Dodaj do ulubionych

Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować

IP: *.iig.pl / *.iig.pl 26.06.04, 00:05
I tak trzymać, panowie (i panie) kupcy ! Nie dajcie się wmanipulować LPR-
owcom z farbowanym lisem Dębskim na czele w personalne rozgrywki. Plac dla
kupców, galeria dla Jagiellonii. Figa dla LPR-u.
Obserwuj wątek
    • Gość: jura Bazar na Jurowieckiej przynosi wstyd miastu! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.06.04, 08:59
      W centrum jakiego miasta wojewódzkiego istnieje coś takiego jak bazar przy
      Jurowieckiej.Wstyd przed wszystkimi odwiedzającymi nasze miasto.
      • Gość: tj bazar bleeeee!!!! IP: 81.15.254.* 26.06.04, 16:00
        tak jest! wyjazd z tym bazarem! lipa tylko dla miasta, jakis rynek w centrum ,
        gdzie sie tylko ruscy gniezdza
    • Gość: Łukasz Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 26.06.04, 09:27
      Ja chce galerie i opere!!!
    • Gość: bobik Won z tym smietnikiem z centrum miasta !!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.06.04, 11:20
      Won z tym smietnikiem z centrum miasta !!!
      • Gość: bolszewik z LPR Re: Won z tym smietnikiem z centrum miasta !!! IP: 80.55.171.* 26.06.04, 11:29
        Tylko kosciol a nie żadna opera
        • Gość: babalu Re: Won z tym smietnikiem z centrum miasta !!! IP: *.osiedle.net.pl 26.06.04, 16:37
          no ale jak wybudują teatr i galerię to gdzie wtedy radni LPR-u będą papierosy i
          śpiryt kupywać?? :)
    • Gość: Prestik Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować IP: *.tpgi.com.au 26.06.04, 11:29
      Kupiec to jest handlowiec, przedsiabiorca - biznesmen, ktory oferuje swoj towar
      (o wysokim standardzie) w efektownym, estetycznym i nie koniecznie drogim
      sklepie. Handlarzy sprzedajacych cos tam w budkach tekturowych, rozpadajacych
      sie i smierdzacych trudno nazwac kupcami. Jezeli ci "kupcy" chca handlowac to
      niech handluja ale w estetycznych sklepikach z odpowiednim zapleczem i
      sanitariami. Jezeli LPR jest przeci estetyce i higienie....

Reszte zostawiam do Waszego przemyslenia drodzy Czytelnicy.
    • Gość: krasnal !!!!!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 26.06.04, 12:00
      a ja chce na jurowieckiej opere i stadion z prawdziwego zdarzenia przynajmniej
      taki jak Camp Nou lub Old Trafford
    • Gość: Jaga 23 Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.04, 12:06
      Kupczyki wynocha z placu ! Hipermarket zamiast stadionu ! Jagielonia do
      Wasilkowa !
    • alex.4 Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować 26.06.04, 14:08
      Bazar won z centrum miasta.
      pozdr
      • alex.4 Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować 26.06.04, 14:16
        LPR najwidoczniej lubi bród i smród. To im przypomina dom rodzinny.
        pozdr
        • Gość: Anfernee Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować IP: *.iig.pl / *.iig.pl 27.06.04, 23:43
          Ludzie ! Czytajcie ze zrozumieniem !
          Czy napisałem, że bazar ma pozostać w obecnym kształcie, czyli być zbieraniną
          brudnych bud ? NIE !
          Przytoczę jeszcze raz fragment artykułu i wypowiedź kupców:
          ----
    • Gość: Maniek Też jestem za likwidacją tego syfu z centrum.. IP: *.stnet.pl 26.06.04, 16:26
      Podpiszę się wszędzie,jaki to ich plac,jak każdy będzie tak skakał,to będzie
      nieźle!
    • Gość: TOM Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować IP: *.csk.pl 28.06.04, 11:06
      Czy w szabasówce muszą się wypowiadać same parchy? Ciekawi mnie ilu z was jest
      zainteresowanych powstaniem tego hipermarketu w centrum miasta? Z tego co
      słyszałem, to chodziły niezłe sumy na przekupienie naszych notabli i paru
      radnych( jednak nie z LPR). Tak to wygląda panowie tumany. Powtarzajcie dalej
      za szabasówką swoje ble, ble, ble. Z tego co widzę to piszą ci sami dyżurni
      mądrusie. Jeden to nawet zmienił swoją ksywkę. A fe, ohyda.
      • alex.4 Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować 28.06.04, 14:56
        Kupcy nie maja prawa do tego miejsca nie są jego włascicielem. Ich postępowania
        to czysta anarchia. W centrum miasta pora na porządna architekturę i porządne
        sklepy.
        pozdr
        • Gość: trug Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować IP: *.cs.bialystok.pl 29.06.04, 00:30
          Krótko i na temat, rzeczowo. Szkoda takiego miejsca (centrum) na warzywniaki.
          Ten plac, teren powinien być wizytówką miasta.
          • Gość: Wojtek Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 00:51
            Prowadze sklep w centrum miasta, staram sie sprostac wymaganiom klientow,
            czasem podobny towar do dostepnego u mnie mozna znalezc u jakichs pseudo
            handlarzy na ryneczkach w centrum miasta czyli przy Jurowieckiej. I co? Klient
            nie wnika i nie zadaje sobie trudu porownania towaru. Wystarczy ze zyczliwy
            naciagacz z bazaru powie, ze to samo i ze sklepy to tylko zlodzieje. Tyle ze
            wiekszosc pajacow z rozpadajacego sie bazarku nie zna pojec takich jak VAT,
            podatek dochodowy, legalne zatrudnianie pracownikow. CZY MOZNA KONKUROWAC Z
            TAKIMI ZLODZIEJAMI? Staram sie, i stara sie wielu drobnych przedsiebiorcow. Nie
            trzeba sie spierac w prasie z tym brudem z rynku. Wystarczy troche kontroli
            ZUS, US, inspekcji pracy, inspekcji handlowej i st. san. epid. Gdy okaze sie ze
            juz nie mozna krasc i oszukiwac ten brud sam zniknie. Moze sa tam i uczciwi
            przedsiebiorcy... ja takich tam nie spotkalem. Zlodziejom na pohybel.

Jeszcze raz powtorze. Tam nie trzeba dyskusji i trudnych decyzji. Niech wladze
            miasta stosuja po prostu prawo karne i skarbowe w odniesieniu do tych oszustow
            a bedzie sie za nimi kurzylo. Narazie wstyd przejezdzac obok z goscmi spoza
            miasta.
          • Gość: Wojtek Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 00:51
            Prowadze sklep w centrum miasta, staram sie sprostac wymaganiom klientow,
            czasem podobny towar do dostepnego u mnie mozna znalezc u jakichs pseudo
            handlarzy na ryneczkach w centrum miasta czyli przy Jurowieckiej. I co? Klient
            nie wnika i nie zadaje sobie trudu porownania towaru. Wystarczy ze zyczliwy
            naciagacz z bazaru powie, ze to samo i ze sklepy to tylko zlodzieje. Tyle ze
            wiekszosc pajacow z rozpadajacego sie bazarku nie zna pojec takich jak VAT,
            podatek dochodowy, legalne zatrudnianie pracownikow. CZY MOZNA KONKUROWAC Z
            TAKIMI ZLODZIEJAMI? Staram sie, i stara sie wielu drobnych przedsiebiorcow. Nie
            trzeba sie spierac w prasie z tym brudem z rynku. Wystarczy troche kontroli
            ZUS, US, inspekcji pracy, inspekcji handlowej i st. san. epid. Gdy okaze sie ze
            juz nie mozna krasc i oszukiwac ten brud sam zniknie. Moze sa tam i uczciwi
            przedsiebiorcy... ja takich tam nie spotkalem. Zlodziejom na pohybel.

Jeszcze raz powtorze. Tam nie trzeba dyskusji i trudnych decyzji. Niech wladze
            miasta stosuja po prostu prawo karne i skarbowe w odniesieniu do tych oszustow
            a bedzie sie za nimi kurzylo. Narazie wstyd przejezdzac obok z goscmi spoza
            miasta.
            • alex.4 Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować 29.06.04, 10:14
              centrum miasta to nie miejsce na bazar
              pozdr
              • Gość: MK1 Re: Kupcy z placu Inwalidów chcą nadal handlować IP: 62.17.253.* 29.06.04, 18:05
                a moze ten teran po prostu sprzedac pod budowe jakiegos fajnego biurowca??? na
                parterze galerie ze sklepami, moze jakies multikino, a na gorze pomieszczenia
                biurowe..parking podziemny a wszystko otoczone zielenia - tylko coby to nie
                bylo pomylka architektoniczna - ale naprawde cos nowoczesnego (cos co mogloby
                sie stac jakims symbolem Bialego) i co by w koncu Bialystok wprowadzilo w XXI
                wiek...Przeciez to nie moze byc az tak trudne...

Co do tego bazaru to zawsze kojarzyl mi sie z syfem stadionu X-lecia...wstyd,
                ze to wszystko jest w zasiegu rzuta kamieniem od dwoch glownych ulic Bialego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka