lester2 12.11.04, 23:07 shmooz.blog.onet.pl/ shmooz.blog.onet.pl/2,ID7706608,DA2004-11-12,index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lester2 Re: Izraelski blog 14.11.04, 09:13 Albert, syn muzułmanina i Żydówki, otrzymał wychowanie całkowicie ateistyczne. Dlatego pewnego dnia pyta się matki: -Mamo, powiedz mi, jestem Żydem? - Dlaczego się pytasz? Ogłupili cię w szkole? - Wcale nie, ale chciałbym wiedzieć. No więc, jestem Żydem? - Według prawa żydowskiego, ponieważ twoja mama jest Żydowką, też jesteś Żydem. - Aaaah! Albert idzie szybko do ojca i pyta: - Tato, jestem muzułmaninem? - Co to znów za historia? - Mama powiedziała mi że jestem Żydem. - Nie śmiesz mnie! Według prawa muzułmańskiego, jesteś muzułmaninem, ponieważ twoj ojciec jest muzułmaninem. Ojciec, wściekły, idzie do żony i robi jej piekielną awanturę: - Zdecydowaliśmy razem nie mówić o tym! Wstrząśniemy duszą chłopca! Oprócz tego, kwestia religii jest sprawą nieaktualną! Etc. etc. Nagle zwracają się do syna: Albert, w końcu dlaczego chcesz wiedzieć czy jestes Żydem czy też muzułmaninem? - Hmm, bo na dole jest jeden rower, i chciałbym wiedzieć czy mam go ukraść, czy sprzedać! shmooz.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryia Re: Izraelski blog 15.11.04, 18:07 żyd jako wyznawca judaizmu sie pisze z malej litery. Odpowiedz Link Zgłoś