chatka_ 29.11.02, 12:55 przypomnijcie mi za jakies 5 minut ze wstawilam wode na kawe :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: saunne Re: czas na kawe IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 12:58 Chatko - woda!!! ;) polecam dzis z mlekiem i cynamonem. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: czas na kawe 29.11.02, 13:03 dzieki saunne, (nie mam gwizdka, tzn. od jakiegos czasu i czajnika :) gotuje w garnku!) Kawka bedzie marokanska z przyprawami, cynamonem tez, sezamem, pieprzem, anyzem i jeszcze z paroma ktorych nazwy zna tylko sprzedawca malego kramiku na suku w Fezie, gdzie kawke kupilam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: czas na kawe IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 13:13 chatka_ napisała: > dzieki saunne, prosze :) zreszta sama sobie wlasnie zaparzylam... > (nie mam gwizdka, tzn. od jakiegos czasu i czajnika :) gotuje w garnku!) ja tez, ale to dlatego, ze nigdy nie chce mi sie czekac az zacznie gwizdac - w rondelku jest szybciej ;) > > Kawka bedzie marokanska z przyprawami, cynamonem tez, sezamem, pieprzem, anyzem > > i jeszcze z paroma ktorych nazwy zna tylko sprzedawca malego kramiku na suku w > Fezie, gdzie kawke kupilam. brzmi ciekawie... Trzeba bedzie pokombinowac nastepnym razem :) A tak ogolnie odkrylam jakis czas temu herbate ziolowa o nazwie Mate, ktora zawiera kofeine, a nie wyplukuje magnezu tak jak kawa. Ja co prawda wole ta ostatnia (m.in. dzieki mamie - od kilku lat mamy zwyczaj picia wspolnie malej czarnej po obiadku w niedziele), ale od czasu do czasu taka herbatka tez jest dobra. Pozdrawiam. ps. jak zdecydujesz sie na otworzenie kawiarni - daj znac :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: czas na kawe 29.11.02, 13:29 Gość portalu: saunne napisał(a): > A tak ogolnie odkrylam jakis czas temu herbate ziolowa o nazwie Mate, ktora > zawiera kofeine, a nie wyplukuje magnezu tak jak kawa. Ja co prawda wole ta > ostatnia (m.in. dzieki mamie - od kilku lat mamy zwyczaj picia wspolnie malej > czarnej po obiadku w niedziele), ale od czasu do czasu taka herbatka tez jest > dobra. Nie moge sie przekonac do jerba mate. Kawe pije bo lubie smak, jej zapach w domu, cieplo, calkiem jakby ktos jeszcze tu byl. > Pozdrawiam. > > ps. jak zdecydujesz sie na otworzenie kawiarni - daj znac :) Saunne od dawna jestem zdecydowana!, nazwe mam , wystroj wnetrza, cala oprawe w glowie tylko gorzej z funduszami, a chlopaki latem na Spitsbergen chca jechac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
just_wolf Re: czas na kawe 01.12.02, 18:09 Gość portalu: saunne napisał(a): > A tak ogolnie odkrylam jakis czas temu herbate ziolowa o nazwie Mate, ktora > zawiera kofeine, a nie wyplukuje magnezu tak jak kawa. Ja co prawda wole ta > ostatnia (m.in. dzieki mamie - od kilku lat mamy zwyczaj picia wspolnie malej > czarnej po obiadku w niedziele), ale od czasu do czasu taka herbatka tez jest > dobra. > > Pozdrawiam. > > ps. jak zdecydujesz sie na otworzenie kawiarni - daj znac :) A ja odkryłem coś jeszcze fajniejszego - kofeina w pastylkach. Nie trzeba zaparzać, nie wypłukuje magnezu i działa znacznie szybciej i dłużej niż duża czarna. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: no właśnie... 01.12.02, 18:48 to no właśnie miało być dopiskiem do tekstu Wolfa - tzn. kiedy będzie kawiarnia "Chatka"... Odpowiedz Link Zgłoś
lami Re: czas na kawe 29.11.02, 12:59 5 minut już chyba minęło. Bądź tak miła i zrób także dla mnie. Rozpuszczalną, bez cukru i mleka ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: czas na kawe 29.11.02, 13:07 rozpuszczalna tez mam, taki smieszny wynalazek "classic z naturalnym aromatem kawy" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lami Re: czas na kawe 29.11.02, 14:38 pyyyyyyycha, czuję, że żyję :)) Kawiarnia to Twoje powołanie Chatko, koniecznie ją otwórz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryczu Re: czas na kawe IP: 212.160.236.* 01.12.02, 16:14 zatelefonował do mnie kiedyś ktoś.... bla bla, długa historya... powiedział jednak coś, co zapamiętam do końca życia :) Kawa powinna być jak kobieta - gorąca i bez niczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
just_wolf Re: czas na kawe 01.12.02, 18:07 Gość portalu: ryczu napisał(a): > zatelefonował do mnie kiedyś ktoś.... bla bla, długa historya... powiedział > jednak coś, co zapamiętam do końca życia :) Kawa powinna być jak kobieta - > gorąca i bez niczego :) Nie zgadzam się! Kawa, faktycznie, powinna być bez niczego. Cukier, mleko, cynamon, itd. to jawna profanacja. Jedyny dodatek, jaki pasuje do kawy to whisky + śmietana. Za to kobieta - wręcz przeciwnie!!! Dopiero wtedy można się delektować, gdy powoli odkrywa się jej sekrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: czas na kawe IP: *.17.79.204.lifespan.org 02.12.02, 23:20 No, no, Wolfie, zaintrygowales mnie...:))) > Za to kobieta - wręcz przeciwnie!!! Dopiero wtedy można się delektować, gdy > powoli odkrywa się jej sekrety. Odpowiedz Link Zgłoś
just_wolf Re: czas na kawe 03.12.02, 17:48 Gość portalu: Oka napisał(a): > No, no, Wolfie, zaintrygowales mnie...:))) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Chatko, kiedy otworzysz kawiarnię? (no txt) 02.12.02, 23:42 sejf w banku musialabym najpierw otworzyc ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Chatko, kiedy otworzysz kawiarnię? (no txt) 03.12.02, 17:12 To otwieraj, tylko na wspólnika Wolfa nie bierz, bo on denuncjuje i potem znika z łupem pozostawiając tobie miłą skądinąd wizję życia na koszt podatnika :))) Odpowiedz Link Zgłoś
just_wolf Re: Chatko, kiedy otworzysz kawiarnię? (no txt) 03.12.02, 17:47 ralston napisał: > To otwieraj, tylko na wspólnika Wolfa nie bierz, bo on denuncjuje i potem znika > > z łupem pozostawiając tobie miłą skądinąd wizję życia na koszt podatnika :))) No proszę, ale mi opinię zrobił!!! A ja chciałem zachować Twoją część łupu dla Ciebie do czasu, aż Cię wypuszczą! A teraz możesz o tym zapomnieć. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Chatko, kiedy otworzysz kawiarnię? (no txt) 03.12.02, 17:54 Już dawno zapomniałem :))) Odpowiedz Link Zgłoś