Dodaj do ulubionych

Nie będzie finału Wielkiej Orkiestry Świąteczne...

21.11.05, 23:37
Owsiak nie pomógł Izie spłacać długu?
No tak, ma być sukces a nie jakiś dług.
Obserwuj wątek
    • Gość: Romek Re: Nie będzie finału Wielkiej Orkiestry Świątecz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 07:36
      No wlasnie. Czy ktos wie skad sie wzielo te 12 tys. dlugu i w czym ta
      dziewczyna zawinila ze musi bulic ta kase?
    • kalasanty76 nein!!!! 22.11.05, 08:36
      Jakby ktoś ściągną fajnych artystów, to by impreza się udała. Byłem tylko raz
      na koncercie WOŚP (chyba 1994 rok). Grali: Hey, Closterkeller, Bartosiewicz i
      mało znana wtedy Kasia Kowalska z zespołem Evergreen. To były czasy!!!!
      • majkelm Re: nein!!!! 22.11.05, 08:44
        > Jakby ktoś ściągną fajnych artystów, to by impreza się udała. Byłem tylko raz
        > na koncercie WOŚP (chyba 1994 rok). Grali: Hey, Closterkeller, Bartosiewicz i
        > mało znana wtedy Kasia Kowalska z zespołem Evergreen. To były czasy!!!!

O ile mnie pamięć nie myli odbywało się to na hali Jagielloni ? Zgadza się ?
        Sam byłem zdziwiony jaka z tego impreza fajna była.
        A co do Kowalskiej to faktycznie, była mała niepozorna w takiej śmiechowej
        dużej czapce.
        Mam nadzieję że pamięć nie płata mi figli

Pozdrawiam majkelm
        • kalasanty76 Jala Hagiellonii 22.11.05, 09:51
          taaaaa, hala Jagi! Też pamiętam, że Kowalska była w czapce dużej. I jakoś ludzi
          nie było za dużo (pamiętam, że pod ścianą na końcu sali (czyli zaraz przy
          wejściu) paliliśmy papierosy. szalone lata 90-te) i w ogóle fajny event!
    • Gość: Cześ34 Re: Nie będzie finału Wielkiej Orkiestry Świątecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 08:50
      Kiedys to orkiestry były super, ale przeszkadzało ze pod marko albo inne, potem
      robiła TVB i było białorusko i w kiermusach i TVB zabiła wszystko ....
    • Gość: ten Re: Nie będzie finału Wielkiej Orkiestry Świątecz IP: *.zambrow.net.pl / 217.96.71.* 22.11.05, 21:27
      A nie mogła pomysleć wcześniej i nie wydawać tyle...?
      • halina67 Re: Nie będzie finału Wielkiej Orkiestry Świątecz 22.11.05, 21:58
        moje dzieci korzystały z aparatury kupionej za nasze wspólne pieniązki. Myslę,
        że takie duże miasto powinno zorganizować tą imprezę bo to wstyd. Szkoda mi tej
        dziewczyny. Czy nie znajdzie się we władzach ktoś odpowiedzialny kto mógłby
        ruszyć cztery litery i coś z tym zrobić. O ile pamiętam ubiegły rok też był do
        końca niepewny? Impreza nie udała się ale była. Teraz ma nie być bo sieeeeeeeeee
        nie uda? Coraz gorzej.
    • romanpidlaszuk nieuczciwy Owsiak 22.11.05, 22:34
      Owsiak nie pomógł Izie spłacać długu?
      No tak, ma być sukces a nie jakiś dług.
      -------------------------------------------------------------------------
      To skandal,ze ta dziewczyna musi sama splacac jakies dlugi kiedy impreza w
      Bialymstoku w tamtym roku WYGENEROWALA ZYSK!
      UCZCIWIE byloby pokryc z zysku strate a reszte prekazac dla Owsiaka a wyszlo na
      to,ze Owsiak cala smietanke sam spil a brod do posprzatania zostawil innym.
      ZENADA,jezeli to taka NIEUCZCIWA organizacja to dobrze ,ze jej w Bialymstoku
      nie ma.
      • Gość: ka owsiak to medialna hiena - jego czasy mijają IP: *.elpos.net / *.elpos.net 22.11.05, 22:37
        i dobrze
        • makbrajd jam nie w temacie 22.11.05, 23:02
          kto wygenerował długi?
          toć wedle obiegowej opinii wszyscy robią za free dla Owsiaka...muzycy,
          technicy,bankowcy...kogo spłaca owa studentka?
          • romanpidlaszuk widzowie uszkodzili zabytkowy murek 22.11.05, 23:20
            widzowie koncertu WOSP wlezli na zabytkowy murek aby lepiej widziec,uszkodzili
            go a wlasciciele kazali WOSP pokryc koszty naprawy a WOSP sie wypiela
            i...zostawila organizatorke WOSP(studentke pracujaca spolecznie) w Bialymstoku
            z rachunkiem do zaplacenia.
            • romanpidlaszuk widzowie uszkodzili zabytkowy murek i stad dlug 22.11.05, 23:28
              widzowie koncertu WOSP wlezli na zabytkowy murek aby lepiej widziec,uszkodzili
              go a wlasciciele kazali WOSP pokryc koszty naprawy,zas WOSP sie wypiela
              i...zostawila organizatorke WOSP w Bialymstoku (studentke pracujaca spolecznie)
              z rachunkiem do zaplacenia.

• Gość: Iza M. Re: Nie będzie finału Wielkiej Orkiestry Świątecz IP: *.bojary.koba.pl 24.11.05, 10:05
      Do wszystkich tych, którzy nie wiedzą jak było a chcięliby jednak poznać
      prawdę... (zresztą to samo zamieściłam na forum białostockich rowerzystów)
      Skąd długi? Czemu finał nieudany? Finał...

Nikt nie mówił, ze jestem osoba doświadczoną - ja sama też nigdy takich słów
      nie użyłam, wypowiadając się nt. finału WOŚP w Białymstoku.
      Przez lata sama biegałam z puszką, później zasilałam białostocki sztab,
      współorganizowałam aż wkońcu zajęłam się samą organizacją finału w mieście.
      I nie kierowałam się - jak niektórzy piszą - chęcią pokazania się czy też
      wzbogacenia. Szkoda mi było (jako nałogowej wolontariuszce) tak po prostu
      przegapić szanse pomocy innym a i przy okazji chciałam by nie doszło do
      sytuacji, że będzie sztab, będzie kwesta a nie będzie imprezy - i znów: nie
      robiłam tego dla siebie, bo wkońcu w dniu finału nawet nie wiem dokładnie co
      się działo, nie miałam nawet chwili by przystanąć i posłuchać.
      Jeżeli chodzi o repertuar - zrezygnowałam z folku, chciałam by został stały
      element (disco polo) - a to chociażby dlatego (i nie czarujmy się), że jednak
      takie zespoły w naszym mieście przyciągają publikę, zespoły rockowe myślę, że
      wypadły nie najgorzej i chciałabym zauwązyć, że w tym roku nie było ani RIMY
      ani NRM czy Zero-85, więc o jakim zespole mowa odnośnie białoruskiej
      piosenki/nek?
      Zapytano mnie o gwiazdę - wporządku, odpowiem. Sprawa tu wygląda tak, że
      niestety ale żeby mieć gwiazdę, trzeba spełnić dwa a nawet trzy warunki: -
      stosunkowo wcześniej rozglądać się za zespołami, na bank mieć przebitkę na
      antenę TV (a my z góry mieliśmy zapowiedziane, że Białystok wejść na antenę nie
      ma - sprawdzałam to nawet osobiście w Warszawie), trzecia rzecz - chcieliście
      prawdy, to macie - nie będę pisać, że wszystkie zespoły (Gwiazdy) biora kasę
      ale... z przykrością muszę stwierdzić, że sporo zespolów nieźle sobie śpiewa za
      koncert - i to charytatywny... a nie wiem, czy wszyscy wiedzą ale nie mieliśmy
      dużych funduszy na organizację imprezy (zwłaszcza, że w ostatniej chwili -
      dzień przed wycofały się ze sponsoringu dwie duże fimry-tłumacząc,że niestety
      przy braku wejść na antenę, nie wchodzą w sponsoring imprezy).
      Nie chwalę się, ale uważam, że jak na takie małe nakłady, jak na pierwszy mój
      tak duży koncert i mało czasu (a było 2,5-3 tygodnie)to i tak nie było
      najgorzej. Wiedziałam, że ludzie moga się czepiać, ale czasem lepiej zrobić
      cokolwiek zwłaszcza jeśli robi się to szczerze, poświęca się czas i wkłada
      wszystkie siły) niż założyć ręce i nie robić nic. Poza tym, teraz mówicie, że
      było tak sobie, a ja pytam, czy nie "gadalibyście" jak nie zrobiłabym nic..? Bo
      założę się, że zanleźliby się i tacy
      Najłatwiej jest narzekać, z tym, że ja wolę akurat działać i nawet jeśli
      dostanę po d*** (jak to się stało przy finale) to uczę się uczę i jeszcze raz
      uczę...
      Nie tłumaczę się, nie oczyszczam bo wiem, że faktycznie nie byłam w stanie
      wszystkiego ogarnąć, ale wiem,ze dałam wszystko z siebie, a że mnie to trochę
      kosztowało - bywa...
      Wierzę, że jest sporo ludzi w naszym mieście, którzy chcieliby coś zmienić,
      mają chęć i motywację do działania ale póki co siedzą gdzieś, nic o nich nie
      wiemy... a przecież żebyśmy mogli cokolwiek zmienić i "wymagać", chcieć czegoś
      od miasta, najpierw sami powinnismy być dla miasta.
      Pozdrawiam wszystkich - i tych, co mają choć trochę troszeńkę - dobre zdanie nt
      mojej osoby i tych, którzy dalej będą mnie opluwać
      • kalasanty76 Re: Nie będzie finału Wielkiej Orkiestry Świątecz 24.11.05, 10:32
        z tego co mi się wydaje, to nikt do Ciebie nie ma pretensji o zorganizowanie
        imprez. Raczej do innych (władza, Owsiak) dlaczego nie pomogli Tobie spłacić
        długu.
        Jeśli chodzi o sponsorów, to się podpisuje umowę sponsorską i w takiej umowie
        masz zawarte punkty będące korzyściami marketingowymi dla drugiej strony. Nie
        wierzę, że w umowie jedyną korzyścią było wejście na antenę TV. Musiało być
        wiele innych aspektów (logo na ulotkach, plakatach, banery, balony w miejscu
        imprez, itd itd). Jeśli nagle nie spełniony jest jeden podpunkt punktu umowy
        sponsorskiej, to dlaczego pozwolono im wycofać wkład sponsorski?
        Ale nie ma co się dziwić lokalnym firmom, które nieumiejętnie kierują swoim
        wizerunkiem. Trzeba było poinformować społeczność, że ten i tamten się wycofali.
        Życzę powodzenia i mam nadzieję, że kiedyś będzie zorganizowany niesamowity
        finał dorównujący temu z 1994!
        a tak przy okazji, zawsze mi się wydawało, że zespoły grają za darmo. Nawet
        spiritus movens tego eventu zarzekał się, że artyści robią to za darmo! a ci co
        chcą kasę mogą spadać na drzewo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka