Gość: rowerzyk IP: 195.177.197.* 24.02.06, 01:28 Nie ma obaw, jak to sie nie oplaca komunikacji miejskiej, to zarobia PKS, busiarze i KZK. A moze to wlasnie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: Kpią z pasażerów IP: 212.33.64.* 24.02.06, 07:47 Jeżeli tak bardzo się nie opłaca linia 100 dla Białegostoku, to znajdzie się prywatny przewożnik i bedzie taniej i wygodniej. Z linii 100 nie tylko mieszkańcy Wasilkowa korzystają, z Białegostoku też ( dojezdzają na cmentarze, na ogódki działkowe gdzie jest jeszcze I strefa dlaczego?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olojedyny Re: Kpią z pasażerów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 08:38 Chodzi o prywatne linie:) Czyje? Aaaa ...tego to jeszcze nie wiemy.? Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: Kpią z pasażerów 24.02.06, 11:19 Gość portalu: rowerzyk napisał(a): > Nie ma obaw, jak to sie nie oplaca komunikacji miejskiej, to zarobia PKS, > busiarze i KZK. A moze to wlasnie o to chodzi? Chyba o to właśnie. Bo patrzę na dane ze strony zarządu dróg i widzę, że w 2003 autobusy przewiozły 100 mln pasażerów, a w 2004 - 117 mln. OK Niech zapłaciło tylko 3/4 pasażerów i wszyscy byli ulgowi (może średnio będzie to prawdziwe) to wychodzi mi 80 mln pasażerów, którzy zaplacili 0,90 zł za bilet. Stąd 72 mln złociszów. A teraz zajrzę do budżetu na 2004 rok... No dobra mam dane za 2005 r. - dochody to 46,210 mln zł. I tak sie nie zgadza. Wniosek: albo w ZDiT (a wcześniej ZOKM) piszą lipę, albo 40% kaski co roku ucieka (gapowiczów odliczyłem - 25%!). > - Niech wiedzą, ile to kosztuje i niech płacą - podsumował wczoraj Krzysztof Sawicki. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Kpią z pasażerów 24.02.06, 12:34 jak widac wladzia u nas nadal dba o ludzi. prawie jak za PRL, nic sie nie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzosik Re: Kpią z pasażerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 19:16 Kobieto co ty wiesz o PRLU kombatantko z wypranym mózgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Kpią z pasażerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 09:52 za PRL kupowałem bilet w Białymstoku i kasowałem w Warszawie Katowicach Szczecinie nie było problemu a teraz Solidaruchy wymyślili że każde miasto ma swój bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Kpią z pasażerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 09:57 a Kleosin to ma jakieś przywileje przecież to gmina Juchnowiec II STREFA od Wiaduktu dlaczego Wasilków płaci a oni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: Kpią z pasażerów IP: 195.177.197.* 26.02.06, 10:25 Bardzo celna uwaga. Ciekawe dlaczego? Czyzby nie chodzilo tu o pieniadze, tylko o emocje, znajomosci, uklady, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Kpią z pasażerów 26.02.06, 11:25 A może w tym przypadku nie ma różnicy, bo to jest przy samym mieście, zaledwie dwa przystanki, a i mieści się tu wydzial politechniki. Do Wasilkowa jakoś jest dalej, a tu przejazd przez tory i 500 m, gdzie kończy się linia i jest pętla! Odpowiedz Link Zgłoś