Dodaj do ulubionych

Problemy studentów AMB rozwiązane

IP: *.osiedle.net.pl 23.11.05, 14:32
no właśnie, jeżeli trzeba wiecej kasy na uczelni to kosztem studenta. A co z
obniżonymi stypendiami naukowymi i socjalnymi? poszly w dół i to sporo,
naukowe od 70zł od najnizszego do 150 od najwyzszego.socjalne nie wiem ile.
ale jak zwykle studenta maja gdzieś.
Obserwuj wątek
    • Gość: JK Re: Problemy studentów AMB rozwiązane IP: 80.51.74.* 24.11.05, 12:18
      Jest to jedna z najtrudniejszych uczelni pielęgniarstwa w Polsce. Porównując
      opinie koleżanek studiujących w kraju, ta uczelnia jest najmniej przychylna
      studentom.
      Koleżanki!
      Jeżeli chcecie studiować pielęgniarstwo omijajcie AMB szerokim łukiem. Patrząc
      również na studentów innych wydziałów (nie związanych z medycyną)w jaki sposób
      zaliczają egzaminy, ile maja godzin - to nie warto studiować pielęgniarstwa.
    • Gość: gosc studentko amb IP: 212.33.76.* 24.11.05, 14:25
      droga studentko amb. jesli piszesz juz takie zarzuty pod adresem uczelni - to
      upewnij sie czy sa zasadne. powinnas sie wczesniej dowiedziec, ze limity
      przychodza z MINISTERSTWA a nie zaleza od widzi mi sie uczelni. bez przesady -
      co to jest za zarzut? poza tym doszly nowe rodzaje stypendium - np dodatek za
      wyzywienie. tez kosztem tego obnizono pozostale stypendia. prosze obwiniac
      ministerstwo, ze ma studenta gdzies. najlatwiej to postawic zarzut byle komu.
    • Gość: gość Re: Problemy studentów AMB rozwiązane IP: *.rzeszow.mm.pl 24.11.05, 18:31
      Wydział Pielegniarstwa w Białymstoku dzięki pani profesor Kułak jest na
      najwyższym poziomie w kraju.
      • Gość: gość Re: Problemy studentów AMB rozwiązane IP: *.rzeszow.mm.pl 24.11.05, 18:35
        Nie krytykujcie,zwłaszcza, że znacie tylko jedną stronę medalu czyli
        swoją.Czasami warto popatrzeć oczami osób po drugiej stronie....Wtedy mozna
        pdjąć próbę oceny,tylko próbę. Pozdrawiam z Rzeszowa wszystkich studentów
        pielegniarstwa.
        • Gość: pedro Re: Problemy studentów AMB rozwiązane IP: *.eranet.pl 24.11.05, 20:46
          moja mama kiedys byla asystentem na tym wydziale. miala o nich bardzo dobre
          zdanie i bardzo lubila zajecia z nimi. Niestety mowila ze nie sa traktowani
          fair i niektorzy z asystentow nie byli przygotowani do pracy dydaktycznej.
    • bad_habit A dlaczego naukowe mają być obniżone o ... 25.11.05, 18:20
      150 zł???Chodzi mi o tą najwyższą stawkę...To istna głupota!W tym roku pula na
      stypendia naukowe zmniejszyła się,zaś na socjalne uległa zwiększeniu(75/25 na
      50/50).Sorry,ale czegoś tu nie rozumiem.Skoro tak obniżją kwotę za st. naukowe
      dla studentów z najwyższą średnią,to po jaką cholerę w ogóle takie
      dofinansowanie isnieje?Niech zlikwidują styp. i wszyscy(no,może prawie wszyscy)
      będą szczęsliwi.
      To tyle ode mnie.
      bad_habit
    • Gość: Zośka Re: Problemy studentów AMB rozwiązane IP: 80.51.74.* 28.11.05, 21:10
      Mam porównanie z innymi uczelniami, które szkolą pielęgniarki i z tego co wiem
      najgorzej jest na AMB. Tu nie szanuje się studenta. To prawda, że na zajęciach
      siedzimy na podłodze (zdarza się to bardzo często) Grupy są zbyt liczne i nic
      się nie zmieniło, sama ostatni tego doświadczyłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka