Gość: Tom IP: *.osiedle.net.pl 04.03.02, 08:00 Zastanawia mnie czy w naszym mieście, rośnie liczba samochodów i jak szybko. Czy może wskaźnik "usamochodowienia" w Białymstoku zaczyna zbliżać się powoli do poziomu w miastach zachodniej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hmc Re: Samochody w Białymstoku. IP: *.interserw.com 04.03.02, 11:44 chyba jest już dawno wyższy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Samochody w Białymstoku. IP: *.osiedle.net.pl 04.03.02, 16:51 Ciekawa opinia. O ile mi wiadomo w 1999r w Białymstoku było ok. 60 tys aut, dla porównania w Bydgoszczy (380 tys mieszkańców) było ich ok. 170tys. Jak to skomentujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Samochody w Białymstoku. 04.03.02, 17:49 Gość portalu: Paweł napisał(a): > Ciekawa opinia. O ile mi wiadomo w 1999r w Białymstoku było ok. 60 tys aut, dla > > porównania w Bydgoszczy (380 tys mieszkańców) było ich ok. 170tys. Jak to > skomentujesz??? Paweł, zapomniałeś o syrence dziadka Mirka i wartburgu wuja Leona, to daje razem 60 tys. i dwa. Nie wiem jak zakwalifikować trabanta ciotki Eulalii, bo niby jest, ale jednak już nie jeździ... To by było już 60 tys. i trzy, no i do Bydgoszczy nie zostałoby nam już tak bardzo daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acro Re: Samochody w Białymstoku. IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 21:21 Wg oficjalnych statystyk w Warszawce aut jest więcej niż mieszkańców. Bierze się to z dwóch, jak sądzę, powodów: 1. Dużo siedzib firm się tam znajduje 2. tudzież dużo firm leasingowych. A w fekcie te wozy jeżdżą wszędzie. Może trochę rzecz wyjaśni fakt, że zapewne oba warunki bardziej dotyczą Bydgoszczy niz Białego? Odpowiedz Link Zgłoś