kamilario 12.07.05, 11:04 Cóż, gdyby ci co pisali starą maturę, teraz mieli pisać coś podobnego na egzaminie, to co z przelicznikiem punktowym. W jaki sposób można by sprawiedliwie porównywać wyniki nowej matury z wynikiem testu na egzamin wstępny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: Równi i równiejsi IP: 213.25.83.* 12.07.05, 12:57 To prawda tylko, że wszystko powinno być tak samo. Na nowej maturze z matematyki można było korzystać z kalkulatora i tablic matematycznych a na egzaminach na politechnikę nie! i czy to jest sprawiedliwe i wyniki sa porównywalne? Myślę że nie. Ale czy to kogoś obchodziło? A jesli Ci co pisali stare matury będą chcieli za rok zdawać na inne studia to znowu będą musieli zdawać egzamin, bo stara matura moga sobie podetrzeć cztery litery. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Równi i równiejsi 12.07.05, 14:26 Wiem, o tym sam mam starą maturę a w piatek egzamin. To, że mam piątkę z matury to nic nie znaczy, jest ona gó.. warta:( Ale nic nie poradzę, głową muru nie przebiję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: Równi i równiejsi IP: 217.97.203.* 13.07.05, 12:02 A co za roznica czy zdajesz egzamin wstepny jako egzamin wstepny czy jako nowa matura? BTW umiesz - zdasz Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Równi i równiejsi 13.07.05, 12:54 Taka, że nową maturę piszesz raz i masz spokój. A egzamin trzeba pisać za każdym razem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: Równi i równiejsi IP: 217.97.203.* 13.07.05, 16:54 Ale skoro nie pisales nowej to po ptakach jest i juz. Ja tez pisalem stara (kiedys) i zdawalem normalne egzaminy - wszystko jest dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Równi i równiejsi 13.07.05, 17:07 też pisałem starą kiedyś i też zdawałem już egzaminy. Tylko, że wtedy wszyscy mieli równe szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Re: Równi i równiejsi IP: 217.97.203.* 13.07.05, 17:34 Rowne szanse to mit, to marzenie, to mrzonka. Nikt nigdy nigdzie nie mial rownych szans - ale taki jest swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszynista Re: Równi i równiejsi IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.07.05, 19:45 Pod pociąg się rzuć. Odpowiedz Link Zgłoś
kurna_felek Re: Równi i równiejsi 13.07.05, 10:08 A jak porównać nową maturę tegoroczną z nową maturą przyszłoroczną? Przecież te wszystkie % będą inne. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: Równi i równiejsi 13.07.05, 16:56 kurna_felek napisał: > A jak porównać nową maturę tegoroczną z nową maturą przyszłoroczną? > Przecież te wszystkie % będą inne. a czy cokolwiek na tym świecie jest sprawiedliwe?Wątpię,zawsze jest ktoś,kto dostaje po d...:/ taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś