Dodaj do ulubionych

Kto na prezydenta Białegostoku?

17.06.02, 14:26
W przeciwieństwie do wielu innych polskich miast, w Białymstoku nikt -
oficjalnie - nie zgłosił, że zamierza ubiegać się o fotel prezydenta naszego
miasta.
Zapraszamy do lektury artykułu z poniedziałkowej GW:
wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=880736&dzial=bib0008
Przedstawiliśmy tam siedmiu potencjalnych kandydatów na najwyższy fotel w
mieście. Co Wy sądzicie o tych kandydatach? Zachęcamy do dyskusji. Może macie
swoich kandydatów, o których nikt jeszcze głośno nie mówił?
Obserwuj wątek
    • Gość: jks Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.bial.gazeta.pl 17.06.02, 15:44
      na innym wątku byla agitacja za Bonczak-Kucharczyk. Mozę to i dobra kandydatka
      • Gość: anka1 Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: 212.33.74.* 17.06.02, 15:51
        zaden mi nie odpowiada z tych ktorych widac w Gazecie. ale moze jakas
        energiczna babeczka nie bylaby zla kandydatka, oprocz bylej wojewody ma sie
        rozumiec.
        • freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 17.06.02, 16:18
          Gość portalu: anka1 napisał(a):

> Energiczna babeczka nie bylaby zla kandydatka, oprocz bylej wojewody ma sie
          > rozumiec.

To może zaproponujmy chatkę. A tak poważnie to moja propozycja: pan Dariusz
          Piontkowski z PiS-u.
      • forty1 Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 26.06.02, 19:42
        Prezydentem Białegostoku,powinnien być ktoś nie związany z miastem,menadżer z
        krwi i kości, a nie te ciepłe kluchy,które przedstawiła Redakcja.
    • Gość: Spec Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.fibercitynetworks.net 17.06.02, 16:24

Dlaczego forum innych miast maja czerwony znaczek przy postach/watkach gdzie
      glos zabiera redakcja - a w Bstoku nie?

no i wogle redakcje zabieraja glos czesciej w zachodniej Polsce. U nas to
      jakos tak.... kompleks Polski-B?
      • freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 17.06.02, 16:34
        Gość portalu: Spec napisał(a):

> no i wogle redakcje zabieraja glos czesciej w zachodniej Polsce. U nas to
        > jakos tak.... kompleks Polski-B?

Dlaczego uważasz, że powinniśmy czuć się gorzej, niż zachód (Polska – B). Jako
        Polska – A chyba nie powinniśmy mieć kompleksów??
        • Gość: anka1 Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: 212.33.74.* 17.06.02, 18:11
          popieram Chatk na prezydenta!
          a redakcje tam moze zabieraja glos, bo postow maja mniej niz nasza albo takie
          ze wola sami pisac:)))
          • Gość: ptica Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 19:57
            Idealny kandydat/ka/ powinien być:
            -uczciwy,energiczny,kompetentny ,doswiadczony(co najmniej jedna kadencja
            radnego lub odpowiedzialne stanowisko w magistracie),nie może bac sie
            podejmowania trudnych decyzji (deptak!!!)i ...niestety, miec poartie prawicy
            lub lewicy.Ten osttni warunek jest konieczny jesli mamy rozmawiac poważnie,
            tylko taki bowiem kandydat ma sznse na sukces(niestety!!).
            z dzisiejszej listy w Gazecie:
            Tur- po 4 latach rządzenia widac wyraznie ,że facet "bez jaj".Boi sie nawet
            własnego cienia.- dyskwalifikacja. (cdn)
          • sluggard Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 17.06.02, 20:09
            > popieram Chatk na prezydenta!

Ja też bym był za Chatką, języki zna i w świecie bywała:)
            • Gość: ptica Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 20:20
              Rutkowski -i tu mam pewne watpliwosci.jako prezydent 1-kadencji był niezły ,
              ale sposób w jaki, nie posiadajac zadnych kompetencji został dyrektoerm Banku,
              nie najlepiej swiadczy o jego uczciwosci. Ale na bezrybiu...
              Lewica;Kochan to zart oczywiscie, pzwólcie ,że komentowac nie będe.
              Półjanowicz nadaje sie znakomicie do przecinania wseg i wygłaszania
              odczytów.Uczciwy (chyba0 ale trudnych decyzji to on nie podejmie.
              Bil- Jaruzelski byłby niezłay.Walory wymienione posada, ale...ten wyjazd do
              Francji z Auchanem......
              za listy gazety więc Rutkowski z prawicy i Bil z lewicy , ale z pewnym takim
              obrzydzeniem....(cdn)
            • Gość: ptica Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 20:36
              z niewymienionych:
              z prawicy zdecydowanie D.Piątkowski, wszystko jak trzeba moze troszke zbyt
              mało dynamiczny , lub Rafał Rudnicki ,temu z kolei doswiadczenia troszki
              brakuje ,ale..
              z lewicy: Z.Krzywicki (moze troszkę za mało zdecydowany,ale inne walory ma)
              i M.Hanusz, ten jest niezły, ale pewnie sldowcy go nie wezmą partia nie ta..
              I na koniec apel do szanownych działaczy partii i partyjek przeróżnych, jezeli
              nie chcecie bym ja, i mnie podobni zostali w domu dajcie nam szanse
              prawdziwego wyboru kandydatów spełniajacych warunki jak na wstepie.
              Niestety ja głosujac do tej pory na Unię Wolnosci(demokratyczna) swego
              kandydata miec nie bedę( a nawet, to głosu nie bedę chciał zmarnować)
              pozwólcie wiec bym wybrać pomiedzy dwoma nienajgorszymi,bym po raz kolejny nie
              wybierał mniejszego zła, czego i innym życze.
              cd- nie bedzie.:))

• Gość: ptica Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 20:13
            Klim- bedac przez cztery lata v-ce najgorszego wojewody 100-lecia(Łukaszukowa)
            nie osmielił sie ani razu miec innego zdania. -dyskwalifikacja
            Jurgiel- pamietacie słynne zdjecie p.posła z paluchem w nosie?A powaznie to
            ani jego 2-letnie prezydentowanie, ani 5-letnie posłowanie nie przyniosło
            naszemu miastu nic dobrego. Typowy koles którego los wyniósł za wysoko i teraz
            nie moze sobie z tym poradzic. Niestety równiez walory
            intelektualne....dyskwalifikacja.
            (cdn)
            • Gość: Jerzy Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.proxy.aol.com 18.06.02, 06:49
              Większosć z tych kandydatow nadaje się tylko do dlubania w nosie. Taki jest ich
              potencjal i takie możliwosci intelektualne.
              Najgorsze jest to, że aż do wieku emerytalnego, ci sami ludzie będą startować
              na wszystkie możliwe stanowiska w miescie(bo i tak nie potrafia nic
              innego).Czyli na najbliższe 30 lat mamy żelazną listę kandydatow.
              W tej sytuacji tylko Chatka na prezydenta !!
              • Gość: chatka Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.BIAWAR.COM.PL 18.06.02, 07:41
                Alez to sie swietnie sklada bo w czerwcu konczy mi sie kontrakt w obecnej
                pracy! Po rosyjsku mowie z akcentem!,na polityce sie nie znam, wkrotce dostane
                wypowiedzenie z pracy, znoje dalekich wizyt zagranicznych znosze bardzo dobrze,
                w RPA nie bylam - jestem idealna kandydatka!!!Chyba ze ktos z telewizji, radia
                Bialystok, albo kasy chorych mnie uprzedzi!
                • anka1 Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 08:16
                  zgoda kandydatki jest, robimy Jej reklame nie tylko na forum!
                  • Gość: chatka Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.BIAWAR.COM.PL 18.06.02, 08:29
                    Pierwsze spotkanie przedwyborcze 28 czerwca w Famie! Zaczniemy od przedstwienia
                    rozwijajcej sie gospodarki Mongolii, jako przyklad ekologicznego budownictwa
                    zaprezentujemy mongolskie mieszkanie z wojloku - jurte, bedziemy propagowali
                    wegetraianizm i abstynecje!! Poprosze Sluggiego by mi jakis program wyborczy
                    napisal!
                    • anka1 Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 08:33
                      Chatka a kumys bedzie w ramach tej abstynencji?:)
                      • Gość: chat Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.BIAWAR.COM.PL 18.06.02, 09:18
                        Niestety nie bo skad by tu kobyle wziac!
                        • marat_ Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 09:56
                          Proponuję na prezydenta obecnego biskupa. Taki wybór byłby tylko
                          usankcjonowaniem jego rzeczywistej władzy. To przecież za poradą biskupa miasto
                          w osobach ZChN-owskiego zarządu sprzedaje Kurii atrakcyjne działki za 10%
                          wartości (szkoła wraz z posesją przy ul. Kościelnej), ustala zainstalowanie
                          sygnalizacji świetlnej (przy kościele na Piastowskiej; typowy zatykacz ruchu),
                          obsadza dyrektora Teatru Dramatycznego (działacze Akcji Katolickiej w Wydziale
                          Kultury). A o paranoi święcenia wszystkiego to już nawet nie wspominam. Dziwię
                          się, że jeszcze nikt nie wpadł na pomysł święcenia koszy na śmiecie...
                          Szanowny Księże Biskupie! Prosimy o rządy z prawdziwego zdarzenia, jawnie, a
                          nie metodą "na teściową", z tylnego siedzenia samochodu...
                          • Gość: ida Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.csk.pl 18.06.02, 10:08
                            marat_ napisał(a):

> Szanowny Księże Biskupie! Prosimy o rządy z prawdziwego zdarzenia, jawnie, a
                            > nie metodą "na teściową", z tylnego siedzenia samochodu...

Tylko jak widać na przykładzie Białegostoku rządy z tylnego siedzenia są bardziej
                            skuteczne od tych jawnych... Można sobie rządzić do woli bez ponoszenia
                            jakiejkolwiek odpowiedzialności... Choć tak prawdę mówiąc rzadzący "jawnie" w
                            praktyce też nie ponoszą żadnej odpowiedialności... Wychodzi na to, że to żadna
                            różnica...
                          • Gość: chatka Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.BIAWAR.COM.PL 18.06.02, 10:10
                            Marat ale z Ciebie kolega! Z takim kandydatem nie mam zadnych szans..
                            • marat_ Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 10:23
                              Gość portalu: chatka napisał(a):

> Marat ale z Ciebie kolega! Z takim kandydatem nie mam zadnych szans..

Dobrze napisałaś. A ja mam zbyt dużo szacunku do Ciebie, żeby Cię namawiać do
                              konkurencji z osobą w maksymalny sposób wykorzystującą sprzyjającą koniunkturę
                              polityczną. I do tego z przykrywką w postaci Boga...
                              Ale dość ponuractwa!
                              Chatka! Serio bym na Ciebie zagłosował! Zwłaszcza, jeśli przy piwku w Famie
                              wyłuszczysz mi swój program wyborczy...

• Gość: chatka Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.BIAWAR.COM.PL 18.06.02, 10:29
                                Programu wyborczego jeszcze nie mam bo od czego sa doradcy?! Piwka nie bedzie,
                                na razie szukamy kobyly i chleba dla niej by kumysu wiecej dala. Jak sie nie
                                uda bedzie sute czaj - herbatka zielona... z m l e k i e m i ...s o l a...
                                • marat_ Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 10:34
                                  Herbatka z mlekiem i solą...
                                  Zielona do tego...

Chatka, przestałaś mnie lubić?..
                                  • Gość: chatka Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.BIAWAR.COM.PL 18.06.02, 10:46
                                    to jedna z moich ulubionych rzeczy...
                                • sluggard Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 10:49

> Poprosze Sluggiego by mi jakis program wyborczy napisal!
                                  > Programu wyborczego jeszcze nie mam bo od czego sa doradcy?!

Hej coś za coś:)
                                  Zawsze się zastanawiałem co to za nazwa dla dnia "sobota" (z niczym się nie
                                  kojarzy i jakaś taka drętwa jak na weekend), więc jak już zostaniesz tym
                                  prezydentem to obiecaj, że zmienisz nazwę "soboty" na moje imię.
                                  • Gość: mały Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 13:57
                                    Takie mamy władze jak poziom dyskusji na temat prezydenta w tym wątku
                                  • freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 16:21
                                    sluggard napisał(a):

> Hej coś za coś:)
                                    > Zawsze się zastanawiałem co to za nazwa dla dnia "sobota" (z niczym się nie
                                    > kojarzy i jakaś taka drętwa jak na weekend), więc jak już zostaniesz tym
                                    > prezydentem to obiecaj, że zmienisz nazwę "soboty" na moje imię.

A ja mogę napisać program za darmo. Przecież to proste, wystarczy zacząć
                                    tak: „Jak wygram to obniżę podatki, zlikwiduję bezrobocie, wybuduję domy, a
                                    każdy mieszkaniec dostanie 2 000 000 złotych.” W zasadzie, to więcej pisać nie
                                    trzeba;). Aha, jeszcze drugie zdanie: „Kościół dostanie roczną dotację od władz
                                    miasta w wysokości połowy budrzetu i 1/4 gruntów Białegostoku w wieczyste
                                    użytkowanie.”
                                    • freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 17:10
                                      A jak jeszcze dodasz "Balcerowicz musi odejść!!!" to już będzie ideał.
                                      • sluggard Chatko - pierwszy punkt programu 18.06.02, 20:51
                                        Aż się boję, że ktoś mnie ześle na czata za zaniżanie poziomu, ale trudno,
                                        kariera ważniejsza.
                                        Jednym z największych problemów w Polsce jest teraz bezrobocie, a więc
                                        pierwszy punkt programu powinien dotyczyć tego problemu:
                                        Zwalczymy bezrobocie poprzez wprowadzenie obowiązkowych dodatkowych weekendów
                                        w środku tygodnia (to nazwa robocza, w kampanii będą się nazywały "długie
                                        weekendy z przerwą na pracę", gdyż na hasło "długi weekend" większość Polaków
                                        reaguje pozytywnie). I tak:
                                        a) rudzi by mieli weekend również w poniedziałek
                                        b) blondyni we wtorek
                                        c) krótkowidze w środę
                                        d) nie myjący zębów w czwartek
                                        e) noszący skarpety w paski w piątek.
                                        Takie zestawienie ma wiele zalet, po pierwsze i najważniejsze należy zatrudnić
                                        więcej pracowników na miejsce tych, którzy mają wolne.
                                        Po drugie i również najważniejsze kto nie chce może się tak ustawić, że nigdy
                                        nie będzie pracował, ale musi w to także włożyć pracę (zwłaszcza w nocy z
                                        poniedziałku na wtorek) i zainwestować w niezbędne materiały, co wpłynie na
                                        wzrost popytu, a więc zwiększy koniunkturę na rynku. W ten sposób jednostki
                                        nieprzydatne wyeliminują się same.
                                        Po trzecie i najważniejsze wielu obywateli jest na tyle leniwych lub popadło w
                                        taką rutynę, że nic im się w sobie nie będzie chciało zmieniać, a więc do
                                        pracy i tak, choćby raz w tygodniu, przyjdą.
                                        Po czwarte i najważniesze utworzy się elita, która mimo wachlarza możliwości
                                        uników będzie pojawiała się w pracy codziennie i tym będą powierzane
                                        najodpowiedzialniejsze zadania, a w konsekwencji będą mogli liczyć na
                                        najwyższe zarobki.
                                        Notki na marginesie (nie dla opinii publicznej): W ten sposób każdy obywate
                                        będzie mógł teoretycznie sam decydować czy chce czy nie chce pracować. A
                                        wiadomo, że ludzie lubią myśleć, że sami decydują o swoim losie.
                                        Należy zwrócić uwagę na słowo "teoretycznie", gdyż w miarę potrzeb listę można
                                        modyfikować np. przy ożywieniu gospodarczym, w celu zapewnienia większej
                                        liczby rąk do pracy, do podpunktu c) należy dodać "którzy spędzili conajmniej
                                        tydzień w kosmosie", gdyż jak wiemy astronauci muszą się wykazać
                                        ponadprzeciętnym zdrowiem - tak więc we środy pracowaliby już wszyscy.
                                        Oczywiście przy ożywieniu w branży stróżów, latarników czy zwiadowców wariant
                                        zmian dotyczyłby innego dnia.
                                        • sluggard Drugi punkt programu 19.06.02, 14:33
                                          Podatki są zdecydowanie za wysokie, dlatego proponuję ich obniżenie poprzez
                                          przyłączenie Białegostoku do rejonów pełnomorskich. Wtedy wzorem np. wyspy Man
                                          (choć to niezbyt dobry przykład, bo to wyspa śródkanałowa, a to z kolei
                                          kojarzy się z leczeniem kanałowym, bardzo nieprzyjemnym i bolesnym) zyskamy
                                          pretekst by wprowadzić niskie opodatkowanie firm co przyciągnie wielu
                                          inwestorów. A lepiej jest zbierać po trochę od wielu pewnych i rozwijających
                                          się firm, niż opierać wpływy do budżetu o istniejące obecnie kilka
                                          białostockich molochów, które w każdej chwili mogą zbankrutować.
                                          Reularne wpływy od firm spowodują także możliwość wprowadzenia podatku
                                          liniowego dla ludności, a z czasem kompletnej rezygnacji z tegoż. Co po
                                          pierwsze spowoduje wzrost popytu na rynku lokalnym i wzrost wpływów z podatków
                                          od firm, a po drugie zmusi rzeszę pracowników urzędów skarbowych do zmiany
                                          branży na inną (a każda inna branża jest bardziej twórcza).
                                          Uwagi na marginesie: prezydent (i doradcy) z czystym sercem będą mieli prawo
                                          wyjazdów na Hawaje, Malediwy i w wiele innych miejsc, gdzie będą odbywały się
                                          konferencje regionów pełnomorskich.
                    • freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 19.06.02, 13:36

> Pierwsze spotkanie przedwyborcze 28 czerwca w Famie!

O której się ono zaczyna???
    • Gość: mały Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.osiedle.net.pl 18.06.02, 15:41
      • Gość: anka1 Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: 212.33.74.* 18.06.02, 15:43
        Maly a poczucie humoru masz takie jak twoj nick?:)
        • Gość: mały Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.osiedle.net.pl 18.06.02, 16:29

> Maly a poczucie humoru masz takie jak twoj nick?:)

anka proponuję żebyś przeniosła sie na czat tam twoje miejsce. I odpowiadający
          tobie poziom humoru.

• Gość: ida Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.csk.pl 18.06.02, 16:43

> Maly a poczucie humoru masz takie jak twoj nick?:)

baaaadzo dyplomatycznie zapytane...
          :-)

mi, jak widzę takie posty ambitnych reformatorów forum, mały kojarzy się
          jednoznacznie z zupełnie czyms innym...
    • Gość: mały Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.osiedle.net.pl 18.06.02, 16:00
      Brak chętnych to albo przed wyborcza strategia ludzi ,którzy nie maja nic do
      zao zaproponowania mieszkańcom.I wostatniej chwili wyskocza jako zbawcy. Albo
      rzeczywiście nie ma chetnych, bo mozliwości rozwoju miasta poprzez kontrolowany
      przez PiS bazar skończyły się bezpowrotnie. I trzeba miec pomysł na to miasto.
      A Debski juz sprzedał wszystko co było co nieco coś warte. Teraz trzeba myślec
      i sciągac inwestorów albo pozwolić mieszkańcom działać, ale pierwsza możliwośc
      upada bo przecierz " tam na górze stoja dwa duże ,to Polskie to nasze ......
      mojego dziadka podarte kamasze" a druga też upada bo co się będzie plebs
      mądrzył i jeszcze jakies firmy zakładał .O na to nie mozna pozwolić jest tu
      zgodna i lwea i prawa strona. Lewa bo kogo będą zbawiac jak ludzie sobie
      poradzą , prawa kogo będzie pouczac i sprawdzać czy żyje zgodnie z dekalogiem.
      Bo przecierz samodzielni ludzie są niebezpieczni bo im władze miasta są nie
      potrzebne.A przynajmniej nie wtym zakresie co biedocie. I pani Sawicka z MOPSu
      straci możliwość udzielania pomocy w zalezności od obecności petenta w
      kościele.Widzicie że wladza miasta to nie takie proste jak wam się wydaje. I
      zgłośic kandydature i dać czas ludziom się zastanowic , to przecierz przegrana
      na starcie.
      • freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 16:15
        Gość portalu: mały napisał(a):

> I trzeba miec pomysł na to miasto.
        > A Debski juz sprzedał wszystko co było co nieco coś warte. Teraz trzeba myślec
        >
        > i sciągac inwestorów albo pozwolić mieszkańcom działać, ale pierwsza możliwośc
        > upada bo przecierz " tam na górze stoja dwa duże ,to Polskie to nasze ......
        > mojego dziadka podarte kamasze" a druga też upada bo co się będzie plebs
        > mądrzył i jeszcze jakies firmy zakładał .O na to nie mozna pozwolić jest tu
        > zgodna i lwea i prawa strona. Lewa bo kogo będą zbawiac jak ludzie sobie
        > poradzą , prawa kogo będzie pouczac i sprawdzać czy żyje zgodnie z dekalogiem.

To może jakiegoś kandydata niezależnego ktoś zaproponuje. Kogoś młodego,
        energicznego, z wizją. A pomysłów na rozwój miasta jest bardzo dużo, ale co z
        tego, skoro w większości grzęzną one na urzędniczych biurkach.
        • Gość: mały Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.osiedle.net.pl 18.06.02, 16:21
          freewolf napisał(a):

> Gość portalu: mały napisał(a):
          >
          > > I trzeba miec pomysł na to miasto.
          > > A Debski juz sprzedał wszystko co było co nieco coś warte. Teraz trzeba m
          > yślec
          > >
          > > i sciągac inwestorów albo pozwolić mieszkańcom działać, ale pierwsza możli
          > wośc
          > > upada bo przecierz " tam na górze stoja dwa duże ,to Polskie to nasze ....
          > ..
          > > mojego dziadka podarte kamasze" a druga też upada bo co się będzie plebs
          > > mądrzył i jeszcze jakies firmy zakładał .O na to nie mozna pozwolić jest t
          > u
          > > zgodna i lwea i prawa strona. Lewa bo kogo będą zbawiac jak ludzie sobie
          > > poradzą , prawa kogo będzie pouczac i sprawdzać czy żyje zgodnie z dekalog
          > iem.
          >
          > To może jakiegoś kandydata niezależnego ktoś zaproponuje. Kogoś młodego,
          > energicznego, z wizją. A pomysłów na rozwój miasta jest bardzo dużo, ale co z
          > tego, skoro w większości grzęzną one na urzędniczych biurkach.

to mamy pierwsze kryterium głosujemy na tego ,ktory pozwoli ludziom realizowac
          pomysły.Bo nikt nie powiedział że moze być realizowany jeden.

• freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 18.06.02, 17:07

> to mamy pierwsze kryterium głosujemy na tego ,ktory pozwoli ludziom realizowac
            > pomysły.Bo nikt nie powiedział że moze być realizowany jeden.

To żadne kryterium, nie ma takich kandydatów.

• Gość: mały Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.osiedle.net.pl 19.06.02, 17:09
              freewolf napisał(a):

> Gość portalu: mały napisał(a):
              >
              > > to mamy pierwsze kryterium głosujemy na tego ,ktory pozwoli ludziom realiz
              > owac
              > > pomysły.Bo nikt nie powiedział że moze być realizowany jeden.
              >
              > To żadne kryterium, nie ma takich kandydatów.
              > I oto chodzi żeby byli.

a tak wogule to juz wam pomysłów zabrakło

• freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 19.06.02, 18:08

> a tak wogule to juz wam pomysłów zabrakło

Tak szczerze, po co rzucać jakiekolwiek pomysły. Jak któryś kandydat je
                podchwyci w kampanii, to i tak będzie to z jego strony rzucanie słów na wiatr,
                zresztą jak zwykle.

• Gość: Akir Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: 212.160.130.* 21.06.02, 12:09
                  A może jednak sformułowac kilka postulatów do wypełnienia takich konkretnych,
                  np:
                  Zrobić cos z dworcem PKP, Deptak na Lipowej, ... Ktoś ma jeszcze inne pomysły?
                  P.S.Oczywiście popieram Chatkę, (Pewnie nie będzie ani gorsza ani lepsza od
                  innych ale za to nasza).
                  • freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 21.06.02, 13:27
                    Gość portalu: Akir napisał(a):

> A może jednak sformułowac kilka postulatów do wypełnienia takich konkretnych,
                    > np:
                    > Zrobić cos z dworcem PKP, Deptak na Lipowej, ... Ktoś ma jeszcze inne pomysły?
                    > P.S.Oczywiście popieram Chatkę, (Pewnie nie będzie ani gorsza ani lepsza od
                    > innych ale za to nasza).

Chatka BĘDZIE lepsza od innych, ponieważ nie ma za sobą żadnej partii roszczącej
                    pretensje i wysuwającej żądania (no oprócz forum). Co do pomysłów to patrz
                    wypowiedzi Sluggarda powyżej.
                    Dworzec - czas najwyższy na gruntowny remont.
                    Deptak na Lipowej - moim zdaniem zły pomysł, gdyż i bez tego komunikacja w
                    Białym jest rozwiązana fatalnie.
                    Budowa stadionu z prawdziwego zdarzenia - bynajmniej nie dla tego, aby
                    zmotywować ludzi do chodzenia na mecze Jagi, ale w Białym potrzebne jest
                    miejsce, gdzie mogłyby się odbywać różne koncerty i większe imprezy kulturalno -
                    rozrywkowe.
                    A teraz pomysł trochę rewolucyjny: remont skoczni narciarskiej - kiedyś skoki
                    były bardzo popularnym sportem w Białym.
                    • ralston Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 21.06.02, 13:32
                      freewolf napisał(a):

> A teraz pomysł trochę rewolucyjny: remont skoczni narciarskiej - kiedyś skoki
                      > były bardzo popularnym sportem w Białym.

No tak: na skoczni mogłaby wystąpić i góralka z Czarnego Dunajca i góral z
                      Białego Stoku. Przyłączmy Białystok do peryferyjnych regionów wysokogórskich!
                      • freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 21.06.02, 13:42
                        ralston napisał(a):

> No tak: na skoczni mogłaby wystąpić i góralka z Czarnego Dunajca i góral z
                        > Białego Stoku. Przyłączmy Białystok do peryferyjnych regionów wysokogórskich!

Lepiej do peryferyjnych regionów polarnych. Może wtedy zrobi się chłodniej??
                    • Gość: Akir Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: 212.160.130.* 21.06.02, 13:43
                      co do skoczni to kiedy tam byłem ostatnio wszystko było zagrodzone druyem
                      kolczastym i stały tabliczki : Teren Prywatny
                      • ormond Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 21.06.02, 13:49
                        O ktorej skoczni mowa? Bo jedyna jaka pamietam, to ta na Nowym Miescie, na
                        terenach targowych z ktorej tylko pozostala tylko wieza.

> co do skoczni to kiedy tam byłem ostatnio wszystko było zagrodzone druyem
                        > kolczastym i stały tabliczki : Teren Prywatny

• freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 21.06.02, 13:50
                          ormond napisał(a):

> O ktorej skoczni mowa? Bo jedyna jaka pamietam, to ta na Nowym Miescie, na
                          > terenach targowych z ktorej tylko pozostala tylko wieza.

Dokładnie o tej, ale zawsze można zbudować nową.
                          • ormond Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 21.06.02, 13:53
                            freewolf napisał(a):

> ormond napisał(a):
                            >
                            > > O ktorej skoczni mowa? Bo jedyna jaka pamietam, to ta na Nowym Miescie, na
                            >
                            > > terenach targowych z ktorej tylko pozostala tylko wieza.
                            >
                            > Dokładnie o tej, ale zawsze można zbudować nową.

Na Zwierzyncu byla tez kiedys wieza do skokow spadochronowych...

• freewolf Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 21.06.02, 14:08
                              ormond napisał(a):

> freewolf napisał(a):
                              >
                              > > ormond napisał(a):
                              > >
                              > > > O ktorej skoczni mowa? Bo jedyna jaka pamietam, to ta na Nowym Miesci
                              > e, na
                              > >
                              > > > terenach targowych z ktorej tylko pozostala tylko wieza.
                              > >
                              > > Dokładnie o tej, ale zawsze można zbudować nową.
                              >
                              > Na Zwierzyncu byla tez kiedys wieza do skokow spadochronowych...
                              >

Ja bym też chętnie widział w naszym mieście ścieżki do jazdy konnej.
                              • ralston Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 21.06.02, 15:57
                                freewolf napisał(a):

> ormond napisał(a):
                                >
                                > > freewolf napisał(a):
                                > >
                                > > > ormond napisał(a):
                                > > >
                                > > > > O ktorej skoczni mowa? Bo jedyna jaka pamietam, to ta na Nowym M
                                > iesci
                                > > e, na
                                > > >
                                > > > > terenach targowych z ktorej tylko pozostala tylko wieza.
                                > > >
                                > > > Dokładnie o tej, ale zawsze można zbudować nową.
                                > >
                                > > Na Zwierzyncu byla tez kiedys wieza do skokow spadochronowych...
                                > >
                                >
                                > Ja bym też chętnie widział w naszym mieście ścieżki do jazdy konnej.

To może jeszcze ścieżki do jazdy traktorem?
                                • sluggard Re: Kto na prezydenta Białegostoku? 21.06.02, 16:26
                                  > To może jeszcze ścieżki do jazdy traktorem?

Obok otworzymy wypożyczalnię bron i dzieciaki będą miały dodatkową atrakcję!!!
                                  • Gość: habitus Otwieracie wypożyczalnię sprzętu do blokad? IP: *.zigzag.pl 21.06.02, 16:30
                                    Nie mam czasu czytać całej dyskusji. Z wyrywkowych wypowiedzi wynika, że
                                    prezydent otwiera wypożyczalnię sprzętu do blokowania dróg. O stugębna plotko!
                                    • sluggard Re: Otwieracie wypożyczalnię sprzętu do blokad? 21.06.02, 16:52
                                      > Nie mam czasu czytać całej dyskusji. Z wyrywkowych wypowiedzi wynika, że
                                      > prezydent otwiera wypożyczalnię sprzętu do blokowania dróg. O stugębna plotko!

A o tym nie pomyślałem - Habi stokrotne dzięki za pomysł na świetny biznes.
                                      Ja chciałem tylko dzieci uszczęśliwić, co by traktorami bez sensu (tzn. bez
                                      brony) nie jeździły, ale Twój pomysł jest milion razy lepszy. W asortymencie
                                      brony, opony, tansparenty, ochraniacze (jakby policja przyjechała).
                                      • freewolf Re: Otwieracie wypożyczalnię sprzętu do blokad? 21.06.02, 18:04
                                        sluggard napisał(a):

> A o tym nie pomyślałem - Habi stokrotne dzięki za pomysł na świetny biznes.
                                        > Ja chciałem tylko dzieci uszczęśliwić, co by traktorami bez sensu (tzn. bez
                                        > brony) nie jeździły, ale Twój pomysł jest milion razy lepszy. W asortymencie
                                        > brony, opony, tansparenty, ochraniacze (jakby policja przyjechała).

I jeszcze dmuchane Leppery w różnych rozmiarach, strojach i kolorach na każdą
                                        okazję.
    • Gość: Hyacynd Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.ec.bialystok.pl 21.06.02, 14:07
      Tylko nie Jurgiel-ten facet ma fobie religijno-narodościowe i skrzętnie
      skrywane lewe interesy w firmach godezyjnych....
      • Gość: Janusz Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.irc.pl / *.home.intelcom.pl 21.06.02, 16:44
        W oświadczeniu poselskim przyznał że kupił od miasta / Białystok / działkę 500
        m2 - nie podał ceny. Jako prezydent miasta nie powinien tego robić.
        Ile działek kupili członkowie rodziny ? / nie ma obowiązku podawać /
        Pozdrawiam Janusz
        • Gość: mały Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.osiedle.net.pl 23.06.02, 08:48
          Pomysły macie wspaniałe,tyle tylko że z poprzedniej epoki.Mógłbym dorzucić
          jeszcze kilka np: stadjon do wyścigów żużlowych, tor motokrosowy, stadion
          lodowy itd.Co ma wspolnego prezydent miasta z dworcem? Włascicielem dworca i
          inwestorem jest PKP,a nie miasto.Jeśli chdzi o inne pomysły to droga jest
          następująca: Trzeba się zorganizować w klub sportowy ( pomysły dot. sportu) lub
          utworzyć w istniejących odpowiednią sekcje sportową. Znaleśc chętnych do
          uprawiania tej dyscypliny. Wstąpic do odpowiedniego związku sportowego (środki
          na szkolenie) pozyskac sponsorów na zakup sprzętu. I dopiero do miasta o
          przydzielenie w zależności od dyscypliny odpowiednich terenow lub obiektów.
          Co do deptaka na Lipowej , jest to dobry pomysł ,wymaga jednak poważnych
          studiów na temat układu komunikacyjnego miasta. I nieco innych rozwiązań
          komunikacyjnych.Np. w latach 70 był pomysł budowy lini tranwajowych.Choć ja
          uważam to za zły pomysł, ale był. Nie rozumiem jednak dlaczego miasto nie
          wykorzystuje istniejącego układu kolejowego. Który przebiega przez miasto w
          układzie pozwalającym na połączenie czterech głównych kireunków z centrum.
          • Gość: mały Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.osiedle.net.pl 23.06.02, 09:11
            Wystarczy kilka tranwaji szynowych i otwrcie połączen np: Lewickie przez
            stadion i centrum od Kurjan (okolice przyszłego lotniska) oraz Czarna
            Białostocka przez Wasilkow ,centrum , Starosielce ,Bacieczki , Fasty i
            Dobrzyniewo. I odpowiednio przystosowana komunikacja trojlebusowa i autobusowa.
            Ale miasto woli zapychac centrum samochodami, bo łupi opłaty. Nie wspomnę o
            nocnych autobusach itd.Dlaczego tego nie robią, bo uwarzają ,że mlodzierz
            powinna o 22 spać,a nie włuczyc się po pabach.To miasto potrzebuje świerzej
            krwi.A ani lewica ani prawica jej nie dostarczą
            • Gość: Emilia Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.proxy.aol.com 25.06.02, 02:30
              Do malego:
              można by tak dlugo o tramwajach,trolejbusach, metrze, kandydatach i.t.d.
              tylko blagam:kontroluj ortografię !!!!!!!!!!!
              na początek kup slownik(od tego trzeba zacząć)
              ...a potem będziemy dyskutować.
    • Gość: jerry Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.csk.pl 25.06.02, 12:19
      Gazeta zamieszcza wypowiedzi na temat kandydatów lewicy na fotel prezydenta
      Białegostoku, ale wszystkie są dziwnie stronnicze. Prawda jest taka, że lewica
      ma niezły problem z wytypowaniem naprawdę mocnego kandydata i dlatego z
      pewnością przeprowadzi prawybory. Wypowiedzi popierające Bila-Jaruzelskiego z
      pewnością były przez niego samego autoryzowane, w końcu to głównie on siebie
      popiera i przeciwstawia swoją młodość innym kandydatom. Niestety, środowisko
      lewicowej młodzieży nie poprze go, bowiem nie akceptują "nieroba", który
      zaczyna się pokazywać w mediach i wzmacniać z nimi kontakt dopiero na kilka m-
      cy od wyborów. Pewnie jak "przerżnie" wybory, to zostanie nowym dyrektorem
      Auchan - jak wieść gminna niesie. Co do Kochana, to próbując obiektywnie
      podejść widać, że żyje tą organizacją i wystawia się na pierwszą linię, bo
      chyba mu zależy. Czy to dobry kandydat na prezydenta? Nie wiem. Z pewnością
      dużo lepszy od Bila. A ostatni -Połjanowicz, jak wszyscy na lewicy wiedzą, to
      sprawdzony działacz i pracownik kilku ważnych instytucji. Czasami może zbyt
      sztywny i zasadniczy. Podsumowując, tak duża organizacja może dzięki "chwili
      prawdy" podczas oczekiwanych wyborów, zreorganizuje swoje struktury i wpuści
      trochę "świeżej, nieskażonej partyjniactwej krwi", czego wszystkim na lewicy
      życzę.
      • Gość: ptica. Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 23:19
        Ciekawe że tak mało sensownych pomysłów na kandydata , a tak wiele narzekan na
        juz zgłoszonych.Może więc ustalmy jeszcze raz jakie powinien miec kandydat
        przymioty i co musi NAM obiecac i rozpoczniemy poszukiwanie.wazne jednak bysmy
        podeszli do tego powaznie, a wiec oprócz Chatki i innych poszukajmy kandydata
        (polityka lub samorzadowca ) który spełniał by nasze nadzieje.
    • Gość: robson Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 18:09
      a co myślicie o arturze smułko?
      • Gość: Bruno Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 19:43
        Gość portalu: robson napisał(a):

> a co myślicie o arturze smułko?

Ciekawe, tylko że UW zgłosiła już Panią Ewę Bończak - Kucharczyk.
        zabacz na Ewa Bończak - Kucharczyk Prezydentem Białegostoku.

• Gość: yogi Re: Kto na prezydenta Białegostoku? IP: *.tkb.pl / *.euro-net.pl 14.08.02, 17:30
        smola, od tego baranku pochodzi nazwisko SMOLKO /jaki wyborca taki kandydat/ he
        he he

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka