego dnia strajk ostrzegawczy
                    oczywiście o ile rozmowy do niczego nie doprowadzą. Bądźcie realistami,
                    nie róbcie jaj i zażądajcie jakiejś rozsądnej podwyżki np. o 5%.
                    Dajcie kierownictwu pole manewru wtedy was zauważą i będą traktować jak
                    partnera. Ale do strajku musicie pójść wszyscy bo jeśli nie to zostaje
                    trzymanie się stołków związkowych a to nie jest przez nikogo akceptowane.
                    • Gość: dodi Re: PMB-KGB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 12:45
                      O ile się nie myle to w Polsce jest takie coś jak płaca minimalna a 600-800 zł
                      to chyba ponad minimum, więc czemu to zdziwienie? Jeżeli ktoś ma fach, jest
                      wykształcony zna języki to może oczekiwać wiecej, jak ktoś całe życie lewusował
                      i teraz tylko rozdziera jadeczkę, że mu mało i strajk robi to niech jedzie pod
                      sejm, by płacę minimalną podwyższyli, albo niech poszuka innego zajecia w
                      firmach jeszcze nie zniszczonych przez bandę nierobów... o przepraszam Związki
                      Zawodowe
                      • Gość: Wiktor Re: PMB-KGB do p. Dodi IP: *.piasta.pl 12.02.04, 06:00
                        Zapraszam do pracy w PMB. Myślę, że po miesiącu by ci rurka zmiękła.
                        Zobaczyłbyś, co to znaczy pomiatać pracownikiem, zarabiać 600 zł, z tego 300 w
                        bonach do PMB Market. I mam prośbę - nie obrażaj ludzi tu pracujących, bo to
                        nie jest bezmyślne bydło, potrafiące tylko protestować. Wszyscy nasuwają, tylko
                        właściciele i prezesostwo ma to w d. A płaca minimalna to jest tylko na
                        papierku, idioto.
                        • Gość: dodi wiktor na swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 10:01
                          Takich socjalistów jak Wiktor skazał bym na 5 lat pracy na swoim - niech
                          zarejestrują firme i popiszą sie swym geniuszem (własciciele - prezesostwo
                          durne) niech ukażą swą mądrość wyniesioną z 4 klas szkoły podstawowej i stworzą
                          firmę gdzie co drugi będzie szefem zwiazku zawodowego.... napewno jako ludzie
                          ciężkiej pracy sobie poradzą i w mig rozwalą konkurencję z szefami debilami
                          • Gość: louis cypcher Re: Wiktor na swoje IP: 82.139.136.* 12.02.04, 21:34
                            Wiktor na swoje - nic dodać nic ująć!
                            • Gość: Wiktor Jestem na swoim IP: *.iig.pl 13.02.04, 07:53
                              Jestem na swoim. A wy nie bylibyście zainteresowani pracą w PMB??? Bo jakoś od
                              odpowiedzi na to pytanie się uchylacie:-)))))
                              • Gość: dodi Re: Jestem na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 10:29
                                1. Ile związków zawodowych jest u Ciebie "na swoim"
                                2. Nie po to tyle lat się uczyłem by ciachać mięso - proste, chyba że do
                                kierownictwa - nigdy nic nie wiadomo
                                • Gość: Wiktor Re: Jestem na swoim IP: 80.55.171.* 13.02.04, 19:52
                                  Firma jest 2osobowa, a żałuję że nie chcesz pracować w PMB. BYłoby fajnie żyć
                                  za 600 zł miesięcznie.
                                  • Gość: dodi Re: Jestem na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 11:09
                                    A Twoja miłość do PMB to tylko troska o ludzi pracy? A tak serio to zgadzam się
                                    z prezesem PMB, który w wywiadzie powiedział że insektorzyna z PIP-u nie ma
                                    prawa wypowiadać się o winie - od tego jest sąd
                                    • Gość: Wiktor Re: Jestem na swoim IP: 80.55.171.* 14.02.04, 14:34
                                      NIe miłość a powiązania rodzinne. Jeśli jesteś z przestrzeganiem prawa, to
                                      przypomnę, że w myśl k.p. pracodawca nie ma prawa zwolnić przewodniczcego
                                      zakładowej komisji związkowej. Więc p. Russa lepiej na temat prawa i jego
                                      meandrów się nie wypowiada.
                                      • Gość: dodi Re: Jestem na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 17:09
                                      • Gość: dodi Re: Jestem na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 17:15
                                        Widac po wypowiedziach że jesteś "rodzinny" zero zdrowego rozsądku. A to prawo
                                        właśnie stanowi, że o winie decyduje sąd a nie misio jakiś z kodeksem k.p. w
                                        łapce. Na miejscu prezesa PMB też bym wy..ył takich zwiazkowców, został
                                        osądzony , ponisł karę a to w imię spokoju w firmie. A ludziom powiedział :
                                        chcecie związków to niech będzie jeden ale dobry a nie stado lewusów
                                        chowajacych się za paragrafami. Nie chce ktoś pracować za 600 zł to niech idzie
                                        sobie gdzie indziej (lub do szkoły jakiejś). Jakoś nie słychć by załoga płakała
                                        po związkowcach. Nadchodzi kres świętych krów - zwiazkowców i to jest BARDZO
                                        DOBRZE I TO MNIE CIESZY, choć nie znam prezesa, PMB, ani związkowców...
                                        • Gość: Wiktor Re: Jestem na swoim IP: *.piasta.pl 15.02.04, 07:26
                                          Niestety mylisz pojęcia. Zauważ, że jeśli jesteś taki dokładny, to właśnie
                                          kodeks pracy jasno określa wzajemne relacje pracodawca - związki zawodowe. Nie
                                          odnoszę się natomiast do kwestii winy - bo to jest jasne.
                                          A co do resztu listu, to można tylko wybuchnąć śmiechem. Czy ty żyjesz na innej
                                          planecie, czy nie rozumiesz, że po wywaleniu na bruk 3 gości nikt z załogi, z
                                          obawy o swój los, nie będzie protestował! Bo może spotkać go coś podobnego.
                                          Z twojego listu widać też, że nie znasz białostockich realiów. Myślisz, że w
                                          wieku 50 lat znajdzie się pracę???????
                                          • Gość: louis cypcher ale się dzieje IP: 82.139.136.* 15.02.04, 17:10
                                            1. Troska o swoje i rodzinkę -
                                            2. Znam bardzo wielu ludzi po 50 - tce co mają wiele ofert pracy - co prawda 30
                                            lat się uczyli (anie pifko pod spozywczakiem)
                                            3. Jasne jak drut: PMB czy inna firma nie jest od rozwiązywania problemów
                                            społecznych jak komuś nie pasuje to niech idzie gdzie indziej. Popieprzone
                                            prawo gwarantuje świętość związkowcom - i tu leży przyczyna 20% bezrobocia w
                                            Polsce.
                                            • Gość: Wiktor Re: ale się dzieje IP: 80.55.171.* 15.02.04, 19:36
                                              Obawiam się, że nie potrafiłbyś popier..... nawet poprowadzić budki z
                                              warzywami. Chyba, że masz takie znajomości jak p. Bochniarz, której sklep
                                              zbankrutował, ale ma chody u polityków, to się zajęła consultingiem.
                                              Podaj choć jeden przykład 50-letniego białostoczanina, który wybiera w ofertach
                                              pracy - bo chyba pęknę ze śmiechu.
                                              Przyczyną bezrobocia nie są zwiazki zawodowe - to byłoby zbyt łatwe i proste.
                                              Wszytskie związki na Powązki i bezrogbocie wyniesie 2 proc. Ha ha ha
                                              • Gość: louis cypcher Re: ale się dzieje IP: 82.139.136.* 15.02.04, 23:38
                                                mój wój dr ekonomi ma tyle ofert że musi 60% odrzucać (szkoły i firmy)rodowity
                                                białostoczanin, ja od 12 lat prowadzę średniej wielkości firmę i mówię : JEŚLI
                                                KTOŚ JEST BEZROBOTNY TO JEST SAM SOBIE WINIEN w 40 % a w 60 WINNE SĄ ZWIĄZKI
                                                ZAWODOWE od 10 lat rządzące Polską ! a nie pani Bochniarz czy inny diabeł
                                                wcielony Kulczyk, który pewnie głupszy od kierowcy z PMB ale miał plecy:)
                                                • Gość: Wiktor Re: ale się dzieje IP: *.iig.pl 16.02.04, 07:52
                                                  Ja bym cię nawet do pracy w PMB nie przyjął "przedsiębiorco" - bo wuj to się
                                                  pisze tak:-)))))) a nie tak jak napisałeś. Jeden wuj wiosny nie czyni.
                                                  • Gość: kubek Re: ale się dzieje IP: 195.177.196.* 16.02.04, 08:34
                                                    a tak abstrachując - to jeśli właściciel ,a także prezes nie lubią związków
                                                    zawodowych to jak to się stało ża już za ich rządów powstał kolejny który
                                                    notabene staje za zarządem murem ?
                                                  • Gość: dodi łamiesz prawo Wiktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:28
                                                    Zwiazek zawodowy Dyslektyków Podlasia zrobił by strajk ! A tak serio ta jak
                                                    brakuje weny co do traeści to czepiamy się formy (patrz na swoje wypociny
                                                    powyzej - 5 z j. polskiego to nie miałeś:)
                                                  • Gość: Wiktor Re: łamiesz prawo Wiktor IP: *.iig.pl 16.02.04, 13:12
                                                    No niestety miałem 5. Muszę więc cię zmartwić. Nadal czekam na chętnych do
                                                    pracy w PMB.
                                                • Gość: dodi Re: ale się dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:25
                                                  "mój wój" coś nie tak:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka