Dodaj do ulubionych

przemoc w szkole

IP: *.stnet.pl 05.11.02, 10:08
W jednej z bialostockich podstawówek nauczyciel wprowadzil nowatorski sposób
uczania informatyki, myszka uderzyl ucznia po glowie. Mówi o tym cala szkola,
wiedza o tym wladze i ...nic.Chyba przycichnie... Moze nastepnym razem
monitor wyladuje na glowie ucznia ??? Rzecz miala miejsce na Dziesiecinach ...
Obserwuj wątek
    • agutka Re: przemoc w szkole 05.11.02, 10:19
      Nie chcę broń Boże bronić nauczyciela, ale sama byłam świadkiem, jak gówniarz z
      piątej klasy wyzywał nauczyciela i szarpał go za sweter, i co wtedy ma zrobić
      nauczyciel? Wpisać uwagę do dziannika?
      Dzieci nie są święte i najpierw trzeba z nimi zrobic porządek, ale przy tym na
      pewno trzeba zwracać uwagę na pracę pedagogów!
      • poziomk Re: przemoc w szkole 05.11.02, 10:40
        Najpierw trzeba zapytac czy rodzice maja czas dla wlasnych dzieci, gdyby
        "pociechy" byly prawidlowo chowane, nie bylo by czegos takiego
        • Gość: Elzbieta Re: przemoc w szkole IP: proxy / *.home.cgocable.net 07.11.02, 01:48
          Jestem calkowicie przeciw przemocy w szkole...Prawdziwy ,oddany pedagog nigdy
          nie odwola sie do przemocy ,bo wie ,ze to swiadzczy o bezradnosci ,nijakosci
          czlowieka...Myslalam ,ze czasy kiedy uderzano drewnianym piornikiem w lape juz
          minely...Z wieloletniego doswiadczenia z uczniami wiem ,ze zlosc,przemoc nie
          buduje wcale autorytetu nauczyciela...Przemoc na ulicach ,przemoc w szkole,to
          chyba zbyt wiele.Szkola powinna ksztaltowac poczucia poszanowania kazdej
          istoty ludzkiej,nawet jesli uczen jest trudny ,wulgarny ,to dobry pedagog
          znajdzie do niego droge..Wsrod rodzicoe zas pokutuje strach ,jesli pojde do
          szkoly i poskarze ,to utrudnie zycie wlasnemu dziecku..Bzdura...Niektorzy
          nauczyciele to swiete krowy i czasami trzebaq cos od nich wymagac ,a zwlaszcza
          kultury i posznowania czlowieka ,Mam na mysli tylko te jednostki ,ktore sa
          nijakie i trafily do zawodu przypadkowo.
          Poszlabym do szkoly i porozmawialbym z dyrekcja ,zdecydowanie,,,
          • Gość: Hm Re: przemoc w szkole IP: *.twi.com 17.12.02, 19:20
            Ja chetnie zaprosila bym ciebie to kilku szkol amerykanskich (chociaz jedna by
            wystarczyla) i pozwolila tobie na uzycie umiejetnosci pedagogicznych. Zapewniam
            cie - nie jest to proste.

To wcale nie znaczy, ze popieram reakcje nauczyciela, o ktorym jest mowa.
            Prawda jest, ze jakos tak sie sklada we wspolczesnym swiecie, ze ani rodzice
            ani nauczyciele nie maja zbyt wielkiego autorytetu u mlodziezy. Nalezy tu sobie
            odpowiedziec na pytanie co jest powodem takiego a nie innego zachowania
            mlodziezy.
      • Gość: JoLa Re: przemoc w szkole IP: *.proxy.aol.com 07.11.02, 06:10
        >Dzieci nie są swięte i najpierw trzeba z nimi zrobić porzadek<
        - to absolutnie genialne!!!!!!!

AGUTKA JESTES OZDOBĄ INTELEKTUALNĄ BIALOSTOCKIEGO FORUM

P.S. Tylko jak już>zrobisz z nimi porządek< to wtedy co?
        zostaną sami swięci?- troche nudno będzie,chociaż nie -przecież twoj
        genialny umysl(troszke faszyzujacy?) będzie z nami.
        • agutka Re: przemoc w szkole 07.11.02, 09:46
          Widzisz moja dorga!

Najpierw naucz się czytać pomiędzy wierszami. Specjalnie dla Ciebie tłumaczę,
          że chodziło mi o to, że sporo dzieci jest teraz rozwydrzonych, ale dzieci jak
          to dzieci-mają do tego prawo. Tylko, że coraz więcej takich dzieci przekracza
          granicę, gdzie kończy się zabawa a zaczyna być może droga do przestępstwa.
          Znasz powiedzenie"Dmuchaj na zimne"?

A swoja drogą mam eszcze dużo ostrzejsze podejście do niektórych spraw, ale
          skoro jest demokracja, to każdy może mieć w niej swoje zdanie.
          Pozdrawiam.
    • Gość: Maria Re: przemoc w szkole IP: *.stnet.pl 07.11.02, 20:04
      Moje dziecko uczy sie w Szkole Podstawowej Nr 47. Podobno to prawda, ze
      nauczyciel informatyki porwal zeszyt ucznia i uderzyl go myszka po glowie. Jest
      to chyba autorski sposob nauczania informatyki.
      • Gość: abc Re: przemoc w szkole IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 22:13
        A ja dziś powiedziałam uczniowi, że gdybym miała jego kulturę oberwałby po
        gębie. Było już po kilku uwagach mniej dosadnych. Zamilkł, a po lekcji
        powiedział przepraszam. Więc nie jest jeszcze tak źle
    • ibisza Re: przemoc w szkole 17.12.02, 01:24
      a co z dyrektorem co w dzień imienin pobił ucznia
      będąc w stanie po"kielichu"
      czy nadal powinien "dyrektorowoć"
      być wzorem do naśladowania
      dawać "dobry" przykład wychowankom
      czy takiemu dyrektorowi pozostawicie SWE pociecy pod opiekę
    • Gość: Pr.Oszołom z RM Porządek w szkole musi być!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 21:49
      A jak ma nauczyciel doprowadzić niesfornego ucznia do porządku? Jak przeszkadza
      uniemożliwia przeprowadzenia lekcji do końca? Nauczyciel chciał trochę porządku
      zaprowadzic w tym burdlu i wy już larum w niebogłoosy podnosicie!! Pilnujcie
      lepiej swoje pociechy nauczie ich szacunku i dyscypliny wobec starszych
      nauczycieli rodziców i księży jak to zrobicie to przemoc jako problem w szkole
      przestanie istnieć..i reagujcie na każde niensaski między uczniami..dziećmi i
      młodzieżą tzreba się interesowac!! Szkoła ich nie wychowa nalezycie bez
      kontroli ze strony rodziców... więc pretensje wasze kierowane w stronę
      nauczyciela są nieuzasanione
      • Gość: Pr.Oszołom z RM Re: Porządek w szkole musi być!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.02, 21:32
        chyba znalazłem posłuch bo cisza w tym temacie jak makiem zasiał..znaczy to
        przyznaliscie mi państwo rację...dziękuję wam za to!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka