Dodaj do ulubionych

Prezydent - hojny darczyńca

IP: *.piasta.pl 02.11.05, 23:31
Przecież pieniądze dał urząd marszałkowski a nie miejski. One tylko
przechodza przez budżet miasta bo taka jest procedura. Podobnie dzieje się np
z policją czy sanepidem. Po co ten cały chałas z dobroczynnościa miasta dla
katedry?
Obserwuj wątek
    • Gość: why Prezydent - hojny darczyńca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:34
      Słuchajcie !!! Kto i kiedy zrobi w końcu porządek z tym Turem ???
      Ile będzie wpieprzał pieniędzy w "czarnych" ??? Kiedy to sie skończy ???
      Ile jeszcze wybuduje kościołów za pieniądze podatników ??? Czy nie ma na niego
      kary ??>
      • Gość: daimyo69 Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 07:27
        Zgadzam się całkowicie. Dlaczego wszyscy mamy łożyć na kościoły i kler. Są
        ważniejsze wydatki w mieście, a takie pieniądze to byle co. Zamiast kościołów
        może miasto załatało by dziury w drogach, albo przeznaczyło pieniądze na Dom
        Dziecka. To hańba!!!
    • tomek_tomasz Re: Prezydent - hojny darczyńca 03.11.05, 00:39
      wydaje mi się że pieniądze na takie cele nie powinny iść z budżetu miasta ani
      Państwa. w końcu w Białymstoku nie ma kościoła który można by było określić
      mianem dobra narodowego pod szczególną ochroną jak np katedra na Wawelu. na
      remont powinni się zrzucić wierni i tyle.
      jeśli by przyjąc taką argumentacje to można pod pozorem remontu małego
      kościółka dobudować za pieniądze z kontraktu olbrzymią bazylikę!
      • Gość: Stanisław Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.05, 07:38
        65% wkładu na remont wydaje mi się kwotą przesadzoną.
        Kościół ten jest co prawda obiektem zabytkowym i miasto powinno o to dbać ale
        jest to obiekt licznie odwiedzany przez wiernych i właśnie ci powinni ponieść
        główny ciężar remontu.
        • thinker_ Re: Prezydent - hojny darczyńca 03.11.05, 11:02
          Gość portalu: Stanisław napisał(a):
          > jest to obiekt licznie odwiedzany przez wiernych i właśnie ci powinni ponieść
          > główny ciężar remontu.

Uczelnie powinni remontować studenci, szpitale - chorzy, policję - okradzeni,
          ale idiotyzm !!!
          • Gość: Stanisław Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.05, 23:38
            Gość portalu: thinker_ napisał(a):

>Uczelnie powinni remontować studenci, szpitale - chorzy, policję - okradzeni,
            > ale idiotyzm !!!

Masz 100% racji.
          • tomek_tomasz Re: Prezydent - hojny darczyńca 06.11.05, 13:19
            podatki służą utrzymaniu Państwa a w Polsce mamy rozdział pomiędzy Państwem a
            Kościołem i takie finansowanie obiektów sakralnych możliwe jest jedynie w
            państwach wyznaniowych.
    • Gość: jerezs.... no bez przesady, IP: *.krus.gov.pl / *.krus.gov.pl 03.11.05, 08:45
      na wszystko brakuje pieniędzy, a oni finansują budowe dachu w kościele, jak na
      mój gust to jest przegięcie..... !!!!!!
    • kalasanty76 Darczyńca Roku 03.11.05, 08:51
      Co za żenada! To ja też w swoim domu postawię parę patyków skrzyżowanych i
      powiem, że to kościół wyznania mojego i poproszę na remont ;-)
      Kiedy właściwie żegnamy Tura??? Pora chyba na zmiany.
      pozdrawiama wszystkich "PiS off" ;-)
    • Gość: ateista Prezydent - hojny darczyńca IP: *.csk.pl 03.11.05, 10:32
      Mimo, że nie wierzę to uważam, iz na remont katedry misto może dać kase i nie
      zbiednieje. Co jak co ale to chyba oprócz Pałacu Branickich najokazalszy
      zabytek w naszym mieście.
    • Gość: mieszkaniec Prezydent - hojny darczyńca IP: *.csk.pl 03.11.05, 10:34
      A ja się cieszę, bo Kościół jest bardzo ładny, pięknie się komponuje w mieście
      i w sumie warto w niego zainwestować. Skoro Rada Miasta (czyli nie Tur
      jednoosobowo) chce dać pieniądze to pewnie da. To myśmy ich wybrali i teraz nie
      możemy narzekać.
      • Gość: Turystka Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.prz.tu / *.prz.tu-berlin.de 03.11.05, 12:19
        No wlasnie, takie decyzje podejmuje nie Tur, tylko caly zarzad, a nie chodzi
        tutaj o pierwsza lepsza kaplice na Bacieczkach, tylko o reprezentacyjna katedre
        w centrum miasta.
        Czysto hipotetycznie: jakby tych pieniedzy nie bylo i dach by sie zawalil, to by
        sie podniosl wrzask, ze Tur o zabytki miejskie nie dba.
        Taka inwestycja jest w interesie calego miasta a nie tylko czarnych kolegow Tura.
    • Gość: agi Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.csk.pl 03.11.05, 12:53
      Kategorycznie się na to nie zgadzam. To skandal!
      Jak można tak marnotrawic nasze pieniądze?
      Kościół ma swoje władze i niech one się tym martwią,
      my chyba nie musimy?
      Nie każdy tam chodzi i ma chęc aby nasze pieniądze
      były na takie cele przeznaczane.
      Kategoryczne Nie!!!
      • Gość: is Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: 212.244.211.* 03.11.05, 13:07
        Widzę braki w rozeznaniu kto jest darczyńcą. Pieniądze pochodzą z kontraktu dla
        województwa, więc darczyńcą jest marszałek Krzyżewski a nie miasto. A swoją
        drogą uważam iż dobrze się stało że poprawi się stan techniczny katedry. Jest
        to nasz wspólny zabytek a dla niektórych najważniejszy kościół.
        • Gość: martm! Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 03.11.05, 16:54
          jeszcze nie dawno Tur oddał po promocyjnej cenie tereny przy ABC, tam gdzie mogła stanąć galeria (której projekt już istniał, a inwestor czekał tylko na zgodę miasta), przypomnę również, że trwa rozbudowa monopolisty auchan (ceny najdroższe w Polsce w całej sieci) podczas gdy inne są ciągle blokowane (wyjatek to Augustowska - zobaczymy na czym stanie)

Ludzie! zastanówmy się kogo my mamy za swoich ojców! przecież ekipa rządząca nie zmienia się niemal od 89r!
      • Gość: Wiew Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 17:12
        Droga (drogi) Agi! Czyżby podatnikami byli tylko ateiści i wyznawcy innych
        religii niż katolicka? Nie wiem co rozumiesz pod zaimkiem "my". Bo "my" to
        również "ja". A ja uważam, że lepiej zapobiegać niszczeniu budowli aniżeli je
        odbudowywać. Popatrz na, kiedyś, piękne kamieniczki przy Warszawskiej.
        • tomek_tomasz Re: Prezydent - hojny darczyńca 06.11.05, 13:30
          Podatki jak już raz powiedziałem służą na utrzymanie świeckiego Państwa i służb
          z nim związanych. Obiekty sakralne niezależnie od religii wyznawanej powinny
          być utrzymywane przez wyznawców danej religii!
    • Gość: BULWERSUJACE !!!!! Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.range86-129.btcentralplus.com 03.11.05, 17:10
      MAFIA POTRAFI TYLKO KO0SCIOLY BUDOWAC !!!! TO ZECZYWISCIE JEST OGROMNY PRESTIZ
      DLA POLSKI !! PEWNIE PO CO NAM PILKA NORZNA i JAGIELLONIA , ZEBY SLAWILA
      POLSKIE IMIE ?!!!! LUDZIE TO JEST PARANOJA , WITAMY W SREDNIOWIECZU , ZYCIE W
      NIEBIE NAPEWNO ISTNIEJE !!!!!
    • Gość: DAJCIE SPOKOJ !!!! Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.range86-129.btcentralplus.com 03.11.05, 17:17
      WIEZE W BOGA ,ALE ON JEST CHYBA ZYDOWSKIM ZGREDEM , BO NIGDY W ZYCIU NIC MI NIE
      DAL . MOZNA TE PIENIADZE BYLO SPEDZIC POZYTECZNIEJ , CIEKAWE CZY KRAJE EUROPY
      INWESTOJA W BOGA ?! OCZYWISCIE , ZE NIE ... , DLATEGO IM SIE LEPIEJ POWODZI.
      • Gość: jot Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.stnet.pl 03.11.05, 17:28
        Za stan zachowania zabytków odpowiada właściciel obiektu i niech tak zostanie.
        • Gość: z Sokółki Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 23:36
          W Białymstoku jest mało katolików i dlatego nie stać ich na remont dachu w katedrze. Na szczęście władze wiedzą na co należy wydawać publiczny grosz dla dobra społeczeństwa. I to społeczeństwo z wdzięczności wybierze te władze ponownie (już za rok). Zazdroszczę wam takiej mądrej władzy !
          • tomek_tomasz Re: Prezydent - hojny darczyńca 06.11.05, 13:31
            jeśli jest za mało wyznawców religii tyo niech poproszą wyznawców z innych
            parafii jeśli cel będzie dobrze przedstawiony to na pewno wsparcie się znajdzie
            ale Państwo i jego podatki nie powinny mieć nic z tym wspólnego
    • Gość: Stanisław Przyjemne z pożytecznym. IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.05, 23:42
      Jeżeli już władze samorzędowe remontują dach w katedrze to przynajmniej mogli
      coś na tym zyskać.
      Kamerę na dachu żeby i ci co w Białymstoku nie mieszkają mogli obejrzeć z góry
      najatrakcyjniejszy kawałek miasta.
    • Gość: yomasz Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: 212.244.128.* 04.11.05, 08:07
      Księżom ciągle mało. Zobavczcie co robi Rydzyk, a Tur jest parafialnym
      prezydentem, Zrobi wszystko co mu ksieża każa. Jego nie obchodzi to ze w
      miescie sa tez normalni ludzie a nie dewoty. Kto chodzi niech daje ile chce a
      nie finansowac ksiezy z pieniedzy panstwowych. A podatrkow nie placa od opłat
      pobieranych za śluby, pogrzeby, chrzty itp.
    • Gość: redżi Re: Prezydent - hojny darczyńca IP: *.bsk.vectranet.pl 04.11.05, 15:27
      Hańba. Na pochybel z taką sprawiedliwością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka