Dodaj do ulubionych

Hipermarkety w Białymstoku

13.04.02, 14:45
Co uważacie na temat powstawania nowych hipermarketów w Białymstoku (np.
Selgrosa i Carrefoura) ? Ja jestem przeciw.
Obserwuj wątek
    • kuala_lumpur Re: Hipermarkety w Białymstoku 13.04.02, 16:23
      Za czy przeciw, to nie ważne.

Ważne jest to czy są jakieś ustawowe może ograniczenia w budowie hipermarketów.
      ja nie wiem czy są. Jeśli ktoś wie to niech powie. Jeśli ktos wysoko tego nie
      uregulował to znaczy że bedą nowe supermarkety, czy się wam podoba czy nie.
    • Gość: jaaa Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: 192.168.0.* 13.04.02, 17:38
      to teraz napisz dlaczego tak uwazasz? hipermarkety sa superowe, mozna po nich
      polazic, pokupowac ekstra rzeczy, poza tym mozna pojsc do kina i robic mnostwo
      rzeczy, zalezy co tam zrobia. i chce wiecej takich sklepow, bo jeden oszolom mi
      nie wystarcza!!! :))
    • Gość: JustMe Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.ma.charter.com 13.04.02, 18:05
      A ja jeste za
      • Gość: nikt Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.tkb.net.pl 13.04.02, 19:16
        o ilosci hipermarketow decyduje chyba tylko sam zarzad miasta.
        Ja jestem za hipersklepami!
        ale nie wiem czy ma to sens w przypadku Białegostoku.
        kiedy powstalo Makro to zaczelo podupadac Marko (chociaz nie sa to 100%
        hipermarkety)Po otwarciu oszołoma ledwo ciagnie teraz Makro a plajtuje Marko i
        bedzie tak dalej po otwarciu np.Selgrosa czy Carrefoura ...
    • Gość: Jarko Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 20:34
      Ja jestem ZA - zdezydowanie ZA. W Białymstoku potrzebne są nowe hipermarkety.
      Powinno być ich kilka.

PS.W którym miejscu powstanie Selgros i Carrefour
    • Gość: lebster Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: 192.168.3.* 14.04.02, 20:31
      Jestem zdecydowanie za hipermarketami, oczywiscie w granicach rozsadku!
      Ale w przypadku Białegostoku na pewno mozna sobie pozwolic na jeszcze 2-3 takie
      sklepy. Przeciez Auchan nie moze stac sie monopolista na bialostockim rynku(
      jak beda nowe to spadna ceny). Poza tym duzo przyjemniej jest kupowac w ladnie
      wyposarzonym Auchanie niz w obdrapanym i brzydkim Marko.
      Pozdrowienia dla wszystkich!
    • majkelm Re: Hipermarkety w Białymstoku 15.04.02, 09:08
      Ja również jestem za. Myślę że jeden hipermarket to jednak mało jak na takie
      miasto jak Białystok, a do tego konkurencja pomiędzy tymi hipermarketami będzie
      zwłaszcza dla nas - klientów - bardzo przydatna. Pozdrawiam majkel
      • anka1 Re: Hipermarkety w Białymstoku 15.04.02, 10:48
        ja mam mieszane podejscie do takich sklepow:) ale jednego mi brakuje: duzego
        samoobslugowego sklepu w centrum Bialegostoku.do Opalka za daleko. a kolejki w
        delikatesach do kazdego stoiska pozeraja mnostwo czasu. przerobic delikatesy na
        Suraskiej na hipermarket!
    • Gość: Akir Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: 212.160.130.* 15.04.02, 11:04
      Nie jestem wcale miłośnikiem Auchana, bo takiej tandety jak tam sprzedają to
      mało gdzie, jest to chyba jedyny sklep w Białymstoku gdzie muszę zwracać uwagę
      na datę przydatności a owoce i warzywa psują się na drugi dzień po kupieniu.
      Jednak jestem za hipermarketami dlatego że sprzedają wiele polskich produktów,
      a miejscowy handel bazuje już niemal wyłącznie na produkcji chińskiej, poza tym
      emeryci , renciści ,bezrobotni muszą mieć gdzie kupować taniej.
    • Gość: Acro Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 23:02
      Może lepiej byłoby, gdyby zamiast referendów, Zarządu Miasta, ministrów, o
      takich rzeczach decydował rynek?
      Nie wybudują hipermarketu, jeśli nie będzie na cos takiego popytu. a jak sie
      pomylą - to ich kasa, więc też ich strata.
      • korni Re: Hipermarkety w Białymstoku 16.04.02, 12:47
        konkurencja jest zawsze zdrowa , jakby jeszcze mozna bylo sobie wybierac
        panstwo w ktorym sie placi podatki ....
        to apropo mojego Pit , nie lubie U S , mial tyle mojej kasy przez tyle czasu ,
        a gdzie ustawowe odsetki ?
        • Gość: anka1 Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: 212.33.74.* 16.04.02, 13:15
          o! to ja mam pomysl przerobic urzedy skarbowe na hipermarkety!:))) jak to
          fajnie bedzie robic zakupy na Swietojanskiej ganiajac po pietrach:)))
          • Gość: Acro Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 20:27
            Byłby z nich większy wtedy porzytek. Teraz sie męczę, próbując Pita swogo
            corocznego wypełnić i ciągle mi coś za duża suma dopłaty wychodzi...

z poważaniem PITolił
            Acro
    • Gość: Jarko Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 22:36
      Ja jestem ZA - zdezydowanie ZA. W Białymstoku potrzebne są nowe hipermarkety.
      Powinno być ich kilka.

PS.W którym miejscu powstanie Selgros i Carrefour
      • anka1 Re: Hipermarkety w Białymstoku Jarko, Acro 18.04.02, 08:27
        ten pierwszy w okolicach Bazantarnii a ten drugi nie wiem.
        Acro jak Ci PIT-olenie poszlo???
        • Gość: Jarko Re: Hipermarkety w Białymstoku Jarko, Acro IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 20:01

> ten pierwszy w okolicach Bazantarnii a ten drugi nie wiem.

Dięki
          Pozdrowienia
        • Gość: Acro PIT - o - lenie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 20:40
          Leniwy jestem, psia krew, na razie w ogóle więc mi nie poszło, bo co spojrzę na
          tę kupke papierów, to mnie odrzuca. Ale w ten weekend to juz na pewno...
          • anka1 Re: PIT - o - lenie 19.04.02, 08:35
            Acro w takim razie tworczej weny i niech moc bedzie z Toba przy tym
            faaajnym:))) brr! zajeciu!
          • Gość: ha14 Re: PIT - o - lenie IP: 217.97.251.* 20.04.02, 10:51
            Na stronach wyborczej był dobry program do PIT-olenia. Mnie poszło z nim
            b.szybko
            • Gość: Acro Re: PIT - o - lenie IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 21:35
              Dzięki, korzystam z czegoś takiego. Tylko chyba żel te wszystkie składki na
              ubezpieczenia powpisywałem, i wyszła mi porażająca dopłata. Pomysleć, że kiedys
              wszystkow tych podatkach naprawdę rozumiałem...
      • Gość: J. Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.osiedle.net.pl 18.04.02, 09:16

>
        W którym miejscu powstanie Selgros i Carrefour

carrefour ma powstac u zbiegu jana pawła i hetmańskiej, a selgros gdzies na
        składowej chyba naprzeciwko sklepu bazantarnia. carrefour to sprawa prawie pewna
        budowa zacznie sie chyba juz niedługo. Selgros to jeszcz daaalllleeeekkkaaa droga

• Gość: Jarko Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 20:02

> >
          > W którym miejscu powstanie Selgros i Carrefour
          >
          > carrefour ma powstac u zbiegu jana pawła i hetmańskiej, a selgros gdzies na
          > składowej chyba naprzeciwko sklepu bazantarnia. carrefour to sprawa prawie pewn
          > a
          > budowa zacznie sie chyba juz niedługo. Selgros to jeszcz daaalllleeeekkkaaa dro
          > ga

Wielkie Dięki
          Pozdrowienia

• vigor Re: Hipermarkety w Białymstoku 19.04.02, 09:18
            jestem za a nawet przeciw
    • a_g Re: Hipermarkety w Białymstoku 19.04.02, 20:03
      hej!

Myślę, że jeśli już hipermarkety mają powstawać (co jest chyba nieuniknione) to
      lepiej by było, gdyby lokalizowane były na obrzeżach miasta. Inaczej zaczną nam
      upadać małe sklepy osiedlowe.
      Od jakiegoś czasu coraz bardziej zrażam się do Auchan. A to przez produkty,
      które psują się następnego dna, a to przez nieuprzejme panie ekspedientki.
      Zresztą tak naprawdę to w hipermarketach trudno mówić o oszczędzaniu skoro
      większość z nas wyjeżdża z pełnymi koszykami, w których co najmniej połowa
      rzeczy jest w gruncie rzeczy niepotrzebna. Ale to już temat na rozmowę o
      marketingu.

Pozdrawiam!
      ag
      • Gość: Aga Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.antoniuk.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 11:06
        W marketach mozna zrobic wszystkie zakupy jednoczesnie, jednak niektore rzeczy
        sa o wiele tansze, zato inne drozsze. Kazdy wie, ze w marketach sa najgorsze
        produkty, bo im sie oplaca sprowadzac je z daleka, zgroza mowic juz o
        miesie!!!!!!! Nigdy go tam nie kupowalam i nic takiego mnie nigdy nie
        przerazalo. Jednak w hiper- sa jednak takie produkty, ktorych nie mozna dostac
        w sklepach osiedlowych np.kalmary itp. Ale z nimi to tez radzilabym sie
        obchodzic ostroznie.
        Ponoc ma powstac market w okolicach Augustowskiej i Mickiewicza, ale to chyba
        baaaardzo daleka przyszlosc.
        Jestem przeciw hipermarketom. Dlaczego? Sklepiki upadaja, a poza tym wiem, ze w
        tych malych sklepikach sa np. polskie warzywa i owoce, a nie sprowadzane tanie
        gowna z zagranicy!!!
        • Gość: Acro Re: Hipermarkety w Białymstoku IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 21:41
          Hmm, jesli tylko dlatego jesteś przeciw, to chyba powinnas sobie rzecz
          przemyśleć. Małe sklepiki kupuja warzywa i owoce na giełdzie, a ta je sprowadza
          w duzej mierze z zagranicy. Nie mówimy naturalnie o oczywistościach typu
          cytrusy. Robiono badania w krórych wyszło, ze w hipemarketach jest więcej
          produktów made in Poland niz w małych sklepach (sic! - też tego nie rozumiem).A
          że są tanie -to chyba zaleta...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka