koczisss 03.11.05, 22:19 No tak, w upalny dzień, gdzie na dworze jest 30 stopni, otwieranie drzwi na przystankach napewno ochłodzi ludzi, a wręcz oziębi!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rowerzyk Re: Nowe autobusy 04.11.05, 09:26 "Nadal jednak paliwem będzie olej napędowy" A dlaczego nie gaz ziemny? Jesli juz, to moze chociaz wylot spalin wyprowadzic na dach, tak jak zrobiono to np w Rzymie. Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
kalasanty76 czerwony auto bus 04.11.05, 12:43 43 autobusy za ok 40 mln zł???? czy czegoś ja nie łapię? Mam nadzieję, że będzie jakaś wentylacja, bo ludzie nagle nie przestaną śmierdzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: czerwony auto bus 04.11.05, 13:51 Pan Jablonski napewno nigdy nie jezdzi autobusem,bo wymienic powietrze tylko otwieraniem drzwi....W innych miastach autobus tez zatrzymuje sie co kilkadziesiat metrow,dlaczego w autobusach maja klimatyzacje? Jezli tak rzadza w Bialymstoku to nie dziwi mnie ze niektorzy mowia ze to wiocha.P Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_o_jednakowych_zebach Re: czerwony autobus 04.11.05, 17:26 kalasanty76 napisał: > Mam nadzieję, że > będzie jakaś wentylacja, bo ludzie nagle nie przestaną śmierdzieć! Jeśli stare baby zaczną się myć albo przestaną jeździć autobusami to nie będzie śmierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc_portalu_:) temat pokrewny IP: *.kos.pb.bialystok.pl 04.11.05, 13:56 a moze by tak któryś z dziennikarzy zainteresował się tematem oprogramowania na jakim pracuje komunikacja miejska w białymstoku i historią jego wdrożenia? Ciekawy temat po rozwinięciu. Polecam, będzie dobry temat także na forum potem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xwokinimod Re: temat pokrewny 05.11.05, 09:03 Interesująca dygresja. Mozesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Nowe autobusy IP: *.bsk.vectranet.pl 04.11.05, 15:30 koczis ty tumanie miales sie rzucic pod pociag i nie zabierac wiecej glosu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Nowe autobusy 04.11.05, 16:17 Ja??? Przecież to Ty miałeś to zrobić, ale widać znów zachlałeś i zapomniałeś to uczynić, a to wielka szkoda!!! Acha, a jak palancie nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to lepiej stul pysk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Nowe autobusy 04.11.05, 17:14 Pierwsze nowe autobusy mialy byc juz we wrzesniu .Mowie o tych 10 sredniopodlogowych.Czyzby zrezygnowano z ich zakupu ?Przybylo znow ostatnio troche uzywancow z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Nowe autobusy IP: 193.0.117.* 05.11.05, 12:49 Mam tylko nadzieje, ze to nie beda kolejne Solarisy, bo te sa zupelnie niewygodne dla wysokich osob. Siedzenia sa ustawione za ciasno, tak ze nie mozna sie w nie nawet wbic. Jednak najbardziej lubie MANy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: Nowe autobusy IP: *.csk.pl 05.11.05, 14:05 Nieoficjalnie wiem że największe szanse ma MAN Lion's City. Również najbardziej lubie MANy - są to niezawodne wozy i nie będzie problemu z serwisem - unifikacja do marki. Solarisy na pewno jednak nie są ciaśniejsze od MANów. Ich szerokość to 2,55m według nowej normy UE tymczasem MAN to standart 2,50 m a przez to mają szersze przejsie wewnątrz. Solarisa w Białymstoku nie chcą na składowej bo te które kupil się czesto psuły ale nie sa to zle wozy- Brelin zamówił ponad 200 sztuk i to o czymś swiadczy. Poprowtu trzeba o nie dbać a nasi mechanicy myśleli chyba że wystarczy młotek i śrubokręt. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Nowe autobusy 05.11.05, 14:08 Kupując Solarisy, wspierasz polski przemysł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocniak Re: Nowe autobusy IP: 80.50.35.* 05.11.05, 16:30 nekroskop88 napisał: > Kupując Solarisy, wspierasz polski przemysł ;) I rosyjski przemysł naftowy. Solarisy palą najwięcej z wszystkich autobusów posiadanych przez białostockie spółki komunikacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: Nowe autobusy IP: 193.0.117.* 05.11.05, 18:01 Ja nie mieszcze sie w siedzeniach w Solarisach, za duza uroslam:) A w MANach jezdzi sie wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Klimatyzacja. IP: *.csk.pl 05.11.05, 14:17 Klima jest niopłacalna w Białymstoku- zbyt drogie i nas nie stać. Pozatym ile czasu spedzasz w autobusie zazwyczaj 10-20 minut (cała trasa około godziny) a ile spedza kierowca? Miejski to nie turystyczny i dzwi otwiera co minute. Zanim sie schłodzi wnetrze dojedzie do nastepnego przystanku a ile paliwa to zrzera. Wystarczą duże okna jak w Solarisach U12. Myślicie dlaczego klimatyzowane Solarisy dla Warszawy taki okna mają. Bo jak nie bedzie kasy na utrzymanie klimy ludzie się poduszą. Proponuje przeczytać coś o tym www.infobus.pl/blog.php?id=133 Gdy będziemy krajem tak bogatym jak Swajcaria czy Niemcy bedzie i klima w kazdym autobusie a narazie ludzie jednak wolą płacić za bilet 2zł a nie 2,50 lub 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość portalu Re: Klimatyzacja. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.05, 15:34 W Warszawie pod koniec wakacji zaczęły na próbę jeździć dwa klimatyzowane autobusy. Okazały się to porażką, bo ludzie zaraz po wejściu brali się do otwierania okien i cały chłód uciekał. A kierowcy bali się blokować okna w obawie o dewastację. Poza tym klima to bardzo kosztowna zabawka. Tak w utrzymaniu jak i używaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dawerstos Re: Klimatyzacja. 26.08.15, 08:11 Ja ostatnio korzystałem z usług serwisu klimatyzacji w białymstoku i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony, założenie klimy nie kosztowało mnie tak dużo jak myślałem, więc wszystko jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
baltroes Re: Nowe autobusy 20.01.16, 09:14 Ja myślę, że klimatyzacja katowice to bardzo dobra sprawa, zwłaszcza, że lata mamy obecnie coraz gorętsze. Ja zakładam od razu po zimie. Odpowiedz Link Zgłoś