ralston 25.06.02, 20:04 Kto powinien objąć funkcję po Engelu? Zaczyna się wymieniać Bońka, jako kandydata. Czy on w ogóle kiedykolwiek kogoś trenował? Kto według Was byłby najlepszym kandydatem? Zakładam, że Korea nie odda Hiddinka :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sluggard Re: Selekcjoner 25.06.02, 20:20 Z polskiego podwórka Kasperczak, albo Boniek w duecie z Wdowczykiem. Jeśli chodzi o trenerów zagranicznych, to moim zdaniem każdy szkoleniowiec przyzwoitej klasy będzie skuteczniejszy od naszych, gdyż na pewno przewietrzy kadrę. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Selekcjoner 25.06.02, 23:27 Mi się podoba Kasperczak, ale Trójka podała dziś rano, za Listkiewiczem, że nie wchodzi w grę... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Selekcjoner 26.06.02, 10:13 Za to dziś rano w Trójce, w rozmowie telefonicznej Listkiewicz powiedział, że jak ma do wyboru w sklepi dwa towary o podobnej jakości, to wybiera zawsze polski. To w kontekście ewentualnego zatrudnienia trenera z zagranicy... Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Selekcjoner 26.06.02, 11:13 To znaczyłoby, że nigdy nie brał na poważnie zatrudnienia kogoś z zachodu, bo jakoś trudno mi sobie skojarzyć jakiegoś polskiego szkoleniowca, którego można by z czystym sumieniem stawiać w jednym szeregu z zagranicznymi specjalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Selekcjoner 26.06.02, 12:24 Czy ja wiem? Kasperczak odnosił sukcesy w pracy z zagranicznymi zespołami... Nasi trenerzy są na pewno mniej znani, czy to oznacza, że przez to gorsi? Listkiewicz tak do końca nie zamykał się na rozwiązanie pod tytułem trener zagraniczny, ale raczej dawał do zrozumienia, że najpierw będą przeglądać krajowe podwórko. Mówił coś o Bońku trenującym drużyny we Włoszech i o tym jak nieraz doradzał naszym piłkarzom w Korei. Nie zdziwiłbym się, gdyby nowym selekcjonerem został viceprezes Zbigniew B. Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Selekcjoner 26.06.02, 12:29 Jeśli już mianują Bońka, to powinien on sobie dobrać doświadczoną kadrę asystentów, gdyż nie wierzę, że jest w stanie sam poprowadzić kadrę. Co do włoskich klubów, to sukcesów tam nie odniósł, wręcz przeciwnie, obie prowadzone przez niego drużyny spadły z Serie A. Mówiąc, że polskich trenerów ciężko porównywać z zagranicznymi miałem na myśli głównie system szkolenia - obcokrajowcy kończą zwykle wiele nowoczesnych kursów, które wydatnie poprawiają ich umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Selekcjoner 26.06.02, 12:32 sluggard napisał(a): > Jeśli już mianują Bońka, to powinien on sobie dobrać doświadczoną kadrę > asystentów, gdyż nie wierzę, że jest w stanie sam poprowadzić kadrę. Co do > włoskich klubów, to sukcesów tam nie odniósł, wręcz przeciwnie, obie > prowadzone przez niego drużyny spadły z Serie A. O tym Listkiewicz szeroko milczał, niestety... > Mówiąc, że polskich trenerów ciężko porównywać z zagranicznymi miałem na myśli > głównie system szkolenia - obcokrajowcy kończą zwykle wiele nowoczesnych > kursów, które wydatnie poprawiają ich umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Selekcjoner 26.06.02, 13:39 sluggard napisał(a): > jakoś trudno mi sobie skojarzyć jakiegoś polskiego szkoleniowca, którego można > by z czystym sumieniem stawiać w jednym szeregu z zagranicznymi specjalistami. To przypominam jedno nazwisko: Kazimierz Górski. Szkoda, że jest już za stary:(. Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Rals - jesteśmy sławni!!! 27.06.02, 20:27 Wiesz, że dziś w "Gazecie Białystok" umieścili cały ten wątek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Rals - jesteśmy sławni!!! 28.06.02, 09:44 sluggard napisał(a): > Wiesz, że dziś w "Gazecie Białystok" umieścili cały ten wątek!!! Uważam, że Ralston i Sluggard powinni dostać własny tokszoł. Albo przynajmniej prowadzić "Ale Plamę". Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Rals - jesteśmy sławni!!! 29.06.02, 12:29 freewolf napisał(a): > > Uważam, że Ralston i Sluggard powinni dostać własny tokszoł. Albo przynajmniej > prowadzić "Ale Plamę". Tak, ale raczej "Ale Palma..." (im odbiła). Tokszoł, w którym jednego dnia ja rozmawiam ze Sluggim, a drugiego - dla odmiany - na odwrót :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Rals 01.07.02, 12:33 To ja będę robił za Piaseckiego, a Ty zapuścisz brzuszek i odegrasz Rewińskiego, dobrze? A Chatka w stroju mongolskim będzie hostessą:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Rals 01.07.02, 13:14 sluggard napisał(a): > To ja będę robił za Piaseckiego, a Ty zapuścisz brzuszek i odegrasz Rewińskiego > , > dobrze? A Chatka w stroju mongolskim będzie hostessą:) > No - jeśli Chatka się zgodzi na bycie hostessą, to ja już zapuszczam brzuszek... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka Re: Rals i Sluggy IP: *.BIAWAR.COM.PL 01.07.02, 13:33 ralston napisał(a): > sluggard napisał(a): > > > To ja będę robił za Piaseckiego, a Ty zapuścisz brzuszek i odegrasz Rewińs > kiego> > , > > dobrze? A Chatka w stroju mongolskim będzie hostessą:) Sluggy to ty juz taki siwy jestes i brode nosisz? Biedaku to pewnie przez egzaminy u was na medycynie. > No - jeśli Chatka się zgodzi na bycie hostessą, to ja już zapuszczam > brzuszek... :)) Rals bede ci hostessa nawet bez brzuszka! Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Rals i Sluggy 01.07.02, 13:54 Nie jestem siwy, ale po prostu nie uśmiecha mi się tłuszczyk gdzie nie trzeba. To teraz tylko musimy wymyślić co taka hostessa będzie robiła; "Chatko, odsłoń..."? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka Re: Rals i Sluggy IP: *.BIAWAR.COM.PL 01.07.02, 14:11 sluggard napisał(a): > Nie jestem siwy, ale po prostu nie uśmiecha mi się tłuszczyk gdzie nie trzeba. To dobrze bo cos mi tu nie pasowalo, chyba ze bylbys wiecznym studentem! A Ralsa moge sobie wyobrazic z broda ale nie z brzuszkiem!!! Z nas trojga chetnych do programu tylko ja mam szanse na brzuszek ktory by dorwnal Rewinskeimu! > To teraz tylko musimy wymyślić co taka hostessa będzie robiła; "Chatko, > odsłoń..."? ;)Brzuszek? Znowu ktos chce bym cos z siebie zrzucila, ale wiem jak to sie skonczy bedziecie uwodzic, o palpitacje serca przyprawiac, a gdy bedzie okazja nie przyjdziecie :(((((((( :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Rals i Sluggy 01.07.02, 14:18 > Z nas trojga > chetnych do programu tylko ja mam szanse na brzuszek ktory by dorwnal Rewinskei > mu! Ale to chyba chodzi o lokatora, a nie o tłuszczyk? :) Przepraszam, program jest nadawany w godzinach popołudniowych, więc odsłaniać mogłabyś najwyżej kotarę, albo literki (jak w "Kole Fortuny"), chyba, że zrobimy wersję nocną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka Re: Rals i Sluggy IP: *.BIAWAR.COM.PL 01.07.02, 14:24 sluggard napisał(a): > > Z nas trojga > > chetnych do programu tylko ja mam szanse na brzuszek ktory by dorwnal Rewi > nskei > > mu! > > Ale to chyba chodzi o lokatora, a nie o tłuszczyk? :) Lubie slodycze ale nie tak bardzo!, a lokatora bron Boze nie chce !ciesze sie mieszkaniem samemu, brudzi to i halasuje, naczyn po sobie nie zmywa!:)))) > > Przepraszam, program jest nadawany w godzinach popołudniowych, więc odsłaniać > mogłabyś najwyżej kotarę, albo literki (jak w "Kole Fortuny"), chyba, że zrobim > y > wersję nocną... > Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Rals i Sluggy 01.07.02, 14:26 > Lubie slodycze ale nie tak bardzo!, a lokatora bron Boze nie chce !ciesze sie > mieszkaniem samemu, brudzi to i halasuje, naczyn po sobie nie zmywa!:)))) To my się chyba nie zrozumieliśmy, chodziło mi o takiego lokatora, który brudzi najwyżej pieluchy:) A wcześniej zapewnia brzuszek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka Re: Rals i Sluggy IP: *.BIAWAR.COM.PL 01.07.02, 14:37 sluggard napisał(a): > > Lubie slodycze ale nie tak bardzo!, a lokatora bron Boze nie chce !ciesze > sie > > mieszkaniem samemu, brudzi to i halasuje, naczyn po sobie nie zmywa!:)))) > > To my się chyba nie zrozumieliśmy, chodziło mi o takiego lokatora, który brudzi > > najwyżej pieluchy:) A wcześniej zapewnia brzuszek! Zrozumielismy sie doskonale!Ja o tym samym lokatorze :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Rals i Sluggy 01.07.02, 14:26 Gość portalu: chatka napisał(a): , a gdy > bedzie okazja nie przyjdziecie :(((((((( :))))))))))) > Zaraz, zaraz przecież przyjechałem... :)) Cześć Chatko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka Re: Rals i Sluggy IP: *.BIAWAR.COM.PL 01.07.02, 14:32 Hej Rals! I bardzo mnie zaskoczyles, chociaz po cichu liczylam ze bedziesz, gdzies komus odpisales, ze na pokaz "trzeba przyjechac i samemu sie o tym przekonac" To mi dalo nadzieje:) Dlatego po naszych miejscowych forumowiczach wymienialm i Ciebie. Ten pierwszy umawial sie juz od miesiaca, Akir wiadomo jako zapalony bialostocki podroznik (tak napisala o mnie dzis GW hi hi) chcialby pewnie Mongolie zobaczyc, Sluggy to nie mogl byc, bo na studenta mi nie wygladales :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Rals i Sluggy 01.07.02, 14:43 Gość portalu: chatka napisał(a): > Hej Rals! I bardzo mnie zaskoczyles, chociaz po cichu liczylam ze bedziesz, > gdzies komus odpisales, ze na pokaz "trzeba przyjechac i samemu sie o tym > przekonac" To mi dalo nadzieje:) Dlatego po naszych miejscowych forumowiczach > wymienialm i Ciebie. Ten pierwszy umawial sie juz od miesiaca, Akir wiadomo > jako zapalony bialostocki podroznik (tak napisala o mnie dzis GW hi hi) > chcialby pewnie Mongolie zobaczyc, Sluggy to nie mogl byc, bo na studenta mi > nie wygladales :) Hmmm... wydaje mi się, że napisałem "przyjść" a nie "przyjechać" - a może? - nie chce mi się szukać... A Akir był przecież - tylko się szybko ewakuował - chciałem po pokazie z nim pogadać, ale nie mogłem go już znaleźć. Zdaje się że Kuba daje mu trochę w kość. Oczy miał trochę podkrążone... Jak tam Akir nocki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka Re: Rals i Sluggy IP: *.BIAWAR.COM.PL 01.07.02, 14:45 Rals a pamietasz gdzie bylo jego zdjecie? Moze go znam, moze nawet rozmawilasmy przed pokazem? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Rals i Sluggy 01.07.02, 14:53 Chyba nie rozmawialiście, bo widziałem jak wchodził na krótko przed pokazem, kiedy ja już siedziałem i byłem dookoła obstawiony krzesełkami... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Rals - jesteśmy sławni!!! 29.06.02, 12:27 Co jakiś czas Redakcja zamieszcza w papierowym wydaniu jakieś wypowiedzi z forum. Byliśmy już w temacie futbolowym cytowani w wydaniu z 11 czerwca (wątki: Ściana płaczu... i Czteeeeryyyy zero. Pojawia się tam wiele nicków... więc Sluggy - do prawdziwej sławy - jeszcze daleko. Wszelako - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Selekcjoner 01.07.02, 19:21 A wracając do tematu. Mistrzostwa minęły, emocje ogasły. Po wakacjach zaczynają się eliminacje do Mistrzostw Europy. Pod czyją wodzą wybiegną biało-czerwoni? Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Selekcjoner 02.07.02, 12:51 Już chyba nie ma wątpliwości, że to będzie Boniek. Ciekawe tylko, kogo sobie dobierze do pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Selekcjoner 02.07.02, 12:57 Hmmm... sukcesów trenerskich, to on raczej ma niewiele, jeśli w ogóle. Organizatorsko - dobry - tylko czy to wystarczy? A w dodatku pojawia się ewidentny konflikt interesów, jeśli facet ma firmę, która żyje z zajmowania się futbolem i jednocześnie prowadzi drużynę narodową. Jestem pełen obaw... Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Selekcjoner 02.07.02, 13:26 Ja zdecydowanie też się obawiam, ale co my, biedni kibice zrobić możemy - to wyższa polityka:( Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Selekcjoner 02.07.02, 13:27 sluggard napisał(a): > Ja zdecydowanie też się obawiam, ale co my, biedni kibice zrobić możemy - to > wyższa polityka:( Czemu selekcjoner, pa angielskiemu nazywaja to funkcje team manager? (kierownik druzyny...?) Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard A jednak Boniek. 08.07.02, 09:02 Boniek został trenerem-selekcjonerem, czyli sam będzie decydował o wszystkim, boję się, że to nie wypali... wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=920483&dzial=010400 Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A jednak Boniek. 08.07.02, 09:20 Cześć Sluggy! Wiedziałem, że znajdę dzis ten wątek wyciągnięty znowu do góry. I byłem pewien, ze to Ty to zrobisz :) A co do Bońka - no cóż, pewnie trzeba zaczekać i patrzeć na efekty pracy trenerskiej. Oby były... Pozytywne oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: A jednak Boniek. 08.07.02, 10:21 Gdybym ja go nie wyciągnął do góry, to Ty byś to pewnie zrobił:) Boję się, że efekty będą mizerne, chyba, że Boniek będzie zasięgał konsultacji. Ale z drugiej strony - przed Engelem też wszyscy mówili, że nic nie osiągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A jednak Boniek. 08.07.02, 10:26 Dlatego chyba pozostaje poczekać na wyniki lub ich brak... A w międzyczasie można pokrytykować - zawsze wtedy można powiedzieć w razie czego - a nie mówiłem? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Boniek Zbigniew 08.07.02, 23:46 Wiele przychylnych nowemu selekcjonerowi komentarzy przynoszą dzisiejsze media. Właściwie zanotowałem tylko jeden stanowczy protest, oczywiście Tomaszewskiego Jana :) Pożywiom uwidzim... Odpowiedz Link Zgłoś