Dodaj do ulubionych

Nowy autobus Solaris

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.02, 11:01
Czytając wcześniejszy wątek o nowym autobusie Solaris, chcę powiedzieć, że nie
jest to produkt hiszpański, ani włoski tylko Wielkopolski. Autobusy te powstają
w firmie Solaris BUS & COACH w Bolechowie (6 km od Poznania).Podobnie jest z
MAN`ami. Te autobusy produkuje fabryka MAN`a w Tarnowie Podgórnym (9km od
Poznania). Kiedy widzicie VW Transporter`a to jest też produkt Poznański
pochodzący z VW Poznań. W tą fabrykę VW zainwestuje w tym i w przyszłym roku
ponad 2 mld PLN. Dalsze zakłady związane z motoryzacją w Poznaniu to zbudowana
kosztem 250 mls $ fabryka opon Bridgestone/Firestone oraz fabryki akumulatorów
Centra Exide. Dosyć rozpisywania się, kiedyś mieszkałem miesiąc w Białym i
lubię to miasto, ze względu na jego specyficzny charakter.
Obserwuj wątek
    • korni Re: Nowy autobus Solaris 19.03.02, 11:08
      a specyficzny to znaczy jaki ?
      pozdrawiam
    • Gość: Rob26 Re: Nowy autobus Solaris IP: *.mst.gov.pl 19.03.02, 14:56
      ja nadal twierdzę,że to są produkty hiszpańskie i włoskie a jedynie MONTOWANE w
      Polsce.
      Będą to produkty polskie jeśli 51% części wykorzystywanych do ich produkcji
      będzie wytwarzana w Polsce.
      • canemuto Re: Nowy autobus Solaris 20.03.02, 03:04
        pomijajac kwestie "made in";)))...
        czy Bialystok zostanie pokarany solarisami??? jesli tak to wspolczuje:((( sa
        niewygodne i badziewne... projektowane byly chyba dla hobbitow;) pozdro.
        • korni Re: Nowy autobus Solaris 20.03.02, 10:27
          a ja zamiast nowych autobusow wolalbym aby wymieniono przynajmniej polowe ich
          kierowcow , co niektorzy wyczyniaja w tych swoich pieknych maszynach , juz
          chyba taksowkarze jezdza bezpieczniej
          • Gość: Akir Re: Nowy autobus Solaris IP: 212.160.130.* 20.03.02, 11:39
            Zgadzam się z tobą , kiedyś kierowca autobusu był synonimem dobrego kierowcy,
            teraz mam wrażenie że do komunikacji miejskiej kierowcy wysyłani są za karę . A
            co do solarisa kilka dni temu widziałem jak odjechał z białegostoku w siną dal
            (być może do Poznania) tak więc faza testów się skończyła, co i tak pewnie nie
            będzie miało znaczenia bo firmy kupią autobusy tańsze a nie lepsze .
            • Gość: Krzych Białostoczanie Solarisom mówią NIE! IP: *.ci.uw.edu.pl 20.03.02, 13:46
              Jak nie podoba wam się styl jazdy naszych kierowców to zapraszam do warszawki.
              Jeżdżą jak szaleni i często się spóźniają. A jak jestem w Białym to rozkoszuję
              się wolną jazdą i jestem wszędzie na czas.

NIE SOLARISOM W BIAŁYMSTOKU!!!
              pozdro
    • Gość: 272 MEX Nawet Jelcz jest lepszy od Solarisa IP: 192.168.1.* 20.03.02, 15:06
      Solarisom mówimy zdeczydowanie NIE. Pozdrawiam z 3-miasta. Ps. W Gdyni PKM
      kupuje kolejne VOLVO 7000 A , a nie Urbino.
      • Gość: komunik Re: Nawet Jelcz jest lepszy od Solarisa IP: *.biaman.pl 21.03.02, 20:04
        Ja, bialostocczanin, takze mowie STANOWCZE NIE SOLARISOM!!!
        mam okazje jezdzic tymi autobusami w innym miescie i nie jest to mile doznaie.
        nakjlepszym wyjsciem byloby kupno manow lub volvo. i zgadzam sie z przwedmowca,
        ze juz lepiej brac jelcze, przynajmniej wspomozemy polski przemysl.
    • a_g Re: Nowy autobus Solaris 20.03.02, 16:37
      a to sorry, bo to ja pisałam o tym, że Solaris jest z Hiszpanii lub Włoch...
      Zmyliły mnie liczne napisy w którymś z tych języków... Swoją drogą "Polacy nie
      gęsi i swój język mają" i napisy mogłyby być po polsku, tym bardziej, że nie
      zauważyłam tam ostrzeżeń i informacji chociażby przetłumaczonych na nasz język.
      Co prawda wchodzimy do Unii i języki trzeba znać (sama uczę się francuskiego i
      angielskiego), ale w Białymstoku żyją nie tylko "młodzi i ambitni". Chociażby z
      szacunku dla ludzi starszych wypadałoby zamieścić przynajmniej tłumaczenie (i
      to dużymi literami a nie arialową ósemką...).
      A poza tym dalej uważam, że Solarisy choć ładne są nie praktyczne, szczególnie
      latem - można się w nich ugotować...

Pozdr.
      ag
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka