Dodaj do ulubionych

Uwaga na Grosika

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:45
Dzięki za artykuł o Grosiku. Też miałem z nimi problemy - przetrzymywali
bezczelnie pieniądze, które wpłaciłem za różne rzeczy w ich punkcie. I miało
to miejsce w llutym. To, co mówi jakiś pan Bieta w tym artykule to ewidentna
ściema. Nie ma pewnej żadnej zmiany systemu komputerowego. Po prostu Grosik
sobie nie radzi z wpłatami. Niewykluczone, że kiedyś upadnie. Dltaego lepiej
wpłacać kasę gdzie indziej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Życzliwy Re: Uwaga na Grosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:02
      Szanowna Inspekcjo Pracy
    • Gość: Życzliwy Re: Uwaga na Grosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:03
      Proponuje kontrolę w Grosiku, bo moi kumple po prostu pracuja tam na czarno ;-)
    • Gość: Yoda donos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:22
      Nie znam Grosika ale ten post wygląda na typowe oczernianie przez konkurencję,
      z usług agencji finansowej raczej nie korzystają ludzie z dostepem do NETU:)
      i juz napewno nie znają nazwiska prezesa na pamięć:)

• Gość: 123 Re: Uwaga na Grosika IP: *.csk.pl 20.07.05, 15:25
      Chętnie przeczytam ten artykuł. Proszę o linka.
      • Gość: Bea Re: Uwaga na Grosika IP: *.elpos.net / *.elpos.net 20.07.05, 16:24
        Ja tez prosze o linka bo jestem bardzo zadowolona z Grosika,wplaty zawsze
        dochodza blyskawicznie ;-) Mi tez to wyglada na oczernianie konkurencji
        • Gość: monika Re: Uwaga na Grosika IP: *.elpos.net / *.elpos.net 20.07.05, 17:43
          wlasnie jestem na etapie reklamacji-juz 1,5 miesiaca a moje pieniadze za
          internet nie sa na koncie.Mam juz upomnienie ze strony dostawcy internetu.
          Zlozylam reklamacje, ale pani w okienku powiedziala, ze nie moze sie teraz
          polaczyc z dzialem reklamacji.Wyslam meila-nic nie mam odpowiedzi.
          Jestem w szoku, co sie tam dzieje?
          • Gość: On Re: Uwaga na Grosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:03
            Ze pieniąze nie docierają to wiadomo od dawna: np:

www.lomza.com.pl/wiadomosci/news.php?id_news=2381&dodaj_opinie=1
            www.info.olkusz.pl/forum/index.php?dzial=rozwin&id=1988
            www.iig.pl/_archiwum/index.php?popen=news&id_art=1279&kom=dodaj
            www.kurierlubelski.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=12010

miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35234,2827196.html
            • Gość: cft i to opracowanie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 20.07.05, 20:10
              i to opracowanie zrobił "czytelnik" a nie przypadkiem konkurencja :))))
              • Gość: On Re: i to opracowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:09
                Czytelnik. A znajdż mi coś złego na "konkurencję". Proszę. Może ty jestes z
                Grosika i w posób tak trywialny odpierasz zarzuty.
              • Gość: Alf Re: i to opracowanie IP: 194.146.128.* 22.07.05, 00:26
                to nie "czytelnik" pisze wszystkie te artukuły... a pozatym ktokolwiek zrobił
                takie opracownie to nie ważne, moim zdaniem ważne jest to że było co w nim
                umieścić więc chyba coś jest nie tak - fakty mówią same za siebie
    • Gość: 4WD To Polska Agencja Finasowa ściemnia IP: *.elpos.net / *.elpos.net 20.07.05, 21:17
      To Polska Agencja Finasowa pada, mają też 1 grosz w logo, to oni nie
      przekazują kasy a ludziom sie merda - grosz to grosz :)
      U mnie na osiedlu jest PAF i tam zawsze ludzie się awanturują że im kasa nie
      doszła.
      • Gość: Yoda Re: To Polska Agencja Finasowa ściemnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:33
        też słyszałem że Polska Agencja Finasowa podszywa sie pod Grosika i są
        problemy bo kaska nie dochodzi.
    • Gość: |andy| Re: Uwaga na Grosika IP: *.koba.pl 21.07.05, 15:00
      No to mnie nastraszyliście. Zazwyczaj płacę na dworcu PKS (mam po drodzę), ale
      widzę, że trzeba będzie zacząć odwiedzać pocztę (chociaż tam kolejki są większe...).
      • Gość: On Re: Uwaga na Grosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:21
        Jaką pocztę ? Załóż konto w mBanku, przelewy masz po 50groszy, a nie po 3,50
        jak na poczcie. I płać nimi. Ludzie, troszkę pomyslcie.
        • Gość: |andy| Re: Uwaga na Grosika IP: *.koba.pl 21.07.05, 15:24
          Część opłat (stałych) mam jako zlecenia stałe, część (telefony, gaz - ten raz na
          pół roku i inne nieregularne) płacę normalnie, w jakimś okienku. Teraz będzie to
          okienko pocztowe.
        • Gość: Yoda ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:29
          Nie widzisz że to sciema, konkurencja sie zcina! Nikt kto siedzi tyle w necie
          nie opłaca na poczcie:) czy u przewalaczy z takiej Polskiej Agencji
          Finansowej:) bo w netowym banku masz do 50 groszy + brak kolejek:)))
          Zaraz napiszą "życzliwi" ż prezesowi PAF Grosik śmierdzą nogi...
          • Gość: |andy| Re: ściema IP: *.koba.pl 21.07.05, 15:32
            Gość portalu: Yoda napisał(a):

> Nie widzisz że to sciema, konkurencja sie zcina! Nikt kto siedzi tyle w necie
            > nie opłaca na poczcie:) czy u przewalaczy z takiej Polskiej Agencji
            > Finansowej:)

Hmm, dziwne...
          • Gość: On Re: ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:34
            > Nie widzisz że to sciema, konkurencja sie zcina! Nikt kto siedzi tyle w necie

Nie widze jakos. Wg ciebie to ja miałem byc konkurencją bo podałem linki, a
            teraz juz stałem się obrońcą Grosika. Lecz się...
            • Gość: Yoda Re: ściema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:47
              nie patrzę na nicki tylko na wypowiedzi, po czasie reakcji widać że są tu osoby
              co strasznie ten temat przeżywają :)
              pisze co mi się wydaje, reszta prawdę mówiąc mi wisi
        • Gość: do pierdla do pierdla z nimi!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 12:36
          Kiedy wreszcie bieta idzie do ruskiego pierdla???
    • lewe.oczko.misia.rysia Re: Uwaga na Grosika 22.07.05, 07:12
      Moja teściowa miała ostatnio problemy z Grosikiem, ponieważ wpłaciła pieniądze
      na ratę i po jakimś czasie dostała notę, iż owe pieniądze nie wpłynęły. Nie znam
      dalszych szczegółów, ale wiem, że otrzymała od Grosika potwierdzenie owej wpłaty
      na docelowe konto z datą przelewu 15 lipca, a po kilku dniach zadzwoniła do niej
      pani z Grosika, twierdząc iż pieniądze zostały wpłacone 13 lipca. Pani nie
      chciała odpowiedieć mojej teściowej dlaczego tak bezczelnie kłamie, skoro na
      potwierdzeniu, które teściowa ma przed oczyma jest inna data. Teściowa nauczona
      doświadczeniem, stwierdziła że już nigdy więcej nie skorzyst z usług tej i
      podobnych firm. Tylko wpłata na poczcie albo w banku pozwala na uniknięcie
      nieporozumień. To za tą pewność i brak nerwów płaci prowizję.
      • estellla Re: Uwaga na Grosika 22.07.05, 07:31
        a więc telegrosik to wielki kant 8 to nie jest jakaś konkurencja,że ja kogoś
        wychwalam
        .moja szefowa prowadzi agencje mieszko,włascicielem owej agencji jets
        pan ,który jakis czas temu współpracował z grosikiem ,jednymisłowy był
        udziałowcem.Obecnie prowadzi własna działalnosć ponieważ grosik i min. jego
        inni własciciele działali na szkode klienta,tak więc załozył własną
        agencje,która otzrymała wiele nagród, panstwowych,wszelkie waląłty są
        ubezopieczone,nie ma takiej ozliwości,iż coś nie zostało pzrez tą firmę
        zapłacone.ja wpłacam co miesią ci jest oki.polecam
        • lewe.oczko.misia.rysia Re: Uwaga na Grosika 22.07.05, 15:58
          estellla, z łaski swojej napisz ten tekst jeszcze raz. To, co napisałaś to jakiś
          bełkot.
        • Gość: On Re: Uwaga na Grosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:57
          Nie wolno zasiadać i wódce do komputera. Pamietaj.
    • kaliszrychu Re: Uwaga na Grosika 26.07.05, 21:27
      Chyba jednak z tym Grosikiem jest coś nie tak. Czytałem o nich dzis w POrannym.
      Znów ktoś się na nich skarżył, więc to chyba nie jest żadna 1-dniowa wymiana
      systemu komputerowego jak zapowiadali w Wyborczej. MOgą paść????
      • Gość: Yoda Re: Uwaga na Grosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:00
        niedawno pewien renomowany bank przez kilka dni nie dawał klientom mozliwosci
        dostepu do kont, ani www, bankomaty itp. Jakos tak nie płakaliscie nad tym
        (pewnie poranny nie napisał)
        • Gość: kaliszRychu Re: Uwaga na Grosika IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 27.07.05, 14:57
          Chodzi o Eurobank. Poranny pisał. Ale to co robi GRosik jest większym chamstwem
          i trzeba przed nim wszystkich ostrzegać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: max Re: Uwaga na Grosika IP: *.168. / *.man.bialystok.pl 05.08.05, 11:34
            a w pko bp przelwy przez internet sa za darmo:) i tez nie ma kolejek i nerwow.
            Oby tylko miec kase na koncie:))) hihi:)
            • a_14 Re: Uwaga na Grosika 05.08.05, 14:20
              Nie są za darmo.
            • a_14 Re: Uwaga na Grosika 05.08.05, 14:21
              A kolejki do kas są horrendalne.
    • Gość: Psikus Re: Uwaga na Grosika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:16
      www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050823/AKTUALNOSCI/50822014

Trzeba skleic linka
    • mira32 Re: Uwaga na Grosika 24.08.05, 20:56
      Agencja Finansowa Grosik działająca w Świętochłowicach na ul. Łagiewnickiej 57
      oszukuje klientów nie przekazując pieniędzy za energie elek. tel. gaz. Przez
      miesiąc działalności zdążyła już nabrać kilkanaście osób. Niech ktoś wreszcie
      zrobi porządek z tą bandą oszustów!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Gość Re: Uwaga na Grosika IP: *.anon-online.org 31.08.05, 08:24
        To nie tak ze to właściciele punktów przetrzymują pieniadze,
        bo oni je wpłacają tego samego dnia lub na drugi dzień rano na konto GROSIKA.
        To centrala robi ludzi w balona. Właściciele muszą się nasłuchc od klientów za
        nie swoje winy. Dlatego też wielu właścicieli zerwało umowę z GROSIKIEM dla
        dobra społeczeństwa i podpisało własne umowy z bankami. I przelewy idą w 24
        godziny. Ale pomimo tego że właściciele zrobili to zgodnie z prawem to pan
        Bieta szczuje na nich prawników albo bliżej nieokreślonych smutnych panów
        którzy przybywają BEZPRAWNIE w ochronie policji.
        I to wcale nie jest OCZERNIANIE konkurencji. Tylko fakty z życia wzięte.
        • Gość: Wszystko PRAWDA Re: Uwaga na Grosika IP: *.piasta.pl 02.09.05, 19:55
          Drodzy Państwo, znam tą firmę("AGENCJE FINANSOWA GROSIK") bardzo dobrze.
          Przeszła ona dwa podziały:z jednego powstał "MIESZKO" z drugiego "POLSKA
          AGENCJA FINANSOWA GROSIK". Wszystkie te firmy działają na niekorzyść klienta i
          są nastawione tylko na zyski. Klient się niestety nie liczy. Wolę zapłacić swoj
          rachunek w innym miejscu bo mam pewność że dotrą tam gdzie powinny. Mam
          nadzieję że wreszcie odpowiednie władze zajmą się w/w firmami i że ktoś pomyśli
          o przepisach prawnych regulujących działalność takich instytucji. Podobno
          prokuratura sie już tym zajęła. RADZE NIE PŁACIĆ TAM!!!, ale i tak każdy
          postąpi według swojego uznania. Pozdrawiam
          • Gość: swojak Re: Uwaga na Grosika IP: *.osiedle.net.pl 08.09.05, 22:27
            Jak widać dużo obiektywnych wypowiedzi na temat grosika i innych, widać dużo
            jest znawców tego tematu, i wszyscy wszystkich znają. Dziwne
            Jeżeli piszecie i wymieniacie firmy to piszcie prawdę a nie bełkoty sensacyjne.
            pozdrawiam zdegustowany czytelnik portalu
            • Gość: do swojaka Re: Uwaga na Grosika IP: 212.33.64.* 07.10.05, 17:30
              są nowi oszukani wczoraj tp sa wysłała ponaglenia zapłaty za rachunki które
              były opłacone w grosiku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka