tygrysio_misio 09.10.11, 21:54 a ja myslam, ze Pani Agnieszka siegnela dna znajdujac marihuane w Społem.... a jednak wtedy do dna bylo daleko.... ale teraz to już Pani Agnieszka oglada je z drugiej strony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysio_misio Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 16:13 aaa..wywale to na forum,zeby inni sobie poczytali ten chłam Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 16:30 Chłam, bo nie liżą dupy PO? To byłoby w towim stylu, pamiętam jak zawzięcie broniłeś pełowców, w sprawie zupełnie bezmyślnego harmonogramu robót drogowych w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 19:21 no i co? taki bezmyslny byl? Cos sie zlego stalo? wolalbys pewnie aby roboty drogowe byly w grudniu nie lubie ludzi ktorzy narzekaja dla samego narzekania Odpowiedz Link Zgłoś
omam_al_oman Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 16:36 "Tygrysiczko" ale o so ci chodzi? Tak bardzo nie mozesz zniesc wspolziomkow, ktorzy nie glosowali na "jedynie slusznych", twoich idoli z PO? - A moze jakies leki na stress? Odpowiedz Link Zgłoś
stach.konwa Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 16:55 Naprawdę nie zrozumiałeś, o co chodzi w tekście. Nie dziwi mnie to Przeczytaj go jeszcze raz, a może dojdzie do ciebie, że pani redaktor postanowiła przedstawić portret "przeciętnego wyborcy PiSu". Mało pochlebny. Ale widzę, że kompetencje umyslowe niektórych czytelników i tak przeceniła. Odpowiedz Link Zgłoś
omam_al_oman Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 17:41 "stachu" (konwowy), ty z tym twoim wywyzszaniem sie, nawet wtedy gdy nie lapiesz puenty, nie tylko jestes smieszny ale naprawde potwierdzasz dzien w dzien jakiego, konskich rozmiarow, masz zayoba. Ochlon troche. I daj mi odpowiedziec tej, zalogowanej tuz nade mna, ktora tak a nie inaczej odebrala opisanie wiejskiej, biednej "sali kultury" zapelniona ludzmi biednymi glosujacymi na PiS. Jak widac dowodnie red. Agnieszka Domanowska wyraznie nie lubi biedoty i pokpiwa sobie z ich zbiedzonego pogladu na swiat. Wyraznie jej serce jest po stronie bogatych, zadowolonych z personalnego sukcesu Polakow. Przypuszczam, iz ona tez juz miala dojscie do danych statystycznych wskazujacych na najwyzszy wskaznik glosujacych na PO wsrod mieszkancow nowych osiedli a wiec relatywnie, ludzi najbogatszych w Polsce. Rzecz jasna, ze partii PO byloby nie na reke zwiekszanie liczby glosujacych wsrod ludzi biednych bo to i wydatek wiekszy i wynik gorszy. Konkluzja red. Domanowskiej? Pie*dolic biednych! Niech se tam gnija w swoich Tykocinach. A co se po-nauzywala na biednych staruszkach jakie to glupie, ze w swojej biedocie nie widza calego tego dobra jakie rozparcelowuje wsrod swoich kolesi - PO, to jej, tzn., pani redaktorowej... Odpowiedz Link Zgłoś
stach.konwa Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 18:14 Jak się już wycofujesz rakiem, to chociaż nie obrażaj innych, bo wychodzi z ciebie wieś i bufonada nie z tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 18:48 Te, onan, a możesz przytoczyć konkretne fragmenty omawianego przez ciebie tekstu, które podpierają te twoje tezy? Jak dla mnie kobita napisała po prostu jak tam jest. Może z Ameryki to tak nie wygląda, ale jak przyjedziesz sam i zobaczysz na własne oczy, a nie z pomocą dekodera TV Trwam, to sam się przekonasz. Żadnego ja tu obrażania czy kpienia nie widzę. Że jedna baba drugiej karte wypełniała? To może miała tego nie napisać. Tyle że to właśnie byłaby manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 19:24 a to bylo az tak wazne,zeby o tym pisac reportaż? super manipulacja byloby gdyby nie bylo o tym reportażu Odpowiedz Link Zgłoś
omam_al_oman Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 19:41 Te, taki jeden mundry "natt", co to sie tam probujesz wywyzszac tylko tym, ze nie uzywasz dekodera. Piszesz: "...zadnego tu (...) kpienia nie widze". Zakladam tez, ze piszesz w tym momencie o artykule red. Domaniewskiej "Podlaskie PiS-u bastiony". To ci wyjasniam, ize juz na samym poczatku pani redaktor wyjasnila wszem i wobec na czym stoi, bo juz w tytule samym. Otoz, bastiony czyli beluardy byly bowiem czescia bardzo starych fortyfikacji chroniacych m.in., rowniez bastylii. I juz samo uzycie tych pojec denominujacych "przestarzalosc" w stosunku do jedynej partii, ktorej GW nie cierpi, ustawilo reszte artykulu na odpowiednim podium, podwojnie latwym dla tej redaktorki do ostrzalu. Stary Tykocin, stare babcie, stara bieda i w tle w "padrazumiewanju" - "nowoczesna", nowobogacka, cudowna, poprostu, osmy cud natury - PO. Tak to wlasnie wyglada z odleglosci. Widze, ze w Bialymstoku strasznie duzo ludzi ostatnio cierpi na krotkowzrocznosc a to sie przecie przeklada na widzenie swiata z perspektywy zabiej. Paskudna perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
natt Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 21:21 Ty masz onan, fiksum dyrdum jakieś. Jakby ci pokazać dwa takie same drewniane klocki i powiedzieć, że jeden zrobili w wyborczej a drugi w naszym dzienniku, to bez zająknięcia byś stwierdził, że pierwszy jest antypolski, zdradziecki i obrażający zdrowe jądro ludu, drugi zaś patriotyczny a tak w ogóle to widać że jego twórcę natchnął Duch Święty i Przenajświętsza Panienka. Twój wywód na temat bastionu jest tak debilny, że jeszcze się śmieję A co do pozdrawlanja - swoich kolegów z Łubianki se pozdrawlaj, do mnie, jeśli można, proszę zwracać się po polsku. W moim ojczystym języku. Odpowiedz Link Zgłoś
stach.konwa Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 12.10.11, 09:07 Z drugiej strony- ludzie twojego pokroju zwykli obrażać tych, którzy głosują na PO używając w kólko jednego okreslenia- lemingi. To może i dobrze, że dla równowagi raz ktoś z wyborców PIS zrobił pospolitych durniów, co nawet prawidłowo głosować nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 12.10.11, 14:07 Nie przesadzajmy. To, że ktoś napisał tendencyjny artykuł, jeszcze nie oznacza, że zrobił z wyborców PiS pospolitych durniów. Ja bym to określił kompromitacją warsztatu dziennikarskiego, jeżeli w ogóle o dziennikarstwie w tym przypadku można mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
stach.konwa Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 12.10.11, 16:51 Brawo. Trafiłeś. Ten wątek co do zasady właśnie jest o "profesjonalizmie" dziennikarzy lokalnej "GW". Pani Domanowska (nie Domaniewska, jak pisze oman-fryc-idzikoczortu) pozazdrościła "gazecie polskiej" kompetencji intelektualnych i postanowiła dostosować się do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 12.10.11, 17:23 Nie wiem komu pozazdrościła, wiem, że się nie popisała. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Podlaskie PiS-u bastiony. Wybory 2011 11.10.11, 19:20 nie rozumiesz? mało to na gazeta.pl pojawia się pseudoreportazry w ktorych o ludziach biednych, prostych, niewykształconych piszę się jeszcze bardziej prostym i niewykształciuchowym językiem? Taka żenada reporterska Poza tym naprawdę myślisz, że to jest pro PISowskie? A np jak kiedyś gazeta.pl rozpisywała się o biedocie i marginesie społecznym i moralnym, że kupuje w Biedronce, to też było pro-biedronkowe? Czy to może próba pokazania, że PIS to zło? Bo przecież lekarza czy prawnika w wypasionym samochodzie tu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś