Dodaj do ulubionych

Via Baltica

17.07.05, 21:55
Piszę pracę o trasie Via Baltica. Myślę że w Suwałkach jest wiele osób dla
których ta inwestycja nie jest obojętna. Zapraszam do wypowiedzenia się i
wypełnienia ankiet na stronie

via_baltica.w.interia.pl/
Pomoże mi to w zbieraniu niezbędnych danych do pracy. Będę wdzięczna za każdą
wypełnioną ankietę i konstruktywny komentarz.
Obserwuj wątek
    • pierdutow Re: Via Baltica 18.07.05, 07:27
      pisz dziecino pisz ! Nie licz na to że forumowicze napiszą pracę za ciebie ,
      oczywiście jak umiesz liczyć.
      • rozumny1 Re: Via Baltica 18.11.05, 15:07
        Pierdutow, prosiłem o kulturalne zachowanie, a ty co, jak zwykle po chamsku.
        Zatem posłuchaj głąbie, nie mówi się: "...jak umiesz liczyć." Mówi
        się: "...jeżeli umiesz liczyć."
        Ze szkołą lelacką, pierdutow, przesadziłem. Przepraszam! Nie dałbyś rady...
    • vanillacat Re: Via Baltica 19.07.05, 22:10
      Witam Obejrzałam ta stronę i zauwazyłam wyrazy oceniajace które zaburzają obiektywność badań. Z tego powodu nie zamierzm wypełnić ankiety.
      Pozdr
      • woy Re: Via Baltica 20.07.05, 09:02
        gdzie te wyrazy oceniające? w ankiecie?
        w.
        • vanillacat Re: Via Baltica 20.07.05, 11:39
          W linku Via Baltica - podstawowe informacje: liczne nadzieje, dramatyczna i niezbędne zaburzają obiektywność badanego sugerując budowę trasy.
          Strona badawcza powinna byc obiektywna zgodnie z wymogami przeprowadzania badań bez wyrazów oceniających, sugerujących odpowiedzi.
    • pierdutow Re: Via Baltica 20.07.05, 16:13
      zwykła prowokacja w celu nabicia wielkiej ilości postów. Taka forma protestu i
      jego ciąg dalszy. Nie dajmy się zwariować !
      • rinceweend Re: Via Baltica 20.07.05, 18:57
        Może rzeczywiście tekst jest trochę zbyt emocjonalny, ale jego treść nie miała
        na celu sugerowania komukolwiek czegokolwiek. Przyznaję jednak, że może tak się
        stać,i jeśli usłyszę więcej tego rodzaju głosów na pewno zmienię tekst. Z
        drugiej strony, sytauacja na drogach (nie tylko w tym regionie) jest
        dramatyczna, a z Via baltiką związane są liczne nadzieje (część świadomie,
        część trochę mniej - z badań terenowych wynika, że ludzie mylą trasę Via
        Baltica z obwodnicą własnej miejscowości, podejrzewam tu działanie władz
        lokalnych). Moim zdaniem obwodnice są potrzebne, co nie oznacza, że tylko przy
        budowaniu trasy powstaną.
    • dajanaf1 Re: Via Baltica 25.07.05, 15:05
      nie otwiera się ankieta
      • rinceweend Re: Via Baltica 03.08.05, 11:00
        Która? Posprawdzam wszystko jescze raz...
    • rinceweend Re: Via Baltica 31.10.05, 09:52
      Jeszcze raz zachęcam wszystkich zainteresowanych do odwiedzenia naszej strony i
      wypełnienia ankiet.
    • szymon.dziawer Re: Via Baltica 18.11.05, 12:13
      Witam
      Na stronce powinnyście popracować nad sondą, bo można zagłosować nieskończoną
      liczbę razy, nawet bez konieczności wychodzenia ze strony. Ja sobie
      zagłosowałem 3x, a co.
      Poza tym tekst jest rzeczywiście tendencyjny - przynajmniej dla mnie -
      zwłaszcza w tym miejscu:

"(...)Oba warianty przebiegają przez bardzo cenne krajoznawczo i przyrodniczo
      tereny Polski, stąd też w naturalny sposób trasa budzi kontrowersje zarówno
      wśród mieszkańców, jak i organizacji ekologicznych(...)"

Wiadomo, że nie mamy tu do czynienia z ekologami, a z pseudoekologami, bo jeśli
      dobrze rozumiem znaczenie słowa "ekologia" to chodzi w nim mniej więcej
      o "współobcowanie różnych gatunków". Tymczasem organizacje ekologiczne
      najchętniej wypędziłyby ludzi z miejsc, gdzie parzy się kaczka krzyżówka, czy
      inna żabka kumka, nie zważając na to, że ludzie nie mają co jeść. A fakty są
      takie, że cholerne kormorany spaliły już jedna wyspę na Wigrach i nikt na te
      szkodniki pod ochroną nie reaguje. Ale jakby odbiegłem od tematu.

W samej ankiecie jest podpunkt:
      "Wzrost ilości zanieczyszczeń w powietrzu", powtórzony notabene, nie wiedzieć
      czemu w podpunkcie " Zwiększenie emisji spalin" - prawdopodobnie wiele osób
      klika na "wielce prawdopodobne" nie wiedząc o tym, że auto jadące ze stała
      prędkością emituje mniej spalin niż takie, które wciąż zwalnia, przyspiesza i
      rusza - co ma teraz miejsce, zwłaszcza na trasie Warszawa-Łomża-Suwałki. To
      samo dotyczy podpunktu " Wzrost natężenia hałasu w okolicy".

Jestem zdecydowanie za Via Baltica i mam w nosie, że żabki będą musiały
      przenieść się ze swoim skrzekiem do innej sadzawki. Kiedy można pomóc ludziom -
      to trzeba to robić, a taka inwestycja, to dodatkowe miejsca pracy - nie tylko
      przy budowie, ale i później, bo droga ta może otworzyć ten region na nowych
      inwestorów, o ile nie przestraszą ich te cholerne "zielone płuca Polski", które
      poza nazwą nic nie wnoszą, bo turystyka leży jak długa. A można. Wystarczy
      przejechać się na Mazury. Tam dają radę.
      Szymon
    • rozumny1 Re: Via Baltica 18.11.05, 15:10
      Jezu, jacyś normalni ludzie się pojawili??? Niewiarygodne! Ankieta, przykro mi,
      nie chciała się otworzyć. może później...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka