Dodaj do ulubionych

Nowe autobusy

03.11.05, 22:19
No tak, w upalny dzień, gdzie na dworze jest 30 stopni, otwieranie drzwi na przystankach napewno ochłodzi ludzi, a wręcz oziębi!!!
Obserwuj wątek
    • rowerzyk Re: Nowe autobusy 04.11.05, 09:26
      "Nadal jednak paliwem będzie olej napędowy"

A dlaczego nie gaz ziemny?
      Jesli juz, to moze chociaz wylot spalin wyprowadzic na dach, tak jak zrobiono
      to np w Rzymie.

Pozdrawiam
      Krzysiek
    • kalasanty76 czerwony auto bus 04.11.05, 12:43
      43 autobusy za ok 40 mln zł???? czy czegoś ja nie łapię? Mam nadzieję, że
      będzie jakaś wentylacja, bo ludzie nagle nie przestaną śmierdzieć!
      • janou Re: czerwony auto bus 04.11.05, 13:51
        Pan Jablonski napewno nigdy nie jezdzi autobusem,bo wymienic powietrze tylko
        otwieraniem drzwi....W innych miastach autobus tez zatrzymuje sie co
        kilkadziesiat metrow,dlaczego w autobusach maja klimatyzacje?
        Jezli tak rzadza w Bialymstoku to nie dziwi mnie ze niektorzy mowia ze to
        wiocha.P
      • czlowiek_o_jednakowych_zebach Re: czerwony autobus 04.11.05, 17:26
        kalasanty76 napisał:

> Mam nadzieję, że
        > będzie jakaś wentylacja, bo ludzie nagle nie przestaną śmierdzieć!

Jeśli stare baby zaczną się myć albo przestaną jeździć autobusami to nie będzie śmierdzieć.
    • Gość: gosc_portalu_:) temat pokrewny IP: *.kos.pb.bialystok.pl 04.11.05, 13:56
      a moze by tak któryś z dziennikarzy zainteresował się tematem oprogramowania na
      jakim pracuje komunikacja miejska w białymstoku i historią jego wdrożenia?
      Ciekawy temat po rozwinięciu. Polecam, będzie dobry temat także na forum
      potem ;)
      • xwokinimod Re: temat pokrewny 05.11.05, 09:03
        Interesująca dygresja. Mozesz rozwinąć?
    • Gość: fan Re: Nowe autobusy IP: *.bsk.vectranet.pl 04.11.05, 15:30
      koczis ty tumanie miales sie rzucic pod pociag i nie zabierac wiecej glosu na
      forum.
      • koczisss Re: Nowe autobusy 04.11.05, 16:17
        Ja???
        Przecież to Ty miałeś to zrobić, ale widać znów zachlałeś i zapomniałeś to uczynić, a to wielka szkoda!!!
        Acha, a jak palancie nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to lepiej stul pysk!!!
    • max39 Re: Nowe autobusy 04.11.05, 17:14
      Pierwsze nowe autobusy mialy byc juz we wrzesniu .Mowie o tych 10
      sredniopodlogowych.Czyzby zrezygnowano z ich zakupu ?Przybylo znow ostatnio
      troche uzywancow z Niemiec.
    • Gość: lenka Re: Nowe autobusy IP: 193.0.117.* 05.11.05, 12:49
      Mam tylko nadzieje, ze to nie beda kolejne Solarisy, bo te sa zupelnie
      niewygodne dla wysokich osob. Siedzenia sa ustawione za ciasno, tak ze nie
      mozna sie w nie nawet wbic. Jednak najbardziej lubie MANy.
      • Gość: majster Re: Nowe autobusy IP: *.csk.pl 05.11.05, 14:05
        Nieoficjalnie wiem że największe szanse ma MAN Lion's City. Również najbardziej
        lubie MANy - są to niezawodne wozy i nie będzie problemu z serwisem -
        unifikacja do marki. Solarisy na pewno jednak nie są ciaśniejsze od MANów. Ich
        szerokość to 2,55m według nowej normy UE tymczasem MAN to standart 2,50 m a
        przez to mają szersze przejsie wewnątrz. Solarisa w Białymstoku nie chcą na
        składowej bo te które kupil się czesto psuły ale nie sa to zle wozy- Brelin
        zamówił ponad 200 sztuk i to o czymś swiadczy. Poprowtu trzeba o nie dbać a
        nasi mechanicy myśleli chyba że wystarczy młotek i śrubokręt.
        • nekroskop88 Re: Nowe autobusy 05.11.05, 14:08
          Kupując Solarisy, wspierasz polski przemysł ;)
          • Gość: mocniak Re: Nowe autobusy IP: 80.50.35.* 05.11.05, 16:30
            nekroskop88 napisał:

> Kupując Solarisy, wspierasz polski przemysł ;)

I rosyjski przemysł naftowy. Solarisy palą najwięcej z wszystkich autobusów
            posiadanych przez białostockie spółki komunikacyjne.
        • Gość: lenka Re: Nowe autobusy IP: 193.0.117.* 05.11.05, 18:01
          Ja nie mieszcze sie w siedzeniach w Solarisach, za duza uroslam:) A w MANach
          jezdzi sie wygodnie.
    • Gość: majster Klimatyzacja. IP: *.csk.pl 05.11.05, 14:17
      Klima jest niopłacalna w Białymstoku- zbyt drogie i nas nie stać. Pozatym ile
      czasu spedzasz w autobusie zazwyczaj 10-20 minut (cała trasa około godziny) a
      ile spedza kierowca? Miejski to nie turystyczny i dzwi otwiera co minute. Zanim
      sie schłodzi wnetrze dojedzie do nastepnego przystanku a ile paliwa to zrzera.
      Wystarczą duże okna jak w Solarisach U12. Myślicie dlaczego klimatyzowane
      Solarisy dla Warszawy taki okna mają. Bo jak nie bedzie kasy na utrzymanie
      klimy ludzie się poduszą. Proponuje przeczytać coś o tym
      www.infobus.pl/blog.php?id=133 Gdy będziemy krajem tak bogatym jak
      Swajcaria czy Niemcy bedzie i klima w kazdym autobusie a narazie ludzie jednak
      wolą płacić za bilet 2zł a nie 2,50 lub 3.
      • Gość: Gość portalu Re: Klimatyzacja. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.05, 15:34
        W Warszawie pod koniec wakacji zaczęły na próbę jeździć dwa klimatyzowane
        autobusy. Okazały się to porażką, bo ludzie zaraz po wejściu brali się do
        otwierania okien i cały chłód uciekał. A kierowcy bali się blokować okna w
        obawie o dewastację.
        Poza tym klima to bardzo kosztowna zabawka. Tak w utrzymaniu jak i używaniu.
      • dawerstos Re: Klimatyzacja. 26.08.15, 08:11
        Ja ostatnio korzystałem z usług serwisu klimatyzacji w białymstoku i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony, założenie klimy nie kosztowało mnie tak dużo jak myślałem, więc wszystko jest ok :)
    • baltroes Re: Nowe autobusy 20.01.16, 09:14
      Ja myślę, że klimatyzacja katowice to bardzo dobra sprawa, zwłaszcza, że lata mamy obecnie coraz gorętsze. Ja zakładam od razu po zimie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka