upi 16.02.10, 09:59 Proponuje ul. Wasikowską. Bloki 41,43,45 oraz 8,10,12. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafal.kosno10 Wielki format na bloku. Galeria postaci 17.02.10, 00:50 POponuje kolorystyke w stylu tęczowej tolerancji splagiatowanego gejhomologo wSCHODZACY BIAŁYSTOK z wizerunikiem SŁONCA karpat czyli wielki budzik Odpowiedz Link Zgłoś
w.koronkiewicz Re: Wielki format na bloku. Galeria postaci 17.02.10, 11:12 a mi się ten pomysł bardzo podoba. jestem miłośnikiem graffiti i w Białymstoku jest wiele miejsc, które mogłyby zostać pomalowane w ten sposób. ot choćby wiadukt przy Dąbrowskiego. przeciez tam od strony osiedla Antoniuk jest kilkadziesiąt betonowych płyt, które az się proszą, o ciekawe pomalowanie. byc może warto takie malowanie zrobic wraz dziecmi, aby pokazac im, ze pisanie po ścianie to nie tylko bluzgi i wandalizm. zobaczcie, jak to wygkląda w innych miastach. bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,98075,6679236,Ulica_zmienila_sie_w_swiat_dzieciecych_marzen.html w każdej chwili służę telefonami do osób organizujących takie akcje. bardzo chętnie przyjadą do Białegostoku. dziś sławne białostockie postaci, jutro być może namalujemy szablony wykonane na podstawie zdjęć Wiktora Wołkowa z jego słynnego czarno-białego albumu. swego czasu w Białymstoku było parę osób które wycinały mistrzowskie szablony, a i murale robiły niezgorsze. dość szarzyzny! Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Wielki format na bloku. Galeria postaci 17.02.10, 11:29 Chciałbym, żeby znalazło się miejsce dla urodzonego w Białymstoku wielkiego amerykańskiego malarza Maxa Webera. Moglismy się podpiąc pod Zamenhofa tworzącego przecież swój język w Warszawie, dlaczego nie uczynic tego z Weberem? Odpowiedz Link Zgłoś
ultramontanist1 Re: Wielki format na bloku. Galeria postaci 18.02.10, 07:46 A dla mnie caly ten pomysl z trwalym uzywaniem czesci budynkow na kolejny zalepiony bilboard to jakies zasadnicze nieporozumienie. Budynek jest budynkiem nawet gdy jest to cos tak brzydkiego jak po-komunistyczne bloki z wielkiej plyty w Bialymstoku. Rozumiem chec ba, nakaz estetyczny pewnie z serca plynacy, iz cos trzeba z tymi brzydactwami zrobic ale jezeli juz to upiekszajmy elementy architektury samej, a to wejscia na jakies szykowne z asemblazem lekkich wind hydraulicznych, a to kolorem komponujacym sie z podzialem plyt konstrukcyjnych albo jakies frontonowe formy zadaszenia. Slowem, wszystkie takie elementy, ktore przelamia dobijajaca ducha i polot, dominujace odczucie sowieckiej koszarowosci. Pisze to po tym jak zerknalem sobie na publikowany w artykule foto-montage proponowanych mega-zdjec historycznych "postaci". To co widac to olbrzymiasty bilboard i odrazu narzuca budynkowi i otoczeniu owa tanizne bilboardu, owa mgielke konsumeryzmu doprowadzona az po wejscie do mojego sanctum prywatnego - do mieszkania. Pogielo plastykow bialostockich? Kto dal taki ukaz? Bilboardy podswietlane lampami, krzykliwosc fotomontazow, czy inne agresywne przekazy wizualne np., kto ostatnio jest "blagonadjozny" i dlaczego - relegowac na place zgromadzen lub inne bez wyrazu, wezly komunikacyjne. Domy, osiedla gdzie ide spac, gdzie mali bialostoczanie poraz pierwszy beda sobie rejestrowac obraz miejsca rodzinnego, napewno winne byc wolne od natrectwa, taniochy i nachalnego upolityczniania. Potrzebne miastu przeskalowane, olbrzymiaste glowy? To zalozyc galerie p.t.- "Glowy Wazniakow". Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Wielki format na bloku. Galeria postaci 18.02.10, 23:05 u mnie jest coś takiego na ścianie,oświetlone w nocy,żaluzje musia- łem zamontować w oknach Odpowiedz Link Zgłoś