Dodaj do ulubionych

Przed balem - katolicka modlitwa!

13.01.06, 13:30
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3111186.html
Katolickie dno, jak katolicka polityka, jak rzecze Rokita :-)))
Obserwuj wątek
    • fiat_lux Re: Przed balem - katolicka modlitwa! 13.01.06, 15:29
      albo to albo pojdziesz do katolickiego piekla
      mimo wszystko mysle ze tam nadal jest gorzej niz w naszym ziemskim padole
      • Gość: ferment Re: Przed balem - katolicka modlitwa! IP: *.chello.pl 13.01.06, 21:27
        Co jest oburzającego w modlitwie?
        Katechetka zwracała się do dzieci uczęszczajacych na religię, czy kazała modlić
        sie wszystkim bez wyjątku i przymusowo, ze sprawdzeniem listy?
        • Gość: tidi Re: Przed balem - katolicka modlitwa! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 14.01.06, 09:42
          a ilez to razy gwalcono mnie pochodami 1-majowymi , nauka o uchwalach VI czy
          VII Plenum PZPR , "Miedzynarodowka" , teoriami ze wszyscy co dookola mnie to
          potomkowie malp , obchodami , zalobami i wiecami ku czci ... .

Kazdego dnia to znosilem i lamentu , ani dyrektorka ani nikt w mojej sprawie
          nie podniosl . A tu sporadyczny przypadek i jakiz oddzwiek
          "pozytywnie zatroskanych" .

ps. "ortheus" to jest chyba 1603 antykatolicki watek na tym forum . Az tak
          bogaci sa twoi promotorzy ?
          • antyk7 Re: Przed balem - katolicka modlitwa! 14.01.06, 18:54
            Gość portalu: tidi napisał(a):

> a ilez to razy gwalcono mnie pochodami 1-majowymi
            to ci nieźle dopsko wytrachali
    • Gość: enka Re: Przed balem - katolicka modlitwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 13:33
      A jakie zagrożenie widzisz ze strony modlitwy?? Jeśli dzieci bluzgają, ze az
      uszy puchną, to dobrze, a jeśli sie modla to źle. Zaszkodzi im to? Bedą przez
      to gorsze? Przestaną sie uczyć? Zaczną krasć?
      • jesuslovesyou Re: Przed balem - katolicka modlitwa! 14.01.06, 19:20
        Gość portalu: enka napisał(a):

> A jakie zagrożenie widzisz ze strony modlitwy?? Jeśli dzieci bluzgają, ze az
        > uszy puchną, to dobrze, a jeśli sie modla to źle. Zaszkodzi im to? Bedą przez
        > to gorsze? Przestaną sie uczyć? Zaczną krasć?

Tylko innowiercy kradną, się nie uczą, bluzgają? Spokojnie, wiara we mnie, w Allacha, świętego słonia i inne osoby czy postaci, pod którymi się objawiam prowadzi do absurdalnych zachowań jak mówienie do nieistniejących osób, poczynanie wbrew logicznemu rozumowaniu, darowaniu pieniędzy dla bardziej zaawansowanych schizofreników, kierowanie się tzw. sumieniem (hamowanie rozwoju poprzez pomaganie słabszym, darowanie win, etc).
        • Gość: Z.P. Re: Przed balem - katolicka modlitwa! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 14.01.06, 20:59
          Kolejne wcielenie oszołomstwa.
          • jesuslovesyou Re: Przed balem - katolicka modlitwa! 14.01.06, 21:56
            Gość portalu: Z.P. napisał(a):

> Kolejne wcielenie oszołomstwa.

Bóg poprzez zniekształcone postacie dociera do nas. Patrząc na dziwactwa nie kierujemy się ich wyglądem w ocenie, a tym jakimi ich Bóg uczynił. Stwórca ukazuje nam prawdę, Szatan jest wszędzie i dzięki takim szkaradom możemy być gotowi na przyjście Antychrysta.
    • koczisss Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 14.01.06, 21:58

• Gość: Stasia Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 23:00
        Modlitwa jest dobra na wszystko. W sytuacji w jakiej jest nasz kraj tylko modlitwa nam pozostaje. Módlmy się za nas i Ojca Redaktora.
        • Gość: tidi Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.01.06, 00:44
          dziecko drogie . Ciesz sie z zycia , ja ci tego nie zaluje . szydz z Ojca
          Redaktora , to teraz i wylacznie twoja sprawa . jednak kiedys przyjdzie i na
          ciebie czas i bedziesz musiala poradzic sobie z umieraniem .
          moze i poradzisz , bo ksiegarnie sa pelne "dziel" w temacie "pogarda dla Boga".
          tylko co ci to da ?
          • fiat_lux Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 15.01.06, 00:55
            tidi a ty na co czekasz na tym ziemskim padole? jesli tylko zechcesz mozesz sie
            spotkac ze stworca jeszcze dzis
            • Gość: tidi Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.01.06, 01:09
              dla mnie troche jeszcze brakuje /tak mysle/ do tego , zeby sie zegnac na
              serio .jednak , nie zaprzeczysz , ze sa ekstremalne sytuacje , ze ten niby
              niewierzacy jest jeszcze bardziej gorliwy w modlitwie , anizeli ten z ktorego
              on sie nasmiewa . moze i znacie wszystkie zagadki , ale okolicznosci i daty
              smierci nikt nie zna .
              to pozostanie tajemnica niezglebiona , przez te wasze przemadrzale banki.
              • fiat_lux Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 15.01.06, 02:20

> dla mnie troche jeszcze brakuje /tak mysle/ do tego , zeby sie zegnac na
                > serio .

i ty sie mienisz wierzacym i wysmiewasz niewierzacych???
                wszyscy chca isc do nieba ale nikt nie chce umierac

w glebi serca jestes zwyklym ateista jak wiekszosc ludzi

> jednak , nie zaprzeczysz , ze sa ekstremalne sytuacje , ze ten niby
                > niewierzacy jest jeszcze bardziej gorliwy w modlitwie , anizeli ten z ktorego
                > on sie nasmiewa . moze i znacie wszystkie zagadki , ale okolicznosci i daty
                > smierci nikt nie zna .

tak. a czarna wolga zabiera niegrzeczne dzieci

> to pozostanie tajemnica niezglebiona , przez te wasze przemadrzale banki.

Most people would rather die than think; in fact, they do so.
                en.wikiquote.org/wiki/Bertrand_Russell
                • Gość: tidi Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.01.06, 04:00
                  "lux" - odpowiem ci krotko .

Ja chce umrzec tak jak umierali moi krewni i byc pochowany tak jak moi krewni .
                  Nic nie przetne , nie odetne sie , nie skrece .Nie bede ryl pod fundamentem .

chcesz sprzedawac negatywne nastawienie , rob to - twoje dzielo - pociagnij
                  mlodych i naiwnych ku oblednej wizji spoleczenstwa ateistycznego . liberalne
                  wychowanie , a potem liberalne konanie - w domach starcow , w osamotnieniu , w
                  sztucznej scenerii domow pogrzebowych .
                  Walcz o to , a ja cie obdarzam w tej walce - wspolczuciem .
                  • tato1 Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 15.01.06, 04:14
                    .............Chyba przesadzasz...............
                    Boisz se smierci a katolik sie jej nie boi...........chyba ze jest w stresie....
                    Chory jestes..........daj sobie valeriane z rana i na noc...........
                    I pozdrowienia od ludzi...........kochamy cie........po ludzku
                    oczywiscie........
                    • tato1 Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 15.01.06, 04:18
                      .....Liberalem byl Jezus do kutafona pan!!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: tidi Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.01.06, 04:42
                        tobie koles jednego potrzeba leku ...bezpowrotnej emigracji. tam sie poczujesz
                        jak u siebie .
                        Moje katastroficzne wizje sa wizjami zdrowo myslacego czlowieka .
                        • tato1 Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 15.01.06, 04:52
                          .......cholera........nerwowy jestes.............
                          I pesymistycze wizje masz..........waleriana z rana i na noc..........
                          • Gość: tidi Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.01.06, 05:04
                            a moze oprocz zbawczej mocy lekow chcialbys mi jeszcze cos smieszniejszego mi
                            zaaplikowac na stres ...?
                            pozwol , ze zgadne : sile twego tchorzliwego ducha ??
                            • tato1 Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 15.01.06, 05:13
                              ............szabla przez leb?............
                              Tak patryjotycznie?...........
                              • Gość: tidi Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.01.06, 06:03
                                tobie "Polaku" -to ten leb trzeba przy d..ie uciac przed szturmem !!
                                przeciez ty jestes gotowy z tylu do swoich strzelac
                                • alex.4 Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 16.01.06, 17:20
                                  tidi co za jęcyk:) dlaczego puszczają ci nerwy?
                        • fiat_lux Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 15.01.06, 07:01

> tobie koles jednego potrzeba leku ...bezpowrotnej emigracji. tam sie poczujesz
                          > jak u siebie .
                          > Moje katastroficzne wizje sa wizjami zdrowo myslacego czlowieka .

hahahahahahahaha
                          tidi ile lat siedzisz w stanach i kiedy wracasz?????
                          to mnie rozbawiles
                  • fiat_lux Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 15.01.06, 07:00

> "lux" - odpowiem ci krotko .
                    >
                    > Ja chce umrzec tak jak umierali moi krewni i byc pochowany tak jak moi krewni .
                    >
                    > Nic nie przetne , nie odetne sie , nie skrece .Nie bede ryl pod fundamentem .
                    >
                    > chcesz sprzedawac negatywne nastawienie , rob to - twoje dzielo - pociagnij
                    > mlodych i naiwnych ku oblednej wizji spoleczenstwa ateistycznego . liberalne
                    > wychowanie , a potem liberalne konanie - w domach starcow , w osamotnieniu , w
                    > sztucznej scenerii domow pogrzebowych .
                    > Walcz o to , a ja cie obdarzam w tej walce - wspolczuciem .

jesli dom starcow jest wymyslem liberalnych ateistow to skad w katolickiej
                    polsce tyle tego tych domow???? i dlaczego dzieci chodza bardziej glodne niz za
                    komuny???

tidi proponuje wziac wszystko co przyjales na wiare i przemyslec to od nowa
                    • Gość: tidi Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.01.06, 07:45
                      miej chlopie odrobine skrupolow --za bardzo krotkim wyjatkiem /rzady
                      Olszewskiego/to byl twoj rzad . Czep sie jego !
                      • fiat_lux Re: Kup sobie katalizator, wtedy pogadamy. 15.01.06, 16:16

> miej chlopie odrobine skrupolow --za bardzo krotkim wyjatkiem /rzady
                        > Olszewskiego/to byl twoj rzad . Czep sie jego !

niezaleznie ile dany prezydent czy premier bedzie wystepowal w radiu maryja
                        nikt nie zlikwiduje ateistyczno liberalnych (jak ty uwazasz) domow starcow w polsce
    • alex.4 Re: Przed balem - katolicka modlitwa! 16.01.06, 17:06
      zabawne.... czy ci ludzie rzeczywiscie chcą bardzo szybkiej dekatolizacji
      Polski????? Na toi chyba sie zanosi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka