Dodaj do ulubionych

Mięso wołowe

29.12.11, 12:55
Gdzie w Białymstoku można jeszcze kupi ligawę wołową?W większych sklepach już sprawdzałam i niestety już nie ma.
Obserwuj wątek
    • omam_al_oman Re: Mięso wołowe 29.12.11, 15:56

- A czy to przypadkiem nie z "ligawy wolowej" robi sie najlepsze paski do butow?
      • ulamisiula Re: Mięso wołowe 29.12.11, 18:13
        omam_al_oman Ja pytam poważnie, szukam mięsa by zrobić tatar na sylwestra i jeśli wiesz gdzie można je kupić to będę wdzięczna za pomoc a jeśli chcesz się powygłupiać to zmień wątek.
        • shiva772 Re: Mięso wołowe 29.12.11, 21:29
          Nie strasz mnie jutro idę kupić - nie koniecznie musi być ligawa może być też szynka tylko trzeba trochę powybrzydzać i wybrać taki fragment który jest czerwony z niewielką ilością błonek - słowem ładny ;) Się zmieli i będzie tak samo pycha jak z ligawy. Idę też jutro polować na halibuta i udziec z idyka - podobno w auchanie maja ewelacyjne ceny. Liczę też na młodą wołowinkę.
          • shiva772 Re: Mięso wołowe 29.12.11, 21:42
            Dla koneserów wołowiny - gdzieś w okolicy ulic Czystej czy Waryńskiego jest sklepik gdzie sprzedają wołowinę z Argentyny ale w okolicach Wielkanocy to było ok. 70 zł za kg. To i tak taniej niż tu:
            vipdelikatesy.pl/index.php?cPath=15_38
            • ulamisiula Re: Mięso wołowe 30.12.11, 08:54
              Dziś przywieziono ligawę do sklepu "U rzeźnika" na ul.Armii Krajowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka