Forum   borowik

borowik

(17 wyników)
  • Jutro ważna uroczystość, a mnie zginął przepis! Miał być makaron z borowikami w sosie śmietanowym. Bez przepisu nie dam rady, boję się, że coś pomylę, wyjdzie nie tak. Składniki są mniej więcej takie: boczek, pieczarki, borowiki, śmietana, zielony groszek, makaron. Jak to wszystko i w jakiej kolejności połączyć, żeby wyszło to co powinno? Jeśli ktoś może mi pomóc, bardzo proszę! Pozdrawiam, Magda
  • Witam! Mam ogromną prośbę do osób, które znają przepis na zupę-krem z borowików lub innych grzybów. Kiedyś jadłam taką pyszność, niestety przepisu nie znam a mam ogromną ochotę przyżądzić taką zupę-krem. Z góry serdecznie dziękuję
  • Jak przyrządzić: np. udac się do laasu ,nazbierać dorodnych borowików, sprawić dlaej to już mozna znależć w ksiązkach kucharskich wspaniala aromatyczna potrawa; polskie( i slowackie) borowiki sa najlepsze w świecie rosną tu z dziada pradziada w dębowych borach - aha, na grzybobranie mozna wybrac się z dziećmi i od początku wykonać te potrawę - na kuropatrobranie już tak nie mozna nawet wiekszośc dorosłych osób nie zdzierzyła by, nawet "sprawiania:, nie mówiąc o pozyskiwan...
  • Mąż był ostatnio w Białymstoku i jadł tam fantastyczną zupę z borowików. Ja nigdy nie gotowałam zup grzybowych, dlatego proszę o pomoc i radę.
  • Czy ktoś wie? Jadłam. Bardzo mi smakował i nie wiem, jak to sie robi.
  • Kto ma przepisy na te grzyby?
  • Już są od kilku dni piękne borowiki i koźlaki. Dzis kupiłem w Warszawie na bazarku kobiałkę osaków-brzeziniaków (czerwonoglowych) za 20 zł. Andrzej
  • jak?(8)

    jak sie robi borowiki w smietanie?
  • Czy znacie przepis na zupę grzybową, najlepiej bez śmietany i z kartoflami? Szukam przepisu na zupę bardzo aromatycznną z suszonych prawdziwków albo borowików. Z góry dziekuję za wszystkie porady i przepisy. Z.
  • hmmmmm(6)

    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2222288.html
  • Jak zwykle łapię schizę. Z prawdziwków zrobiłam sos, a podgrzybki obgotowałam, poddusiłam i zamroziłam. Teraz oglądam zdjęcia i jak nic jeden wygląda jak szatan, a szatanów było sporo. Nie pamiętam teraz czy go wywaliłam czy nie i czy na pewno sprawdziłam cholera jasna no :/ Moje pytanie - czy jeżeli rozmrożę te grzyby i podgrzeję, to będzie czuć szatana? Na surowo wiadomo, ze tak, słyszałam opinię, że gdy się trafi to cały sos przejdzie zakwaszeniem i będzie gorzki, prawda t...
  • Po skorzystaniu z tego niezwykle postego przepisu można tylko powiedzieć "niebo w gębie".Zachęcam wszystkich do przygotowania dania według powyższego przepisu.
  • www.kki.pl/zenit/grzyby_spyt/przepisy5.htm
  • jak je zrobić smacznie i szybko na świątweczny obiad
  • Planujemy za jakiś czas ślub i imprezę dla rodziny, i chcielibyśmy żeby to była impreza wegetariańska. Tylko nie bardzo mam pomysł na menu, chciałabym, żeby było dość eleganckie (raczej nie pierogi ruskie), ale nie za bardzo dziwne (gości mamy raczej konserwatystów a i lokal w którym to robimy jest raczej tradycyjny, chociaż obiecali, że ugotują co będziemy chcieli). Macie może jakieś pomysły? Przynajmniej na danie główne? Tylko nie placki ziemniaczane! Będę wdzięczna za pomysł...
  • Chcę zrobić jako "coś ciepłego" gołąbki z kaszą gryczana i grzybami. Co dodatkowo do tego ?? Pieczywo + Będą wdzięczna za pomysł
  • "Włochy. wyprawy kulinarne" za 25 zł, w twardej oprawie. Na 52-ch stronach są opowieści o Italii, jej skarbach i smakach, a na kolejnych - przepisy. Z pewną taką nieśmiałością sięgnęłam po tę książkę, bo nie napisał jej Włoch, ale receptury wyglądają bardzo sensownie i smakowicie. I są tu przepisy na takie dania jak: bułeczki z rozmarynem, Ribollita (moja ukochana zupa chlebowo-jarzynowa), gnocchi ze szpinakiem, miecznik z borowikami, dzik w sosie czekoladowo-śliwkowym (!) i wiele,...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się