Dodaj do ulubionych

Samochody w Białymstoku.

IP: *.osiedle.net.pl 04.03.02, 08:00
Zastanawia mnie czy w naszym mieście, rośnie liczba samochodów i jak szybko.
Czy może wskaźnik "usamochodowienia" w Białymstoku zaczyna zbliżać się powoli
do poziomu w miastach zachodniej Polski.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hmc Re: Samochody w Białymstoku. IP: *.interserw.com 04.03.02, 11:44
      chyba jest już dawno wyższy
      • Gość: Paweł Re: Samochody w Białymstoku. IP: *.osiedle.net.pl 04.03.02, 16:51
        Ciekawa opinia. O ile mi wiadomo w 1999r w Białymstoku było ok. 60 tys aut, dla
        porównania w Bydgoszczy (380 tys mieszkańców) było ich ok. 170tys. Jak to
        skomentujesz???
        • ralston Re: Samochody w Białymstoku. 04.03.02, 17:49
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Ciekawa opinia. O ile mi wiadomo w 1999r w Białymstoku było ok. 60 tys aut, dla
          >
          > porównania w Bydgoszczy (380 tys mieszkańców) było ich ok. 170tys. Jak to
          > skomentujesz???

Paweł,
          zapomniałeś o syrence dziadka Mirka i wartburgu wuja Leona, to daje razem 60 tys.
          i dwa. Nie wiem jak zakwalifikować trabanta ciotki Eulalii, bo niby jest, ale
          jednak już nie jeździ... To by było już 60 tys. i trzy, no i do Bydgoszczy nie
          zostałoby nam już tak bardzo daleko...
        • Gość: Acro Re: Samochody w Białymstoku. IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 21:21
          Wg oficjalnych statystyk w Warszawce aut jest więcej niż mieszkańców. Bierze
          się to z dwóch, jak sądzę, powodów:
          1. Dużo siedzib firm się tam znajduje
          2. tudzież dużo firm leasingowych.
          A w fekcie te wozy jeżdżą wszędzie.
          Może trochę rzecz wyjaśni fakt, że zapewne oba warunki bardziej dotyczą
          Bydgoszczy niz Białego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka