Gość: Gupik1 IP: 212.33.92.* 21.07.02, 20:25 Moim zdaniem to tiry powinni mieć zakaz jazdy przez Białystok, a powinni być wożone kojeją i dopiero wtedy będzie bezpiecznie na Bialostockich drogach a i same drogi byłyby w dużo lepczym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andi Konkurs: "Kim jest Gupik" tylko 4,22+vat za 1 min IP: *.sav.tkb.net.pl 21.07.02, 22:39 Gość portalu: Gupik1 napisał(a): > Moim zdaniem to tiry powinni mieć zakaz jazdy przez Białystok, a powinni być > wożone kojeją i dopiero wtedy będzie bezpiecznie na Bialostockich drogach a i > same drogi byłyby w dużo lepczym stanie. Gupik co ty się tak uparłeś na Zubki i tiry? Wymyśliłem kilka możliwości i postanowiłem ogłosić konkurs pt. Kim jest Gupik (opłata za 1 min połączenia 4,22+vat, do wygrania dobre słowo:)) a) pracownik zakładu w Zubkach który ma dość PKSu i nawołując do przewożenia TIRów pociągami liczy, że zostanie przywrucony też ruch pasażerski na tej linii b) maszynistą w PKP i chcesz ratować swoją firmę c) ...........* Gupik bądź tak dobry i nie trzymaj mnie dłużej w niepewności i powiedz dlaczego ciągle mówisz/piszesz o Zubkach (zresztą nie tylko na tym forum, na grupach dyskusyjnych też) Pozdrawiam Andrzej ---------------------------------- * tu można wstawić własną możliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gupik Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 IP: 212.33.92.* 22.07.02, 10:31 Witajcie. jestem zwykłym człowiekiem ktury nie może patrzeć na paskudne tiry które jeldzą po polsce i trują powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 10:41 Gość portalu: Gupik napisał(a): > Witajcie. jestem zwykłym człowiekiem ktury nie może patrzeć na paskudne tiry > które jeldzą po polsce i trują powietrze Witaj, a dlaczego właśnie Zubki? Odpowiedz Link Zgłoś
bix1 Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 22.07.02, 10:46 Gość portalu: Gupik napisał(a): > Witajcie. jestem zwykłym człowiekiem ktury nie może patrzeć na paskudne tiry > które jeldzą po polsce i trują powietrze Gupiku, pamiętaj że dzięki tym wrednym tirom masz codziennie świeżego browarka na śniadanie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 22.07.02, 12:04 > Witajcie. jestem zwykłym człowiekiem ktury nie może patrzeć na paskudne tiry > które jeldzą po polsce i trują powietrze A jak TIRy ominą Białystok to kto słowniki do sklepów dostarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
marat_ Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 22.07.02, 12:24 sluggard napisał: > > Witajcie. jestem zwykłym człowiekiem ktury nie może patrzeć na paskudne ti > ry > > które jeldzą po polsce i trują powietrze > > A jak TIRy ominą Białystok to kto słowniki do sklepów dostarczy? Wygląda, że już teraz TIR-y ze słownikami trzymają się z dala od Białego. A przynajmniej nie zajeżdżają na dzielnicę Gupika... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gupik Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 IP: *.piasta.pl 22.07.02, 12:52 jak to nie zaglądają ? mieczkam na Towarowej, ta ulica jest drogą tranzytową do granicy z Białorusią w Bobronikach, a tych tiruw to jest od zajebania. Odpowiedz Link Zgłoś
marat_ Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 22.07.02, 12:56 Gość portalu: Gupik napisał(a): > jak to nie zaglądają ? mieczkam na Towarowej, ta ulica jest drogą tranzytową do > > granicy z Białorusią w Bobronikach, a tych tiruw to jest od zajebania. No dobra, niech będzie, że TIRY do ciebie zaglądają. Ale czy ty zaglądasz czasami do słownika ort., to już bym nie był taki pewien... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
marat_ Re: Marat 22.07.02, 12:44 sluggard napisał: > Czy party na wyspie się odbyło? Trudno nazwać to party. Ania zjadła 4 kg pomidorów i łyknęła 6 browarków nie wychodząc z samochodu. Zapytała się: masz coś jeszcze? A jak odpowiedziałem, że nie, to depnęła prawy pedał swego BMW (Bardzo Mały Wóz, czyli 126P) z komentarzem: Aleś ty skąpy! i odjechała. Myślę, że w tą przysłowiową siną dal. W sumie lubię zdecydowane kobiety, ale czy ona przypadkiem nie przesoliła?.. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Marat 22.07.02, 12:55 > Trudno nazwać to party. Ania zjadła 4 kg pomidorów i łyknęła 6 browarków nie > wychodząc z samochodu. Zapytała się: masz coś jeszcze? A jak odpowiedziałem, > że > nie, to depnęła prawy pedał swego BMW (Bardzo Mały Wóz, czyli 126P) z > komentarzem: Aleś ty skąpy! i odjechała. Myślę, że w tą przysłowiową siną dal. > W sumie lubię zdecydowane kobiety, ale czy ona przypadkiem nie przesoliła?.. Maracie, biedaku - tak dałeś się wykorzystać! Rada na przyszłość: Ania: Marat, masz coś jeszcze? Marat: Mam, w tamtych krzakach! Koniec rady. Odpowiedz Link Zgłoś
marat_ Re: Marat 22.07.02, 13:01 sluggard napisał: > > Maracie, biedaku - tak dałeś się wykorzystać! > > Rada na przyszłość: > > Ania: Marat, masz coś jeszcze? > Marat: Mam, w tamtych krzakach! > > Koniec rady. No, Sluggy, podpadłeś! Nie wiem czy Ci wybaczę, że takie złote myśli przekazujesz mi dopiero po fakcie!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Marat 22.07.02, 13:04 > No, Sluggy, podpadłeś! > Nie wiem czy Ci wybaczę, że takie złote myśli przekazujesz mi dopiero po > fakcie!!! :))) :))))) Może się przyda w przyszłości! Odpowiedz Link Zgłoś
marat_ Re: Marat 22.07.02, 13:08 sluggard napisał: > Może się przyda w przyszłości! Albo w przypadku innych Foremek :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Marat 22.07.02, 13:13 > Albo w przypadku innych Foremek :)))) Może inne same z siebie wysiadłyby z samochodu:) Odpowiedz Link Zgłoś
marat_ Re: Marat 22.07.02, 13:21 sluggard napisał: > Może inne same z siebie wysiadłyby z samochodu:) Zgadywanie zgadywaniem, ale póki empirycznie się nie sprawdzi, to pewności żadnej się nie ma. Do haremu niby się zapisały, a na "sesje" się jakoś nie kwapią. :)) Cościk dziwne te Foremki... Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Marat 22.07.02, 14:39 > Cościk dziwne te Foremki... Okryte mgiełką tajemnicy... może troszeczkę nieśmiałe... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Marat 22.07.02, 15:37 sluggard napisał: > > Cościk dziwne te Foremki... > > Okryte mgiełką tajemnicy... może troszeczkę nieśmiałe... Nie mgielka ale gesta jak mleko mgla spowila dzien I sesji haremu, dlaczego tak konspiracyjnie zostalo zorganizowane, ha? Dlaczego dowiedzialm sie dopiero w niedziele. A co regulamin mowi, jak wol jest napisane "Zgodnie z art. 23.2 umowy spolki "Forum Harem" sp. z.o.o, czlonkowie Spolki zostana powiadomieni o posiedzeniu Spolki na 7 dni przed terminem posiedzenia Spolki" Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Marat 22.07.02, 15:44 > Nie mgielka ale gesta jak mleko mgla spowila dzien I sesji haremu, dlaczego tak > > konspiracyjnie zostalo zorganizowane, ha? Dlaczego dowiedzialm sie dopiero w > niedziele. A co regulamin mowi, jak wol jest napisane "Zgodnie z art. 23.2 > umowy spolki "Forum Harem" sp. z.o.o, czlonkowie Spolki zostana powiadomieni o > posiedzeniu Spolki na 7 dni przed terminem posiedzenia Spolki" A co regulamin mówi o konsekwencjach niepowiadomienia innych? Gdzieś wcięło mój egzemplarz, a Maratowi zdecydowanie się kara należy! Ja o sesji dowiedziałem się 23 minuty przed jej rozpoczęciem, a gdy dotarłem na miejsce, zastałem już tylko ogryzki po pomidorach! Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Marat 22.07.02, 16:08 sluggard napisał: > A co regulamin mówi o konsekwencjach niepowiadomienia innych? Gdzieś wcięło > mój egzemplarz, a Maratowi zdecydowanie się kara należy! Ja o sesji > dowiedziałem się 23 minuty przed jej rozpoczęciem, a gdy dotarłem na miejsce, > zastałem już tylko ogryzki po pomidorach! Posiedzenie jest prawnie nielegalne i niewazne!Marat zostal juz chyba ukarany,jedyna Foremka jaka sie pojawila, na jego widok odjechala z piskiem opon!! Pewnie go krew zalala ze az przeklinal po angielsku Bloody baby!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inks Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.ec.bialystok.pl 22.07.02, 13:35 Były takie projekty:Sokółka miała być punktem przeładunkowym. Calość miała funkcjonować w ramach projektu Via baltica, ale jakoś cicho wokół tego projektu. W moim sąsiedztwei w ciągu 1 roku trzech sąsiadów zginęłow zderzeniach z TIR-ami-za każdyym razemwinny był kierowca ciężarówki. Coś z tymi tankowcami na naszych drogach-strumyczkach trzeba by rzeczywiście zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gupik Re: Niebezpieczny Białystok IP: 212.33.92.* 22.07.02, 14:08 Ile razy bendę tłumaczył że takie Samochodziki powinni być możone na wagonach Koleją, wtedy będzie bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 15:25 Gość portalu: Gupik napisał(a): > Ile razy bendę tłumaczył że takie Samochodziki powinni być możone na wagonach > Koleją, wtedy będzie bezpieczniej. Oj to zamiast mówić zacznij działać. Zacznij od powyrywania chwastów od stacji Białystok Fabryczny (niedaleko ciebie jest) do Zubek, później wybuduj rampę, kup kilka wagonów, lokomotywę i zablokuj Towarową. Powiesz że są roboty drogowe i objazd, pokierujesz TIRy na stacje, że niby tamtędy się objeżdża i zapakujesz na wagony. Jak już będziesz gotowy do odjazdu to przejdziesz sie wzdłuż wagonów, posprzedajesz winietki (mogę ci zaprojekotwać jak poprosisz, miałem 4 z plastyki;)), zbierzesz kasę i pojedziesz do Zubek, tam ich wysadzisz. W ten sposób przyczynisz się do wzrostu bezpieczeństwa w Białymstoku i postawią Ci pomnik, (np. obok Piłsudzkiego). Powodzenia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gupik Re: Niebezpieczny Białystok IP: 212.33.92.* 22.07.02, 16:09 Dobry pomisł, ale kilka wagonów to za mało, tych tiruw to jest tak durzo że jak by PKP podstawiła wszytkie wagony platwormy jakie tylko ma, to by było za mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 17:20 Gość portalu: Gupik napisał(a): > Dobry pomisł, ale kilka wagonów to za mało, tych tiruw to jest tak durzo że jak > > by PKP podstawiła wszytkie wagony platwormy jakie tylko ma, to by było za mało Przecież nie musisz przewieźć wszystkich TIRów za jednym razem, porozdzielaj je na grupy to nie będziesz się nudził :) Aha i samochodów nie wozi się platformami, tylko takimi wagonami lawetami, do Zakopanego razem z pospiesznym takie podobno jeżdża, ale na osobowe a nie na TIRy. Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gupik Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.piasta.pl 22.07.02, 17:37 A wam jak to się podoba ?????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gupik Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.piasta.pl 22.07.02, 17:47 A po zatym przewóz tiruw koleją na małe odległośći się nie płaca, co innego jak jest to przejazd np. z Hamburga do Minska lub dalej, jednym zdaniem Tranzyt, Więcej na ten temat w Interku, www.polzug.de tam jest takrze po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 17:53 Gość portalu: Gupik napisał(a): > A po zatym przewóz tiruw koleją na małe odległośći się nie płaca (...) Zapał przygasa... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:03 Capau pczygaza. Jak czytam te posty, Gupiku, to gupieję. Ale ortografia, dórza żecz. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:38 ortografia, ortografia... ;) a może Gupik ma dysortografię? To częste (teraz). Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:51 A ja mysle ze to prowokacja,tylko nie rozumiem po co? Witaj Saunne! Juz myslam ze nie wytrwam do polnocy ale za porzadki w skrzynce sie wzielam i tak dotrwalam. A Twoje samopoczucie przed polnoca? Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:57 dzięki Chatko! U mnie OK - brat śpi :)))))) a ja sobie słucham muzyki (ale jakiej...aż sama się dziwię sobie) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:59 a nad tą prowokacją też się zastanawiałam, myślę, że to mocno prawdopodobne... Odpowiedz Link Zgłoś
sluggard Re: Niebezpieczny Białystok 23.07.02, 10:26 A moim zdaniem to po prostu głupota!!! Bo prowokacja w takim stylu to też wyraz niskiego ilorazu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chatka Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.piasta.pl 23.07.02, 10:34 sluggard napisał: > A moim zdaniem to po prostu głupota!!! > > Bo prowokacja w takim stylu to też wyraz niskiego ilorazu... Tylko ze mozna byc gupim, ale ortografie znac! A moze Gupik nie taki gupi zeby do slownika zagladac! Gupik bez obrazy :), wez sobie do serca to co piszemy! Albo pisz tak jak ja nie uzywajac polskich liter :), no tak ale ...i tu moze byc problem, bo trzeba wiedziec ze "uzywajac" nie pisze sie "urzywajac" Odpowiedz Link Zgłoś