Dodaj do ulubionych

akademia medyczna

IP: *.one.pl / *.dz.euro-net.pl 11.06.04, 22:41
heja, chcialabym sie dowiedziec co sadzicie o bialostockiej am, na jakim jest
poziomie, jak tam zycie studenckie rozkwita :) bo moze jednak warto wyjechac
gdzies...
Obserwuj wątek
    • shiter Re: akademia medyczna 12.06.04, 01:42
      No wiesz...
      Na pierwszym roku zycie studenckie praktycznie nie istnieje (tak bedzie raczej
      na wszystkich AM w Polsce, no chyba ze trafisz ok. grupe to bedziesz sobie zyl
      powiedzmy "po studencku". Nie licz jednak na jakiekolwiek powaznie "studenckie
      zycie" na AM. Chyba ze idziesz na pielegniarstwo, medycyne ratunkowa, dietetyke
      i stomatologie (kiedys tu tez zapieprzali- teraz okroili material i malo maja
      do roboty), ale jak idziesz na lek. albo na farme to przygotowuj sie na ciezka
      robote.
      A co poza tym? Uczelnia jak kazda inna. Masz kola zainteresowan (cala masa,
      lacznie z kabaretem, sportem, fotograficznym no i oczywiscie specjalistycznymi
      na pierwszym roku i tak cie na te ostatnie nie przyjma bo nic nie wiesz) ( na 1
      roku nawet nie pomyslisz o kolach zainteresowan, bo nie ma na to czasu- cha ze
      jestes mega geniusz- choc to nawet i wtedy wydaje mi sie watpliwe, no mozesz
      sobie co najwyzej poplywac albo poganiac z pilka).
      A jesli chcesz dobrej rady? : Nie pakuj sie w to gowno Medycyna to wiezienie
      (jesli oczywiscie chcesz wszystko zaliczac, a niestety musisz), musisz
      przychodzic na wszystkie cwiczenia, na kazde cos umiec, bo zawsze masz
      wejsciowki... Tak tak nie ma latwo... I gdzie bys nie pojechal to praktycznie
      wszedzie jest tak samo (co najwyzej z malymi roznicami)
      Chcesz pohasac, wyszalec sie to szukaj sobie innego kierunku...
      A tak na marginesie to kiepski czas wybrales sobie na takie pytania... Normalni
      studenci AMB wlasnie zarywaja nastepna noc przed egzaminem...
      Tylko ja jestem nie...
      Poza tym tu jakos malo studentow AM bywa.
      Powodzenia i pozdrowienia mimo wszystko... :)

• Gość: student AM Re: akademia medyczna IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 14.06.04, 21:52
        Witam!To na którm Ty roku jesteś, że masz tak przejebane??Ja też studiuje na AM
        w Białymstoku, ale nie mogę narzekac aż tak bardzo.Owszem jest ciężko, na pewno
        więcej nauki niż np. na uniwerku, ale zarywanie nocy na naukę to chyba mit, ja
        przynajmniej nigdy czegoś takiego nie praktykowałem. Pozdrawiam!
        • Gość: m Re: akademia medyczna IP: *.one.pl / *.dz.euro-net.pl 15.06.04, 15:25
          do studenta AM: czy nasza bialostocka AM ma jakies forum lub tez mniej
          oficjalne, ale czesciej aktualizowane strony? :)
          • Gość: student AM Re: akademia medyczna IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.06.04, 20:56
            O niczym takim mi nie wiadomo!Jest na pewno jakaś stronka dla 3 roku lek, ale
            nic ciekawego tam nie znajdziesz poza rozpiskami do ćwiczeń i kół z
            poszczególnych przedmiotów.Zresztą i tak nie mam adresu tej strony.Jeśli chcesz
            więcej infrmacji na temat studiowania i życia studenckiego na AMB to pisz na
            maila.Na pewno odpowiem. camel204@poczta.onet.pl Pozdrawiam!!!
    • shiter Re: akademia medyczna 12.06.04, 01:46
      Acha zapomnialem napisac jeszcze o poziomie...
      Lekarski jest na dosc wysokim. 2 lata temu byl wedlug rankingow Wprost 4 w
      Polsce (teraz na pewno jest w pierwszej dziesiatce), Stomatologia jest za to
      nader kiepska, gdzies tam na szarym koncu.
      O reszcie kierunkow nie mam zadnych informacji.
      No i to by bylo na tyle.
      Narka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka