Dodaj do ulubionych

Niebezpieczny Białystok

IP: 212.33.92.* 21.07.02, 20:25
Moim zdaniem to tiry powinni mieć zakaz jazdy przez Białystok, a powinni być
wożone kojeją i dopiero wtedy będzie bezpiecznie na Bialostockich drogach a i
same drogi byłyby w dużo lepczym stanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andi Konkurs: "Kim jest Gupik" tylko 4,22+vat za 1 min IP: *.sav.tkb.net.pl 21.07.02, 22:39
      Gość portalu: Gupik1 napisał(a):

> Moim zdaniem to tiry powinni mieć zakaz jazdy przez Białystok, a powinni być
      > wożone kojeją i dopiero wtedy będzie bezpiecznie na Bialostockich drogach a i
      > same drogi byłyby w dużo lepczym stanie.

Gupik co ty się tak uparłeś na Zubki i tiry? Wymyśliłem kilka możliwości i
      postanowiłem ogłosić konkurs pt. Kim jest Gupik (opłata za 1 min połączenia
      4,22+vat, do wygrania dobre słowo:))
      a) pracownik zakładu w Zubkach który ma dość PKSu i nawołując do przewożenia
      TIRów pociągami liczy, że zostanie przywrucony też ruch pasażerski na tej linii
      b) maszynistą w PKP i chcesz ratować swoją firmę
      c) ...........*

Gupik bądź tak dobry i nie trzymaj mnie dłużej w niepewności i powiedz dlaczego
      ciągle mówisz/piszesz o Zubkach (zresztą nie tylko na tym forum, na grupach
      dyskusyjnych też)

Pozdrawiam
      Andrzej
      ----------------------------------
      * tu można wstawić własną możliwość
      • Gość: Gupik Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 IP: 212.33.92.* 22.07.02, 10:31
        Witajcie. jestem zwykłym człowiekiem ktury nie może patrzeć na paskudne tiry
        które jeldzą po polsce i trują powietrze
        • Gość: Andi Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 10:41
          Gość portalu: Gupik napisał(a):

> Witajcie. jestem zwykłym człowiekiem ktury nie może patrzeć na paskudne tiry
          > które jeldzą po polsce i trują powietrze

Witaj, a dlaczego właśnie Zubki?
        • bix1 Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 22.07.02, 10:46

Gupiku, pamiętaj że dzięki tym wrednym tirom masz codziennie świeżego browarka
          na śniadanie...
          :)
        • sluggard Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 22.07.02, 12:04

A jak TIRy ominą Białystok to kto słowniki do sklepów dostarczy?
          • marat_ Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 22.07.02, 12:24
            sluggard napisał:

> > Witajcie. jestem zwykłym człowiekiem ktury nie może patrzeć na paskudne ti
            > ry
            > > które jeldzą po polsce i trują powietrze
            >
            > A jak TIRy ominą Białystok to kto słowniki do sklepów dostarczy?

Wygląda, że już teraz TIR-y ze słownikami trzymają się z dala od Białego. A
            przynajmniej nie zajeżdżają na dzielnicę Gupika... :)))
            • Gość: Gupik Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 IP: *.piasta.pl 22.07.02, 12:52
              jak to nie zaglądają ? mieczkam na Towarowej, ta ulica jest drogą tranzytową do
              granicy z Białorusią w Bobronikach, a tych tiruw to jest od zajebania.
              • marat_ Re: Konkurs: 'Kim jest Gupik' tylko 4,22+vat za 1 22.07.02, 12:56

> jak to nie zaglądają ? mieczkam na Towarowej, ta ulica jest drogą tranzytową
                do
                >
                > granicy z Białorusią w Bobronikach, a tych tiruw to jest od zajebania.

No dobra, niech będzie, że TIRY do ciebie zaglądają. Ale czy ty zaglądasz
                czasami do słownika ort., to już bym nie był taki pewien... :))
    • sluggard Marat 22.07.02, 12:36
      Czy party na wyspie się odbyło?
      • marat_ Re: Marat 22.07.02, 12:44
        sluggard napisał:

> Czy party na wyspie się odbyło?

Trudno nazwać to party. Ania zjadła 4 kg pomidorów i łyknęła 6 browarków nie
        wychodząc z samochodu. Zapytała się: masz coś jeszcze? A jak odpowiedziałem, że
        nie, to depnęła prawy pedał swego BMW (Bardzo Mały Wóz, czyli 126P) z
        komentarzem: Aleś ty skąpy! i odjechała. Myślę, że w tą przysłowiową siną dal.
        W sumie lubię zdecydowane kobiety, ale czy ona przypadkiem nie przesoliła?..

:))))))
        • sluggard Re: Marat 22.07.02, 12:55
          > Trudno nazwać to party. Ania zjadła 4 kg pomidorów i łyknęła 6 browarków nie
          > wychodząc z samochodu. Zapytała się: masz coś jeszcze? A jak odpowiedziałem,
          > że
          > nie, to depnęła prawy pedał swego BMW (Bardzo Mały Wóz, czyli 126P) z
          > komentarzem: Aleś ty skąpy! i odjechała. Myślę, że w tą przysłowiową siną
          dal.
          > W sumie lubię zdecydowane kobiety, ale czy ona przypadkiem nie przesoliła?..

Maracie, biedaku - tak dałeś się wykorzystać!

Rada na przyszłość:

Ania: Marat, masz coś jeszcze?
          Marat: Mam, w tamtych krzakach!

Koniec rady.
          • marat_ Re: Marat 22.07.02, 13:01
            sluggard napisał:

>
            > Maracie, biedaku - tak dałeś się wykorzystać!
            >
            > Rada na przyszłość:
            >
            > Ania: Marat, masz coś jeszcze?
            > Marat: Mam, w tamtych krzakach!
            >
            > Koniec rady.

No, Sluggy, podpadłeś!
            Nie wiem czy Ci wybaczę, że takie złote myśli przekazujesz mi dopiero po
            fakcie!!! :)))
            • sluggard Re: Marat 22.07.02, 13:04
              > No, Sluggy, podpadłeś!
              > Nie wiem czy Ci wybaczę, że takie złote myśli przekazujesz mi dopiero po
              > fakcie!!! :)))

:)))))

Może się przyda w przyszłości!
              • marat_ Re: Marat 22.07.02, 13:08
                sluggard napisał:

> Może się przyda w przyszłości!

Albo w przypadku innych Foremek :))))
                • sluggard Re: Marat 22.07.02, 13:13
                  > Albo w przypadku innych Foremek :))))

Może inne same z siebie wysiadłyby z samochodu:)
                  • marat_ Re: Marat 22.07.02, 13:21
                    sluggard napisał:

> Może inne same z siebie wysiadłyby z samochodu:)

Zgadywanie zgadywaniem, ale póki empirycznie się nie sprawdzi, to pewności
                    żadnej się nie ma. Do haremu niby się zapisały, a na "sesje" się jakoś nie
                    kwapią. :))
                    Cościk dziwne te Foremki...
                    • sluggard Re: Marat 22.07.02, 14:39
                      > Cościk dziwne te Foremki...

Okryte mgiełką tajemnicy... może troszeczkę nieśmiałe...
                      • chatka_ Re: Marat 22.07.02, 15:37
                        sluggard napisał:

> > Cościk dziwne te Foremki...
                        >
                        > Okryte mgiełką tajemnicy... może troszeczkę nieśmiałe...
                        Nie mgielka ale gesta jak mleko mgla spowila dzien I sesji haremu, dlaczego tak
                        konspiracyjnie zostalo zorganizowane, ha? Dlaczego dowiedzialm sie dopiero w
                        niedziele. A co regulamin mowi, jak wol jest napisane "Zgodnie z art. 23.2
                        umowy spolki "Forum Harem" sp. z.o.o, czlonkowie Spolki zostana powiadomieni o
                        posiedzeniu Spolki na 7 dni przed terminem posiedzenia Spolki"
                        • sluggard Re: Marat 22.07.02, 15:44
                          > Nie mgielka ale gesta jak mleko mgla spowila dzien I sesji haremu, dlaczego
                          tak
                          >
                          > konspiracyjnie zostalo zorganizowane, ha? Dlaczego dowiedzialm sie dopiero w
                          > niedziele. A co regulamin mowi, jak wol jest napisane "Zgodnie z art. 23.2
                          > umowy spolki "Forum Harem" sp. z.o.o, czlonkowie Spolki zostana powiadomieni
                          o
                          > posiedzeniu Spolki na 7 dni przed terminem posiedzenia Spolki"

A co regulamin mówi o konsekwencjach niepowiadomienia innych? Gdzieś wcięło
                          mój egzemplarz, a Maratowi zdecydowanie się kara należy! Ja o sesji
                          dowiedziałem się 23 minuty przed jej rozpoczęciem, a gdy dotarłem na miejsce,
                          zastałem już tylko ogryzki po pomidorach!
                          • chatka_ Re: Marat 22.07.02, 16:08
                            sluggard napisał:

> A co regulamin mówi o konsekwencjach niepowiadomienia innych? Gdzieś wcięło
                            > mój egzemplarz, a Maratowi zdecydowanie się kara należy! Ja o sesji
                            > dowiedziałem się 23 minuty przed jej rozpoczęciem, a gdy dotarłem na miejsce,
                            > zastałem już tylko ogryzki po pomidorach!

Posiedzenie jest prawnie nielegalne i niewazne!Marat zostal juz chyba
                            ukarany,jedyna Foremka jaka sie pojawila, na jego widok odjechala z piskiem
                            opon!!
                            Pewnie go krew zalala ze az przeklinal po angielsku Bloody baby!:)))
    • Gość: inks Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.ec.bialystok.pl 22.07.02, 13:35
      Były takie projekty:Sokółka miała być punktem przeładunkowym. Calość miała
      funkcjonować w ramach projektu Via baltica, ale jakoś cicho wokół tego
      projektu. W moim sąsiedztwei w ciągu 1 roku trzech sąsiadów zginęłow
      zderzeniach z TIR-ami-za każdyym razemwinny był kierowca ciężarówki. Coś z tymi
      tankowcami na naszych drogach-strumyczkach trzeba by rzeczywiście zrobić.
      • Gość: Gupik Re: Niebezpieczny Białystok IP: 212.33.92.* 22.07.02, 14:08
        Ile razy bendę tłumaczył że takie Samochodziki powinni być możone na wagonach
        Koleją, wtedy będzie bezpieczniej.
        • Gość: Andi Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 15:25

> Ile razy bendę tłumaczył że takie Samochodziki powinni być możone na wagonach
          > Koleją, wtedy będzie bezpieczniej.

Oj to zamiast mówić zacznij działać. Zacznij od powyrywania chwastów od stacji
          Białystok Fabryczny (niedaleko ciebie jest) do Zubek, później wybuduj rampę,
          kup kilka wagonów, lokomotywę i zablokuj Towarową. Powiesz że są roboty drogowe
          i objazd, pokierujesz TIRy na stacje, że niby tamtędy się objeżdża i zapakujesz
          na wagony. Jak już będziesz gotowy do odjazdu to przejdziesz sie wzdłuż
          wagonów, posprzedajesz winietki (mogę ci zaprojekotwać jak poprosisz, miałem 4
          z plastyki;)), zbierzesz kasę i pojedziesz do Zubek, tam ich wysadzisz. W ten
          sposób przyczynisz się do wzrostu bezpieczeństwa w Białymstoku i postawią Ci
          pomnik, (np. obok Piłsudzkiego).
          Powodzenia

Andrzej
          • Gość: Gupik Re: Niebezpieczny Białystok IP: 212.33.92.* 22.07.02, 16:09
            Dobry pomisł, ale kilka wagonów to za mało, tych tiruw to jest tak durzo że jak
            by PKP podstawiła wszytkie wagony platwormy jakie tylko ma, to by było za mało
            • Gość: Andi Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 17:20

> Dobry pomisł, ale kilka wagonów to za mało, tych tiruw to jest tak durzo że
              jak
              >
              > by PKP podstawiła wszytkie wagony platwormy jakie tylko ma, to by było za mało

Przecież nie musisz przewieźć wszystkich TIRów za jednym razem, porozdzielaj je
              na grupy to nie będziesz się nudził :)
              Aha i samochodów nie wozi się platformami, tylko takimi wagonami lawetami, do
              Zakopanego razem z pospiesznym takie podobno jeżdża, ale na osobowe a nie na
              TIRy.
              Pozdrawiam
              Andrzej
              • Gość: Gupik Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.piasta.pl 22.07.02, 17:37
                A wam jak to się podoba ??????????????????????????????
              • Gość: Gupik Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.piasta.pl 22.07.02, 17:47
                A po zatym przewóz tiruw koleją na małe odległośći się nie płaca, co innego jak
                jest to przejazd np. z Hamburga do Minska lub dalej, jednym zdaniem Tranzyt,

Więcej na ten temat w Interku, www.polzug.de tam jest takrze po polsku.
                • Gość: Andi Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.sav.tkb.net.pl 22.07.02, 17:53

> A po zatym przewóz tiruw koleją na małe odległośći się nie płaca (...)

Zapał przygasa... ;(
                  • habitus Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:03
                    Capau pczygaza. Jak czytam te posty, Gupiku, to gupieję. Ale ortografia, dórza
                    żecz.
                    • saunne Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:38
                      ortografia, ortografia... ;) a może Gupik ma dysortografię? To częste (teraz).
                      • chatka_ Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:51
                        A ja mysle ze to prowokacja,tylko nie rozumiem po co?
                        Witaj Saunne! Juz myslam ze nie wytrwam do polnocy ale za porzadki w skrzynce
                        sie wzielam i tak dotrwalam. A Twoje samopoczucie przed polnoca?
                        • saunne Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:57
                          dzięki Chatko! U mnie OK - brat śpi :)))))) a ja sobie słucham muzyki (ale
                          jakiej...aż sama się dziwię sobie)
                          • saunne Re: Niebezpieczny Białystok 22.07.02, 23:59
                            a nad tą prowokacją też się zastanawiałam, myślę, że to mocno prawdopodobne...
                            • sluggard Re: Niebezpieczny Białystok 23.07.02, 10:26
                              A moim zdaniem to po prostu głupota!!!

Bo prowokacja w takim stylu to też wyraz niskiego ilorazu...
                              • Gość: chatka Re: Niebezpieczny Białystok IP: *.piasta.pl 23.07.02, 10:34
                                sluggard napisał:

> A moim zdaniem to po prostu głupota!!!
                                >
                                > Bo prowokacja w takim stylu to też wyraz niskiego ilorazu...

Tylko ze mozna byc gupim, ale ortografie znac! A moze Gupik nie taki gupi zeby
                                do slownika zagladac!
                                Gupik bez obrazy :), wez sobie do serca to co piszemy!
                                Albo pisz tak jak ja nie uzywajac polskich liter :), no tak ale ...i tu moze
                                byc problem, bo trzeba wiedziec ze "uzywajac" nie pisze sie "urzywajac"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka