Dodaj do ulubionych

Święto zmarłych

30.10.04, 12:19
Zbliża się święto zmarłych. Ludzie odwiedzają groby swoich zmarłych,
wspominamy smierć osób które były ważne i istotne. Jest czas zadumy i pamięci
o zmarłych. W końcu oni zyją tak długo dokad trwa o nich pamięć. W tym roku
pożegnaliśmy kilka ważnych postaci. Niekiedy śmierć była newsem w
wiadomościach. Wreszcie traciliśmy bliskich.

pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Święto zmarłych IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.10.04, 12:26
      A to nie jest przypadkiem katolickie święto?
    • Gość: piecyk gazowy Re: Święto zmarłych IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.10.04, 12:37
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_041030/publicystyka/publicystyka_a_9.html
    • pogromca_oszolomow chociarz w swieto zmarlych bys dal spokuj alexowi 30.10.04, 19:37
      To co robisz zakrawa na kpiny .Alex ostatnio znacznie sie poprawil i przestal
      wklejac tematy nie zwiazane z Bialymstokiem.I tak zeby nie alex to kto inny by
      zalozyl temat o swiecie zmarlych i co do kogo innego to bys sie nie czepial.
      • Gość: piecyk gazowy Re: chociarz w swieto zmarlych bys dal spokuj al IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.10.04, 20:05
        A co ja takiego zrobiłem? Poza tym sięto zmarłych będzie dopiero 2 listopada.
      • Gość: piecyk gazowy Re: chociarz w swieto zmarlych bys dal spokuj al IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.10.04, 20:06
        A co ja takiego zrobiłem? Poza tym święto zmarłych będzie dopiero 2 listopada.
      • pogromca_impotent Re: pogromco Alex cie nie widzi ! 30.10.04, 21:59
        Alex cie nie widzi i nie tylko w swieto zmarlych

Trafiles na black liste alexa.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=16609920&a=17182297
        • pogromca_oszolomow Re: pogromco Alex cie nie widzi ! 30.10.04, 22:27
          Ja tam sie nie przejmuje obecnoscia na slynnych czarnych listach ormonda oraz
          alexa.Jak chca chowac glowy w piasek i nie widziec krytycznych uwag na swoj
          temat to ich sprawa , a ja dalej bede robil swoje .Choc przyznam ze to forum
          juz normalnieje coraz wiecej ludzi rozumie ze nalezy wyrazac swoje poglady
          uzywajac swojego nicka ,wiec niedlugo bede sie pojawial tylko od czasu do
          czasu .A cha ale czuwac bede stale.Odnosnie listy to dziwi mnie obecnosc tak
          sympatycznej dziewczyny jak ewcia.p czym ona mogla sie narazic alexowi moze ze
          nazwala go skarzepyta .
          • Gość: piecyk gazowy Re: pogromco Alex cie nie widzi ! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.10.04, 22:32
            Tutaj mu zalazła za skórę:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=562&w=16515263&v=2&s=0
            • Gość: szary alex mokre jajeczko IP: 212.122.214.* 30.10.04, 22:41
              alex.4 30.10.2004 12:19 + odpowiedz

>>>Zbliża się święto zmarłych. Ludzie odwiedzają groby swoich zmarłych,
              wspominamy smierć osób które były ważne i istotne. Jest czas zadumy i pamięci
              o zmarłych. W końcu oni zyją tak długo dokad trwa o nich pamięć. W tym roku
              pożegnaliśmy kilka ważnych postaci. Niekiedy śmierć była newsem w
              wiadomościach. Wreszcie traciliśmy bliskich.>>>>

tej, panie erudyta...
              określenie swięto zmarłych jest pozostałością językowej nomenklatury peeerelu,
              tworzeniem nowej swieckiej tradycji...

prawidłowo mówi się Święto Wszystkich Świętych, jest to katolickie święto, a ty
              przecież tak tępisz tą religię, zwłaszcza jej ludowy wymiar, a święto
              WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH jest dogłębnie ludowym, katolickim świętem...
              jeśli tego nie rozumiesz, to imprezuj sobie na Halołin

rozumiem tedy, że nie obchodzisz świat Bożego Narodzenia, tylko "gwiazdkę"
              albo "dzień wesłogo dziadka mroza", wisoną miast święta Paschy, święta Wielkiej
              Nocy" obchodzisz "wspomnienie mokrego jajeczka" albo "dzień uszatego zajączak"
              • Gość: piecyk gazowy Podszywacz gardzi katolikami IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 31.10.04, 12:05
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=15698579&a=15725031

Ja nie jestem ani za ani przeciw żadnej religii, każdy wyznaje to, co chce. A
                ten "tolerancyjny" podszywacz gardzi...
                • Gość: szary Re: Podszywacz gardzi katolikami IP: 212.122.214.* 31.10.04, 20:43
                  tolerncja laexa jest klasycznie oświeceniow, toleruje tylko siebie :-))
                  wszyscy inni są podejrzani, zwłąszcza Kościół Katolicki, który trza tępić, bo
                  jest nietolerancyjny...oczywisćie w imię tolerancji
      • oszolom.z.radia.maryia chociarz???????? 01.11.04, 14:54
        Boze jedyny!!!! papierz zapisz sie do podstawowki!!!!!!

ludzie czemu wy nie reagujecie???? nie ma tu zadnych absolwentow podstawowki
        (polskiej)?????
    • Gość: tyldzia Re: Święto zmarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:03
      alex.4 napisał:

> Zbliża się święto zmarłych...

misiu, tylko nie baw się świeczką

> pozdrowienia

:***
      • Gość: koro Re: Święto zmarłych IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 01.11.04, 00:29
        a mnie dziwny wydał się zwrot: "wreszcie tracilismy bliskich". wreszcie?
        • Gość: tidi Re: Święto zmarłych IP: *.proxy.aol.com 01.11.04, 04:52
          Wybacz "koro" - "alexowi" , bo nie wie co bredzi ! Uderz sie rowniez we wlasne
          piersi , bo puszczasz plazem mu taki tekst "....Swieto Zmarlych..." .

Sa dwa obok siebie Swieta . Bardzo radosne i bardzo smutne ! 1 listopada -
          Wszystkich Swietych i 2 listopada -Dzien Zaduszny ...

Miejcie to na uwadze i nie tworzcie dziwactw . 1 listopada w tany !! 2
          listopada na cmentarz !!
          • broneknotgeld Re: Święto zmarłych 01.11.04, 14:03
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8827720&v=2&s=0.
            • Gość: ktos Re: Święto zmarłych IP: *.pl 01.11.04, 14:58
              Wreszcie traciliśmy bliskich? nie mogles sie doczekac alex?
              • alex.4 Re: Święto zmarłych 04.11.04, 10:50
                po pierwsze przypominam, że wiele świąt katolickich ma rodowód pogański. Świeta
                te są emelentem tradycji a nie religii.
                Po drugie widać jak dobrymi katolikami są nasze oszołomy w stylu piecyka czy
                tidiego. Jezus miał powiedzieć miłuj b;liźniego jak siebie samego. Widać panowie
                się nienawidzą:))))))))
                • Gość: piecyk gazowy Re: Święto zmarłych IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.11.04, 10:53
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=16822751&a=16939171

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka