saunne 20.12.02, 13:27 zmiana zasilania z 220 V na 230 V? Jak można się zabezpieczyć przed nieporządanymi skutkami jak np. spalenie CD-roomu, radia lub lodówki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hmc Re: Kiedy nastąpi... IP: *.xen.pl / 10.0.4.* 20.12.02, 13:28 raczej tego nie odczujesz, chyba że masz stary sprzęt Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Kiedy nastąpi... 20.12.02, 13:41 Gość portalu: hmc napisał(a): > raczej tego nie odczujesz, chyba że masz stary sprzęt Co to znaczy stary? Mam jedno stare (w kazdym razie starsze ode mnie) radio. Bardzo je lubie, no i nadal swietnie odbiera. Lodowka tez liczy sobie kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmc Re: Kiedy nastąpi... IP: *.xen.pl / 10.0.4.* 20.12.02, 13:48 Nie znam szczegółów, ale od kilku, jeżeli nie od kilkunastu lat wszystkie produkowane sprzęty AGD i RTV są dostosowane do tej zmiany. Nie wiem jak będzie z Twoim ulubionym radiem, ale może też będzie działało. Hmc Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Kiedy nastąpi... 20.12.02, 13:54 Ktoregos razu z czystej ciekawosci wlaczylem miernik, - do gniazdka sieciowego sprawdzalem ile faktycznie jest VOLT Co sie okazuje 220 V jest bardzo rzadko, na ogol od 190-240~ Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Kiedy nastąpi... 20.12.02, 13:57 saunne napisała: > zmiana zasilania z 220 V na 230 V? Jak można się zabezpieczyć przed > nieporządanymi skutkami jak np. spalenie CD-roomu, radia lub lodówki? Od nowego roku, ale nie sadze aby nastapilo to zaraz po godzionie 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: Kiedy nastąpi... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 14:43 Zmiana nie przekracza 5% . Nic się nie stanie. Radio być może trzeba będzie przystosować - na wszelki wypadek odłącz od sieci. Odpowiedz Link Zgłoś