Dodaj do ulubionych

Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego !

11.11.04, 11:18
Studenci z Białegostoku najpierw zdejmowali i deptali polskie flagi a potem
jeden z nich nasikał na pomnik Piłsudskiego przy Rynku Kościuszki.
fakty.interia.pl/kraj/news?inf=561261
Tego "czynu" komentować chyba nie trzeba. Ciekawi mnie tylko z jakiej to
uczelni są te osoby?
I mam nadzieję, że niezależnie od społecznego statutu ich rodziców, uczelnie
szybko pozbędą się tych "studentów" ze swego grona...
Obserwuj wątek
    • qrnik Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 11.11.04, 13:07
      żalosne zachowanie :(
    • Gość: debil Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 14:17
      Tak, pozbądźmy się też uczelni z naszego miasta.
      • Gość: zzz Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.isb.com.pl 11.11.04, 16:50
        jestem przeciwko likwidacji uczelni, to tylko kwestia wychowania i hierarchii wartości tych ludzi, które wynosi się z domu, a nie wina uczelni. Może być jeszcze gorzej, takie zachowanie będzie coraz częściej spotykane:(
        • Gość: tidi Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.proxy.aol.com 11.11.04, 16:56
          A jak ktos nie mial domu , kto go powinien uczyc....???
          • Gość: zzz Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.isb.com.pl 11.11.04, 17:03
            rodzice, prawni opiekunowie, nie wiem. skoro jednak należą do Homo sapiens, powinni mieć troszeczkę pod dekielkiem i pomyśleć zanim coś zrobią. Wszystko mogę zrozumieć, bo jestem mniej więcej w ich wieku, ale we wszystkim co się robi, trzeba znać umiar.
            • Gość: tidi Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.proxy.aol.com 11.11.04, 18:25
              Tez prawda .Jednak glowny obowiazek spoczywa na szkole .
      • zenon_smiglo Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 12.11.04, 18:07
        wystarczy pozbyc sie debili w uczelniach
    • j.lewandoski Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 11.11.04, 14:24
      Wyglada na to, ze przejal sie slowami alex.4, ktory kiedys powiedzial, ze flaga
      to tylko kawalek szmaty zawieszonej na kiju. Nie chce mi sie szukac teraz tego
      watku, ale dokladnie to pamietam. Sprawa byla podobna, tez cos o wandalizmie.
      • Gość: tidi Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.proxy.aol.com 11.11.04, 16:50
        To jest przyklad "inteligencji" przyszlej polskiej inteligencji !
        • Gość: zzz Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.isb.com.pl 11.11.04, 17:00
          brawo, kolega/koleżanka ujęła to idealnie!
        • Gość: Leon Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 17:13
          To jest właśnie to czyli obraz polskiej rzeczywistości. Nie ma publicnych WCT
          za to pełno pomników gdzie się człowiek nie obróci to sika po pomnikach.
    • Gość: cześek Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 17:15
      Kara smierci za taki czyn. Jak Kaczory zaczna rządzić sikamy za stodołą a za
      sik pod pomnik stryczek.
      • Gość: tidi Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.proxy.aol.com 11.11.04, 17:18
        Jeszcze jest w rezerwie twoja chata "leonie, czesku" .
    • Gość: rowerzyk Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.euro-net.pl 11.11.04, 17:25
      Wlasnie "bylismy" w Teleexpresie.
      Cieszyc sie, czy smucic?
      • qrnik Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 11.11.04, 17:36
        Gość portalu: rowerzyk napisał(a):

> Wlasnie "bylismy" w Teleexpresie.
        > Cieszyc sie, czy smucic?

Znowu Białystok będzie kojarzył się z totalnym obciachem :(
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 11.11.04, 17:32
      My narodowcy nie lubimy za bardzo Piłsudzkiego ale to to co zrobili ci studenci
      to skandal! Tak sie nie robi panowie! To zachowanie godne tylko hitlerowców!
      • Gość: tidi Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.proxy.aol.com 11.11.04, 17:41
        ejjj...daj spokoj z tymi panami , przeciez to zwykly motloch.
        • competer1 Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 11.11.04, 17:49
          A przecież mogli go pomalować wyłączonymi długopisami. Nie byłoby to już tak
          oryginalne jak obsikanie :D
          • qrnik Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 11.11.04, 17:52
            competer1 napisał:

> A przecież mogli go pomalować wyłączonymi długopisami. Nie byłoby to już tak
            > oryginalne jak obsikanie :D

Smutny z tego wniosek, że chamstwo występuje pod różnymi postaciami... :(
            • Gość: . Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.bsk.vectranet.pl 09.01.05, 21:44
              .
      • Gość: Stanisław Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 12:16
        A czego tu sięgasz swym pustym mózgiem do Radia Maryja, przecież ono jak mało
        kto uczy patriotyzmu i poszanowania symboli narodowych. Nie wstyd ci ześ taki
        głupi?
    • Gość: ja Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.lipsk.sdi.tpnet.pl 11.11.04, 17:52
      chyba nie z mojej
      • Gość: tidi Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.proxy.aol.com 11.11.04, 17:59
        Z twojej tez poznanski "malarzu" .

Oo...o przepraszam , kolega chyba nie wystawial u nas.
        • Gość: Z.P. Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.elpos.net 11.11.04, 19:38
          Ciekawe, czy ktoś wpadł na pomysł, aby młodzieniec po sobie posprzątał?
        • Gość: Jadwiga Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.lublin.mm.pl 11.11.04, 19:47
          Sprawcy zajścia winni być skazani na nauczenie się historii Polski i
          zawieszenie w prawach studenta do momentu zdania komisyjnego egzaminu z
          programu obowiązujacego w programie dopuszczajacym do matury.Poprostu poprawka
          z historii.
          • Gość: Arturro Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 11.11.04, 19:53
            Po co maja zdawac historie ?? To ich raczej nie interesuje, wyrzekli sie swojej
            narodowaosci, moze pare lat na syberii nauczyloby ich doecenic swoj dom i kraj.
            • Gość: Z.P. Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.elpos.net 11.11.04, 20:18
              Arturro napisał:
              ... wyrzekli sie swojej
              narodowaosci, moze pare lat na syberii nauczyloby ich doecenic swoj dom i kraj.

Może właśmie chcieli podkreślić swoją odrębność narodową? Tak czy inaczej,
              dobrze zrobiłby im pobyt gdzieś, gdzie polskie flagi by im nie przeszkadzały.
            • Gość: proton? Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.stroma.bial.pl 11.11.04, 20:52
              > Po co maja zdawac historie ?? To ich raczej nie interesuje, wyrzekli sie
              swojej narodowaosci, moze pare lat na syberii nauczyloby ich doecenic swoj dom
              i kraj.

boze jakie wielkie slowa. serce rosnie czytajac te slowa. jakie patriotyczne
              polskie ruszenie.
              zaznacze najpierw ze nie bornie nikogo tutaj pod zadnym pozorem, al;e niech
              ktos mi powie czy ci studenci znjdujacy sie pod wplywem alkoholu. czy sadzicie
              ze jak wczoraj obsikiwali pomnik pisludzkiego mysleli kogo przyszlo im
              zniewazyc? dla nich byl jedynie kawalkiem betonu a nie zadnym symbolem.
              mysle ze z tym wyslylaniem na syberie to juz sie za mocno rozpedziles. podobnie
              z tym ze to byl jakis wieljki zamach na polske i polskosc. jsa nazwyalbym to
              glupota idiotyzmem ale na pewno nie swiadomym aktem terroru na symbol.

PS tak na koniec zastanwiam sie kiedy pojawi sie zenek lub inni mu podobni i
              oskarza mnie o spisek i wspoldzialanie z tymi studentami...
              • Gość: Arturro Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 11.11.04, 20:58
                heheheh moze i przesadzilem, ale nie raz nawalony wracalem do domu lalem gdzie
                popadnie ale nie na pomniki, za drzewko w brame czy cus ale szczac na
                pilsudskiego to juz trzeba byc degeneratem, albo synkiem takiego parafieniuka.
                • Gość: lidka Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.240.81.adsl.skynet.be 13.11.04, 21:49
                  A mnie zawsze zastanawialo to, ze faceci wogole leja gdzie popadnie. Ciekawe co
                  by bylo, zeby jakas dziewczyna w bramie sie zalatwiala?;) No bo na pomnik nie
                  moze z wiadomych przyczyn.
              • Gość: piecyk gazowy Proton? - H I P O K R Y T A IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.11.04, 21:08
                Tu pisałem podobnie:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=16029925&a=16037826
                Ty się ze mną nie zgodziłeś.

Podobne mam zdanie na temat tego incydentu - bezmyślny chuligański wybryk, nie
                ma w tym żadnej ideologii, ale za to Ty na temat "antysemityzmu" masz inne
                zdanie ("tropisz", a potem pieścisz go i pielęgnujesz i
                krzyczysz "antysemityzm"). A sytuacja oddawania moczu na pomnik, deptanie flagi
                oraz "antysemityzm" w postaci np. namalowanej sprayem na murze szubiennicy z
                gwiazdą Dawida są identyczne...
                • Gość: proton? Re: Proton? - H I P O K R Y T A IP: *.stroma.bial.pl 11.11.04, 22:03
                  "A sytuacja oddawania moczu na pomnik, deptanie flagi oraz "antysemityzm" w
                  postaci np. namalowanej sprayem na murze szubiennicy z gwiazdą Dawida są
                  identyczne..." - okej sluszna uwaga.

palenie flag, niszczenie pomnikow moze wynikac z dwoch takich glownych przyczn.
                  pierwsza z nich to podszycie ideologia ktora serwuje nienawisc do innego
                  narodu. w historii bylo pare takich przypadkow. druga to jest zwyczajna glupota
                  ktorej przykladem jest wybryk tychze studentow. podobnie rzecz ma sie z
                  antysmeityzmem. moze on wynikac ze skrajnej ideologii np nazizm, jakies
                  nacjonalizmy. moze tez wyplywac z prywaty z checi obrony swoich interesow -
                  zaznaczam ze odnosze to do dwudziestolecia - i "niebezpiecznestwo zydowskie"
                  czyli konkurencja mogla zostac wyeliminowana. poza tym wygodnie jest na kogos
                  ponarzekac, zrzucic wine za swoje niepowodzenia. momentami te dwa poglady zdaja
                  sie stapiac. bowiem nasluchawszy sie jakis "wykladow" z teorii spiskowej
                  szukaja wszedzie zydow, w gazetach na ulicy w urzedach i rzadzie.
                  nie mozna powiedziec ze antysemityzm wynika jedynie z glupoty bo tak wcale nie
                  jest. obecnie wiele jest srodowsk politycznych ktore mniej lub bardziej rzucaja
                  haslami antysemickimi. czyli to juz nie wynika jedynie z czystej glupoty.
                  dlatego wydaje mi sie ze nazywajac mnie hipokryta oceniles mnie
                  niesprawiedliwie. ale okej szanuje to...

smie twierdzic ze masz tylko polowicznie racje co nie zmienia faktu ze masz
                  racje.
                  • Gość: piecyk gazowy Re: Proton? - H I P O K R Y T A IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.11.04, 22:42
                    "Twoi" "antysemici" to są środowiska skrajne i niereprezentantywne. Wiele jest
                    takich środowisk w Polsce. Problem w tym, że tacy jak Ty mają taki fetysz i
                    lubią wyciągać te wszystkie "akty 'antysemityzmu'" i je nagłaśniać oraz w
                    ramach odpowiedzialności zbiorowej przypisywać ten "antysemityzm" wszystkim
                    Polakom. A jak pojawia się akt bezczeszczenia polskich symboli narodowych, to
                    dla Ciebie nie ma żadnego problemu, totalnie bagatelizujesz sprawę. Ciekaw
                    jestem, jakbyś zareagował, gdyby studenci podeptali flagę Izraela?... Tzn. nie
                    jestem ciekaw, wiem jakbyś zareagował...

Bez odbioru.

I jeszcze - dla jasności - przedstawię pokrótce moje "pełne" stanowisko w tej
                    sprawie (gdyby to kogoś interesowało). Incydent ten jest według mne
                    chuligańskim wybrykiem (podobnie jak np. namalowana na murze gwiazda Dawida na
                    szubiennicy), niemniej nie zwalnia to jego autorów od odpowiedzialności i
                    powinni za to ponieść odpowiednią karę (malujący po murach też).
                    • Gość: proton? Re: Proton? - H I P O K R Y T A IP: *.stroma.bial.pl 12.11.04, 00:30
                      ""Twoi" "antysemici" to są środowiska skrajne i niereprezentantywne. Wiele jest
                      takich środowisk w Polsce." - skrajne to prawda ale czy niereprezantywne tu juz
                      bym sie wahal. taka postawe reprezentuje zdecydowana wiekszosc elektoratu LPR-u
                      a jak pewnie sam wiesz drogi piecyku partia ta ma kilkunastoprocentowe
                      poparcie. do tego dodalbym jeszcze jakas czesc elektoratu PiS-u. wiec troszke
                      sie tego uzbiera. poza tym jak juz wielkorotnie pisalem na tym forum nigdy nie
                      twierdzielm za caly narod polski jest antysemicki. ilez razy mozna tlumaczyc.
                      "Problem w tym, że tacy jak Ty mają taki fetysz i lubią wyciągać te
                      wszystkie "akty 'antysemityzmu'" i je nagłaśniać oraz w ramach
                      odpowiedzialności zbiorowej przypisywać ten "antysemityzm" wszystkim Polakom." -
                      jeszcze raz powiadam ze nie wrzucam do jednego antysemickiego wora wszystkich
                      polakow - mam swiadomosc tego ze jest wielu ktorzy potepiaja takie myslenie.
                      mam nadzieje ze dotrze to do twojej glowki.
                      "A jak pojawia się akt bezczeszczenia polskich symboli narodowych, to dla
                      Ciebie nie ma żadnego problemu, totalnie bagatelizujesz sprawę." - nigdy nie
                      powiedzalem ze ci studenci postapili dobrze. ja podobnie jak wiekszosc
                      forumowiczow potepiam ten glupi "wyczyn". ale nie uwazam z kolei ze nalezy za
                      ten czyn "wysylac na syberie" lub "kazac im zdawac egzamin z historii" bo ich
                      wybryk wcale nie wynikal z jakiejs glebszej ideologii tylko z najczystszej
                      glupoty. uwaza, tez ze wieszanie na galeziach lub gazowanie w komorze nie jest
                      dobre.
                      "Ciekaw jestem, jakbyś zareagował, gdyby studenci podeptali flagę Izraela?..." -
                      zaspokoje twoja ciekawosc drogi piecyku. potepilbym ten wybryk tak samo jak ten
                      jaki mial miejsce u nas w bialymstoku.
                      "Tzn. nie jestem ciekaw, wiem jakbyś zareagował..." - i jak dobrze przewidzales?
                      "Bez odbioru." - nic dodac nic ujac...
                      "I jeszcze - dla jasności - przedstawię pokrótce moje "pełne" stanowisko w tej
                      sprawie (gdyby to kogoś interesowało)." - jasne chetnie wyslucham...
                      "Incydent ten jest według mne chuligańskim wybrykiem" - no to w tej materii
                      myslimy podobnie...
                      "(podobnie jak np. namalowana na murze gwiazda Dawida na szubiennicy)" - no
                      dobrze. mam rozumiec, ze jak niemcy malowali na domach i sklepach zydowskich
                      gwiazde dawida, a do tego - najlepiej z szubienicami - to tez byl to
                      chuliganski wybryk? taka maloznaczaca fantazja hitlerka i jego pomocnikow?
                      niemniej nie zwalnia to jego autorów od odpowiedzialności i
                      "powinni za to ponieść odpowiednią karę (malujący po murach też)" - jak
                      najbardziej i tu nikt nie powinien miec zadnych watpliwosci...
                      • Gość: piecyk gazowy Re: Proton? - H I P O K R Y T A IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.11.04, 13:50
                        Na jedno moje słowo masz dwadzieścia swoich. Niczego nie musisz mi tłumaczyć.
                        Ja zdanie na Twój temat już dawno sobie wyrobiłem, a Twój post w tym wątku
                        jedynie je przypieczętował.
                        • Gość: proton? Re: Proton? - H I P O K R Y T A IP: *.stroma.bial.pl 13.11.04, 20:01
                          > Na jedno moje słowo masz dwadzieścia swoich. Niczego nie musisz mi tłumaczyć.
                          > Ja zdanie na Twój temat już dawno sobie wyrobiłem, a Twój post w tym wątku
                          > jedynie je przypieczętował.

czyli jydnym slowem wrzuciles mnie do jakiejs swojej szufladki i nie bedzie
                          mozliwe sie z niej wydostac. typowe....
                          • Gość: piecyk gazowy Re: Proton? - H I P O K R Y T A IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.11.04, 20:05
                            No jak to?! Przecież się ze mną zgodziłeś!

Nie zamierzam linkować Twoich postów, wystarczy mi linkowanie Aleksa. ;-)
                            • Gość: proton? Re: Proton? - H I P O K R Y T A IP: *.stroma.bial.pl 13.11.04, 20:13
                              wydjae mi sie, ze splyciles problem o ktorym pisalem. z tego co piszesz wynika,
                              ze problem antysemityzmu w polsce wynika jedynie z glupoty. smie twierdzic, ze
                              tak do konca nie jest co ci we wczesniejszym poscie wyjasnilem jak to ja widze.
    • Gość: PASIBRZUCH Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 21:29
      Macie swoją globalizację, swoją obronę anglików w naszym mieście (bo wybudują
      Multiplex) itd.
      W tym kraju nie ma już świętości a jeśli ktoś mówi o honorze, korzeniach i
      tradycji uważany jest za czubka.
      Mam nadzieję, że inteligencja tych do których pieję między wierszami jest na
      tyle wysoka, że nie musze ich wymieniać i sami zastanowią się nad głupotami,
      które tu niedawno wypisywali (no zrobię wyjątek- PANI SZWACZKO TEŻ NIECH SIĘ
      ZASTANOWI).
      Jedno pytanie: kto z Was był dzis pod pomnikiem Marszałka???
      • Gość: Z.P. Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.elpos.net 11.11.04, 21:58
        Myślę, że w ramach jawności życia publicznego poznamy z imienia i nazwiska
        bohaterów tego wątku.
      • zenon_smiglo Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 11.11.04, 22:16
        Przede wszystkim sad bezwzglednie powinien wyrazic zgode na ujawnienie nazwisk
        tych degeneratow. Przeciez chyba nikt nie watpi, ze ich rodzice niezbyt dobrze
        wywiazai sie ze swych obowiazkow i nie widze zadnego powodu, zeby ich kryc.

Po drugie - w wiekszosci krajow zniewazenie symboli narodowych jest
        przestepstwem, za ktore idzie sie do wiezienia. Nie wiem, co na to mowi polskie
        prawo, ale obawiam sie, ze degeneraci trafia do jakiegos nadzwyczaj
        wyrozumialego sedziego starego komucha, bo takich jest niestety najwiecej.
        Pilnujmy wiec rozwoju wydarzen.

Po trzecie - to wydarzenie powinno byc nauka dla niektorych uczestnikow tego
        forum. Wyksztalcenie a kultura, to zupelnie odrebnie inne sprawy. Wyksztalcenie
        wynosi sie ze szkol i uczelni a kulture z domu. Mozna byc wyksztalconym,
        prymitywnym chamem, co pokazuje przyklad tych studentow. Kultura nie polega na
        unikaniu "mocnych" slow. Polega na wyczuciu skutkow slowa i zachowania sie w
        danej sytuacji.

Po czwarte - nawet nie wyobrazam sobie, ze studenci zostana na uczelni. Bylby
        to sygnal innym studentom, ze takie skandaliczne zachowania sa tolerowane. Mam
        nadzieje, ze wiekszosc studentow tej uczelni nie poda im reki i nie usiadzie
        obok nich.

Po piate - jezeli ktos probuje bagatelizowac cala sprawe i zwalac na akohol, to
        jest dowod, ze reprezentuje ten sam poziom kultury i poziom moralny jak sprawcy
        i podobnie jak oni nawet nie zdaje sobie sprawy ile zawdziecza Pisudskiemu,
        niezaleznie od tego jakiej jest narodowosci i wyznania.
        • Gość: lotan Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 22:56
          Zgoda na sąd i skazanie. Ale wyrzucenie z uczelni nie musi być takie
          jednoznaczne. A już na pewno - z uczelni prywatnej. Czy prawo zabrania
          studiowania osobie z wyrokiem? Chyba że będzie pozbawienie praw publicznych.
          Bez podstawy prawnej zawsze można wyrzucenie zaskarżyć i wygrać. To że czyn
          jest naganny nie oznacza że można dać każdą karę.
          A z drugiej strony - czy widzieliście w TV sondę uliczną na temat 11 listopada?
          Na pytanie "czego to jest rocznica" padały przedziwne odpowiedzi. Jestescie
          pewni, że "sikający" dokładnie wiedzieli, czyj to pomnik?
          • zenon_smiglo Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 11.11.04, 23:09
            Nie wiem jak jest teraz, ale za moich czasow nowi studenci skladali przysiege,
            ze miedzy innymi beda dbac o dobre imie uczelni. To moim zdaniem powinno byc
            podstawa relegowania tych degeneratow.

Co do wiedzy na temat swieta, to sa skutki kikudziesieciu lat komunizmu. Wtedy
            za swietowanie 11 listopada w najlepszym wypadku dostawalo sie tzw wilczy
            bilet. Nie bez winy jest tez to, ze podstawowe media sa w rekach grupy
            trzymajacej wladze, czy komunistow oraz ich sprzymierzencow.
            • Gość: jot Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.stnet.pl 12.11.04, 00:39
              O co jest cała dyskusja? Studenci obsikują, posłowie zamalowują długopisem, w sejmie siedzą ci co powinni siedzieć w pierdlu, szefem SLD w mieście jest drobny hochsztapler, mali urzędnicy biorą małe łapówki, tuzy zajmują sie prywatyzacją, a lud kombinuje jak może z rentami, zwolnieniami, drobnymi szwindlami i zazdrości tym, co ukombinowali wiecej. Najlepsze samochody ma mafia i duszpasterze duszyczek. Wszystko co chore stało sie normalne.
              • zenon_smiglo Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 12.11.04, 00:46
                Dyskusja jest po to, zeby taka historia wiecej sie nie powtorzyla a sprawcy
                znalezli sie tam, gdzie ich miejsce, zostali ujawnieni z imienia i nazwiska i
                spotkali sie z odpowiednim potraktowaniem przez znajomych.
    • Gość: aaaaaa Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: 195.177.196.* 12.11.04, 04:54
      postawic gosci na srodku lipowej i tez na nich nasikac!!!!!!!!!!
      • kolczugin To byli "studenci" Politechniki Białostockiej 12.11.04, 08:55
        Tak podalo Radio Białystok. Mam nadzieje ze prof. Bołtryk nie dopusci do tego
        aby te osoby nadal pozostaly na tej skadinad szacownej uczelni, bo - moim
        zdaniem - bylaby to obraza zarowno dla iminienia tej uczelni jak i dla tysięcy
        jej studentow i absolwentow.
        • Gość: max Re: To byli "studenci" Politechniki Białostockiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 12:33
          ale za to bialystok coraz slawniejszy - jest tez juz w onecie:
          info.onet.pl/1008171,11,item.html
          • ralston Re: To byli "studenci" Politechniki Białostockiej 12.11.04, 13:25
            Powinni poza wszystkim - dla przykładu wyczyścic wszystkie pomniki w mieście.
            • Gość: tidi Re: To byli "studenci" Politechniki Białostockiej IP: *.proxy.aol.com 12.11.04, 13:40
              rok prania , prasowania i skladania flag w kiciu .
              • ralston Re: To byli "studenci" Politechniki Białostockiej 12.11.04, 14:16
                Gość portalu: tidi napisał(a):

> rok prania , prasowania i skladania flag w kiciu .

A sikanie tylko pod nadzorem klawisza ;)
    • pogromca_oszolomow tym studentom nalezy spuscic lanie!!!!! 12.11.04, 14:23

• Gość: bumbum Re: Białostoccy studenci splamili dobre imię żaka IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 12.11.04, 14:51
    • Gość: Zyga Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 12.11.04, 22:15
      Piłsudski ( Selman ) mówił do swoich wrogów: " wam kury szcz.. prowadzać".
      Teraz sam został obszczany.
    • Gość: Zyga Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 12.11.04, 22:19
      Piłsudski( Selman )mówił do swoich wrogów: " wam kury szcz.. prowadzać". Teraz
      sam został obszczany.
      • zenon_smiglo Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 12.11.04, 22:37
        Widzisz, zyga. Najpierw zakladales prowokacyjne posty podszywajac sie pod
        narodowca, a teraz wychodzi szydlo z worka.

Mam do ciebie takie trzy pytania.

1/. Czy uwazasz, ze student zrobil dobrze obsikujac pomnik? Prosze o
        jednoznaczna odpowiedz.

2/. Czy moglbys zacytowac jakis swoj poprzedni dowlny post, ktory twoim zdaniem
        jest na twoim poziomie?

3/, Czy mozesz wymienic jakies pomniki wybitnych Polakow, ktore twoim zdaniem
        sa godne uszanowania?
        • Gość: Zyga Odpowiadam IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 13.11.04, 11:33
          1.Student powinien naszczać Piłsudskiemu do gęby, gdyż był to parszywy Żyd,
          podszywający się pod Polaka.
          2.Tego pytania nie rozumiem.
          3.Wszyskie pomniki Polaków sągodne uszanowania. Wszysstkie pomniki Żydów,
          podszywających się pod Polaków, powinny być obszczane!
    • Gość: antyzyga [...] IP: 216.127.82.* 13.11.04, 11:57
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Zyga Re: ty gnido IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 13.11.04, 14:08
        Był Żydem, który przejął majątek i nazwisko prawdziwego Piłsudskiego. Prawdziwe
        nazwisko żydowskie jego to Selman. Nie był on wyjątkiem: Żyd Dzierżyński też
        nie był Polakiem, niektórzy myślą, że to był krwawy polski rewolucjonista.
        Żadnego Polaka Żydzi nie dopuściliby do władz bolszewickich. J. Piłsudski
        (Selman) ma na rękach krew Polaków(379 ofiar zamachu majowego), częst zmieniał
        wyznanie, zezwolił na wjazd tysięcy Żydów do Polski, rozłożył armię polską, w
        czasi bitwy warszawskiej uciekł do kochanki na płd Polski, w młodości jako
        rewolucjonista napadał na banki z bronią w ręku. Te wszystkie zasługi Selmana
        spowodowały miłość innych Żydów i wiele pomników w miastach Polski rządzonej
        obecnie też przez Żydów, jak po zamachu majowym.
        • zenon_smiglo Re: ty gnido 13.11.04, 15:45
          Chyba po tym wystepie Zygi nikt myslacy nie ma watpliwosci, ze zyga to
          prymitywny prowokator udajacy narodowca.

Brakuje biedakowi jednak polotu i inteligencji, wiec zostal szybko
          rozszyfrowany. Antyposki "narodowiec".

Zgadzam sie z antyzyga, ze stosuje stare komunistyczne i ubeckie metody
          prowokacji - ulubione narzedzie niektorych uczestnikow tego forum, ktorych
          laczy nienawisc do Polski.

• Gość: Z.P. Re:To ciekawe, IP: *.elpos.net 14.11.04, 10:58
            że zawsze czujni tropiciele antysemityzmu nagle nabrali wody w usta.
        • ormond Re: ty gnido 14.11.04, 11:17
          Gość portalu: Zyga napisał(a):

> Był Żydem, który przejął majątek i nazwisko prawdziwego Piłsudskiego.
          Prawdziwe
          >
          > nazwisko żydowskie jego to Selman. Nie był on wyjątkiem: Żyd Dzierżyński też
          > nie był Polakiem, niektórzy myślą, że to był krwawy polski rewolucjonista.
          > Żadnego Polaka Żydzi nie dopuściliby do władz bolszewickich. J. Piłsudski
          > (Selman) ma na rękach krew Polaków(379 ofiar zamachu majowego), częst
          zmieniał
          > wyznanie, zezwolił na wjazd tysięcy Żydów do Polski, rozłożył armię polską, w
          > czasi bitwy warszawskiej uciekł do kochanki na płd Polski, w młodości jako
          > rewolucjonista napadał na banki z bronią w ręku. Te wszystkie zasługi Selmana
          > spowodowały miłość innych Żydów i wiele pomników w miastach Polski rządzonej
          > obecnie też przez Żydów, jak po zamachu majowym.

Wiele widzialem, ale takie przejawu debilizmu spod znaku "prawdziwj polski"
          jeszcze nie widzialem. Zyga, gratyluje ci. Jesli jest jakies dno tepoty,
          nacjonalizmu, szowinizmu, tobie udalo sie zejsc jeszcze nizej.
          • Gość: Z.P. Re: ty gnido IP: *.elpos.net 14.11.04, 11:29
            Ormond! To ty widzisz zygę?
            • ormond Re: ty gnido 14.11.04, 11:31
              Gość portalu: Z.P. napisał(a):

> Ormond! To ty widzisz zygę?

Niestety, nie loguje sie, palant.
              • zenon_smiglo ormond prowokator 14.11.04, 17:41
                Ten imbecyl ormond napisal:

"Wiele widzialem, ale takie przejawu debilizmu spod znaku "prawdziwj polski"
                jeszcze nie widzialem. Zyga, gratyluje ci. Jesli jest jakies dno tepoty,
                nacjonalizmu, szowinizmu, tobie udalo sie zejsc jeszcze nizej."

Prawdziwej Polski? To se poczytaj, co ten twoj swajok, prymitywny prowokator
                ostatnio napisal:

"Blecharczyk i Chwalibóg wzięli lub wezmą pod stołem od
                Anglików. To są dopiero arcykatolicy."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=17563026&a=17593887

Pozniej wejdz osle na forum Hajnowka lub forum Bielsk Podlaski, wpisz
                w "znajdz" - zyga, zaznacz "autor" i rok 2003 (kiedy nie trzeba bylo tam sie
                logowac) i w ten sposob znajdziesz swego swajoka o podobnym poziomie moralnym i
                intelektualnym, co ty, glabie. Tylko, ze tam jakos zachowuje sie inaczej i co
                innego pisze.

A teraz w swoim zdaniu wstaw zamiast "prawdziwej polski" "bialorusinow spod
                Hajnowki" i wreszcie smutna prawda ujrzy swiatlo dzienne:

Wiele widzialem, ale takie przejawu debilizmu spod znaku "bialorusinow spod
                Hajnowki" jeszcze nie widzialem. Zyga, gratyluje ci. Jesli jest jakies dno
                tepoty, nacjonalizmu, szowinizmu, tobie udalo sie zejsc jeszcze nizej."

I odpie.dol sie raz na zawsze od Polski i Polakow, chamie prosty. Naucz sie
                wreszcie angielskiego i wejdz na swoje australijskie forum. Przeprosin od
                takiej gnidy jak ormond nawet nie oczekuje, bo sie nim brzydze.

• Gość: uncle_sam Re: ormond prowokator IP: *.ipt.aol.com 14.11.04, 22:53
                  czy ten ormond rzeczywiscie mieszka w australii? az sie wierzyc nie chce
                  • ormond Re: ormond prowokator 15.11.04, 03:15
                    Gość portalu: uncle_sam napisał(a):

> czy ten ormond rzeczywiscie mieszka w australii? az sie wierzyc nie chce

I slusznie wierzyc sie nie chce. To, ze mieszkam w Australii to spisek
                    masonsko/zydowski zrobiony w celu zmylenia przeciwnika.
                    Wyznam ci jednak w sekrecie (jesli obiecasz, ze nikomu nie powtorzysz), ze
                    mieszkam na Marsie.
                    • Gość: ufolek Re: o/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 03:55
                      > Wyznam ci jednak w sekrecie (jesli obiecasz, ze nikomu nie powtorzysz), ze
                      > mieszkam na Marsie.

nieee, żartujesz chiba, toż to straszna wiocha ;]
                      • zenon_smiglo Re: o/t 15.11.04, 18:49
                        Co ten ormond znowu plecie? On chyba rzeczywiscie chce osiagnac dno oszczerstw
                        i glupoty.

Nie ma za grosz wstydu i honoru. Po takiej osmieszajacej wpadce zabiera jeszcze
                        glos?
                        • alex.4 Re: o/t 20.11.04, 18:44
                          Studenci popili i w chwili pomroczności obsikali pomnik. Zostali zatrzymani i
                          zapewne wytłumaczą się ze swoich intencji. Więc po co co całą awantura, która
                          poraz kolejny pokazała jak ksenofobiczny i rasistowscy są narodowcy...
                          a włąściwie czekam kiedy MW i LPR weźnie tych studentó w ochronę przecież
                          Piłsudzki to był ich wróg:))))))
                          • zenon_smiglo Re: o/t 20.11.04, 19:45
                            Widze, ze alex to kolejna "bratnia dusza" tego sikuna.
    • max39 Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 23.11.04, 18:27
      czy ktos wie co dalej w tej sprawie ? czy odbyla sie moze jakas rozprawa w
      sadzie lub kolegium?
      • zenon_smiglo Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 25.11.04, 02:44
        Czy chociaz prokurator wystapil do sadu o zgode na ujawnienie nazwisk sprawcow?
        • Gość: Z.P. Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.elpos.net 25.11.04, 20:30
          Zenon _śmigło pyta:
          Czy chociaz prokurator wystapil do sadu o zgode na ujawnienie nazwisk sprawcow?
          • zenon_smiglo Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 25.11.04, 20:43
            A ja uwazam, ze trzymanie w tajemnicy nazwiska tego sikuna jest krzywdzace
            wyszystkich mlodych ludzi w Polsce. Jeszcze niektorzy z nich gotowi pomyslec,
            ze na polskie pomniki mozna sikac anonimowo po uiszczeniu drobnej oplaty - 500
            zl
            • Gość: Z.P. Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.elpos.net 25.11.04, 20:46
              Mam nadzieję, że nie potraktowałes dosłownie tego co napisałem
              • zenon_smiglo Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 25.11.04, 20:59
                Juz drugi raz udalo ci sie mnie nabrac. Ciekawe jak sprawa tego sikuna sie
                skonczy?
                • Gość: Z.P. Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! IP: *.elpos.net 25.11.04, 21:24
                  Może ktoś z Politechniki coś nam powie?
                  • zenon_smiglo Re: Białostoccy studenci obsikują Piłsudskiego ! 25.11.04, 21:37
                    Chetnie tez poznalbym nazwisko tego kolesia, ale obawiam sie roznych prowokacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka