Dodaj do ulubionych

Zwolnienia w szkołach

25.08.02, 05:56
Nie jestem pewien czy rozumiem - czy na prawde w szkolach jest
mniej uczniow (co moze wyjasniac zwolnienia) czy tez czy tez ci
nauczyciele ktorzy pozostaja beda mieli klasy z wieksza iloscia
uczniow a zwolnienia sa podyktowane tylko kwestiami
ekonomicznymi??? Ogolnie mowiac wyglada na to ze nauczyciele sa
slabo oplacani i nie potrzebni - a poziom edukacji idzie w
dol..... choc moze o to chodzi - ludzi bez zdolnosci myslenia
latwiej trzymac za mordy....
Obserwuj wątek
    • Gość: Ginny Re: Zwolnienia w szkołach IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 25.08.02, 18:25
      Myslę, że jednak klasy będą mniejse, zwłaszcza w podstawówkach- w końcu mamy
      niż demograficzny. Przedałyby sie też mniejsze w liceach, ale na to nie ma
      szans. A 10 klas po 35 osób w każdej to też prościutka droga do obniżenia
      poziomu nauczania, zwłaszcza z języków.
      • Gość: anka1 Re: Zwolnienia w szkołach IP: 212.33.74.* 26.08.02, 12:17
        cos w tym jest, ze tumanami latwiej rzadzic. zwalniaja polonistow, matematykow,
        historykow. bedzie latwiej nakladac nowe podatki bo polanalfabeci nie beda
        umieli policzyc na ile ich znow panstwo, za przeproszeniem, orznie. beda
        zarabiac zawodowi wypelniacze pitow. a w dodatku w dzisiejszch czasach komu
        potrzebna wiedza np. o Nad Niemnem.
        i tylko jak memento brzmia slowa < narod ktory traci pamiec, traci zycie > albo
        jeszcze bardziej zlowieszcze < zniszczcie kulture, zniknie narod >. a porzadna
        edukacja to element kultury. dorownamy Stanom, ktorych niektorzy obywatele nie
        wiedza gdzie lezy USA ?
        • cavafis47 Re: Zwolnienia w szkołach 26.08.02, 14:34
          Jesli poziom edukacji w Polsce zblizy sie do poziomu w szkolach panstwowych w
          USA to bedzie bardzo zle... mowie z doswiadczenia - w Polsce w szkole sredniej
          interesowaly mnie tylko przedmioty humanistyczne, a z matematyki i fizyki
          bylem "matolkiem", po przyjezdzie do Stanow, mimo nienajlepszej znajomosci
          jezyka po kilku tygodniach zostalem przeniesiony do zaawansowanej klasy
          matematycznej - ale jesli w 3 klasie szkoly sredniej robilismy program z 7-8
          klasy szkoly podstawowej w Polsce to nie jest dziwne..... Jestem zadowolony z
          podstawowej edukacji jaka mialem w Polsce - bardzo mi to pomoglo, ale co beda
          mogly powiedziec obecne i przyszle pokolenia?????? Rownanie w dol to nie jest
          rozwiazanie......
          • Gość: anka1 Re: Zwolnienia w szkołach IP: 212.33.74.* 26.08.02, 15:38
            obawiam sie ze zwalajac na niz demograficzny " wladzia " doprowadzi ksztalcenie
            na dno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka