Dodaj do ulubionych

Remonty dróg

22.11.05, 21:41
Ale niespodzianka, śnieg spadł w listopadzie, toż to w naszym klimacie jakaś anomalia normalnie!!!
Wiedziałem, że tak się skończy, bo nie powinno robić się remontów o tej porze roku!!!
No tak, teraz zostawią ulice bez warstwy ścieralnej, i ruch będzie tam przez ponad 4 miesiące, później położą ostatnią warstwę, na zniszczoną już warstwę wiążącą, a po dwóch latach ulica będzie nadawała się do remontu!!!

To jest przykład wywalania kasy w błoto, w tym przypadku pośniegowe!!!
Obserwuj wątek
    • koczisss Remonty dróg, wielka pomyłka (n/t) 22.11.05, 21:41

• Gość: ja Re: Remonty dróg, wielka pomyłka (n/t) IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 23.11.05, 10:07
        woda do chłodzenia maszyn zamarza??A to ciekawe !jak sobie radzą z tym na
        świecie?Czy nie da się chłodzić maszyn płynem chłodzącym?I co to za
        mrozy??gdzie?bez przesady!Takie "silne " mrozy mogą być i w kwietniu i w maju
        nawet! wiec co ? nie będą robić przez 6 m-cy?!"młoty w dłoń ...do roboty , do
        roboty!".
        • koczisss Re: Remonty dróg, wielka pomyłka (n/t) 23.11.05, 14:32
          Chodzi tu najprawdopodobniej o wodę do chłodzenia walców, a bez tego nie da się wałować nawierzchni!!!
          Jak kolego (koleżanko) nie masz pojęcia na temat technologii budowy dróg to lepiej nie zabieraj głosu w rozmowie!!!
          Tymi młotami o których piszesz to se można najwyżej puknąć w łeb!!!
          Niestety, ale w tak niskich temperaturach i przy takiej wilgoci (mokra droga) niewiele można zrobić, a napewno już nie da się układać naierzchni bitumicznej, ani zagęszczać podbudowy, jedynie można układać jeszcze kostkę, ale do tego potrzeba uprzednio przygotowanej podbudowy, ale z tego co wiem, jeszcze nie ma jej!!!
          • Gość: drops Re: Remonty dróg, wielka pomyłka (n/t) IP: *.bsk.vectranet.pl 23.11.05, 16:10
            Zaczynasz mnie irytowac koczisss , ty jelopie wszedzie sie wymadrzasz a jestes
            ogranicznik.
            • koczisss Re: Remonty dróg, wielka pomyłka (n/t) 23.11.05, 19:55
              Irytujesz się, bo widzisz, że wiem więcej od Ciebie???
              Bardzo mnie to cieszy!!!!!
    • Gość: dustin Re: Remonty dróg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:45
      to nieważne....w przyszłym roku wybory samorządowe i ludzie zapomną o
      utrudnieniach a będą tych bydlaków błogosławić za becikowe, wyremontowane drogi
      i oświetlone kościoły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka