IP: *.BIAWAR.COM.PL 14.05.02, 12:12
Spodobaly mi sie wasze niki Ormond Ralston Marat Bix towarzystwo jak z Dzikego
z Zachodu - kowboje i ich dziewczeta Annabel, Saunne ;) Mi wypada tylko
zamknac Chatke i otworzyc Saloon. Bardzo wszystkich pozdrawaim, Anke 1 i Oka
tez niby banalane niki a one takie nie banalane!
Znacie jakies inne fajne niki?
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: NIK 14.05.02, 13:08
      a juz myslalam ze to watek o Najwyzszej Izbie Kontroli :)))
      a co do pytania to tworczosc nikowa kwitnie na towarzyskim:) tam to dopiero sie
      naczytasz:)
      • Gość: chatka Re: NIK IP: *.BIAWAR.COM.PL 14.05.02, 16:10
        anka1 napisał(a):

> a juz myslalam ze to watek o Najwyzszej Izbie Kontroli :)))

> a co do pytania to tworczosc nikowa kwitnie na towarzyskim:) tam to dopiero sie
        >
        > naczytasz:)
        Anak cos masz chyba na sumieniu, jakies korki nie opodatkowane?
        I co ty robisz na towarzyskim forum? Jak szukasz zabawy to wejdz na
        lomzynski :):)

• ralston Re: NIK 14.05.02, 14:54
      Gość portalu: chatka napisał(a):

> Spodobaly mi sie wasze niki Ormond Ralston Marat Bix towarzystwo jak z Dzikego
      > z Zachodu - kowboje i ich dziewczeta Annabel, Saunne ;) Mi wypada tylko
      > zamknac Chatke i otworzyc Saloon. Bardzo wszystkich pozdrawaim, Anke 1 i Oka
      > tez niby banalane niki a one takie nie banalane!
      > Znacie jakies inne fajne niki?

Ale ja nie jestem z Dzikiego Zachodu Miss Saloon... :)
      • Gość: chatka Re: NIK IP: *.BIAWAR.COM.PL 14.05.02, 16:17
        Miss Saloon hm... zdecydownie wole moja (C)chatke w Bialymstoku niz jakies tam
        salony na Dzikim Zachodzie.Ale za to Dziki Wschod mnie fascynuje!!! Zreszta
        wcale nie jest on taki dziki jak by sie wydawalo. Warszawa to jest dopiero
        dzicz!
        • anka1 Re: NIK 14.05.02, 16:26
          Chatka nie mam nic na sumieniu, ale u nas nadal obowiazuje zasada dajcie
          czlowieka a paragraf sie znajdzie zwalszcza w tzw.urzedach kontroli:)
          na towarzyskim mam troche znajomych a jak wejde jeszcze na lomzynskie to z
          pracy mnie wywala:)
          a dzicz zdarza sie wszedzie nie tylko w Wa-wie:)
          Rals dobrze mowie?:)
          • ralston Re: NIK 14.05.02, 16:37
            anka1 napisał(a):

> Chatka nie mam nic na sumieniu, ale u nas nadal obowiazuje zasada dajcie
            > czlowieka a paragraf sie znajdzie zwalszcza w tzw.urzedach kontroli:)
            > na towarzyskim mam troche znajomych a jak wejde jeszcze na lomzynskie to z
            > pracy mnie wywala:)
            > a dzicz zdarza sie wszedzie nie tylko w Wa-wie:)
            > Rals dobrze mowie?:)

Dobrze prawisz. Ale ta białostocka dzicz i tak jakaś taka lepsza niż np.
            warszawska...
            • anka1 Re: NIK 14.05.02, 16:47
              hmmm, moze. ale tu i tam czasem mozna jeszcze na dzicz rokujaca nadzieje
              trafic:)
              • ralston Re: NIK 14.05.02, 16:54
                Chyba jednak wolę dziczyznę od dziczy...
            • Gość: chatka Re: NIK IP: *.BIAWAR.COM.PL 14.05.02, 16:54
              I ja tak mysle, chociaz Warszawe slowo daje lubie.Lubie wpasc na weekend W
              Warszawe czuje sie jak rybka w duzym miescie (to a propos travlera, tylko tyle
              mam wspolnego z rybami!!) . Nie tesknie za nim stale ale lubie znalezc sie na
              weekend i w pigulce zarzyc jego urokow a jeszcze jesli jest to piekny wioseny
              dzien...ach. Zatrzymac sie u przyjaciolki pod mostem :)(POniatowskeigo) , tj. w
              starej kamienicy w mieszkanku nad brama w podworzu, w bramie oltarzyk, w
              oltarzyku Matka Boska, bratki - calkiem jak w Lisbonie czy Sewilli!!!!!;
              odwiedzic M. Etnograficzne zawsze jest tam cos wyjatkowego:ostatnio wachlarze
              hiszpanskie, instrumenty afrykanskie i drewniane polskie zabawki; zjesc jeszcze
              deser lodowy i wypic kawe mocno mleczna i czekoladowa w Mercers na Nowynm
              Swiecie; pogapic sie na kolorowy bardzo europejski tlumek... Calkiem jak w
              Londonie. Wiem ze to tylko sentymenty, mieszkac tam to co innego.
              • anka1 Re: NIK 14.05.02, 16:56
                a ja jakos za Warszawa nie przepadam, wole Krakow.
              • ralston Re: NIK 14.05.02, 16:59

> I ja tak mysle, chociaz Warszawe slowo daje lubie.Lubie wpasc na weekend W
                > Warszawe czuje sie jak rybka w duzym miescie (to a propos travlera, tylko tyle
                > mam wspolnego z rybami!!)
                Jak to nic? Każdy białostocczanin ma coś wspólnego z rybami - minimum ze
                śledziami...
                A więc jednak travelerka, nie travlerka. No i jak to się ma do domatorki? No
                chyba, że tak jak u mnie z alkoholizmem - jedno z dwojga jest tylko teoretyczne...
                • Gość: chatka Re: NIK IP: *.BIAWAR.COM.PL 14.05.02, 17:08
                  A jednak potrafie pogodzic podroze z domem.
                  W ciagu roku grzecznie siedze w domku (pomijajac rolki rowery, wedrowki,
                  kajaki :) a potem zapuszczam sie (doslownie i w przenosni) gdzies gleboko w
                  Azje, wracam zachwycona ale i zmeczona ze obiecuje ze w przyszlym roku spedze
                  wakacje w jakim super hotelu, na lezaku nad basenem. Mija rok i dziwie sie jak
                  ja moglam pomyslec o lezaku, wczasach itd. i ruszam dalej w te wschodnia dzicz!
                  • anka1 Re: NIK 14.05.02, 17:11
                    a gdzie bylas? opowiesz? proosze!:)
                    • Gość: chatka Re: NIK IP: *.BIAWAR.COM.PL 14.05.02, 17:17
                      Anka jutro powiem ci o stepach Mongolach Himalajach i Bajkalach (oj chyba o
                      wszystkim nie zdolam). Brzmi jak bajka? Dzis juz koncze. Prace skonczylam o
                      15!!!
                      • anka1 Re: NIK 14.05.02, 17:21
                        skad ja to znam?:)) do jutra Chatka, milego popoludnia i wieczoru!
                      • ralston Re: NIK 14.05.02, 17:45

> Anka jutro powiem ci o stepach Mongolach Himalajach i Bajkalach (oj chyba o
                        > wszystkim nie zdolam). Brzmi jak bajka? Dzis juz koncze. Prace skonczylam o
                        > 15!!!

(Pu)Chatko - proponuję opowieść w odcinkach, najlepiej w osobnym wątku "Moje
                        wyprawy do Azji". Jeśli mogę prosić, to najpierw Himalaje...
                  • ralston Re: NIK 14.05.02, 17:40

> A jednak potrafie pogodzic podroze z domem.
                    > W ciagu roku grzecznie siedze w domku (pomijajac rolki rowery, wedrowki,
                    > kajaki :) a potem zapuszczam sie (doslownie i w przenosni) gdzies gleboko w
                    > Azje, wracam zachwycona ale i zmeczona ze obiecuje ze w przyszlym roku spedze
                    > wakacje w jakim super hotelu, na lezaku nad basenem. Mija rok i dziwie sie jak
                    > ja moglam pomyslec o lezaku, wczasach itd. i ruszam dalej w te wschodnia dzicz!

To po pierwsze: jaka tam z Ciebie domatorka? (Domatorka, to ciepłe bambosze a nie
                    rolki na nogach nosi)
                    Po drugie: czekam na obszerną relację z wyprawy do krajów Azji (tylko bez
                    wymigiwania się)
                    • Gość: chatka Anka i Ralston IP: *.BIAWAR.COM.PL 14.05.02, 17:47
                      W bamboszach jeszcze nie probowalam jezdzic.
                      Zeby zrobic sobie apetyt na jutro zajrzyjcie na storne Terra Incognita - Kasi I
                      Andrzeja MAzurkiewiczow www.republika.pl/terrainco (chyba taki), moze
                      slyszeliscie o tej parze podroznikow, bo znani sa i medialni - KAsia czesto w 3
                      u Henryka Sytnera opowiada o swoich podrozach. Poza tym organizuja pokazy
                      slajdow w Muzeum Ziemii i Festiwal Slajdow w Warszawie. Z nimi jezdze.
                      Juz naprawde znikam. Trzymajcie sie
                      • anka1 Re: Anka i Ralston 14.05.02, 17:49
                        jestes niesamowita!pa!
                        • ralston Re: Anka i Ralston 14.05.02, 17:58
                          Strona ciekawa, zajrzałem. Już się nie mogę doczekać na jutrzejsze opowieści...
                          Pozdrawiam i czekam z utęsknieniem.
                          Rals
    • Gość: Oka Re: NIK IP: *.17.79.204.lifespan.org 14.05.02, 17:32
      Dziekuje za pozdrowienia. Oka to prawie moje imie, nie tylko nik. Nazywaja tak
      mnie chyba odkad pamietam. Do tej pory dostaje listy zaadresowane: Oka ...i tu
      nazwisko.
      Kiedys, gdy jeszcze mieszkalam z rodzicami, przychodzili do mnie znajomi i
      pytali moich starych: "Dzien dobry, czy jest Oka?". Podejrzewam, ze czesc z
      nich moze nawet nie wiedziala jak naprawde mam na imie.
      Oka.
      • anka1 Re: NIK 14.05.02, 17:44
        chi ,chi czesc Oka! a mi sie taka historyjka przypomniala : chlopaka wszyscy
        koledzy nazywali per Cipcok.pewnego dnia umowili sie na wazny mecz a Cipcok nie
        przyszedl. poszli po niego do domu. pukaja, drzwi otworzyla mama Cipcoka.
        kolegow zamurowalo, bo zapomnieli jak Cipcok ma na imie. w koncu ktorys
        wykrztusil: dzien dobry... eee ... czy zastalismy eeee... pani syna? a mama sie
        odrwaca i krzyczy: ej Cipcok koledzy do ciebie!!!
        • Gość: Oka Re: NIK IP: *.17.79.204.lifespan.org 14.05.02, 21:07
          Cha! Cha! Dobre!
          A czym on sobie zasluzyl na taka smieszna ksywe?
          Oka
    • ormond Re: NIK 14.05.02, 23:53
      W moim przypadku to bardzo proste: Ormond to jest dzielnica (city) na ktorej
      mieszkam.
      (powoli wszystkiego sie o mnie dowiecie, a miala byc pelna konspira)
      • Gość: Oka Re: NIK IP: *.17.79.204.lifespan.org 15.05.02, 00:01
        A skad wziely sie Wasze ksywy?
        W moim przypadku sa to (a raczej byly) moje inicjaly: O.K.
        • Gość: chatka Re: NIK IP: *.BIAWAR.COM.PL 15.05.02, 10:05
          Ja to sie dopiero odslonilam w jakims innym watku! Slad moj nik? bynajmniej nie
          czatuje, raz w zyciu weszlam na czat w hotmail i zaskoczona szybko musilam
          mymyslec nik, jesli chat to chataka, chatka juz bylo wiec wyszlo malachatka,
          ale ze nie jestem juz mala wiec znowu jest chatka.
          Co do podrozy licze na wasze opowiesc z Dzikiego Wschodu i Zachodu, z malych i
          duzych wysp i kontynetow i zakladam nowy watek piszcie o pieknych egzotycznych
          dzikich miesjcach :Dziki jest ten swiat
    • Gość: Akir Re: NIK IP: 212.160.130.* 15.05.02, 11:02
      Mój nik powstał kiedy po raz pierwszy musiałem jakiś podać kombinowałem z
      literami imienia i nazwiska ale zawsze okazywało się że taki jest już zajęty,
      w końcu zaskoczył Akir i tak już zostało
      • anka1 Re: NIK 15.05.02, 13:52
        Oka nie wiem czym sobie Cipcok zasluzyl:) slyszalam tylko taka wersje tej
        historyjki:)
        • Gość: chatka Re: NIK IP: *.ids.pl / *.bialystok.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 20:10
          Anka a jak bylo z twoim nikiem
          • Gość: Oka Re: NIK IP: *.17.79.204.lifespan.org 16.05.02, 22:58
            A Ralston? A Korni? A Marat? A Ida? A Acro?
    • rudzielec5 Re: NIK 16.05.02, 23:28
      ja tam jestem RUDZIELEC BO BIEGAM PO MIESCIE JAK SIE ŁATWO DOMYSLEC Z RUA GLOWA
      W RUDEJ KURTCE I RUDYMI BUTKAMI-TAK WYSZLO-NAJLEPIEJ JEST JAK -A DZARZA SIE
      LUDZIE- CO PONIEKTORZY BIORA MNIE ZA FACETA-NA FORUM LUB COS W TYM STYLU MAM
      UBWA NA 102-A JA PRZECIEZ TYLKO BABAECZKA JESTEM..........;))))
    • freewolf Re: NIK 09.06.02, 22:28
      Wyciągam ten wątek bo zauważyłem, że był on wspomniany jako wart aby go
      reanimować. Sam nie napiszę skąd mam swój nick bo jestem tylko szarym, rzadko
      udzielającym się forumowiczem, który odkrył to forum dopiero parę dni temu i
      gdzie mi tam do takich sław jak Chatka, Sluggard, Ormond, Ralston, Anka1, Oka
      (Ale się podlizuję:). Proponuję ogłosić tu konkurs na najfajniejszego nicka.
      • Gość: chatka Re: NIK IP: *.BIAWAR.COM.PL 10.06.02, 06:47
        Ale na makiete juz sie zalapales!!!!:) Przeczytaj regulamin forum , potem
        manifest i zostan z nami. Slawa? Ja jestem na forum od miesiaca!!!. (Zaraz
        sprawdze kiedy urodziny,na pewno o rolkach cos po raz pierwszy napisalam :))))
        To o co chodzi z tym wilkiem?:)
        • Gość: c Re: NIK IP: *.BIAWAR.COM.PL 10.06.02, 08:19

> Ale na makiete juz sie zalapales!!!!:) Przeczytaj regulamin forum , potem
          > manifest i zostan z nami. Slawa? Ja jestem na forum od miesiaca!!!. (Zaraz
          > sprawdze kiedy urodziny,na pewno o rolkach cos po raz pierwszy napisalam :))))
          > To o co chodzi z tym wilkiem?:)

Urodzilam sie 8 maja o 8:35 w kawiarnii literackiej i w stroju ludowym :)

• Gość: chatka Re: NIK IP: *.BIAWAR.COM.PL 10.06.02, 08:22
            Gość portalu: c napisał(a):

> Gość portalu: chatka napisał(a):
            >
            > > Ale na makiete juz sie zalapales!!!!:) Przeczytaj regulamin forum , potem
            > > manifest i zostan z nami. Slawa? Ja jestem na forum od miesiaca!!!. (Zaraz
            >
            > > sprawdze kiedy urodziny,na pewno o rolkach cos po raz pierwszy napisalam :
            > ))))
            > > To o co chodzi z tym wilkiem?:) Urodzilam sie 8 maja o 8:35 w kawiarnii
            literackiej i w stroju ludowym :)
            Chatka Kempingowa

• freewolf Re: NIK 10.06.02, 11:35

> To o co chodzi z tym wilkiem?:)

"Słuchajcie głosu trójłapego, choć z daleka,
          Krew szybko wsiąka w ziemię, strach zabija czas,
          Słuchajcie bracia, wyje do was wilk - kaleka,
          Trzeba odrzucić to, co w nas zniewala nas.

I po dziś dzień naganiacz, strzelec czy kłusownik
          Przyzwyczajony do czytania tropów map
          Przez zęby mówi: oto jest wilk wolny,
          Kiedy na śniegu ujrzy ślady trojga łap."

Chyba daję to w złym wątku, gdyż jest to manifest wilka:) W każdym bądź razie
          mój nick to hołd złożony największemu wieszczowi tego narodu i autorowi tych
          słów.
      • ralston Re: NIK 10.06.02, 10:34
        freewolf napisał(a):

> Wyciągam ten wątek bo zauważyłem, że był on wspomniany jako wart aby go
        > reanimować. Sam nie napiszę skąd mam swój nick bo jestem tylko szarym, rzadko
        > udzielającym się forumowiczem, który odkrył to forum dopiero parę dni temu i
        > gdzie mi tam do takich sław jak Chatka, Sluggard, Ormond, Ralston, Anka1, Oka
        > (Ale się podlizuję:). Proponuję ogłosić tu konkurs na najfajniejszego nicka.

Wolny wilku,
        wazelina mi się z ekranu na klawiaturę wylała ;)
        Proponuję z wilka wolnego przeistoczyć się w wilka szybkiego i pojawiać się tu
        częściej. Większość z wymienionego przez Ciebie grona zaczynała tu stosunkowo
        niedawno - dołączaj!
        • anka1 Re: NIK 10.06.02, 10:36
          swiete slowa, amen:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka