Dodaj do ulubionych

bank BPH - nieuczciwe praktyki

IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 11.08.05, 18:27
Witam,
chciałam ostrzec przed tytułowym bankiem, a w szczególności przed zakładaniem
rzekomo bezpłatnego konta. Praktyki jakie stosują wobec klienta wołają o
pomstę. 3 mce temu założyłam konto w BPH, niestety (dla banku) nie wykonałam
na nim zadnej operacji przez ten okres, no to przyszedł mi rachunek do
zapłaty 80 zł za "bezpłatne" prowadzenie konta. Kwotę zapłaciłam umowę
rozwiązałam ale zeby nie byuło tak prosto, to po miesiącu dzwoni do mnie
jakiś fagas z kancelarii prawniczej w imieniu BPH i każe dopłacić 40zł za
wysyłanie do mnie korespondencji z banku w czasie trwania umowy. Na brak
odpowiedzi z mojej strony dostaję powiadomienie od firmy windykacyjnej, ze
wkrótce zostanie wydany bankowy tytuł egzekucyjny i zapuka do mnie komornik z
policją po swoje, ba już nie 40 zł ale co najmniej 1340 zł. Aha, przy
zakładaniu konta nikt nie poinformował mnie, że zero operacji na koncie jest
słono płatną opcją.
A ja naiwna uwierzyłam reklamie...

pozdrawiam
Elle
Obserwuj wątek
    • Gość: exxpert2 Re: bank BPH - nieuczciwe praktyki IP: *.csk.pl 11.08.05, 22:22
      możesz podać troszkę więcej szczegółów?
      to był ror? jak się nazywał ten plan?
      • anka1 Re: bank BPH - nieuczciwe praktyki 12.08.05, 08:20
        kredytow tez lepiej u nich nie brac ...
        • Gość: good bye BPH a ja juz zegnam ten bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 08:33
          To bank ktory ma wyjątkowo chytrze skonstruowany cennik opłat za ROR. Przez
          pierwszy rok jest pieknie - promocje, niby wszystko za darmo. Ale potem
          zaczynają się schody:
          - prowadzenie rachanku - 10 zł / miesięcznie
          - opłata za kartę bankomatową - 2 zł / miesięcznie
          - opłata za kartę kredytową - 75 zł / rocznie + 50 zł kary za każdarazowe
          opóznienie (nawet 1 dzień!)w spłacie zadłużenia i oczywiście drakońskie odsetki.
          W sumie rocznie koszt "darmowego" konta Srebrny Sezam w BPH wynosi: 220 zł -
          oczywiście pod warunkiem ze nie spóźnimy sie w spłacie zadluzenia karty
          kredytowej...
          • Gość: exxpert2 Re: a ja juz zegnam ten bank IP: *.csk.pl 12.08.05, 10:44
            patrzę że też nabrałeś się na kartę kreddytową,
            ja to wszystko też przećwiczyłem, tylko w innym banku.
            Wygląda to mniej więcej tak: twoje pieniądze leżą na koncie oprocentowane 0,5%
            a każda operacja kredytówką to "kredyt" oprocentowany na 18% !! czyli jedyna
            korzyść że jedną swoją wypłatę moiżesz mieć miesiąc wcześniej, za "niewielką"
            prowizją 18%! po 3 miesiącach zrezygnowałem, przecież to jest oferta dla
            idiotów, bo jak poprzednicy zauważyli to dzień spóźnienia to lichwiarskie kary.

no a co nt kredytów? bo mam właśnie wziąść takowy w BPH w CHF, któs to
            przećwiczył już jak to wygląda w praktyce ?
          • mrrusia Re: a ja juz zegnam ten bank 13.08.05, 08:56
            I ja sie poważnie zastanawiam nad zmianą banku. Może coś zaproponujecie. Muszę
            mieć ROR, bo inaczej wypłaty nie dostanę ;-)A co do kart kredytowych w BPH, to
            przysłali mi pocztą nieaktywną kartę kredytową, heh, niby jakaś promocja była,
            że ileś tam czasu bezpłatnie /tu mi pociąg jedzie../Pocięłam i wyrzuciłam ją, a
            oni dzwonią do mnie,żebym ją aktywowała, albo zwróciła. Ja nie chcę jej
            aktywować. O nią nie prosiłam, więc z zawartością mojej poczty robię co chcę.
            Pani dzwoniła kilkakrotnie. Namawiała, tłumaczyła. Oni chyba nie rozumieją, co
            oznacza nie.
            • zewsi Re: a ja juz zegnam ten bank 13.08.05, 10:11
              Może zainteresujesz się Multibankiem? Ostatnio co prawda obniżyli oprocentowanie
              roru - 0,8 %, a w grudniu zeszłego roku byo jeszcze 2%:-( - ale jest to całkiem
              sympatyczny bank. Za konto płaci się 3 złote/m-c a za zwykłą kartę 2zł/m-c.
              Praktycznie wszystko załatwi się przez internet, a gdy wchodzisz do placówki, to
              od razu podchodzi jakaś miła osoba i pyta, czy w czymś nie pomóc.
              • Gość: kylly Re: a ja juz zegnam ten bank IP: *.ld.euro-net.pl 13.08.05, 11:33
                hmmm to samo miałem napisać :))) MULTIBANK jest ok :) - przeniosłem tam konto z
                pko sa i jak na razie (od 1,5 roku chwalę sobie :)))
                pozdrawiam
              • mrrusia Re: a ja juz zegnam ten bank 17.08.05, 07:54
                Czy przelewy przez internet w Multibanku są odpłatne?
                • zewsi Re: a ja juz zegnam ten bank 17.08.05, 09:31
                  Są bezpłatne.
            • Gość: Alojzy Bąbel Re: a ja juz zegnam ten bank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:52
              A ja polecam BGŻ - 5 pln miesięcznie, konto internetowe gratis, przelewy w
              internecie - gratis. Jeżeli na sub-koncie E-skalacja jest powyżej 1000 PLN to
              oprocentowanie wynosi w tej chwili 4,0% rocznie i w każdej chwili można tymi
              pieniędzmi zacząć obracać.
              Pozdrawiam.
      • Gość: elle Re: bank BPH - nieuczciwe praktyki IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 17.08.05, 00:08
        to był najzwyklejszy ror, miał ułatwić mi życie. Ech...
    • Gość: polecam Pko Sa IP: *.csk.pl 13.08.05, 10:43
      Polecam Pko Sa- mam tam od roku, za wszystko płacę około 12zł, obsługuję
      głównie drogą internetową-i wszystko mam wliczone w te 12 zł( przelewy bez
      ograniczeń)-Mi sie opłaca.
      Pozdrawiam
      • Gość: Andrzej Re: Pko Sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 13:19
        ludzie !!! wypisujcie się z banku Pko Sa dzisiaj wcieło mi tam kartę bez żadnego powodu , a pani z okienka twierdzi że dopiero jutro mi ją oddadzą ,ponadto był jakaś skwaszona jakby robiła mi wielką uprzejmość że mi ją zwraca. tam chyba mają przestarzały system gdyż mam złe doświadczenie a to się zawiesi. lub przerwa techniczna, ale za obsługę konta każą płacić jak za zboże
    • Gość: good bye BPH i jeszcze jedno o chytruskach z BPH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 09:43
      Jak musiałem zapłacić 50 zł kary za 1 dniowe opóżnienie w spłacie ok. 200 zł
      dlugu na karcie kredytowej to zadzwoniłem do nich żeby spytać gdzie w systemie
      internetowym można ustawić automatyczną spłate długu na karcie z rachunku ROR.
      Nie przyszło mi nawet do głowy ze takiej opcji może nie być, bo przeciez w
      innych bankach np. mBank to standard. Ale okazało się że w banku BPH czegoś
      takiego nie ma, gdyż - jak miłym głosem wyjaśniła mi pani - "bank nie widzi
      potrzeby wprowadzania takiej opcji".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka