Dodaj do ulubionych

Nowy dyrektor TV Bialystok

05.07.02, 06:16
Czekam na komentarze tych ktorzy wiedza o TV Bialystok wszystko...
Na razie zrobilo mi sie niedobrze gdy przeczytalem ten oto fragment wywiadu z
Jackiem Popiolkiem w Kurierze:

Co dzisiaj pan sądzi na temat swojego wywiadu z gen. Wojciechem Jaruzelskim?
- Każdy dziennikarz marzy, by zrobić program z jak najciekawszą postacią.
Zaproszenie generała do programu nie było proste. Otaczało go wielu asystentów
i pomocników, ale się udało i uważam to za jedno z najważniejszych osiągnięć w
mojej karierze. Do dziś przyjaźnię się z generałem, to on również namówił mnie,
bym starał się o stanowisko dyrektora w białostockim ośrodku.

....

Tak na marginesie, to czemu takich kontrowersujnych tematow nigdy nie ma w
internetowej edycji GW?
Obserwuj wątek
    • Gość: icek Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 194.204.190.* 05.07.02, 09:56
      Nie wróżę bialostockiej TV nic dobrego. Nowy dyrektor - sądząc na podstawie
      wiadomości z prasy i samej TVB - jest obrzydliwą postacią z koszmarnej, starej
      bajki. Jego przyjaźń z generałem i "przytulanie do piersi" pana Gaińskiego -
      wicedyrektora TVB, którego prokuratura oskarżyła o niecne sprawki, jest
      najlepszą rekomendacją na to, co będzie się działo za kolejnej "szczęśliwej"
      kadencji dla lokalnej TV. Ale cóż - przyszedł sprawdzony towarzysz.....

A w lokalnej GW nie przeczyta się nic kontrowersyjnego o TVB - a dlaczego?
      Skierujcie to pytanie do red.nacz., który widać ma jakieś powody, żeby nie być
      kontrowersyjny w temacie TVB... Układy, ach układy...

A może ktoś z TVB skomentuje wybór nowego dyrektora?
      • zako3 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 05.07.02, 11:46
        Gość portalu: icek napisał(a):

> Nie wróżę bialostockiej TV nic dobrego. Nowy dyrektor - sądząc na podstawie
        > wiadomości z prasy i samej TVB - jest obrzydliwą postacią z koszmarnej, starej
        > bajki. Jego przyjaźń z generałem i "przytulanie do piersi" pana Gaińskiego -
        > wicedyrektora TVB, którego prokuratura oskarżyła o niecne sprawki, jest
        > najlepszą rekomendacją na to, co będzie się działo za kolejnej "szczęśliwej"
        > kadencji dla lokalnej TV. Ale cóż - przyszedł sprawdzony towarzysz.....
        >
        > A w lokalnej GW nie przeczyta się nic kontrowersyjnego o TVB - a dlaczego?
        > Skierujcie to pytanie do red.nacz., który widać ma jakieś powody, żeby nie być
        > kontrowersyjny w temacie TVB... Układy, ach układy...
        >
        >
        > A może ktoś z TVB skomentuje wybór nowego dyrektora?

Pytałem o J.Popiołka kolegów z TV w Szczecinie. Wspominają go raczej sympatycznie
        jako człowieka który po pierwsze zna się na dziennikarskim warsztacie. To budzi
        pewne nadzieje. Po drugie - nie lubi ponoć lizusów i to też jest optymistyczne.
        Po trzecie - ponoć daje szanse ludziom, którzy mają rzeczywiście coś do
        powiedzenia o ile chpodzi o telewizyjną twórczość ale taką przez duże "T".
        Niepokoi, niestety, podejście do sprawy "redaktora finansowego" I.Gaińskiego.
        Nowy dyrektor powinien jednak poważnie porozmawiać z ludźmi z białostockiego
        ośrodka TV na temat tego, co p. Gaiński czynił w przeszłości np. w dziedzinie
        obcinania honorariów zatrudnionym tam ludziom. Kilka pozwów w tej sprawie czeka
        na wejście na wokandę.
        • ormond Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 05.07.02, 11:50

> Niepokoi, niestety...

A to, ze wyslugiwal sie kiedys czerwonym gnidom nikogo nie niepokoi?

• Gość: redakcja Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: *.bial.gazeta.pl 05.07.02, 11:54

Zanim się sformułuje bzdurne zarzuty, należałoby przeczytać. Polecam str. 2 w
        wydaniu ogólnopolskim i str.7 w białostockim. Obie informacje przygotowane przez
        dziennikarza z B. Również w internecie, drogi Ormondzie.
        > wiadomości z prasy i samej TVB - jest obrzydliwą postacią z koszmarnej, starej
        >
        > Skierujcie to pytanie do red.nacz., który widać ma jakieś powody, żeby nie być
        >
        >

• ormond Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 05.07.02, 12:07
          Gość portalu: redakcja napisał(a):

> Gość portalu: icek napisał(a):
          >
          > Zanim się sformułuje bzdurne zarzuty, należałoby przeczytać. Polecam str. 2 w
          > wydaniu ogólnopolskim i str.7 w białostockim. Obie informacje przygotowane prze
          > z
          > dziennikarza z B. Również w internecie, drogi Ormondzie.

Rzeczywiscie, musze przeprosic droga Redakcje, przegapilem ten wywiad w waszym
          wydaniu internetowym. Trudno jednak go nazwac kontowesyjnym albo nawet
          dociekliwym. Prowadzacy wywiad nie przycisnal newego dyrektora do muru gdy ten
          chwalil poprzedniego szefa i i wtedy gdy bronil niejakiego Izydora G.

Najbardziej "ostre pytanie" nie dotyka nawet sedna sprawy, a mianwicie roli
          Popiolka w propagandzie stanu wojennego:

"Zaczynał Pan pracę w telewizji na początku lat 70., a więc w dekadzie kojarzonej
          z "propagandą sukcesu"...

- Pracowałem w Studio Telewizji Młodych. Robiliśmy głównie programy młodzieżowe,
          które zresztą regularnie były zdejmowane. Zajmowałem się przede wszystkim
          tematyką kulturalną - muzyka, teatr. Dopiero pod koniec tej dekady zająłem się
          reportażem. Czy to była "propaganda sukcesu"...?"

Ot takie glaskanie po glowce nowego prominenta... jakby Popiolek sam ukladal
          pytania, to pewnie nie wymyslilby nic innego.
        • bogo2 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 09.07.02, 13:53
          Gość portalu: redakcja napisał(a):

>
          >
          > Zanim się sformułuje bzdurne zarzuty, należałoby przeczytać. Polecam str. 2 w
          > wydaniu ogólnopolskim i str.7 w białostockim. Obie informacje przygotowane prze
          > z
          > dziennikarza z B. Również w internecie, drogi Ormondzie.

Droga redakcjo !
          W tym momencie musze podrzucic Panstwu troche nieswieze jajeczko. Fakt , ze obie
          informacje zostaly przygotowane przez dziennikarza z B nie jest zadnym
          usprawiedliwieniem. Wrecz przeciwnie.
          Juz dawno nie czulem sie tak zniesmaczony jak po przeczytaniu w bialostockim,
          internetowym dodatku GW wywiadu T.Cwikowskiego z Jackiem Popiolkiem. Dokladniej
          wlosy mi stanely deba z przerazenia, ze GW dokonuje z premedytacja manipulacji
          informacyjnej w stylu "Trybunu Ludu" z okresu stanu wojennego, gdzie jezyk sluzyl
          przede wszystkim do ukrycia, przeklamania i przewartosciowania oczywistych
          faktow. Nigdy sie tego po GW nie spodziewalem, wydawalo mi sie, ze moge liczyc
          na jakies minimum rzetelnosci zawodowej i etycznej. A tymczasem czytam co
          nastepuje :

" Zaczynal Pan prace w telewizji na poczatku lat 70., a wiec w dekadzie
          kojarzonej z "propaganda sukcesu"...

- Pracowalem w Studio Telewizji Mlodych. Robilismy glównie programy mlodziezowe,
          które zreszta regularnie byly zdejmowane. Zajmowalem sie przede wszystkim
          tematyka kulturalna - muzyka, teatr. Dopiero pod koniec tej dekady zajalem sie
          reportazem. Czy to byla "propaganda sukcesu"...?

Doswiadczenie z tak zwanej minionej epoki procentuje dzisiaj?

- Znakomicie procentuja i doswiadczenie, i umiejetnosci. Wiadomo na przyklad, ze
          zawsze sa naciski. Nic w tym zreszta zlego, politycy musza sie gdzies
          prezentowac... W latach 80. prowadzilem program publicystyczny na zywo "Czas". To
          mnie doprowadzilo do jedynego konfliktu w mojej karierze - w programie bylo za
          duzo dziennikarstwa, a za malo polityki. Musialem sie w roku 1986 pozegnac z
          posada zastepcy dyrektora I programu TVP. Dopiero w 1988 roku trafilem do TV
          Szczecin jako naczelny redaktor. To byl wtedy najgorszy osrodek w Polsce.
          Zrobilismy tam porzadna telewizje. W roku 1989 spojrzalem w lustro i
          stwierdzilem, ze gralem w innej druzynie, a teraz bedzie jeszcze inna druzyna.
          Poprosilem wiec kapitana o posadzenie mnie na lawce rezerwowych. Teraz z niej
          wstaje."

Kiedy czytam te ezotopowe zawijasy, to czuje wrecz fizyczny zapach urbanowego
          zaklamania. Nie wiem czy to kwestia bialostockich ukladow srodowiskowo-
          towarzyskich, czy tez poczucie pogardy dla czytelnikow, ktorym mozna
          wszystko..... A moze Tomasz Cwikowski , to jakis zoltodziob, ktory nie pyta, ale
          zapisuje bezkrytycznie wynurzenia J.P, nie bedac swiadomy co jest grane.
          Trudno mi w to uwierzc. Podejrzewam raczej , ze odbywa sie tu perfidna gra w
          chowanego, gra , ktorej celem jest ukrycie tego co niewygodne i co uwiera jak w
          zdzblo w oku. Bo jak inaczej wytlumaczyc fakt, ze o tym samym fakcie
          ogolnopolska "Rzeczpospolita" moze pisac tak jak ponizej:

04.07.02 Nr 154
          Byly rzecznik PRON Jacek Popiolek zostal szefem oddzialu bialostockiego TVP
          Bezpartyjny fachowiec z przeszloscia
          Jacek Popiolek zaslynal noworocznym wywiadem z szefem WRON, gen. Wojciechem
          Jaruzelskim

Jacek Popiolek, wsp¢ltw¢rca propagandowych program¢w telewizyjnych w latach stanu
          wojennego, zostal powolany na dyrektora bialostockiego osrodka TVP.
          Popiolek, muzyk wywodzacy sie ze studenckiego ruchu teatralnego, zwiazal sie z
          Telewizja Polska w 1971 roku. Pierwsze stanowisko kierownicze objal jednak
          dopiero po rozpoczeciu stanu wojennego - zostal w¢wczas wiceszefem redakcji
          publicystyki, a w 1984 roku wicedyrektorem Programu I TVP. Byl autorem kilku
          propagandowych program¢w publicystycznych, m.in. "Na zywo" i "Czasy". Zapamietano
          go takze jako wsp¢lprowadzacego - wraz z zona, prezenterka telewizyjna Bozena
          Marki - wywiadu noworocznego z szefem WRON (Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego)
          generalem Wojciechem Jaruzelskim. - Uchodzil za zdolnego, sprawnego dziennikarza,
          ale byl dyspozycyjny, robil programy jednoznacznie popierajace linie ¢wczesnych
          wladz - wspomina Barbara Rogalska, byla dziennikarka TVP.

P¢zniej Jacek Popiolek zajal sie kariera polityczna - byl w PZPR, zostal takze
          czlonkiem Rady Krajowej i rzecznikiem prasowym PRON (Patriotycznego Ruchu
          Odrodzenia Narodowego). Pod koniec lat osiemdziesiatych zdazyl jeszcze zostac
          redaktorem naczelnym osrodka TVP w Szczecinie. Od 1990 roku jest niezaleznym
          realizatorem filmowym.

Rada nadzorcza TVP powolala go na stanowisko na wniosek zarzadu TVP wiekszoscia
          jednego glosu (5:4). Poniewaz w radzie jest tylko trzech czlonk¢w rekomendowanych
          przez ugrupowania solidarnosciowe, to wynik glosowania oznacza, ze ich stanowisko
          poparl ktos z ludzi rzadzacej koalicji. - Przedstawiono nam pana Popiolka jako
          bezpartyjnego fachowca. Przeprowadzilismy z nim rozmowe, ale wszystkich szczeg¢l¢
          w sie nie dowiedzielismy. Moge tylko powiedziec, ze mielismy watpliwosci -
          powiedzial nam czlonek RN TVP Boleslaw Sulik. Dzis Jacek Popiolek obejmie
          obowiazki w bialostockim oddziale TVP. M.D.Z.

Droga redakcjo ! Dwie gazety, dwa jezyki, dwa sposoby relacji.Az dziw, ze dotycza
          tego samego czlowieka. Niestety, ale wydaje mi sie, ze w tym rozdaniu gracie
          znaczonymi kartami. A moze to nowa wykladnia "grubej kreski" anno domini 2002 ?

• ormond Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 13.07.02, 15:51
            bogo2 napisał:

> Gość portalu: redakcja napisał(a):
            >
            > >
            > >
            > > Zanim się sformułuje bzdurne zarzuty, należałoby przeczytać. Polecam str.
            > 2 w
            > > wydaniu ogólnopolskim i str.7 w białostockim. Obie informacje przygotowane
            > prze
            > > z
            > > dziennikarza z B. Również w internecie, drogi Ormondzie.
            >
            > Droga redakcjo !
            > W tym momencie musze podrzucic Panstwu troche nieswieze jajeczko. Fakt , ze obi
            > e
            > informacje zostaly przygotowane przez dziennikarza z B nie jest zadnym
            > usprawiedliwieniem. Wrecz przeciwnie.
            > Juz dawno nie czulem sie tak zniesmaczony jak po przeczytaniu w bialostockim,
            > internetowym dodatku GW wywiadu T.Cwikowskiego z Jackiem Popiolkiem. Dokladniej
            >
            > wlosy mi stanely deba z przerazenia, ze GW dokonuje z premedytacja manipulacji
            > informacyjnej w stylu "Trybunu Ludu" z okresu stanu wojennego, gdzie jezyk sluz
            > yl
            > przede wszystkim do ukrycia, przeklamania i przewartosciowania oczywistych
            > faktow. Nigdy sie tego po GW nie spodziewalem, wydawalo mi sie, ze moge liczyc
            >
            > na jakies minimum rzetelnosci zawodowej i etycznej. A tymczasem czytam co
            > nastepuje :
            >
            > " Zaczynal Pan prace w telewizji na poczatku lat 70., a wiec w dekadzie
            > kojarzonej z "propaganda sukcesu"...
            >
            > - Pracowalem w Studio Telewizji Mlodych. Robilismy glównie programy mlodziezowe
            > ,
            > które zreszta regularnie byly zdejmowane. Zajmowalem sie przede wszystkim
            > tematyka kulturalna - muzyka, teatr. Dopiero pod koniec tej dekady zajalem sie
            > reportazem. Czy to byla "propaganda sukcesu"...?
            >
            > Doswiadczenie z tak zwanej minionej epoki procentuje dzisiaj?
            >
            > - Znakomicie procentuja i doswiadczenie, i umiejetnosci. Wiadomo na przyklad, z
            > e
            > zawsze sa naciski. Nic w tym zreszta zlego, politycy musza sie gdzies
            > prezentowac... W latach 80. prowadzilem program publicystyczny na zywo "Czas".
            > To
            > mnie doprowadzilo do jedynego konfliktu w mojej karierze - w programie bylo za
            > duzo dziennikarstwa, a za malo polityki. Musialem sie w roku 1986 pozegnac z
            > posada zastepcy dyrektora I programu TVP. Dopiero w 1988 roku trafilem do TV
            > Szczecin jako naczelny redaktor. To byl wtedy najgorszy osrodek w Polsce.
            > Zrobilismy tam porzadna telewizje. W roku 1989 spojrzalem w lustro i
            > stwierdzilem, ze gralem w innej druzynie, a teraz bedzie jeszcze inna druzyna.
            > Poprosilem wiec kapitana o posadzenie mnie na lawce rezerwowych. Teraz z niej
            > wstaje."
            >
            > Kiedy czytam te ezotopowe zawijasy, to czuje wrecz fizyczny zapach urbanowego
            > zaklamania. Nie wiem czy to kwestia bialostockich ukladow srodowiskowo-
            > towarzyskich, czy tez poczucie pogardy dla czytelnikow, ktorym mozna
            > wszystko..... A moze Tomasz Cwikowski , to jakis zoltodziob, ktory nie pyta, al
            > e
            > zapisuje bezkrytycznie wynurzenia J.P, nie bedac swiadomy co jest grane.
            > Trudno mi w to uwierzc. Podejrzewam raczej , ze odbywa sie tu perfidna gra w
            > chowanego, gra , ktorej celem jest ukrycie tego co niewygodne i co uwiera jak
            > w
            > zdzblo w oku. Bo jak inaczej wytlumaczyc fakt, ze o tym samym fakcie
            > ogolnopolska "Rzeczpospolita" moze pisac tak jak ponizej:
            >
            > 04.07.02 Nr 154
            > Byly rzecznik PRON Jacek Popiolek zostal szefem oddzialu bialostockiego TVP
            > Bezpartyjny fachowiec z przeszloscia
            > Jacek Popiolek zaslynal noworocznym wywiadem z szefem WRON, gen. Wojciechem
            > Jaruzelskim
            >
            > Jacek Popiolek, wsp¢ltw¢rca propagandowych program¢w telewizyjny
            > ch w latach stanu
            > wojennego, zostal powolany na dyrektora bialostockiego osrodka TVP.
            > Popiolek, muzyk wywodzacy sie ze studenckiego ruchu teatralnego, zwiazal sie z
            > Telewizja Polska w 1971 roku. Pierwsze stanowisko kierownicze objal jednak
            > dopiero po rozpoczeciu stanu wojennego - zostal w¢wczas wiceszefem redakcj
            > i
            > publicystyki, a w 1984 roku wicedyrektorem Programu I TVP. Byl autorem kilku
            > propagandowych program¢w publicystycznych, m.in. "Na zywo" i "Czasy". Zapa
            > mietano
            > go takze jako wsp¢lprowadzacego - wraz z zona, prezenterka telewizyjna Boz
            > ena
            > Marki - wywiadu noworocznego z szefem WRON (Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego)
            >
            > generalem Wojciechem Jaruzelskim. - Uchodzil za zdolnego, sprawnego dziennikarz
            > a,
            > ale byl dyspozycyjny, robil programy jednoznacznie popierajace linie ¢wcze
            > snych
            > wladz - wspomina Barbara Rogalska, byla dziennikarka TVP.
            >
            > P¢zniej Jacek Popiolek zajal sie kariera polityczna - byl w PZPR, zostal t
            > akze
            > czlonkiem Rady Krajowej i rzecznikiem prasowym PRON (Patriotycznego Ruchu
            > Odrodzenia Narodowego). Pod koniec lat osiemdziesiatych zdazyl jeszcze zostac
            > redaktorem naczelnym osrodka TVP w Szczecinie. Od 1990 roku jest niezaleznym
            > realizatorem filmowym.
            >
            > Rada nadzorcza TVP powolala go na stanowisko na wniosek zarzadu TVP wiekszoscia
            >
            > jednego glosu (5:4). Poniewaz w radzie jest tylko trzech czlonk¢w rekomend
            > owanych
            > przez ugrupowania solidarnosciowe, to wynik glosowania oznacza, ze ich stanowis
            > ko
            > poparl ktos z ludzi rzadzacej koalicji. - Przedstawiono nam pana Popiolka jako
            > bezpartyjnego fachowca. Przeprowadzilismy z nim rozmowe, ale wszystkich szczeg&
            > cent;l¢
            > w sie nie dowiedzielismy. Moge tylko powiedziec, ze mielismy watpliwosci -
            > powiedzial nam czlonek RN TVP Boleslaw Sulik. Dzis Jacek Popiolek obejmie
            > obowiazki w bialostockim oddziale TVP. M.D.Z.
            >
            > Droga redakcjo ! Dwie gazety, dwa jezyki, dwa sposoby relacji.Az dziw, ze dotyc
            > za
            > tego samego czlowieka. Niestety, ale wydaje mi sie, ze w tym rozdaniu gracie
            > znaczonymi kartami. A moze to nowa wykladnia "grubej kreski" anno domini 2002 ?
            >
            >
            >

Oczywiscie na powyzsze to juz odpowiedzi redakcji sie nie doczekamy...
      • karta1 Re: Zapowiedź horroru!!?? 06.07.02, 11:00

>
        >
        >
        Tojest przerażające, co ten facet mówi!!! Nie wie, czy udaje wariata!!?? W jednym
        z prasowych wywiadów powiedział min. że b. dyr. K.Jóźwiak to jego dobry znajomy i
        że przyjechał tu ze "wskazówkami" od Jóźwiaka. Czyli - wiadomo o co chodzi!
        Pewnie też Jóźwiak powidział mu, że Gaiński to "dobry fachowiec"!! I że zamierza
        z nim dalej pracować!! Ludzie, albospieprzajcie stamtąd albo przemówcie nowemu
        dyrektorowi do rozumu, że decydując sie na przykład na Gaińskiego (ciekawe, co
        będzie po rozprawie sądowej przeciw niemu, bo Popiołek już zaugerował że "być
        może są to drobnostki") daje plamę już na wstępie! Nie po to Zarząd TV wyrzucał
        poprzednich dyrektorów na zbity pysk, żeby miało sie to wszystkoznów powtórzyć!!!

• Gość: ss Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: *.duna.pl / 192.168.0.* 07.07.02, 21:28
      O czym w<mała litera> piszecie o czym??
      Pytam się?? Gnoicie ludzi którzy robią dobrze
      co wY wiecie patafiany o życiu że co wyjebali być może racje kurwa mieli
      że WON co macie do dyrektorów. szacunek pchły jebane . pierdole was przez mała
      literę chuje jebane
      • karta1 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 08.07.02, 11:58
        Gość portalu: ss napisał(a):

> O czym w<mała litera> piszecie o czym??
        > Pytam się?? Gnoicie ludzi którzy robią dobrze
        > co wY wiecie patafiany o życiu że co wyjebali być może racje kurwa mieli
        > że WON co macie do dyrektorów. szacunek pchły jebane . pierdole was przez mała
        > literę chuje jebane

Prawda, że przyjemniaczek? Aż miło się czyta!!
        A propos fachowości I.Gaińskiego, o której wspomina nowy dyrektor TVB Popiołek:
        niech oceni "fachowe" posunięcie Izydora, który wydał decyzję o (przynajmniej
        częściowej) likwidacji archchiwum białostockiego ośrodka TV!
      • Gość: cytat Re: Olabogarety! IP: 195.205.214.* 08.07.02, 16:17

> że WON co macie do dyrektorów. szacunek pchły jebane . pierdole was przez mała
        > literę chuje jebane

A kto tu wpuścił tego cioła!!!???
        • Gość: Patrz IP Re: Olabogarety! IP: 212.87.10.* 15.07.02, 23:23
          Gosc portalu: cytat napisal/(a):

> Gosc portalu: ss napisal/(a):
          >
          > > O czym w<mal/a litera> piszecie o czym??
          > > Pytam sie?? Gnoicie ludzi którzy robia dobrze
          > > co wY wiecie patafiany o zyciu ze co wyjebali byc moze racje kurwa mieli
          > > ze WON co macie do dyrektorów. szacunek pchl/y jebane . pierdole was przez
          > mal/a
          > > litere chuje jebane
          >
          Czy Forumowie zwrocili uwage na adres IP tego postu? Przedsiebistwo Wielobranzowe "JARD", Al. Jana Pawla II 54, 15-703 Bialystok
      • papa11 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 24.08.02, 00:30

> że WON co macie do dyrektorów. szacunek pchły jebane . pierdole was przez
        mała
        > literę chuje jebane
        Oto, co na pytanie o amplois Jacka Popiołka, obecnego dyrektora białostockiego
        ośrodka TV odpowiedział jeden z obecnych na szczecińskim forum dyskusyjnym „GW”
        (nick – Jazzek)
        Popiołek Jacek, zimny sukinsyn, "młody zdolny" ZSMPowskiego czy inego tego typu
        pochodzenia, bawił w Szczecinie na szczęście dosyć krótko. Został tu nasłany z
        Wawy pod koniec komuny, z tego co pamiętam to w krótkim czasie zniszczył całą
        tradycję lokalnego ośrodka TV. Nawet nazwa Kronika Pomorza Zachodniego mu
        przeszkadała... Na szczęście zmieciony został przez falę przemian.
        Żyłem w błogim przeświadczeniu, że ten palant już nie funkcjonuje. Szczerze
        współczuję! Bo na nową miotłę która go wymiecie, nie ma co liczyć...
    • Gość: ss2 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: *.duna.pl / 192.168.0.* 07.07.02, 21:33
      Panie chujku michałku piekarku jebany chuju pierdolony w dupe chuju jebany w
      dupe jebany w w dupe (co powtarzam sie kutasie ) po kiego chuja sie powtarzasz
      jebusie pierdolony jesteś TRUP JUŻ
      • Gość: ptica Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 07.07.02, 21:49
        popiolek sie odezwal w koncu........
      • ormond Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 08.07.02, 02:36
        Gość portalu: ss2 napisał(a):

> Panie chujku michałku piekarku jebany chuju pierdolony w dupe chuju jebany w
        > dupe jebany w w dupe (co powtarzam sie kutasie ) po kiego chuja sie powtarzasz
        > jebusie pierdolony jesteś TRUP JUŻ

Ujawnil sie alternatywny kandydat na dyrektore TV Bialystok :)))))))))))))
        • ralston Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 08.07.02, 09:23
          Patrząc na to, jak się to środowisko wzajemnie błotem obrzuca, to kwalifikacje
          już ma. Może jak bym trochę tak potrenował, to bym się też do telewizji
          załapał :)?
          • Gość: bojar Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 212.244.27.* 08.07.02, 10:10
            O jakim mówisz środowisku? W białostockim oddziale TVP jest "środowisko".
            Czy też ci psychole inicjujący dyskusje o człowieku, który dostał jakąś szansę
            i chce ją wykorzystać jak najlepiej umie, a już Mu zazdroszczą - a jeszcze
            lepiej- zawiszczą, to ma być środowisko. W tzw." środowisku" aż się roi od
            małych, wrednych mend, takich psów ogrodnika. Nowy dyrektor na pewno nie jest
            gigantem organizacji pracy, ale ma staż, jest dziennikarzem, odważnym zresztą
            bo pakuje się w to białostockie szambo. W jedną stronę będzie go ciągnąć kuria
            biskupia w drugą nasi zakompleksieni współbratymcy białoruscy. A jeszcze "S" a
            zaraz potem SLD, "pisy" itede, itepe : wszyscy z buławami w karmanach. Biedny
            ten Popiołek. A ja się k.... musiałem urodzić w takim popieprzonym grajdole, a
            teraz nie mam do kogo wyjechać, jak nie przymierzając nowy prezes TVB.
            • Gość: koro Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 212.244.106.* 09.07.02, 13:24
              Gość portalu: bojar napisał(a):

> W białostockim oddziale TVP jest "środowisko".
              > Czy też ci psychole inicjujący dyskusje o człowieku, który dostał jakąś szansę
              >
              > i chce ją wykorzystać jak najlepiej umie, a już Mu zazdroszczą - a jeszcze
              > lepiej- zawiszczą, to ma być środowisko. W tzw." środowisku" aż się roi od
              > małych, wrednych mend, takich psów ogrodnika.

generalizowanie nie jest niestety najszczęśliwszym pomysłem. jeżeli spotkam
              pijanego osobnika w wasilkowie, to czy mam prawo twierdzić, że wszyscy mieszkańcy
              tego miasta to alkoholicy? jeżeli okradną mnie w Białymstoku to nie mogę przecież
              twierdzić, że wszyscy białostocczanie to złodzieje. tak się składa że
              przepracowałem w TVP Białystok prawie sześć lat i poznałem tu wielu wspaniałych
              ludzi. zapewniam cię, że odsetek "małych wrednych mend" jest zbliżony do średniej
              z innych zakładów pracy.
              • Gość: bojar Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 212.244.27.* 09.07.02, 14:02
                Masz rację Koro.Pardon! A co do "środowiska" - pozostanę przy swoim zdaniu:
                nie ma, nie było, może będzie...( w IV Tysiącleciu). A "nowemu dyrektorowi"
                chrześcijańskie, staropolskie, dobrosąsiedzkie: wsiewo charoszowo, żeby miał
                tyle rozwagi, ile lat pracuje w tv.
              • Gość: jacek Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 212.244.27.* 09.07.02, 22:07
                Gość portalu: koro napisał(a):
                > generalizowanie nie jest niestety najszczęśliwszym pomysłem. jeżeli spotkam
                > pijanego osobnika w wasilkowie, to czy mam prawo twierdzić, że wszyscy mieszkań
                > cy
                > tego miasta to alkoholicy? jeżeli okradną mnie w Białymstoku to nie mogę przeci
                > eż
                > twierdzić, że wszyscy białostocczanie to złodzieje. tak się składa że
                > przepracowałem w TVP Białystok prawie sześć lat i poznałem tu wielu wspaniałych
                >
                > ludzi. zapewniam cię, że odsetek "małych wrednych mend" jest zbliżony do średni
                > ej
                > z innych zakładów pracy.

Fakt, koro to nie jest "mała, wredna menda"! To jest "duża, wredna menda"! Po
                weryfikację odsyłam do dziennikarzy TVB!
      • Gość: xyz Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: *.adminpan.waw.pl / 10.1.3.* 08.07.02, 11:21
        Jesli wszyscy ludzie zwiazani z TVB reprezentuja TAKI poziom, to nawet Jóźwiak
        jest dla nich za dobry
      • Gość: michalp Re: TRUP odpowiada!!! IP: 195.205.214.* 08.07.02, 11:51
        Gość portalu: ss2 napisał(a):

> Panie chujku michałku piekarku jebany chuju pierdolony w dupe chuju jebany w
        > dupe jebany w w dupe (co powtarzam sie kutasie ) po kiego chuja sie powtarzasz
        > jebusie pierdolony jesteś TRUP JUŻ
        No cóż, mimo, że jestem "TRUP JUŻ" - odpowiadam: ...a właściwie - nie zniżę się
        do odpowiedzi! Tylko mam jedno pytanie: "ch..." - to rozumiem, bo mnie nie lubisz
        panie A, ale czemu "pier..."???

• majtek1 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 14.07.02, 13:16
      Ormond nie bądź taki śnieżnobiały, najłatwiej jest komuś zarzucić ze jest
      komuch bo był dyspozycyjny w 1980 roku. Odpowiedz czy Ty wtedy byłeś odważny???
      Pochwal się na forum co Ty zrobiłeś? Jak walczyłeś z sytemem? Ile jest nowych
      miejsc pracy dzięki Twojej postawie???? Nie ma co chowac głowy w piasek ale
      dzisiaj podstawowe marzenie ludzi w tym mieście to mieć stałą pewną pracę,
      dopiero na drugim miejscu jest satysfakcja finansowa i osobista. A wracając do
      TVB - wystarczy przy dobrej pogodzie przejść się nad Białkę w okolicach posesji
      Adularu aby spotkać kwiat dziennikarstwa białostockiego (raczej przekwitnięty -
      bo najczęściej na rauszu). Wszystko kisi się we własnym sosie, większość
      traktuje to jak przechowalnię lub trampolinę aby wybić się z tego grajdoła.
      Smutne............ niestety.
      • ormond Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 14.07.02, 13:50
        Powiem tylko tyle ze nigdy nie bylem czlonkiem PZPR. W stanie wojennym nie
        zapisalem sie do PRON-u. Nie bylem na uslugach narzuconej narodwi wladzy, nie
        zajmowalem sie indoktrynacja spoleczenstaw ani opluwaniem tych, ktorzy wtedy
        siedzieli w wiezieniach i internatach. Tyle o mnie i to musi ci wystarczyc.

Popiolek robil to wszystko i to do samego konca czyli do 1990. Byc moze to juz
        dzisiaj nie robi to na tobie tak wielkiego wrazenia, ale w moim odczuciu,
        czlowiek, dziennikarz, ktory kiedys zaprzedal sie rezymowi zwalczajacemu wlasny
        narod, ktorego aktywnosc zawodowa to bylo propagowanie klamsta i prymitywnej
        idoktrynacji, nie powinien zostac szefem PUBLICZNEJ (czyli nas wszystkich)
        telewizji. Tego wymagalaby zwykla przyzwoitosc: ludzka, zawodowa, obywatelska.
        • majtek1 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 14.07.02, 14:28
          ormond napisał:

> Powiem tylko tyle ze nigdy nie bylem czlonkiem PZPR. W stanie wojennym nie
          > zapisalem sie do PRON-u. Nie bylem na uslugach narzuconej narodwi wladzy,
          nie
          > zajmowalem sie indoktrynacja spoleczenstaw ani opluwaniem tych, ktorzy wtedy
          > siedzieli w wiezieniach i internatach. Tyle o mnie i to musi ci wystarczyc.
          >
          > Popiolek robil to wszystko i to do samego konca czyli do 1990. Byc moze to
          juz
          >
          > dzisiaj nie robi to na tobie tak wielkiego wrazenia, ale w moim odczuciu,
          > czlowiek, dziennikarz, ktory kiedys zaprzedal sie rezymowi zwalczajacemu
          wlasny
          >
          > narod, ktorego aktywnosc zawodowa to bylo propagowanie klamsta i prymitywnej
          > idoktrynacji, nie powinien zostac szefem PUBLICZNEJ (czyli nas wszystkich)
          > telewizji. Tego wymagalaby zwykla przyzwoitosc: ludzka, zawodowa,
          obywatelska.
          >
          Jak każdy obywatel masz prawo mieć swoje oczekiwania wzgledem pubilcznej
          telewizji utrzymywanej z twego abonamentu. Szanuję to. co zas do wczesniejszego
          wątku to chciałbym Ci zwrócić uwagę, że ja tam nie pytałem czego nie zrobiłeś,
          tylko o to co zrobiłeś wtedy i co robisz dzisiaj dla tego kraju i ludzi którzy
          Ciebie otaczają???? Może gdy odpowiesz na to pytanie, wtedy trochę się
          zastanowisz zanim wyrzucisz kogoś poza nawias. Łatwo jest widzieć słabość
          innych trudniej samemu się czymś pochwalić. Łatwo i przyjemnie być romantykiem
          z głową w chmurach, trudniej być pozytywistą w codziennym życiu. Sądziłem po
          Twoich wczesniejszych wypowiedziach że pochwalisz się tu swoimi sukcesami nie
          jako zarozumialec, ale jako żywy przykład i wzór do nasladowania dla innych.
          Pozdrawiam.
          • ormond Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 14.07.02, 14:58

> Jak każdy obywatel masz prawo mieć swoje oczekiwania wzgledem pubilcznej
            > telewizji utrzymywanej z twego abonamentu. Szanuję to. co zas do
            wczesniejszego
            >
            > wątku to chciałbym Ci zwrócić uwagę, że ja tam nie pytałem czego nie
            zrobiłeś,
            > tylko o to co zrobiłeś wtedy i co robisz dzisiaj dla tego kraju i ludzi
            którzy
            > Ciebie otaczają???? Może gdy odpowiesz na to pytanie, wtedy trochę się
            > zastanowisz zanim wyrzucisz kogoś poza nawias. Łatwo jest widzieć słabość
            > innych trudniej samemu się czymś pochwalić. Łatwo i przyjemnie być
            romantykiem
            > z głową w chmurach, trudniej być pozytywistą w codziennym życiu. Sądziłem po
            > Twoich wczesniejszych wypowiedziach że pochwalisz się tu swoimi sukcesami nie
            > jako zarozumialec, ale jako żywy przykład i wzór do nasladowania dla innych.
            > Pozdrawiam.

Masz racje mowiac ze "masz prawo mieć swoje oczekiwania wzgledem pubilcznej
            telewizji utrzymywanej z twego abonamentu". Mylisz sie jedank sugerujac, ze
            mam takie prawo tylko i wylacznie jesli sam jestem czysty jak lza i na dodatek
            musze sie jeszcze pochwalic swoimi dokonaniami.
            Otoz nie. Mam prawo do tego aby przyzwoici ludzi obejmowali wysokie stanowiska
            bo takie sa reguly gry demokratycznego, obywatelskiego spoleczenstwa. Ktos kto
            splamil sie w przeszlosci nie powinien byc brany pod uwage dlatego, ze
            piastujac wysokie stanowisko staje sie ELITA tego spoleczenstwa. Ja nawet moge
            byc drobnym zlodziejaszkiem i w wolnych chwilach bic zone, jednak to nie zmieni
            faktu, ze wciaz mam prawo oczekiwac, ze osoby na wysokich stanowiskch
            panstwowych sa ludzmi "nieskazitalnego charakteru" i "godnymi zaufania".
            Niestety tego nie da sie powiedziec o J. Popiolku.
            • majtek1 Re: Nowy dyr. TVB a bicie żony 14.07.02, 15:21
              Czy to nie jest tak: Ormond ukaraść krowę dobrze, Ormondowi ukraść krowę źle,
              bardzo źle. Twierdzisz że nie musisz się starać, ale masz prawo wymagać. A
              gdzie biblijna hitoria z synem marnotrawnym, czy jeśli ktoś raz się pobrudził
              to ma już plamę na całe życie???? Nie ma szansy na poprawę, zmianę itp. Czyli
              ty masz prawo oceniać ale sam nie chcesz poddać się ocenie. Wygląda to na
              niezłe rozdwojenie jaźni. Kogo widzisz w lustrze przy goleniu? Tego co Ukradł
              czy tego któremu ukradli??? Oczywiście bez urazy to tylko przenośnia. Siebie
              łatwo wytłumaczyć z drobnych świństewek, ale innych od razu trzeba stawiać pod
              pręgierzem???? Zwłaszcza że są to osoby publiczne, ELITA (może?). Czy tak
              powinno być????
              • ormond Re: Nowy dyr. TVB a bicie żony 14.07.02, 15:28

> pręgierzem???? Zwłaszcza że są to osoby publiczne, ELITA (może?). Czy tak
                > powinno być????

Dokladnie. Tak wlasnie powinno byc. Gdy sie dolacza do elit, to sie oczekuje,
                ze spoleczenstwo bedzie sie ci dokladnie przygladalo (wlaczajac w to przeszlosc
                delikwenta). Trzeba tez byc przygotowanym, ze za to co sie robi (zrobilo)
                trzeba zdac spraw i zaplacic jakas cene. W spoleczenstwach z dluga tradycja
                demokratyczna jest to oczywiste, w Polsce, niestety, jeszcze nie.
                • majtek1 Re: Nowy dyr. TVB a bicie żony 14.07.02, 15:33
                  Czyli wg Ciebie, jak ktoś chce być biskupem w cerkwi, to może mieć tuzin
                  kochanek, ale nie może mieć żony, bo to mu zamknie drogę do tego stanowiska?????
                  I wtedy też będzie ok? A jak jest z tym Twoim kolegą z lustra???? Widzę że się
                  ślizgasz i wybierasz tylko pasujące Ci wątki. Pozdfrawiam i dziękuję za miłą
                  konwerasację. Chętnie kiedys tu wrócę.
                  • ormond Re: Nowy dyr. TVB a bicie żony 14.07.02, 15:53
                    >Pozdfrawiam i dziękuję za miłą
                    > konwerasację. Chętnie kiedys tu wrócę.

Wzajemnie. I do milego!
        • bogo2 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 14.07.02, 15:50
          ormond napisał:

nie
          >
          juz
          >
          wlasny
          >
          obywatelska.
          >

ormond napisał:

nie
          >
          juz
          >
          wlasny
          >
          obywatelska.
          >
          Ormond ma racje. Problem Popiolka to problem wiarygodnosci instytucji
          publicznych III RP. Gdyby Popiolek zostal szefem prywatnej TV, to nic nam do
          tego; ocena kwalifikacji zawodowych i etycznych bylaby prywatna sprawa
          Popiolka i jego pracodawcow. Mowimy jednak o instytucji publicznej III RP,
          ktorej ustroj i kostytucja sa calkowicie sprzeczne z PRL,- panstwem
          totalitarnej dyktatury, ktoremu Popiolek swiadomie i do konca sluzyl.
          Mowimy rowniez o wiarygodnosci TV.
          Jezeli uznamy na NORMALNE, ze na czele PUBLICZNEJ TV staje czlowiek, ktorego
          kariere zawodowa okresla klamstwo, dyspozycyjnosc I serwilizm polityczny, to
          tym samym wyrazamy zgode na to aby PUBLICZNA TV ponownie stala sie tym czym
          byla w czasach PRL; narzedziem politycznej indoktrynacji. Jezeli tak, to
          III RP=PRL, a SIERPNIA nie bylo
          • majtek1 Nowy dyrektor TV Bialystok - do bogo2 14.07.02, 16:05
            Miałem już zwiać z sieci ale nie moge tego pozostawić bez komentarza. Nie znam
            Popiołka i nie dlatego zajmuję takie stanowisko, że to jakiś mj brat lub swat.
            Ale oceny nie są takie proste. Ormond pozostawił w milczeniu wszystkie moje
            pytania skierowane wprost do niego. Odbiegając od TVB. Jak należy odpowiedzieć
            na pytanie: Pułkownik Kukliński to bohater czy zdrajca????? Nie ma takich
            prostych odpowiedzi i ocenianie człowieka po tym, że kiedyś miał wywiad z
            generałem, czy że uczciwie powiedział że odszedł bo nie widział możliwością
            współpracy z nową formacją polityczną. Co wiemy o tym człowieku przez te 12
            lat???? Czy tak łatwo się skreśla ludzi???? Raczej retoryczne (chyba) te
            pytania.
            • Gość: pks Re: Nowy dyrektor TV Bialystok - do bogo2 IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.1.* 14.07.02, 17:06
              majtek1 napisał:

Co wiemy o tym człowieku przez te 12
              > lat???? Czy tak łatwo się skreśla ludzi???? Raczej retoryczne (chyba) te
              > pytania.

Ale tu nie chodzi o to co ten facet robił przez ostatnie 12 lat. Tylko że był
              kimś mało przyjemnym dużo wcześniej. A tak to już właśnie jest, że jak ktos
              jest mało przyjemny, to później do niego zaufania nie ma. Dużo się trzeba
              napracować, aby pludzie znów nabrali do kogos sympatii. No właśnie! A co robił
              pan Popiołek przez ostatnie 12 lat? Jak sam stwierdził w wywiadach dla
              lokalnych gazet - siedział na ławce rezerwowych. I teraz rządząca ekipa go z
              tej ławki wezwała. To przecież śmiechu warte jest - do władzy dochodzi ekipa
              SLD i nagle powracają upiory przeszłości. Uważasz majtku że to w porządku? A
              wypowiedź pana Popiołka (również dostępna w gazetach) że wysoko sobie ceni jako
              fachowca dyrektora Izydora Gaińskiego? No przecież przeciwko temu panu toczy
              się postepowanie prokuratorskie, zarzut - niegospodarność. No to jak? Czy nie
              powinno być czasem tak, że do czasu wyjaśnienia sprawy, dyrektor powinien być
              zawieszony w pełnieniu obowiązków? A tu tymczasem laurka wspaniałegpo
              fachowca! I wszystko publicznie, jawnie i bez strachu. A wiesz dlaczego? Bo
              tam na górze są koledzy którzy pilnują, aby panu Popiołkowi i panu Gaińskiemu
              nic się nie stało. Mysłisz że kryją ich za darmo? Że kiedy zbliżą się wybory
              czy inna partyjna przewałka - nie zostanie wystawiony rachunek?
              • Gość: vvi Nowy- STARY dyrektor TV Bialystok - do bogo2 IP: 212.33.82.* 16.07.02, 21:42
                zgadzam się w 200%
              • Gość: gość2 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok - do bogo2 IP: 212.244.27.* 20.07.02, 22:43
                Gość portalu: pks napisał(a):

> majtek1 napisał:
                >
                > Co wiemy o tym człowieku przez te 12
                > > lat???? Czy tak łatwo się skreśla ludzi???? Raczej retoryczne (chyba) te
                > > pytania.
                >
                > Ale tu nie chodzi o to co ten facet robił przez ostatnie 12 lat. Tylko że był
                > kimś mało przyjemnym dużo wcześniej. A tak to już właśnie jest, że jak ktos
                > jest mało przyjemny, to później do niego zaufania nie ma. Dużo się trzeba
                > napracować, aby pludzie znów nabrali do kogos sympatii. No właśnie! A co
                robił
                >
                > pan Popiołek przez ostatnie 12 lat? Jak sam stwierdził w wywiadach dla
                > lokalnych gazet - siedział na ławce rezerwowych. I teraz rządząca ekipa go z
                > tej ławki wezwała. To przecież śmiechu warte jest - do władzy dochodzi ekipa
                > SLD i nagle powracają upiory przeszłości. Uważasz majtku że to w porządku? A
                > wypowiedź pana Popiołka (również dostępna w gazetach) że wysoko sobie ceni
                jako
                >
                > fachowca dyrektora Izydora Gaińskiego? No przecież przeciwko temu panu toczy
                > się postepowanie prokuratorskie, zarzut - niegospodarność. No to jak? Czy nie
                > powinno być czasem tak, że do czasu wyjaśnienia sprawy, dyrektor powinien być
                > zawieszony w pełnieniu obowiązków? A tu tymczasem laurka wspaniałegpo
                > fachowca! I wszystko publicznie, jawnie i bez strachu. A wiesz dlaczego? Bo
                > tam na górze są koledzy którzy pilnują, aby panu Popiołkowi i panu Gaińskiemu
                > nic się nie stało. Mysłisz że kryją ich za darmo? Że kiedy zbliżą się wybory
                > czy inna partyjna przewałka - nie zostanie wystawiony rachunek?
                Zgadzam się, jak najbardziej! Tylko... czy to nie jest zbyt piękne marzenie,
                żeby stało się prawdziwe??? To już bym się pomodlił "w intencji", chociaż
                wierzę tylko w to, że Olimpiada zdarza się raz na 4 lata! A skąd moje kolejne
                wątpliwości? Otóż nowy dyrektor już dał przedsmak tego, co się będzie działo w
                białostockiej telewizji. Na zebraniu z zespołem „Obiektywu” zapowiedział wszem
                i wobec, że na pewno znajdzie laskę dynamitu na związkowców. Wcześniej nieco,
                podczas swej wizyty w B-stoku wiceprezes centrali TVP – Skoczek powiedział, że
                b. dyr. Jóźwiak tak naprawdę rozchorował się ciężko przez związkowców oraz że
                dzięki Izydorowi G., pełniącemu do czasu nastania Popiołka obowiązki dyrektora
                (nie używam nazwiska, gdyż nie pozwala na to interesujący się nim prokurator)
                zespół „Obiektywu” osiągnął szczyty dziennikarskiej sprawności i dostał
                nagrodę, którą on właśnie przywiózł z centrali.
                Ludzie – rzeczywiście nie zanosi się na lepsze w białostockiej TV. Nowy
                dyrektor przyjechał z dokładnymi wskazówkami od Jóźwiaka, kogo ma upierdzielić,
                docenia wysoką jakość „fachowości” Izydora G., któremu wymiar sprawiedliwości
                koło dupy się kręci, miernoty, które w okresie „bezkrólewia” zaczęły włazić
                w „de” ludziom, gnębionym dotychczas przez Jóźwiaka, znów poczuły się pewnie i
                niezagrożenie...
                Nie ma się co łudzić – tu sięgnie postęp dna, ale zawsze jeszcze wtedy można
                będzie usłyszeć pukanie od spodu.
          • Gość: bojar Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 212.244.27.* 22.07.02, 09:57
            Te Ormond, a ja byłem członkiem PZPR podobnie jak setki tysięcy uczciwie
            pracujących ludzi. Byłem także -palancie- działaczem zarówno młodzieżowym jak i
            później partyjnym. Mówię "palancie", bo takich bohaterów, którzy to w pas
            kłaniali się ówczesnym sekretarzom, a dzisiaj w d. włazą plebanom, a "nigdy nie
            byłem" w PZPR jest coraz więcej. A ja nigdy nie byłem w "S" , i to dlatego, że
            jak szczury z tonącego okrętu tak uciekali z tamtej partii różni ludzikowie,
            których na codzień nie akceptowałem. Kiedyś - jak trafnie zauważyła moja
            znakomita koleżanka Ł. - rządzili pachoły; dzisiaj ich synowie - no, córy też
            znakomicie dają sobie radę w tej popieprzoneju polskiej rzeczywistości. I nie
            chodzi mi- broń Boże!- o samo SLD lecz o większość: od prawa do lewa. Przypatrz
            się rzeczenikom prasowym miasta, naczelnemu "Gazety w B." i całej ogromnej
            sforze tych od czystości ideałów. A Popiołek, normalny facet, który wreszcie
            bez rewolucji, kompetentnie, spokojnie może wziąć się do pracy, przez jakiegoś
            Ormonda, zakompleksionego, zambicjami facia jest ustawiany w pozycji worka
            treningowego. Człowieku, walnij się piętami w d...Rób to na czym się najlepiej
            znasz. Chyba, że jest to destrukcja którą nadal ćwiczą ci , którzy to się nie
            załapali na różne synekury, stołki, zaszczyty. Co za pieprzone państwo i jego
            ludek - nie daj Bóg -boży...
            • ormond Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 22.07.02, 14:20
              Towarzyszu Bojar, zecze wam powodzenia w pracy i zyciu osobistym wraz ze
              wszystkimi "uczciwymi" bylymi czlonkami PZPR.

Oczywiscie byliscie tym czlonkiem z powodow ideowych, wierzyliscie w przewodnia
              role partii, historyczna role ZSRR, zwyciestwo swiatowej rewolucji i rychly
              upadek imperializmu. Dopiero pozniej, gdy z dokumentow partyjnych
              dowiedzialiscie sie bledach i wypaczeniach, dostaliscie olsnienia i zostaliscie
              prawdziwym socjaldemokrata. A tu patrzcie, taki zapluty karzel reakcji,
              warchol, syjonista, element antysocjalistyczny, pacholek CIA, wrog klasy
              robotniczej na uslugach imperializmu - Ormond - wciaz bruzdzi.

Kiedys to byscie wiedzieli jak z takimi robi sie porzadek.
              • Gość: bojar Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 212.244.27.* 22.07.02, 20:12
                Zwyczajny dupek. Pa,pa...
                • ormond Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 23.07.02, 03:46
                  Mocne leninowskie slowo towarzyszu Bojar! Dzieki!

> Zwyczajny dupek. Pa,pa...
            • Gość: gość2 Czy komuch to świnia? IP: 212.244.27.* 22.07.02, 19:43
              Odpowiadam bojarowi a właściwie - podpisuję się pod tym, co tu stwierdził:
              również należałem do PZPR, na studiach byłem w "nieprawidłowej" organizacji, bo
              w SZSP. I co z tego! Masz rację, że ormond niezdrowo się podnieca i że
              przemawia przez niego (nie wiadomo czemu, chyba zbyt młody, żeby zrozumieć!)
              ukształtowana przez ostatnie czasy swego rodzaju "urawniłowka" - jeśli ktoś
              należał do pAPZ to znaczy, że kawał sukinsyna! Idąc dalej tym tokiem - kto
              maturę zdawał w "niesłusznych" czasach i studia kończył w takowych - to też
              znaczy, że wymagają one nostryfikacji przez obecnym (tylko - jakim!!??)
              trybunałem?
              To, że Popiołek robił wywiad z Jaruzelskim, to mnie wali. Może musiał, żeby nie
              wylecieć z roboty?! Ale że obecnie stał się neofitą, z którego wyłazi
              skurwysyn - to mnie doprowadza do permanentnej irytacji i wibracji całego
              ciała! Nieważne, w jakim ustroju i z jakiego koloru legitymacją - jeśli
              cżłowiek jest cham, chomąt, łachudra i wół to nie pomoże żadne farbowanie!
              Pezciwnie - wtedy rzeczywiste motywacje i cechy charakteru z człowieka wyłażą
              jak szydło z wora. O jedno można Popiołka oskarżyć: że jest dyspozycyjny. Być
              może to efekty wychowania w poprzednim ustroju? Ktoś taki zawsze da dupy w imię
              pełniejszego portfela i gówno go obchodzą tzw. zdolności dziennikarzy, którymi
              ma kierować (lub - których ma powypieprzać z roboty, bo tak kazała centrala)a
              ważne są jedynie wytyczne. I dzięki takiemu postępowaniu niestety - może
              urzędasem będzie i dobrym, ale dziennikarz z niego w takiej sytuacji jak w
              mysiej pizdy walizka! Możew i fachowiec, ale cham prosty!
              • ormond Re: Czy komuch to świnia? 23.07.02, 03:32
                Ormond sie niezdrowo nie podnieca. Co wiecej Ormond doskonale rozumie, ze mozna
                bylo byc w PZPR i pozostac uczciwym czlowiekiem, tyle, ze ci uczciwi, poczuwaja
                sie do pewnej odpowiedzialnosci jaka z przynaleznosci do tej organizacji wynika
                i nie udaja, ze wlasciwie to nie ma sprawy.
                Uczciwi ludzie, umieja kiedy trzeba, powiedziec przepraszam, jak chocby Bujak
                za Solidarnosc, chociaz akurat Bujak mial duzo mniej powodow do przepraszania
                niz niektorzy "uczciwi" partyjni.

O jakim trybunale / nostryfikacji mowisz? W kraju gdzie prezydent i premier sa
                z "waszej" formacji. Bez przesady, krzywda wam sie nie dzieje.

Zupelnie nie chcecie zauwazyc o co tutaj chodzi. Facet, ktory kiedys zajmowal
                sie indoktrynacja, klamstwem, nachalna propaganda, nie moze stac na czele
                panstwowych, demokratycznych mediow bo jest NIEWIARYGODNY. Ponial. Tylko tyle.
                (chyba, ze zaczniecie mnie przekonywac, ze on w to wszystko wierzyl i robil to
                dla idei. Nie nie wierze, ze moglibyscie w cos takiego wierzyc, przeciez wiecie
                doskonale jak to wtedy bylo...)
                • Gość: gość2 Re: ormond - racja częściowa IP: 212.244.27.* 23.07.02, 11:36
                  ormond napisał:
                  > O jakim trybunale / nostryfikacji mowisz? W kraju gdzie prezydent i premier
                  sa z "waszej" formacji. Bez przesady, krzywda wam sie nie dzieje.
                  Zupelnie nie chcecie zauwazyc o co tutaj chodzi. Facet, ktory kiedys zajmowal
                  sie indoktrynacja, klamstwem, nachalna propaganda, nie moze stac na czele
                  panstwowych, demokratycznych mediow bo jest NIEWIARYGODNY. Ponial. Tylko tyle.
                  chyba, ze zaczniecie mnie przekonywac, ze on w to wszystko wierzyl i robil to
                  dla idei. Nie nie wierze, ze moglibyscie w cos takiego wierzyc, przeciez wiecie
                  doskonale jak to wtedy bylo...)
                  Jeśli ktoś był w partii to wcale nie znaczy, że siedział u żłobu i dalej ma się
                  jak pączek w maśle! Są tacy, którzy jednak (co nie chce Ci się w pale
                  pomieścić) wierzyli, bo nie zaprzeczysz, że założenia, przynajmniej
                  niektóre, "niesłusznego" ustroju, były o'courant. Wielu tych ludzi siedzi dziś
                  na bezrobociu, ledwie wiążąc koniec z końcem.
                  Niestety - spieprzyli (podobnie jak w przypadku Solidarności) ludzie, którzy
                  się do tego żłobu dorwali i chcieli się jak najszybciej nachapać kosztem nas
                  wszystkich. Nie wszyscy byli indoktrynerami, nie każdy parał się kłamstwem i
                  oszukiwaniem ludzi ale wielu z nich to weszło w krew, wielu było sk...synów i
                  takimi pozostali. Zgadzam się z Tobą, że w konkretnym wypadku Popiołka masz
                  rację - zostało w nim dużo z palanta a właściwie - sam palant! Swoją
                  niewiarygodność podkreślił pierwszymi poczynaniami i odzywkami, skoro tylko
                  zjawił się w Białymstoku. Nie masz jednak racji, przypisując podobne cechy ad
                  gremium wszystkim członkom partii, wśród których jest naprawdę dużo ludzi
                  porządnych i uczciwych.
                  Pozdrowienia: gość2
                  • ormond Re: ormond - racja częściowa 23.07.02, 14:26
                    Mysle, ze sie w kilku punktach rzeczywiscie zgadzamy i to jest najwazniejsze.
                    Byc moze nie wyrazilem sie dosyc jasno, ale nie przypisywalem tych samych cech
                    calemu gremium bylych czlonkw PZPR. Sadze jednak, ze przynaleznosc do tej
                    organizacji niesie w sobie pewna odpowiedzialnosc za temten czas - i nie idzie
                    mi tu o weryfikacje / trybunaly, raczej o sens moralny tego slowa. Zreszta
                    dzisiaj, po tylu juz latach, o tej odpowiedzialnosci powinni zaczac myslec i
                    ci, ktorzy byli po drugiej stronie barykady, no ale to juz inna historia...
                    • Gość: gość2 Re: ormond - racja częściowa IP: 212.244.27.* 23.07.02, 20:42
                      ormond napisał:

> Mysle, ze sie w kilku punktach rzeczywiscie zgadzamy i to jest najwazniejsze.
                      > Byc moze nie wyrazilem sie dosyc jasno, ale nie przypisywalem tych samych
                      cech
                      > calemu gremium bylych czlonkw PZPR. Sadze jednak, ze przynaleznosc do tej
                      > organizacji niesie w sobie pewna odpowiedzialnosc za temten czas - i nie
                      idzie
                      > mi tu o weryfikacje / trybunaly, raczej o sens moralny tego slowa. Zreszta
                      > dzisiaj, po tylu juz latach, o tej odpowiedzialnosci powinni zaczac myslec i
                      > ci, ktorzy byli po drugiej stronie barykady, no ale to juz inna historia...
                      No, właśśnie...
                      Szacunek - gość2
                      • Gość: TeleWizjer Dyrektor? IP: 212.87.10.* 24.07.02, 01:19
                        Ludzie, otworzcie oczy.Centrala juz prawie od poczatku powolania osrodka miala zamiar go zlikwidowac. Gdybustawa, stalm. Cimoszewicz (ojciec TV Bialystok) po wielu atakach na swoja osobe (nie bez udzialu bialostockich dziennikarzy) odpuscil spawe menenatu nad osrodkiem. Tak czy owak sprawa likwidacji OTV w Bialymstoku jest kwestia czasu. Kolejni jego dyrektorzy maja zadanie (oczywiscie o tym nic nie wiedza) przedstawic w zlym swietle zarowno mozliwosci, kadre oraz potencjalny sens istnienia OTV Bialystok. W rezultacie nastapi likwidacja, ew. przeniesienie do Olsztyna
                        • papa11 Re: Dyrektor? 24.07.02, 12:48
                          Gość portalu: TeleWizjer napisał(a):

> Ludzie, otworzcie oczy.Centrala juz prawie od poczatku powolania osrodka
                          miala
                          > zamiar go zlikwidowac. Gdybustawa, stalm. Cimoszewicz (ojciec TV Bialystok)
                          po
                          > wielu atakach na swoja osobe (nie bez udzialu bialostockich dziennikarzy)
                          odpus
                          > cil spawe menenatu nad osrodkiem. Tak czy owak sprawa likwidacji OTV w
                          Bialymst
                          > oku jest kwestia czasu. Kolejni jego dyrektorzy maja zadanie (oczywiscie o
                          tym
                          > nic nie wiedza) przedstawic w zlym swietle zarowno mozliwosci, kadre oraz
                          poten
                          > cjalny sens istnienia OTV Bialystok. W rezultacie nastapi likwidacja, ew.
                          przen
                          > iesienie do Olsztyna
                          To po jaką cholerę była ta cała polka, zawracanie dupy, robienie smaku
                          telewidzom i dziennikarzom 9oraz "dziennikarzom"?!). I kto za to, k... weźmie w
                          dupę!? Jak znam życie - kolejny dyrektor weźmie premięę za rozpierdolenie tego
                          wszystkiego do końca! Amen!!!
                        • Gość: ARR Re: Dyrektor? IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 16:49
                          Hmmm.... no cóż! Tego można było się spodziewać od dawna!
                          Dla wielu osób - w tym i w samym Białymstoku - obecność w naszym mieście i w
                          naszym województwie Oddziału TVP SA jest niewygodna!
                          A to, że sprawa Ośrodka i wszelkich zmian w nim - niestety - w większości na
                          niekożyść, rozgrywa się na różnych płaszczyznach - to normalne!
                          to, że obecnie OTVP Białystok to sprzeczność interesów paru grup i
                          konkretnych "układów" wewnętrznych i zewnętrznych - to też normalność!
                          Normalność dla ... tego miejsca!
                          A co z tego ma miasto, region i sama TVP!
                          A no nic - i jest to konkretny kolejny argument na likwidację!
                          No bo jak sami nie umieją się dogadać - to zlikwidować i koniec!

A my tu w Białymstoku - no i super - jest w kogo błotem rzucać - to rzucjamy!
                          I w tych co trza - a jest ich tam w OTVP Białystok trochę, i w tych co nie trza!

Co nowego wniesie nowy dyrektor?
                          Hmmm.... jak nie zmieni ludzi z najbliższego "otoczenia" tzw nadredaktorów i
                          nadreżyserów - to nic - bo i tak to oni dalej będą robić co im się podoba!
                          A jak się zdobędzie na ten krok, by na serio parę osób poważnie poprzesuwać -
                          to, to może i coś ruszy!
                          Może o programie zaczną decydować osoby znające się na telewizji.
                          Może oceniać i kasyfikować programy będą osoby mające chociaż jakiekolwiek
                          doświadczenia dziennikarskie i TV, a nie ... hm... tylko "życiowe".
                          Może OTVP Białystok nie będzie dziwnym konglomeratem Radia Maryja (w katolickim
                          i prawosławnym Wydaniu)Redakcji Białoruskiej, Radja Jard i slabej kablówki! a
                          stanie się miejscem rzetelnego dziennikarstwa!
                          Może o zwalnianiu i przyjmowaniu do pracy "nowych" "specalistów" nie bedzie
                          decydować tajne kolegium - sąd kapturowy, a jednak pewne zasady jawności i
                          merytorycznej oceny pracy, doświadczenia.
                          Może - i tu w Białymstoku będzie kiedyś normalna telewizja, tak by z dumą mówić
                          TVP SA Oddział w Białymstoku.

A może to są pobożne życzenia!

• bogo2 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 28.07.02, 11:50
            Kilkanascie dni temu napisalem:

> Problem Popiolka to problem wiarygodnosci instytucji
            > publicznych III RP. Gdyby Popiolek zostal szefem prywatnej TV, to nic nam do
            > tego; ocena kwalifikacji zawodowych i etycznych bylaby prywatna sprawa
            > Popiolka i jego pracodawcow. Mowimy jednak o instytucji publicznej III RP,
            > ktorej ustroj i kostytucja sa calkowicie sprzeczne z PRL,- panstwem
            > totalitarnej dyktatury, ktoremu Popiolek swiadomie i do konca sluzyl.
            > Mowimy rowniez o wiarygodnosci TV.
            > Jezeli uznamy na NORMALNE, ze na czele PUBLICZNEJ TV staje czlowiek, ktorego
            > kariere zawodowa okresla klamstwo, dyspozycyjnosc I serwilizm polityczny, to
            > tym samym wyrazamy zgode na to aby PUBLICZNA TV ponownie stala sie tym czym
            > byla w czasach PRL; narzedziem politycznej indoktrynacji. Jezeli tak, to
            > III RP=PRL, a SIERPNIA nie bylo.

Dzisiaj, zamiast komentarza do wypowiedzi "majtka1" i "bojara", fragment listu
            otwartego Wlodzimierza Frasyniuka , przewodniczacego Unii Wolnosci do premiera
            Leszka Millera :
            Cytuje :

List otwarty do Premiera Leszka Millera
            Władysław Frasyniuk
            Zwracam się do Pana zarówno jako do Szefa Rządu jak i lidera największego
            ugrupowania parlamentarnego, decydującego o obsadzie najważniejszych instytucji
            państwowych. Powodowany troską o losy kraju pragnę zwrócić Pana uwagę na fakty
            świadczące o zagrożeniu wolności słowa w Polsce. Obecnie za większością działań
            i decyzji w środkach masowego przekazu stoi administracja rządowa i działacze
            Pańskiej partii. Dlatego proszę o zajęcie stanowiska w następujących sprawach:

1. Jak zamierza Pan zareagować na stanowisko Krajowej Rady Radiofonii i
            Telewizji, która stwierdziła 9.07. b.r., że ugrupowania opozycyjne są pomijane
            w programach informacyjnych telewizji publicznej? Obecny Zarząd telewizji
            składa się z osób wprost desygnowanych przez partie wchodzące w skład koalicji
            rządzącej, tak więc polityczna odpowiedzialność za ten fakt spada na Pana.
            (...)
            3. Czy zmiany w składzie Rady Nadzorczej Polskiej Agencji Prasowej, w skład
            której weszli przedstawiciele tytułów prasy jednoznacznie związani z Sojuszem
            Lewicy Demokratycznej oznaczają, że PAP ma się przekształcić w propagandową
            przybudówkę rządu? Oznaczać to będzie utratę wiarygodności agencji i możliwości
            funkcjonowania na normalnym rynku dostawców informacji.
            (...)
            5. Trwają czystki w redakcjach programów informacyjnych ogólnokrajowych i
            regionalnych ośrodków radia i telewizji publicznej. Czy zdaje Pan sobie sprawę,
            że wielu wartościowych dziennikarzy jest zwalnianych pod wydumanymi
            pretekstami, ci zaś którzy pozostają są pozbawiani możliwości rzetelnego
            wykonywania swych dziennikarskich obowiązków? Jedynym kryterium awansu jest
            życzliwy stosunek do rządu, SLD i koalicji rządzącej, a to oznacza powrót do
            dawno skompromitowanych praktyk.

Koniec cytatu.
            Jak dotychczas premier milczy. Czy milczec rowniez bedzie "majtek1" ? A "bojar"?

• Gość: gość2 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 212.244.27.* 31.07.02, 15:12
              bogo2 napisał:

> Kilkanascie dni temu napisalem:
              >
              > > Problem Popiolka to problem wiarygodnosci instytucji
              > > publicznych III RP. Gdyby Popiolek zostal szefem prywatnej TV, to nic nam
              > do
              > > tego; ocena kwalifikacji zawodowych i etycznych bylaby prywatna sprawa
              >
              > > Popiolka i jego pracodawcow. Mowimy jednak o instytucji publicznej III RP
              > ,
              > > ktorej ustroj i kostytucja sa calkowicie sprzeczne z PRL,- panstwem
              > > totalitarnej dyktatury, ktoremu Popiolek swiadomie i do konca sluzyl.
              > > Mowimy rowniez o wiarygodnosci TV.
              > > Jezeli uznamy na NORMALNE, ze na czele PUBLICZNEJ TV staje czlowiek, ktore
              > go
              > > kariere zawodowa okresla klamstwo, dyspozycyjnosc I serwilizm polityczny,
              > to
              > > tym samym wyrazamy zgode na to aby PUBLICZNA TV ponownie stala sie tym czy
              > m
              > > byla w czasach PRL; narzedziem politycznej indoktrynacji. Jezeli tak, to
              > > III RP=PRL, a SIERPNIA nie bylo.
              >
              > Dzisiaj, zamiast komentarza do wypowiedzi "majtka1" i "bojara", fragment
              listu
              > otwartego Wlodzimierza Frasyniuka , przewodniczacego Unii Wolnosci do
              premiera
              > Leszka Millera :
              > Cytuje :
              >
              > List otwarty do Premiera Leszka Millera
              > Władysław Frasyniuk
              > Zwracam się do Pana zarówno jako do Szefa Rządu jak i lidera największego
              > ugrupowania parlamentarnego, decydującego o obsadzie najważniejszych
              instytucji
              >
              > państwowych. Powodowany troską o losy kraju pragnę zwrócić Pana uwagę na
              fakty
              > świadczące o zagrożeniu wolności słowa w Polsce. Obecnie za większością
              działań
              >
              > i decyzji w środkach masowego przekazu stoi administracja rządowa i działacze
              > Pańskiej partii. Dlatego proszę o zajęcie stanowiska w następujących sprawach:
              >
              > 1. Jak zamierza Pan zareagować na stanowisko Krajowej Rady Radiofonii i
              > Telewizji, która stwierdziła 9.07. b.r., że ugrupowania opozycyjne są
              pomijane
              > w programach informacyjnych telewizji publicznej? Obecny Zarząd telewizji
              > składa się z osób wprost desygnowanych przez partie wchodzące w skład
              koalicji
              > rządzącej, tak więc polityczna odpowiedzialność za ten fakt spada na Pana.
              > (...)
              > 3. Czy zmiany w składzie Rady Nadzorczej Polskiej Agencji Prasowej, w skład
              > której weszli przedstawiciele tytułów prasy jednoznacznie związani z Sojuszem
              > Lewicy Demokratycznej oznaczają, że PAP ma się przekształcić w propagandową
              > przybudówkę rządu? Oznaczać to będzie utratę wiarygodności agencji i
              możliwości
              >
              > funkcjonowania na normalnym rynku dostawców informacji.
              > (...)
              > 5. Trwają czystki w redakcjach programów informacyjnych ogólnokrajowych i
              > regionalnych ośrodków radia i telewizji publicznej. Czy zdaje Pan sobie
              sprawę,
              >
              > że wielu wartościowych dziennikarzy jest zwalnianych pod wydumanymi
              > pretekstami, ci zaś którzy pozostają są pozbawiani możliwości rzetelnego
              > wykonywania swych dziennikarskich obowiązków? Jedynym kryterium awansu jest
              > życzliwy stosunek do rządu, SLD i koalicji rządzącej, a to oznacza powrót do
              > dawno skompromitowanych praktyk.
              >
              > Koniec cytatu.
              > Jak dotychczas premier milczy. Czy milczec rowniez bedzie "majtek1" ?
              A "bojar"
              > A Lesio i tak ma to w dupie! Po kiego mu teraz groma elektorat!? Będzie
              potrzebny przy wyborach, ale wtedy rąsia ywląduje w nocniku!!!
              >
              >
              >
              >
    • ormond Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 22.07.02, 05:03
      Dalsza czesc sagi (oni powinni nakreciic film sami o sobie).
      Podaje za Kurierem Porannym:

Białostocka prokuratura umorzyła postępowanie w sprawie sfałszowania podpisów
      dziennikarzy białostockiego oddziału telewizji pod zawiadomieniem o popełnieniu
      przestępstwa przez ówczesnego dyrektora ośrodka. Organom ścigania nie udało się
      ustalić, kto podszywał się pod trójkę znanych podlaskich reporterów.

- Postępowanie zostało umorzone z powodu nie wykrycia sprawców - mówi Sławomir
      Głuszuk, prokurator rejonowy dla miasta Białegostoku. - Nie oznacza to, że
      sprawa została zamknięta definitywnie. Jeżeli pojawią się nowe okoliczności w
      sprawie będziemy mogli do niej wrócić.
      Przypomnijmy, 14 listopada ubiegłego roku do białostockiej prokuratury
      rejonowej wpłynęło zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez ówczesnego
      dyrektora TVP, Oddział w Białymstoku.

W piśmie zarzucono Krzysztofowi J., dyrektorowi ośrodka, niegospodarność,
      naruszanie praw pracowniczych, nadużywanie alkoholu i urządzenie prywatnego
      bankietu, którego koszty zostały pokryte ze środków TVP.
      Pod zawiadomieniem były nazwiska kilku pracowników białostockiej telewizji.
      Szybko jednak okazało się, że żaden z dziennikarzy, których podpis widniał na
      zawiadomieniu nie przyznaje się do niego.
      Prokuratura wszczęła więc postępowanie w sprawie sfałszowania podpisów.
      Przesłuchania świadków: szefów i pracowników telewizji nie przyniosły
      oczekiwanych rezultatów. Zasięgnięto więc opinii biegłego z zakresu badania
      pisma ręcznego i dokumentów - także bez rezultatu. Prokuratura postanowiła więc
      umorzyć postępowanie.
      Co ciekawe informacje zawarte w zawiadomieniu stały się m.in. podstawą
      wszczęcia postępowania i przedstawienia zarzutów niegospodarności Krzysztofowi
      J. i jego zastępcy.
      • Gość: gość2 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 212.244.27.* 27.07.02, 19:06
        ormond napisał:

> Dalsza czesc sagi (oni powinni nakreciic film sami o sobie).
        > Podaje za Kurierem Porannym:
        >
        > Białostocka prokuratura umorzyła postępowanie w sprawie sfałszowania podpisów
        > dziennikarzy białostockiego oddziału telewizji pod zawiadomieniem o
        popełnieniu
        >
        > przestępstwa przez ówczesnego dyrektora ośrodka. Organom ścigania nie udało
        się
        >
        > ustalić, kto podszywał się pod trójkę znanych podlaskich reporterów.
        >
        >
        > - Postępowanie zostało umorzone z powodu nie wykrycia sprawców - mówi
        Sławomir
        > Głuszuk, prokurator rejonowy dla miasta Białegostoku. - Nie oznacza to, że
        > sprawa została zamknięta definitywnie. Jeżeli pojawią się nowe okoliczności w
        > sprawie będziemy mogli do niej wrócić.
        > Przypomnijmy, 14 listopada ubiegłego roku do białostockiej prokuratury
        > rejonowej wpłynęło zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez ówczesnego
        > dyrektora TVP, Oddział w Białymstoku.
        >
        > W piśmie zarzucono Krzysztofowi J., dyrektorowi ośrodka, niegospodarność,
        > naruszanie praw pracowniczych, nadużywanie alkoholu i urządzenie prywatnego
        > bankietu, którego koszty zostały pokryte ze środków TVP.
        > Pod zawiadomieniem były nazwiska kilku pracowników białostockiej telewizji.
        > Szybko jednak okazało się, że żaden z dziennikarzy, których podpis widniał na
        > zawiadomieniu nie przyznaje się do niego.
        > Prokuratura wszczęła więc postępowanie w sprawie sfałszowania podpisów.
        > Przesłuchania świadków: szefów i pracowników telewizji nie przyniosły
        > oczekiwanych rezultatów. Zasięgnięto więc opinii biegłego z zakresu badania
        > pisma ręcznego i dokumentów - także bez rezultatu. Prokuratura postanowiła
        więc
        >
        > umorzyć postępowanie.
        > Co ciekawe informacje zawarte w zawiadomieniu stały się m.in. podstawą
        > wszczęcia postępowania i przedstawienia zarzutów niegospodarności
        Krzysztofowi J. i jego zastępcy.
        No i mieć należy nadzieję, że że im się do dupy dobiorą i że ktoś wreszcie
        uzna, iż powinni zapieprzony w końcu z naszych pieniędzy (abonament = szmal)
        dług oddać z własnych, ciężko "zarobionych" złotóweczek. I jesczcze jedna
        rzodkiewka w tym temacie: Popiołek nosi się zamiarem wypierdolenia z roboty
        dwóch kolejnych ludzi. Powód? Podejrzenia szefa straży przemysłowej TVB
        Zygmunta Waniewskiego, że byli oni "pod wpływem". Mimo, że strażnicy
        przemysłowi nie wybadali ich "na okoliczność" mimo, że owi dziennikarze
        wyraźnie tego zażądali. Ciecie zeznali, że... nie dsysponują w danej chwili
        żżżadnym sprzętem do badania trzeźwości!!! Jednego ludzia już w ten sposób
        prawie im się udało wypieprzyć. Sprawa czeka na Strassbourg. I do tego się
        trzeba uciekać, żeby udowodnić białostockim papugom, że zamiast strzec prawa
        oni je po prostu pier...!!!
        • Gość: Visio Re: Nowy dyrektor TV Bialystok? IP: 212.87.10.* 27.07.02, 23:28
          Michal, opanuj sie albo zmien styl. aczej zwariujesz a dolegliwosci walenia glowa w mur sa nieodwracalne. Z ta klika tak nie wygramy. Tu trzeba systematyki i polaczenia sil. Takich jak Ty jest wiecej. Ciebie pamietam jeszz Gazety. I co duzo wygrales? Zdrowie straciles a te mongoly z ktorymi zadarles dalej funkcjonuja. I beda. Bo to takie miasto. Odezwij sie
    • papa11 Re: My się bawmy, jak ta lala... 31.07.02, 15:17
      ...a Popiołek niech spierdala!!!
      • nie2 Re: My się bawmy, jak ta lala... 02.08.02, 16:00
        papa11 napisał:

> ...a Popiołek niech spierdala!!!
        Niestety - jeszcze nie spierdolił! Przepraszam, chociaż mało w tym mojej winy!
        • Gość: kiwi Re: My się bawmy, jak ta lala... IP: 212.244.106.* 05.08.02, 09:09
          Przeczytałem teksty o nowym dyrektorze TVB, niestety zdecydowana większość
          autorów to niedinfoprmowane dupki. to tyle Papapa
          • Gość: mango Re: My się bawmy, jak ta lala... IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 05.08.02, 13:33
            Gość portalu: kiwi napisał(a):

> Przeczytałem teksty o nowym dyrektorze TVB, niestety zdecydowana większość
            > autorów to niedinfoprmowane dupki. to tyle Papapa

Oswiec nas! Chyba ze jestes zielony jak twoja ksywka...?
          • papa11 Re: My się bawmy, jak ta lala... 06.08.02, 10:15
            Gość portalu: kiwi napisaý(a):

> Przeczytałem teksty o nowym dyrektorze TVB, niestety zdecydowana większość
            > autorów to niedinfoprmowane dupki. to tyle Papapa
            Pisz starannie! Zgadzam się - ty też jesteś w tyma temacie zielony, jak twój
            nick i chyba masz, jak zadeklarował Popiołek, "zielone serce po lewej stronie".
            Zielone znaczy - lekko nadpsute i nieświeże. Jak Ty sam, bo Twoje pleple trąci
            zgnilizną włazidupstwa i indolencji. Papapa!!!
            • Gość: kiwi Re: My się bawmy, jak ta lala... IP: 212.244.106.* 06.08.02, 10:34
              ale ruszyło ,czyżby kij w mrowisko TVB
              • papa11 Re: Próba kolejnego przewału? 10.08.02, 18:46

> ale ruszyło ,czyżby kij w mrowisko TVB
                Tam by trzeba nie kija, ale co najmniej granat wrzucić. Najnowszy "kwiatek" z
                tej łączki: przetarg na ochronę obiektu TVB przy Włókienniczej. Bez specjalnego
                rozgłosu, robi się wszystko, żeby przetarg na objęcie tej fuchy wygrał
                dotychczasowy komendant straży przemysłowej w białostockim ośrodku Waniewski
                wraz z synem, który dotychczas pracował pod komendą taty jako strażnik. Jest
                to, jak wiem, próba wynagrodzenia p. Waniewskiemu dotychczasowj "lojalności"
                wobec poprzedniej (a może - i obecnej?) ekipy kierowniczej. Jakoś między innymi
                dziwnie nie zauważał stanu "pod wpływem" tych pracowników ośrodka, których
                zauważyć nie należało a szukał na siłę "stanu" u tych, którzy znajdowali się
                nawet na zwolnieniu lekarskim czy przebywali na urlopie a
                przypadkiem "zawadzili" o obiekt przy Włókienniczej. Cóż - lojalność powinna
                być nagrodzona. Nawet, jeśli próbuje sie przy okazji nieco wyrolować przepisy,
                obowiązujące przy przetargach na taką chałturę, jak ochrona ośrodka TVP!!!
                • karta1 Re: Czy Waniewski wygrał? 16.08.02, 02:24
                  papa11 napisał:

> Gość portalu: kiwi napisał(a):
                  >
                  > > ale ruszyło ,czyżby kij w mrowisko TVB
                  > Tam by trzeba nie kija, ale co najmniej granat wrzucić. Najnowszy "kwiatek" z
                  > tej łączki: przetarg na ochronę obiektu TVB przy Włókienniczej. Bez
                  specjalnego
                  >
                  > rozgłosu, robi się wszystko, żeby przetarg na objęcie tej fuchy wygrał
                  > dotychczasowy komendant straży przemysłowej w białostockim ośrodku Waniewski
                  > wraz z synem, który dotychczas pracował pod komendą taty jako strażnik. Jest
                  > to, jak wiem, próba wynagrodzenia p. Waniewskiemu dotychczasowj "lojalności"
                  > wobec poprzedniej (a może - i obecnej?) ekipy kierowniczej. Jakoś między
                  innymi
                  >
                  > dziwnie nie zauważał stanu "pod wpływem" tych pracowników ośrodka, których
                  > zauważyć nie należało a szukał na siłę "stanu" u tych, którzy znajdowali się
                  > nawet na zwolnieniu lekarskim czy przebywali na urlopie a
                  > przypadkiem "zawadzili" o obiekt przy Włókienniczej. Cóż - lojalność powinna
                  > być nagrodzona. Nawet, jeśli próbuje sie przy okazji nieco wyrolować
                  przepisy,
                  > obowiązujące przy przetargach na taką chałturę, jak ochrona ośrodka TVP!!!
                  No właśnie - czy ktoś wie czy ten przydupas wygrał?!
              • Gość: ARR Re: My się bawmy, jak ta lala... IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 15:23

> ale ruszyło ,czyżby kij w mrowisko TVB

Może i na serio coś ruszy i ktoś przejży na oczy i zobaczy jakie jest tam bagno.
                Bo bez tego to nic się tam nie zmieni i dalej będą przetargi bez przetargów,
                pomówienia bez dowodów, afery, lizusostwo i tzw."profesjonalizm" kilku
                nadredaktorów i ich wiernych piesków - pudelków.
                A dyrekcji tyklko w to graj - no bo to nie oni - to inny będą winni.

• Gość: osram popaprańców Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.0.* 11.08.02, 09:42
      Odchrzańcie się od Telewizji Białystok i zajmijcie się swoimi majtkami bo
      strasznie śmierdzą!!! Czyżby sraczka was dogoniła???
      • bogo2 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 11.08.02, 11:47
        Gość portalu: osram popaprańców napisał(a):

> Odchrzańcie się od Telewizji Białystok i zajmijcie się swoimi majtkami bo
        > strasznie śmierdzą!!! Czyżby sraczka was dogoniła???

Ciebie juz dogonila OBSRANY POPAPRANCU, bo mozg Ci osralo. SPADAJ !!!!
        • Gość: osram popaprańców Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.0.* 11.08.02, 12:31
          bogo2 napisał:

> Ciebie juz dogonila OBSRANY POPAPRANCU, bo mozg Ci osralo. SPADAJ !!!!

> Telewizja jest O.K. tylko takie pierdoły jak ty BOGO 2 mącą i wprowadzają
          zamęt. Spadać to możesz ty to może rozmowy tu będą ciekawsze i nie będą zbaczać
          z tematu. Wnioskuję, że byłeś pracownikiem Telewizji i wywalili. Trzeba było
          pracować a nie pierdolić!!! A jeśli nie byłeś pracownikiem to może chciałeś tam
          pracować - takich głupków w tele nie potrzeba - gnoju. ja oglądam TVB i niczym
          ona się nie różni od innych stacji. Wszędzie jest w większości kaszana i nie ma
          czego oglądać, takze nie ma czego się czepiać tylko do TVB. wiem, że najłatwiej
          krytykować. Zamiast tak pieprzyć zastanówcie się co zrobić żeby było lepiej -
          to bedzie bardziej przydatna dyskusja. Powodzenia.

• papa11 Re: Nowy dyrektor TV Bialystok 11.08.02, 20:49

> bogo2 napisał:
            >
            >
            > > Ciebie juz dogonila OBSRANY POPAPRANCU, bo mozg Ci osralo. SPADAJ !!!!
            >
            >
            > > Telewizja jest O.K. tylko takie pierdoły jak ty BOGO 2 mącą i wprowadzają
            > zamęt. Spadać to możesz ty to może rozmowy tu będą ciekawsze i nie będą
            zbaczać
            >
            > z tematu. Wnioskuję, że byłeś pracownikiem Telewizji i wywalili. Trzeba było
            > pracować a nie pierdolić!!! A jeśli nie byłeś pracownikiem to może chciałeś
            tam
            >
            > pracować - takich głupków w tele nie potrzeba - gnoju. ja oglądam TVB i
            niczym
            > ona się nie różni od innych stacji. Wszędzie jest w większości kaszana i nie
            ma
            >
            > czego oglądać, takze nie ma czego się czepiać tylko do TVB. wiem, że
            najłatwiej
            >
            > krytykować. Zamiast tak pieprzyć zastanówcie się co zrobić żeby było lepiej -
            > to bedzie bardziej przydatna dyskusja. Powodzenia.

Ciebie, "osram", oświeciło dosłownie przez osranie! Jesteś chyba zbyt miałki w
            miejscu, gdzie winny znajdować się szare komórki więc wyjaśniam: OSRAM to była
            taka fabryka, która robiła żarówki! I tobie właśnie padło na beret światłe
            jakieś gówno. Nie moja wina - było stać we właściwym miejscu! Po twojej
            narracji sądzę, że jednak tęsknisz za jakimkolwiek przejawem inteligencji!
            Jeśli "bogo2" chciał być pracownikiem tele a nie został - nic nie stracił, bo
            głąbów, o jakich piszesz, jest tam już jak nasrane! Domniemywam, że właśnie ty
            byś się tam kwalifikował jak najbardziej! Sądząc po wyżynach narracji, na jakie
            sie wznosisz! Ten polot, ta gracja słowna w balansowaniu subtelnymi epitetami 0
            sam mniód! Co do pracy w telewizji i, cytuję "pierdolenia" to sorry, ale
            właśnie ty to niniejszym czynisz. Oraz kupa geniuszy, której główną
            zaletą "dziennikarską" jest umiejętność wylizywanie rowków dyrekcji oraz
            szeroka znajomość właściwości wazeliny. A żeby dyskutować o tym co zrobić, żeby
            w TV było lepiej??!! Nie cudzołóż!!! (przecież nie napiszę "nie pier...."!) I
            wont mnie stąd, baranie czworokątny, bo Szacowni Internauci poniosą szkody w
            usprzętowieniu. Zażygają klawiatury mian owicie od takich pierdół, jakie tu
            prezentujesz!!!!
            • Gość: koro Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 11.08.02, 20:59
              czy nie zauważacie panowie, że dyskusja z bluzgami nie ma zupełnie sensu?
              gubi się temat i zostają same bluzgi
            • Gość: osram popaprańców Re: Nowy dyrektor TV Bialystok IP: 212.244.106.* 12.08.02, 17:35
              PAPO 11 - po prostu cię popierdoliło, spadaj z tąd z tą swoją poetyką, głupich
              poetów,takich jak ty jst ci u nas i tak dostatek - WON sukinsynie!!!
              • papa11 Re: Osraj się "osram" 13.08.02, 17:37

> PAPO 11 - po prostu cię popierdoliło, spadaj z tąd z tą swoją poetyką,
                głupich
                > poetów,takich jak ty jst ci u nas i tak dostatek - WON sukinsynie!!!

Nie chcesz poetyki? To nie! Zatem - z innej beczki!
                Nasrało ci w miejsce, w którym winieneś mieć coś na kształt mózgu (to takie
                szare, pofałdowane - nie wiesz, więc tłumaczę!)i pełno tam teraz gówna. Być
                może takich poetów jak ja jest ci u nas i dostatek, ale takich pojebów, jak ty
                to ze świecą szukać! Powiedzieć do ciebie, żeś sukinsyn - to byłaby obraza dla
                najbardziej parszywej i wyleniałej suki, która daje dupy wszystkim naokoło! Być
                może zresztą, że jesteś owocem takiego związku, co wynikać by mogło z toku
                twojej narracji (tłumaczę ci tłuku, bo jesteś blondynka - narracja: wypowiedź
                prezentująca przebieg zdarzeń w określonym porządku czasowym). Spierdalaj stąd
                zatem w podskokach, osrańcu popaprany, pojebie wymoczkowaty, obrzezańcu,
                cyklisto, komuchu, solidaruchu, blondynko do sześcianu, srulu zafajdany, dupku
                poszóstny, ciulu kaczy, eunuchu wtórny, fajo nieziemska et consortes!!!
                P.S. Coś mi ten IP (212.244.106.*) przypomina, któregoś z poprzednich
                dyskutantów w tym wątku. Radzę sprawdzić: któż to, ach, któż?!
                • Gość: osram PAPE 11 Re: Osraj się 'osram' IP: 212.244.106.* 17.08.02, 16:17
                  Poprstu pierdol się!!!!!
                  • papa11 Re: Osraj się 'osram' 18.08.02, 13:52
                    Gość portalu: osram PAPE 11 napisał(a):

> Poprstu pierdol się!!!!!
                    Nie denerwuj się, bucu i nie łykaj liter! Rozumiem, że taki palant jak ty może
                    wpaść we frustrację z powodu nie posiadania zdolności do rzeczowej odpowiedzi.
                    Nie martw się - tak mają wszystkie intelektualne kutasy, że stać ich tylko na
                    bluzgi. To po prostu wyssali z sukinsyńskim mlekiem matki! To jest norma i ty
                    od niej nie odstajesz! W rewanżu po prostu leję na ciebie potrójnie zakręconym
                    sikiem!!! Wal się!!!
    • bogo2 Nowa ramowka Telewizji Bialystok 01.09.02, 11:30
      Co sadzicie o nowej ramowce TVB ?

Podaje za bialostocka "GW":

TELEWIZJA BIAŁYSTOK. Zmiany w programie

art 29-08-2002

Nowa ramówka białostockiej telewizji przyniesie kilka zmian. Będą nowe
      programy, ale też nie wszystkie zapamiętane już przez telewidzów wrócą na
      antenę po wakacyjnej przerwie

Znikną trzy cykliczne audycje: "Dyletanci", "Magazyn interwencyjny" i "Studio
      3" - jeszcze kilka miesięcy temu bardzo szeroko reklamowane.

- To, że nie będzie tych programów, nie oznacza, że znikną z anteny problemy
      tam poruszane - twierdzi Wojciech Perepelica, redaktor prowadzący w TVB. -
      Będziemy się nimi zajmować tylko w innej, mam nadzieję ciekawszej i szerszej,
      formie. Programy, z których zrezygnowaliśmy, nie spełniły naszych oczekiwań.

"Magazyn interwencyjny" i "Studio 3" zostaną zastąpione "Pogotowiem 3".

- To publicystyka interwencyjna, ale nie chcemy zajmować się tu indywidualnymi
      kłopotami, lecz szerszym kontekstem społecznych problemów, szukaniem ich
      przyczyn i dążeniem do rozwiązania - wyjaśnia Perepelica.

Z kolei "Łowcy faktów" mają być programem informacyjnym opisującym przyczyny i
      skutki najnowszych wydarzeń.

Ciekawą propozycją wydaje się być "Żeby choć raz" - nowa produkcja
      białostockiej telewizji. Program poprowadzą Dariusz Szada-Borzyszkowski i
      Janusz Niczyporowicz (autorzy zdjętych z anteny "Dyletantów").

- To program, który da ludziom szansę spełnienia swoich marzeń, ale
      jednocześnie ich zaskoczy - twierdzi Perepelica. - Ma polegać na szukaniu
      zwykłych ludzi, którzy na co dzień wykonują normalną pracę, np. dyżurnej ruchu
      na małej stacji PKP zaproponujemy zapowiedzenie nie odjazdu pociągu, ale
      programu telewizyjnego. Wiążemy z tym programem duże nadzieje.

Nowa ramówka obowiązywać będzie od 2 września. Nie zmienia się pora nadawania
      programów informacyjnych ("Obiektyw" cztery razy dziennie w dni powszednie,
      wydanie główne o godz. 18 wydłuży się o pięć minut). Programy mniejszości
      narodowych i religijne jak zwykle nadawane będą w niedziele, a w dni powszednie
      powtarzane w godzinach rannych.

• Gość: koro Re: Nowa ramowka Telewizji Bialystok IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 01.09.02, 13:31
        życzę wam panowie powodzenia.
      • papa11 Re: Nowa - stara ramotkaTVB 08.09.02, 16:42
        bogo2 napisał:

> Co sadzicie o nowej ramowce TVB ?
        >
        > Podaje za bialostocka "GW":
        >
        > TELEWIZJA BIAŁYSTOK. Zmiany w programie
        >
        > art 29-08-2002
        >
        > Nowa ramówka białostockiej telewizji przyniesie kilka zmian. Będą nowe
        > programy, ale też nie wszystkie zapamiętane już przez telewidzów wrócą na
        > antenę po wakacyjnej przerwie
        >
        > Znikną trzy cykliczne audycje: "Dyletanci", "Magazyn interwencyjny" i "Studio
        > 3" - jeszcze kilka miesięcy temu bardzo szeroko reklamowane.
        >
        > - To, że nie będzie tych programów, nie oznacza, że znikną z anteny problemy
        > tam poruszane - twierdzi Wojciech Perepelica, redaktor prowadzący w TVB. -
        > Będziemy się nimi zajmować tylko w innej, mam nadzieję ciekawszej i szerszej,
        > formie. Programy, z których zrezygnowaliśmy, nie spełniły naszych oczekiwań.
        >
        > "Magazyn interwencyjny" i "Studio 3" zostaną zastąpione "Pogotowiem 3".
        >
        > - To publicystyka interwencyjna, ale nie chcemy zajmować się tu
        indywidualnymi
        > kłopotami, lecz szerszym kontekstem społecznych problemów, szukaniem ich
        > przyczyn i dążeniem do rozwiązania - wyjaśnia Perepelica.
        >
        > Z kolei "Łowcy faktów" mają być programem informacyjnym opisującym przyczyny
        i
        > skutki najnowszych wydarzeń.
        >
        > Ciekawą propozycją wydaje się być "Żeby choć raz" - nowa produkcja
        > białostockiej telewizji. Program poprowadzą Dariusz Szada-Borzyszkowski i
        > Janusz Niczyporowicz (autorzy zdjętych z anteny "Dyletantów").
        >
        > - To program, który da ludziom szansę spełnienia swoich marzeń, ale
        > jednocześnie ich zaskoczy - twierdzi Perepelica. - Ma polegać na szukaniu
        > zwykłych ludzi, którzy na co dzień wykonują normalną pracę, np. dyżurnej
        ruchu
        > na małej stacji PKP zaproponujemy zapowiedzenie nie odjazdu pociągu, ale
        > programu telewizyjnego. Wiążemy z tym programem duże nadzieje.
        >
        > Nowa ramówka obowiązywać będzie od 2 września. Nie zmienia się pora nadawania
        > programów informacyjnych ("Obiektyw" cztery razy dziennie w dni powszednie,
        > wydanie główne o godz. 18 wydłuży się o pięć minut). Programy mniejszości
        > narodowych i religijne jak zwykle nadawane będą w niedziele, a w dni
        powszednie
        >
        > powtarzane w godzinach rannych.

Niech wreszcie prowadzący (o Jezu!) Perpelica zrobi coś sam z nie
        tylko "prowadzi"! Niedowarzony inżynier - gieniuś! A gdzie zapowiadany przez
        niego niegdyś program, na który ponoć Polinia zza kałuży dała już ciepłą rączką
        milion baksów (miał dotyczyć budowy jakiegoś świętego pomnika a TVB miała mieć
        wyłączność na sprawozdawanie w odcinkach z placu budowy?! Tak bohatersko
        przecie wywalczyli to z Jóźwiakiem Kszysztofem!! Nowe - stare obiecuchy, panie
        Perpelica! Taka i będzie nowa ramówka a raczej - jej realizacja która, o Matko
        Bosko!, zwali na pewno z nóg telewidzów! Ze śmiechu!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka