Gość: rybalko IP: *.chello.pl 26.04.06, 19:44 a co- nie mozna juz zareagowac na obelgi.sedzia chyba skonczyl prawo wieczorowo u profesorow dojezdzajcych K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 26.04.06, 23:01 Kolejny przykład na "inteligencje" przedstawicieli naszego wymiaru sprawiedliwości. Jak będę chciał kogoś zabić to go potrącę, obrzucę stekiem wyzwisk, a jak mi odpowie to go zabiję. Dostanę 15 lat, a nie dożywocie. Ot logika! Ten wyrok wyraźnie wskazuje, ż trzeba bać sie bandytów, schodzić im z drogi, absolutnie nie reagować na żadne zaczepki, nigdy nie interweniować. Wzburzenie u bandyty to okoliczność łagodząca. Ale nie wiem czy mam prawo to wszystko pisać, przecież wyroków nawet najbardziej tępych sędziów nie można komentować. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich 26.04.06, 23:36 Byliście świadkami tej akcji? Widzieliście akta sprawy? Zapoznaliście się z tym co ustaliła policja,co powiedzieli świadkowie? Wiecie dokładnie co poszło i o co poszło? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich 27.04.06, 04:05 Jeżeli zabójca wiedział, że wyjedzie do Stanów i dlatego czuł się bezkarny, to bylo morderstwo z premedytacją. Wyrok 15-letni oznacza 8-10 lat odsiadki. W sam raz czasu, żeby się podszkolić i zaplanować morderstwo prawie doskonałe. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich 27.04.06, 12:40 Chce tylko zwrócić uwagę na to, że gdyby sprawa była jasna i prosta to nic nie stanęłoby na przeszkodzie by walnąć kolesiowi dozywotkę, skoro nie było dożywotki to może nie dlatego, że sędzia kalosz tylko trzeba wziąć pod uwagę, że mogło być coś na rzeczy. To mogło wcale nie wyglądać tak jak w artykule : morderca bandyta kontra niewinny jak dziewicza lilia kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k AD. głupiego wyroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:45 Obyś miał rację. Jednak jaki interes ma GW by przedstawiac rację tylko zamordowanego i wpływać na czytelników by byli zbulwersowani łagodnym wyrokiem. Oczywiście, że opieramy sie na domysłach w naszych sądach nad tym wyrokiem, ale domysły te są poparte bardzo częstą praktyką naszego wymiaru sprawiedliwości: łagodnego traktowania bandziorów, surowego porządnych obywateli. Obawiam sie, że ten wyrok jest w zgodzie tą naganną regółą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k AD. obrońcy głupiego wyroku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 07:44 Chcesz powiedzieć, że żyły na szyji podcina sie przypadkiem. Jak ktoś udeża "tulipanem" to zamiar ma chyba jednoznaczny. Więc o co chodzi? Co mam jeszcze wiedzieć? Moze to było w samoobronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redi Re: AD. obrońcy głupiego wyroku. IP: *.elpos.net 27.04.06, 10:02 Dziwny ten wyrok. Jakby morderca za to, ze tamten reagowal na wyzwiska dostal lagodniejszy wyrok. Co tenm sedzia chyba nie byl zbyt kompetentny, bo nikt norlany nie zabija drugie czlowieka, bo powiedzial cos zlego na niego. Ten morderca mial za wysokie mniemanie o sobie i 25 lat mu sie nalezalo a nie 15. Odpowiedz Link Zgłoś
mayan Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich 27.04.06, 10:26 O czy tu dyskutowac. Dzisiaj w Polsce wieksze prawo ma bandzior niz porzadny obywatel. To kpina taki wyrok. Po roku wyjdzie taki na wolnosc i znowu kogos zabije bo mu nie spodoba sie wyglad, np.: przechodnia. sm. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich 27.04.06, 12:42 bo bandzior zna prawo w przeciwieństwie do "porządnego obywatela", dla którego uczenie się czegokolwiek jest poniżej jego godności ;) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich 27.04.06, 16:16 Naszym skorumpowanym sędziom o komunistycznym rodowodzie bardziej opłaca się konfiskować samochody niż surowo karać bandziorów. Przecież taki prokurator nie przeznaczy swojej wypłaty na łapówkę sędziemu. Odpowiedz Link Zgłoś
raeb Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich 27.04.06, 17:17 W całej sprawie pewne jest, tylko to, że ktoś stracił życie, a my możemy stawiać różne hipotezy na temat sytułacji jaka zaszła tuż przed jego śmiercią. Ja zgodzę się z tym, że jeżeli ktoś uderza kogoś tulipanem w szyję to raczej nie chce go przestraszyć lub tylko skaleczyć, ale też nie wiemy czy ten cios nie był wykonany w samoobrnie. Najsmutniejsze jest to, że dochodzi do takich zajść w naszym mieście i to w praktycznie w samym centrum, gdzie jest większość barów i dyskotek, które przyciągają ludzi chcących się zoabawić, a nasza policji nie potrafi zapewnić im bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 27.04.06, 19:13 To był mój kolega. Oczywicie ofiara. Znalam go od dzieciństwa. Nie przyjażnilismy się, ale lubiłam go. Nigdy nie był agresywny, nie zaczepiał nikogo, to był wesoły, uśmiechnięty, inteligentny chłopak. Zawsze był tak pełen życia , że trudno mi było uwierzyć, że nie żyje. Sa ludzie , którzy prowokują okazję do takich zajść. Tamten skoro wiedział, że za kilka dni wyjeżdża pewnie stwierdził, że może sobie pozwolić na zabójstwo. Strasznie mi smutno, że nie żyje. Żadna kara tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich 27.04.06, 19:20 Wystarczy obejrzec dowolny amerykański program na kablówce o tematyce kryminalnej, by stwierdzić, że tamtejsi reporterzy mają taki zwyczaj, że zawsze pozwolą się wypowiedzieć rodzinie ofiary. Nasi dziennikarze uważają to za zbędną fatygę. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Zabójstwo przed Pałacem Branickich 27.04.06, 19:23 Bo piprzenie łzawych, głupawych tekstów wg szefostwa ładnie wygląda na wizji. Chodzi o to żeby pokazać krew, łzy i rozpacz. A widzowie i tak po 30 sekundach zapominają. Odpowiedz Link Zgłoś