Dodaj do ulubionych

Masa Krytyczna

IP: *.euro-net.pl 29.10.04, 11:46
Tak dla przypomnienia.
Dzis, jak co miesiac o godzinie 18 spod teatru Wegierki wyruszy w miasto
przejazd rowerzystow. Wstep wolny :)
Ps. Halołinowe przebrania mile widziane. Dla autora najciekawszego przebrania
przewidziano nagrode.

Pozdrower
--
Krzysztof vel rowerzyk. gg:1971612
www.ptr.dojlidy.prv.pl www.masa.bialystok.prv.pl
"Bialystok znajduje sie w czolowce miast przyjaznych rowerzystom" (c) K.
Sawicki wiceprezydent Bialegostoku.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Masa Krytyczna IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.10.04, 12:01
      Gość portalu: rowerzyk napisał(a):

> Pozdrower

ROTFL! :-)))

Niestety, mnie raczej nie będzie... ;-)
      • Gość: k. Re: Masa Krytyczna IP: 81.15.236.* 29.10.04, 13:16
        naprawdę fantastyczny pomysł :P. nie można np. przez kilka minut przejść przez
        ulicę, bo komuś się zachciało manifestować. tak tak, tacy jesteście fajni i na
        dwóch kółkach, indywidualiści, ach. a mnie mimo wszystko denerwuje ten paraliż
        uliczny, bo w tym czasie idę na basen. każdego ostatniego piątku miesiąca
        spóźniam się. :P
        • Gość: rowerzyk Re: Masa Krytyczna IP: *.euro-net.pl 29.10.04, 13:37
          Uwaga wazny komunikat!
          Odwolujemy Mase zeby "gosc portalu: k." nie spoznil(a) sie na basen. Wszyscy
          przyjezdzamy samochodami...

...dzieki temu "Gość portalu: k." dojdzie na basen po polnocy, albo w ogole

:)
          • Gość: |andy| Re: Masa Krytyczna IP: 81.15.254.* 29.10.04, 14:28

> Uwaga wazny komunikat!
            > Odwolujemy Mase zeby "gosc portalu: k." nie spoznil(a) sie na basen. Wszyscy
            > przyjezdzamy samochodami...
            >
            > ...dzieki temu "Gość portalu: k." dojdzie na basen po polnocy, albo w ogole
            >
            > :)

Nie przesadzasz przypadkiem? BTW. w ulotkach, które rozdajesz przed masą jest
            punkt (chyba drugi, nie pamiętam dokładnie), który mówi o tym, aby respektować
            sygnalizację świetlną. A jak jest w praktyce (pytanie retoryczne)?
            • Gość: rowerzyk Re: Masa Krytyczna IP: *.euro-net.pl 29.10.04, 16:17
              Nie przesadzasz przypadkiem?

Ja? alez skad ;P

> BTW. w ulotkach, które rozdajesz przed masą jest
              > punkt (chyba drugi, nie pamiętam dokładnie), który mówi o tym, aby respektować
              > sygnalizację świetlną. A jak jest w praktyce (pytanie retoryczne)?

Sprawa walkowana juz nie raz. Punkt odnosi sie do czola kolumny. Nie mam wplywu
              na tekst zamieszczony na stronie masy, a nastepne ulotki beda juz poprawione.
              (Ale mi dokopales. O ja cie...)
              • Gość: koro Re: Masa Krytyczna IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 29.10.04, 16:45
                byc moze tamat był juz wałkowany, ale warto przypomnieć raz jeszcze. jeśli w
                trakcie przejazdu zwartej grupy przez skrzyżowanie - nastąpi zmiana świateł i
                część grupy zostanie na czerwonym - powstanie wyrwa w którą wjadą samochody.
                ponowne połączenie grupy w takim wypadku jest juz praktycznie niemożliwe. a na
                pewno znacznie bardziej niebezpieczne (wyobraźcie sobie samochhód otoczony
                rowerzystami) od sytuacji niż gdy cały peleton przejeżdża przez skrzyżowanie
                nie zważając na zmianę świateł.
                jesli chodzi o zwrot "manifestowania wam się zachciało" to jest to jedyna
                droga, aby zwrócic na siebie uwagę urzedników miejskich. od dawna postulujemy o
                rozbudowę ścieżek rowerowych. gdyby było ich więcej ruch na ulicach odbywałby
                się jeszcze sprawniej, a ty na basen trafialabys w mgnieniu oka.
                teraz odnośnie spóźniania się. jest nam przykro z tego powodu. ale czy wiedząc,
                o utrudnieniach na drodze, nie możesz wyjśc kwadrans wcześniej?
                zawsze też możesz pojechac tam rowerem
                rower to szybkośc i elegancja!
              • Gość: |andy| Re: Masa Krytyczna IP: 81.15.254.* 29.10.04, 17:14

>> Nie przesadzasz przypadkiem?
                >
                > Ja? alez skad ;P

Czasami jednak przesadzasz...

> Sprawa walkowana juz nie raz. Punkt odnosi sie do czola kolumny. Nie mam
                > wplywu
                > na tekst zamieszczony na stronie masy, a nastepne ulotki beda juz poprawione.

A czy nie ma/ nie było tam napisane, że część kolumny, która już przejechała
                przaz skrzyżowanie czeka (jadąc wolniej) na tych, którzy zostali na czerwonym?
                Nie mam ulotki pod ręką, więc nie mogę sprawdzić.

> (Ale mi dokopales. O ja cie...)
                Jaja sobie robisz, czy co?

Pozdrawiam
                Andrzej
                • Gość: rowerzyk Re: Masa Krytyczna IP: *.euro-net.pl 29.10.04, 17:20
                  Po pochmurnym tygodniu w masowy piatek wyszlo slonce, wiec troche
                  pozartowalem. Dobra. wsiadaj na rower, pogadamy na Masie.
                  Do zoba.
                  • Gość: |andy| Re: Masa Krytyczna IP: 81.15.254.* 29.10.04, 17:25
                    Nigdzie nie wsiadam, bo o 19 idę maltretować moją wątrobę :P
    • Gość: rowerzyk Re: Masa Krytyczna IP: *.euro-net.pl 30.10.04, 01:41
      zdjecia juz na stronie www.masa.bialystok.prv.pl

• Gość: xyz Mam pytanie kiedy najpozniej organizujecie mase? IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 30.10.04, 10:52
      W listopadzie czy w grodniu .Bo juz teraz jest dosyc zimno,zimno jak na rower
      oczywiscie:)
      • Gość: mocniak Re: Mam pytanie kiedy najpozniej organizujecie ma IP: *.pl 30.10.04, 14:34
        Nie obraź się, ale to było dość głupie pytanie. Przecież to, że jest trochę
        zimniej nie stanowi żadnego problemu dla częsci rowerzystów i Masy będą się
        odbywały przez całą zimę ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka