Gość: von Barszczewo IP: *.mexico.one.pl 08.02.04, 21:25 Wydaje się, iż pan senator Jurgiel będzie pilotował sprawę konfliktu w Zakładach Mięsnych aż do ich upadku.Tylko co jest wart taki "pilotaż" ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wiktor Prezes z Russssssa IP: 80.55.171.* 08.02.04, 22:32 Przykład prezesa debilka i właścicieli bezmózgowców. Przeciez zamiast wyrzucać związkowców z roboty wystarczyłoby im dać dobre posadki w firmie za dobre pieniądze i byłoby po problemie. No ale czego oczekiwać od prezesa z jakiegoś Łukowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis cypcher brawo prezes IP: *.biaman.pl 09.02.04, 08:40 zwiazkowcy na bruk dość dwuwładzy, niech se związkowcy założą firmy i robią w nich kołchoz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor odpowiedz IP: *.iig.pl 09.02.04, 14:02 Szkoda, że ciebie nikt nie w.....z roboty. Inaczej byś wówczas pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis cypcher :))))) IP: *.biaman.pl 09.02.04, 15:57 Jak jest 5 związków zawodowych to albo zostanie góra jeden albo wszystkich wyp... z roboty bo się nie będzie opłacało ciągnąć tego bajzlu. Mało to już padło firm bo opłacało się bardziej upaść niż utrzymywać stado zwiazków zawodowych? Albo człowiek pracuje na zasadach ustalonych przez firmę ,albo odchodzi innego wyjścia nie ma to związkom podziekujcie za takie ogromne koszty pracy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor do louisa cypchera IP: *.piasta.pl 09.02.04, 20:00 No ale nadal nie wiem, co byś zrobił, jak by ktoś na dzień dobry zamknął by drzwi do firmy, w której pracujesz, a ty byś musiał utrzymać przy życiu 5- osobową rodzinę. Wujku dobra rada. A nie zastanawiałeś się że firmy padają głównie z powodu debilnej kadry zarządzajcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek do Wiktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 10:55 Bzdury gadasz! Firma ma utrzymywać 10 związków zawodowych i zamiast zajmowac się produkcją to wiecznie negocjować z władzami związku? Wuju zła rada i wielbicielu kierowców z Moniek (NSZZ Modzelewski) socjalizm się SKOŃCZYŁ. Każda firma ma prawo zwolnić pracownika ! To poj...ne że zgodnie z prawem np w PMB 10 osób jest nietykalnych - dzieki takiemu prawu mamy bezrobocie a dzięki takim Wiktorom - taki parlament i prawo. Załóż WIKTOREXPOL i rób co chcesz - daj pracę nierobowi bo ma 5 osób na utrzymaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor PMB-KGB IP: 80.55.171.* 10.02.04, 20:51 Zastanawiam się, dlaczego stawiacie problem na głowie. Najwidoczniej nikt z ws nie był w takiej sytuacji jak prcownicy PMB - 600-800 zł poborów z opóźnieniem, z tego prawie połowa w bonach firmowych. I nie jest to wina załogi, ale fatalnej kadry kierowniczej. Jak się spróbujesz postawić - to na bruk. Gdybyście przeszli przez coś takiego inaczej byście pisali. A w jakich sytuacjach firma ma prawo zwolnić pracownika to radzę zajrzeć do kodeksu pracy. Bo tak na piękne oczy to zwalniać ludzi chcieliby wszyscy ci Goliszewscy, Bochniarzowie i inni!!!!! Czy dzięki temu byłoby w Polsce lepiej???? Gospodarka by przyśpieszyła??? Smiem wątpić. I jeszcze ad vocem - nie jestem wielbicielem kierowcy z MOniek. W Polsce nigdy nie było socjalizmu, ale komunizm!!!!No i z tego co wiem, to w PMB nie ma 10 związków zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gala Re: co robi Siemionek ? IP: *.intelcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:44 co robi Siemionek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi tak, tak, PMB-KGB WIKTOR -CCCP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 10:11 Komisja robotniczo-chłopska z kodeksem pracy w łapie pogoniła by tych wszystkich kapitalistów! Powywieszać ! (a gdzie się wtedy bedzie pracowało, u Wiktora?) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: PMB-KGB 11.02.04, 10:41 Wiktorze piszesz o złym zarządzaniu i błędach kadry kierowniczej; mógłbyś trochę to rozjaśnić. Po drugie, co robią związki zawodowe? Dlaczego nikt nie negocjuje z zarządem firmy o podwyżkach? Przecież jest chyba coś takiego jak taryfa albo siatka płac, czy wasz zakład jej przestrzega. Bo jakoś nie mogę uwierzyć, że wszyscy zarabiają tylko 600-800 ZL. Jeżeli jesteście solidarni zróbcie jednego dnia strajk ostrzegawczy oczywiście o ile rozmowy do niczego nie doprowadzą. Bądźcie realistami, nie róbcie jaj i zażądajcie jakiejś rozsądnej podwyżki np. o 5%. Dajcie kierownictwu pole manewru wtedy was zauważą i będą traktować jak partnera. Ale do strajku musicie pójść wszyscy bo jeśli nie to zostaje trzymanie się stołków związkowych a to nie jest przez nikogo akceptowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: PMB-KGB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 12:45 O ile się nie myle to w Polsce jest takie coś jak płaca minimalna a 600-800 zł to chyba ponad minimum, więc czemu to zdziwienie? Jeżeli ktoś ma fach, jest wykształcony zna języki to może oczekiwać wiecej, jak ktoś całe życie lewusował i teraz tylko rozdziera jadeczkę, że mu mało i strajk robi to niech jedzie pod sejm, by płacę minimalną podwyższyli, albo niech poszuka innego zajecia w firmach jeszcze nie zniszczonych przez bandę nierobów... o przepraszam Związki Zawodowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: PMB-KGB do p. Dodi IP: *.piasta.pl 12.02.04, 06:00 Zapraszam do pracy w PMB. Myślę, że po miesiącu by ci rurka zmiękła. Zobaczyłbyś, co to znaczy pomiatać pracownikiem, zarabiać 600 zł, z tego 300 w bonach do PMB Market. I mam prośbę - nie obrażaj ludzi tu pracujących, bo to nie jest bezmyślne bydło, potrafiące tylko protestować. Wszyscy nasuwają, tylko właściciele i prezesostwo ma to w d. A płaca minimalna to jest tylko na papierku, idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi wiktor na swoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 10:01 Takich socjalistów jak Wiktor skazał bym na 5 lat pracy na swoim - niech zarejestrują firme i popiszą sie swym geniuszem (własciciele - prezesostwo durne) niech ukażą swą mądrość wyniesioną z 4 klas szkoły podstawowej i stworzą firmę gdzie co drugi będzie szefem zwiazku zawodowego.... napewno jako ludzie ciężkiej pracy sobie poradzą i w mig rozwalą konkurencję z szefami debilami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis cypcher Re: Wiktor na swoje IP: 82.139.136.* 12.02.04, 21:34 Wiktor na swoje - nic dodać nic ująć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Jestem na swoim IP: *.iig.pl 13.02.04, 07:53 Jestem na swoim. A wy nie bylibyście zainteresowani pracą w PMB??? Bo jakoś od odpowiedzi na to pytanie się uchylacie:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: Jestem na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 10:29 1. Ile związków zawodowych jest u Ciebie "na swoim" 2. Nie po to tyle lat się uczyłem by ciachać mięso - proste, chyba że do kierownictwa - nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Jestem na swoim IP: 80.55.171.* 13.02.04, 19:52 Firma jest 2osobowa, a żałuję że nie chcesz pracować w PMB. BYłoby fajnie żyć za 600 zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: Jestem na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 11:09 A Twoja miłość do PMB to tylko troska o ludzi pracy? A tak serio to zgadzam się z prezesem PMB, który w wywiadzie powiedział że insektorzyna z PIP-u nie ma prawa wypowiadać się o winie - od tego jest sąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Jestem na swoim IP: 80.55.171.* 14.02.04, 14:34 NIe miłość a powiązania rodzinne. Jeśli jesteś z przestrzeganiem prawa, to przypomnę, że w myśl k.p. pracodawca nie ma prawa zwolnić przewodniczcego zakładowej komisji związkowej. Więc p. Russa lepiej na temat prawa i jego meandrów się nie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: Jestem na swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 17:15 Widac po wypowiedziach że jesteś "rodzinny" zero zdrowego rozsądku. A to prawo właśnie stanowi, że o winie decyduje sąd a nie misio jakiś z kodeksem k.p. w łapce. Na miejscu prezesa PMB też bym wy..ył takich zwiazkowców, został osądzony , ponisł karę a to w imię spokoju w firmie. A ludziom powiedział : chcecie związków to niech będzie jeden ale dobry a nie stado lewusów chowajacych się za paragrafami. Nie chce ktoś pracować za 600 zł to niech idzie sobie gdzie indziej (lub do szkoły jakiejś). Jakoś nie słychć by załoga płakała po związkowcach. Nadchodzi kres świętych krów - zwiazkowców i to jest BARDZO DOBRZE I TO MNIE CIESZY, choć nie znam prezesa, PMB, ani związkowców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: Jestem na swoim IP: *.piasta.pl 15.02.04, 07:26 Niestety mylisz pojęcia. Zauważ, że jeśli jesteś taki dokładny, to właśnie kodeks pracy jasno określa wzajemne relacje pracodawca - związki zawodowe. Nie odnoszę się natomiast do kwestii winy - bo to jest jasne. A co do resztu listu, to można tylko wybuchnąć śmiechem. Czy ty żyjesz na innej planecie, czy nie rozumiesz, że po wywaleniu na bruk 3 gości nikt z załogi, z obawy o swój los, nie będzie protestował! Bo może spotkać go coś podobnego. Z twojego listu widać też, że nie znasz białostockich realiów. Myślisz, że w wieku 50 lat znajdzie się pracę??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis cypcher ale się dzieje IP: 82.139.136.* 15.02.04, 17:10 1. Troska o swoje i rodzinkę - 2. Znam bardzo wielu ludzi po 50 - tce co mają wiele ofert pracy - co prawda 30 lat się uczyli (anie pifko pod spozywczakiem) 3. Jasne jak drut: PMB czy inna firma nie jest od rozwiązywania problemów społecznych jak komuś nie pasuje to niech idzie gdzie indziej. Popieprzone prawo gwarantuje świętość związkowcom - i tu leży przyczyna 20% bezrobocia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: ale się dzieje IP: 80.55.171.* 15.02.04, 19:36 Obawiam się, że nie potrafiłbyś popier..... nawet poprowadzić budki z warzywami. Chyba, że masz takie znajomości jak p. Bochniarz, której sklep zbankrutował, ale ma chody u polityków, to się zajęła consultingiem. Podaj choć jeden przykład 50-letniego białostoczanina, który wybiera w ofertach pracy - bo chyba pęknę ze śmiechu. Przyczyną bezrobocia nie są zwiazki zawodowe - to byłoby zbyt łatwe i proste. Wszytskie związki na Powązki i bezrogbocie wyniesie 2 proc. Ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: louis cypcher Re: ale się dzieje IP: 82.139.136.* 15.02.04, 23:38 mój wój dr ekonomi ma tyle ofert że musi 60% odrzucać (szkoły i firmy)rodowity białostoczanin, ja od 12 lat prowadzę średniej wielkości firmę i mówię : JEŚLI KTOŚ JEST BEZROBOTNY TO JEST SAM SOBIE WINIEN w 40 % a w 60 WINNE SĄ ZWIĄZKI ZAWODOWE od 10 lat rządzące Polską ! a nie pani Bochniarz czy inny diabeł wcielony Kulczyk, który pewnie głupszy od kierowcy z PMB ale miał plecy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: ale się dzieje IP: *.iig.pl 16.02.04, 07:52 Ja bym cię nawet do pracy w PMB nie przyjął "przedsiębiorco" - bo wuj to się pisze tak:-)))))) a nie tak jak napisałeś. Jeden wuj wiosny nie czyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: ale się dzieje IP: 195.177.196.* 16.02.04, 08:34 a tak abstrachując - to jeśli właściciel ,a także prezes nie lubią związków zawodowych to jak to się stało ża już za ich rządów powstał kolejny który notabene staje za zarządem murem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi łamiesz prawo Wiktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:28 Zwiazek zawodowy Dyslektyków Podlasia zrobił by strajk ! A tak serio ta jak brakuje weny co do traeści to czepiamy się formy (patrz na swoje wypociny powyzej - 5 z j. polskiego to nie miałeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: łamiesz prawo Wiktor IP: *.iig.pl 16.02.04, 13:12 No niestety miałem 5. Muszę więc cię zmartwić. Nadal czekam na chętnych do pracy w PMB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: ale się dzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 11:25 "mój wój" coś nie tak:) Odpowiedz Link Zgłoś